Audi A4 B8 (2008-2015)
Forum Audi A4 B8. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
90 tematów w tym forum
-
Poniżej zamieszczam rozmieszczenie bezpieczników Audi A4 B8:
-
- 0 odpowiedzi
- 203,5 tys. wyświetleń
-
-
Poniżej zamieszczam szczegółowe informacje na temat żarówek w Audi A4 B8 oraz instrukcję dotyczącą ich wymiany:
-
- 0 odpowiedzi
- 108,3 tys. wyświetleń
-
-
Instrukcja obsługi (wersja angielska) do A4 B8. Owner's manual W ramach podziękowania za instrukcję kliknij na Lubię to! w naszym profilu na
-
- 1 odpowiedź
- 28,1 tys. wyświetleń
-
-
Procedura jest dla silnika 2.0 TDI Common Rail Pamiętajcie, że regeneracja jest możliwa tylko i wyłącznie wtedy, gdy w sterowniku nie ma żadnych błędów związanych z pracą silnika. Jedyny błąd, który możecie olać to błąd związany właśnie z zapełnieniem filtra cząstek stałych. Przed operacją powinniście sprawdzić także czujnik G450. Warunki, które musicie spełnić przed całą operacją to: zbiornik paliwa musi być zapełniony minimum do 1/4 samochód w automacie musi mieć skrzynię biegów ustawioną na P (Park), natomiast z manualną na bieg jałowy, włączyć hamulec ręczny zamknąć maskę silnika temperatura paliwa mniejsza niż 60 stopni …
-
- 1 odpowiedź
- 22,6 tys. wyświetleń
-
-
Gama silników Audi A4 Avant: Benzyna: silnik: 1.8 TFSI 120 KM (88 kW) skrzynia: 6 biegów napęd: oś przednia silnik: 1.8 TFSI 120 KM (88 kW) skrzynia: multitronic napęd: oś przednia silnik: 1.8 TFSI 160 KM (118 kW) skrzynia: 6 biegów napęd: oś przednia silnik: 1.8 TFSI 160 KM (118 kW) skrzynia: multitronic napęd: oś przednia silnik: 1.8 TFSI 160 KM (118 kW) skrzynia: 6 biegów napęd: quattro silnik: 2.0 TFSI 180 KM (132 kW) skrzynia: 6 biegów napęd: oś przednia silnik: 2.0 TFSI 180 KM (132 kW) skrzynia: multitronic napęd: oś przednia silnik: 2.0 TFSI 211 KM (155 kW) skrzynia: 6 biegów napęd: oś przednia silnik: 2.0 TFSI 211 KM (155 kW) skrzynia: multitronic napęd: oś prz…
-
- 2 odpowiedzi
- 20,7 tys. wyświetleń
-
-
Wymiary Audi A4: Wymiary Audi A4 Avant:
-
- 0 odpowiedzi
- 15,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie, mam pytanko może ktoś będzie wiedział, który to jest czujnik temperatury spalin w audi a4 b8 rocznik 2010 CAGA, 2.0Tdi 143km. Wyświetlona ikonka migającej sprężynki, później już ikonka silnika. Błąd to: P054400 typ permanentny, czujnik temperatury spalin dla rzędu 1, czujnik 1. Po wykasowaniu błędu temat się powtórzył. Poprosiłbym o jakieś informację. Pozdrawiam Sławek z Zamościa.
-
-
- 1 odpowiedź
- 13,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Potrzebuję pomocy lub podpowiedzi. Problem polega na tym, że wyświetla się przy uruchomieniu lub włączeniu zapłonu komunikat ESP fault i Parking Brake Malfunction do tego zapala się ESP i mruga kontrolka spirali. Wystarczy ponownie włączyć zapłon i odpalić jeszcze raz po czym błędy znikają. Nawet jeśli uruchomię samochód auto pracuje całkowicie normalnie, nie czuć żadnych spadków mocy czy nieprawidłowej pracy. Poniżej znajduje się skan auta, który zrobiłem VCDSem. Bardzo proszę, żeby ktoś spojrzał na to fachowym okiem. -------------------------------------------------------------------------------- ----------------------------------------------------------…
-
- 1 odpowiedź
- 12,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam potrzebuje instrukcje a4 b8 po polsku wszedzie szukalem i tylko jest jezyk angielski jak ktos posiada prosze o zamieszczenie
-
- 0 odpowiedzi
- 12,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam Szanownych Grupowiczów, Od jakiegos czasu jestem szczesliwym posiadaczem A4 z dwulitrowym silnikiem TFSI (auto sprowadzone z USA). Kupujac to auto sledzilem rozne fora i artukuly traktujace o spalaniu tego silnika. W/g mojego rozeznania powinno ono oscylowac pomiedzy 10-13l/100km (spokojna jazda, bez szalenstw). Tymczasem moje wyliczenia (a tak na prawde informacje jakie podaje komputer) wskazuja ze spalanie w miescie wynosi okolo 14mpg co jak obliczylem na kalkulatorze http://www.convertwo...l+na+galon.html wynosi okolo 17l/100km. Czy to normalne a jesli nie to co moze byc powodem takiego stanu rzeczy ? -- pozdrawiam radkowski
-
- 0 odpowiedzi
- 10,4 tys. wyświetleń
-
-
Dla wszystkich miłośników marki z czterema pierścieniami, którzy z niecierpliwością wyczekują na pojawienie się Audi RS4 B8, firma tuningowa Avus Performance postanowiła zaprezentować wzmocnioną odmianę modelu S4. Najważniejszą zmianą w stosunku do standardowej wersji S4 jest wzmocniona moc silnika. Zwiększenie mocy z 333 KM do 424 KM udało się uzyskać dzięki modyfikacjom silnika oraz układu wydechowego. Na uwagę zasługują także 20 calowe felgi, o szerokości 9 cali. Zdjęcia: (ź) Avus Performance
-
- 3 odpowiedzi
- 9,3 tys. wyświetleń
-
-
Dzień dobry zmagam się z problemem wskazówki licznika mi drgaja i zapalają się kontrolki nawet gdy silnik jest wyłączony i ten stan utrzymuje się jakieś 15 20 minut po tym czasie gdy jeżdżę to licznik działa normalnie. W zeszłym roku wymieniałem akumulator. Ostatnio gdy chciałem zapalić auto to bateria była całkowicie rozładowana. Podładowałem akumulator i problem chwilowo zniknął jednak w dniu następnym kontrolki znowu zaczęły migać. Przesyłam filmik jak to wygląda. Czy ktoś ma jakieś sugestie w czym może być problem? Pozdrawiam 20220920_070635.mp4
-
- 1 odpowiedź
- 9,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Czy ktoś byłby w stanie rozkodować mój numer lakieru z podanego numeru vin. Chciałbym również zaznaczyć, że niestety nie posiadam naklejki wraz z tym numerem. MODEL : AUDI A4 B8/ AVANT Silnik : 2.0 tdi VIN : WAUZZZ8K6AA086205
-
- 1 odpowiedź
- 8,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Posiada ktoś A4 z silnikiem 3.2 FSI i mógłby powiedzieć ile takie A4 pali? Jak ma się to spalanie do A4 B7 3.2 FSI?
-
- 0 odpowiedzi
- 8,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam proszę o pomoc, informacje mam auto z 2017 roku audi a4b8 2.0 diesel wyskoczył mi komunikat wymiana oleju i przegląd, o jakim przeglądzie tu mowa? Bo auto było kupione w Niemczech w Komisie i w dowodzie na dwa lata jest wbity, po drugie czy muszę wymienić olej w silniku i olej w skrzyni biegów s tronic w serwisie??? Co wchodzi w skład przeglądu??? I czy usunę ten komunikat wtedy gdy nie będę w serwisie aso dokonywał zabiegu Na załączonym obrazku kosztorys wysłali i chyba olej w skrzyni i silniku trzeba wymienić??
-
-
- 1 odpowiedź
- 8,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam pisze z zapytaniem Co bym musiał zrobić by podłączyć telefon żeby móc puszczać muzykę przykładowo z yt,Spotify w samochodzie Audi a4 b8 2015
-
- 1 odpowiedź
- 8,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam jestem na kupnie a4 2013 2.0 tdi z silnikiem cjcb jakies opinie ?
-
- 0 odpowiedzi
- 7,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam , posiadam w swoim audi mmi 3g+ lift , chciałbym mieć nawigację żeby nie używać telefonu . Teraz rodzi się pytanie czy jest jakaś możliwość zrobienia zrzutu ekranu telefonu ? Czy jest dedykowane radio/wyświetlacz na androidzie . Pozdrawiam .
-
- 4 odpowiedzi
- 6,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie znawców i fascynatów tego pięknego modelu od pół roku posiadam moje Audi a4 B8 Quattro 2010 r i mam problem wyskoczył mi problem z hamulcami ( hamulce działają dobrze, ABS również ) Lecz nie działa mi kontrola trakcji w drugim dniu, zapaliła mi się dioda z silnikiem. Pojechałem nim na badanie komputerowe, i tam zdumiony mechanik powiedział, że po skasowaniu błędów nie będzie dalej problemu, ponieważ to są tylko błędy w komputerze silnik jest nienaruszony. po skasowaniu błędów po 2 minutach, obroty zaczęły mi skakać, oraz gdy jechałem auto traciło moc. po 5 minutach wyskoczył błąd ( ten który wcz…
-
- 0 odpowiedzi
- 5,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich. Mam taki problem w swoim audi a4b8 mam szum wiatru tak jakby byla szyba niedosunieta na slupku b na wysokosci ucha kierowcy. Probowalem wszystkiego ustawianie drzwi doginanie ramki, w uszczelki wpuscilem dodatkowy wezyk, probowalem naklejac uszczelki do okien i nic nie pomoglo. Dzis obkleilem caly lewy bok samochodu tasma wszystkie szczeliny i dalej nic szumi jak szumialo. Podczas silnego wiatru albo mijania sie z ciezarowka slychac jakby wiatr o cos uderzal. Drzwi rozebrane calkowicie wszystkie uszczelki ok wygluszenie lusterka jest. Nie mam pojęcia co moze byc przyczyna tych szumow. Jeszcze w czasie deszczu slychac szum wody z pod kol. Prosze o pomoc
-
-
- 1 odpowiedź
- 5,8 tys. wyświetleń
-
-
Poszukuje instrukcji w języku polskim do radia chorus audi a4 b8 2010r.
-
- 0 odpowiedzi
- 5,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam . Od jakiegoś czasu pojawiły się drgania na karoserii przy prędkości 120-140km/h do 120 jest spokój i po 140 się uspokaja . Zaznaczam że w tym czasie eliminowałem różne elementy tj. Komplet hamulców przód ( zaciski tarcze i klocki) tył tarcze i klocki , nowe opony oczywiście wyważone i dalej trzęsie się buda. Proszę o jakieś pirady
-
- 0 odpowiedzi
- 5,6 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, jestem nowym użytkownikiem i poszukuję informacji na temat ewentualnych usterek krzyżaka kolumny kierowniczej. Dokładnie interesują mnie objawy jakie wyst ępiwały i po diagnozie okazało się ze to krzyżak. Od pewnego czasu w moim aucie występują strasznie irytujące stuki myślałem ze to zawieszenie przednie natomiast po wymianie praktycznie wszystkiego okazało się że jednak nie. Znalazłem kilka informacji na temat krzyżaka kolumny kierowniczej który może powodować takie właśnie irytujące stuki czy ktoś może miął taki przypadek w swoim aucie ? pozdrawiam Artur
-
- 0 odpowiedzi
- 5,5 tys. wyświetleń
-
-
Panowie mam pytanie jestem w trakcie kupowania a4 lecz znalazłem spory wyciek w okolicy pompy wspomagania. Czy jest ktoś tutaj co pomógł by określić czy coś poważnego. Dodam fotkę o co.mo chodzi.
-
- 0 odpowiedzi
- 5,3 tys. wyświetleń
-
-