Audi A6 C5 (1997-2004)
Forum Audi A6 C5. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
159 tematów w tym forum
-
Cześć Mam problem z moim Audi a6 c5 quattro 2.4 tiptronic, które nie chce się połączyć z z silnikiem i zegarami, z resztą się łączy bezproblemowo tj. ABS, Klima. Problem jest chyba z zegarami bo po ich odłączeniu komputer łączy się z silnikiem bez problemu. Gdy chcę się połączyć z zegarami słychać w nich takie tykanie jak by jakaś cewka. Kiedyś bezproblemowo łączyłem się z silnikiem i zegarami problem powstał dopiero niedawno. Bezpieczniki sprawdzone są ok. Może ktoś miał taki problem i jest w stanie mi pomóc ?
-
-
- 2 odpowiedzi
- 4,2 tys. wyświetleń
-
-
Szanowni forumowicze Robiłem ostatnio kapitalkę skrzyni w jednym z warsztatów na Śląsku. Po remoncie właściciel warsztatu stwierdził, że skrzynia ok, auto mogłoby być do odbioru, ale ucieka płyn chłodniczy i uszkodzony został króciec przy zbiorniku wyrównawczym, i czy chcę to robić samemu. Powiedziałem, żeby wymienili- trudno zdarza się. Wtedy mi się lampka w głowie nie załączyła. Przy odbiorze auta powiedziałem, że chcę z ich mechanikiem się przewieźć. Auto było chwilę wcześniej jeżdżone po ich próbach drogowych, więc silnik był rozgrzany. Po przejechaniu kilku dosłownie kilometrów wskazówka wychyliła się ponad 100 st., by za następną chwilę poszybować przed czerwo…
-
- 0 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
-
-
-
witam poszukuję instrukcji do audi allroada quattro bo w tej instrukcji na forum nie ma nic na temat pneumatycznego zawieszenia.Będę wdzieczny jeśli ktoś zamieści instrukcję typowo do tego modelu oczywiście po polsku.Pozdrawiam Sumik.
-
- 0 odpowiedzi
- 5,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich. Koledzy , od kiedy wymienilem klocki, ciagle mialem ostrzezenie na temat klockow od fisu, wiecie to zolte. Strasznie mnie to irytowalo wiec podjechalem do zaufanego mechanika, ktory posprawdzal czujniki i stwierdzil, ze wszystko jest ok , i wyciagnal " czujnik plynu hamulcowego?" twierdzac ,ze on jest zrypany. teraz fis jeszcze bardziej mnie irytuje bo piszczy i swieci czerwonym wykrzyknikiem. Wiecie Panowie czy to jest na pewno czyjnik plynu hamulcowego ? ZAlaczam foty. I cokolwiek to jest, bylby ktos w stanie pomoc namierzyc te czesc? bo ja szukam czujnika plynu hamulcowego na allegro itp i w calym internecie nie moge tego czegos znalezc.
-
-
- 1 odpowiedź
- 3,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam podczas jazdy opadła roleta w bagażniku i sie nie zwija. Pytanie wie ktoś czy jest opcja naprawy i jak to zrobić ?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam potrzebuje wymienic zamek drzwi kierowcy ale mam problem z kupnem takiego zamka to znaczy zastanawiam sie nad kupnem nowego zamka na allegro ale nie wiem czy to jest dobry pomysł moze lepiej kupic uzywany.Prosze o pomoc jezeli ktoś kupił zamek w rozsądnej cenie i jest zadowolony.dzieki
-
- 0 odpowiedzi
- 4,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam, szanowne grono ekspertów. potrzebuje Waszej pomocy. Mam okazję zakupić audi A6 C5 z silinikiem 2.4 170KM. Przebieg około 250tys. Chciałem zapytać czy warto? Jakie są wady i zalety? Jakie są najczęstsze koszty naprawy? Z góry dziękuje za pomoc!
-
- 0 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam ostatnimi czasami rozwalil mi sie wiatrak od wiskozy oczywiscie uszkodzilo chlodnice. Mechanicy stwierdzili ze lozysko wiskozy jest dobre i sen z oczu mi zwala myśl czemu ten wiatrak mi wywalilo jesli ktos wie bede wdzięczny
-
- 0 odpowiedzi
- 1,8 tys. wyświetleń
-
-
Dzień dobry, Posiadam Audi A6 C5 Allroad z silnikiem 4.2 - kod BAS - czyli rozrząd z tyłu na łańcuchu. Auto jeździ bezproblemowo jednak na zimnym silniku słychać przez sekundę rozrząd. Zastanawiam się nad jego wymianą. Z tego co wyczytałem, aby miało to sens należy wymienić również nastawniki oraz ich obudowy. Pierwszy warsztat we Wrocławiu wyliczył mi za całość 25 000 PLN. Kwota spora, ale nie o to chodzi - chciałbym wiedzieć czy faktycznie porządnie wymieniony rozrząd tyle kosztuje - zależy mi aby auto zrobiło drugie 250 tys km. Z drugiej strony może w tej kwocie warto wymienić silnik na inny? Np ze zwykłej A6 - 4.2 ARS…
-
- 0 odpowiedzi
- 1,4 tys. wyświetleń
-
-
witam mam takie pytanie ,szukam od jakiegos czasu napinacza lancucha (fazator) do lewej glowicy i jakos nie moge znalesc a org.jest dla mnie niestety za drogi moze ktos juz to przerabial ten temat i wie gdzie moge szukac , mam nr org 078-109-089-c audi 2,4 a6 c5 2000r. Dziekuje za jakie kolwiek informacje i pozdrawiam .
-
- 0 odpowiedzi
- 6,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam wymieniałem wkładke zamka (strona kierowcy) wszytko pięknie działało przez 2tyg,pozniej centralny z pilota zaczął działać co któryś czas ,potem juz wogóle a nam sam koniec zauważyłem ze chyna jakies zwarcie tam sie robic bo rozładowywało mi akumulator (trzymał góra 2 dni).mechanik mi niby poprawił ten zamek ale nadal nie działa centralny z pilota... jakieś propozycje co mam zrobic??????
-
- 0 odpowiedzi
- 2,3 tys. wyświetleń
-
-
Problem z Audi a6 c5 1999 rok automat/tiptronic. Po wyciągnięciu skrzyni w celu wymiany kosza odpowiadającego za bieg wsteczny samochód stracił wyższe biegi. Wymienione zostały tarcze, przekładki oraz wcześniej wspomniany kosz DG. Skrzynia złożona prawidłowo, kasetka dokładnie złożona i nasmarowana. Po zalaniu świeżym olejem i odpaleniu samochód reaguje na bieg wsteczny, wrzuca jedynkę następnie dwójkę a przy próbie przejścia na bieg trzeci wchodzi jakby w neutral i nie ciągnie( tak samo reszta wyższych biegów). Potrafi wrzucić się w tryb awaryjny i podswietla wszystkie biegi. Jakieś sugestie co można robić? Dziękuję z góry za podpowiedzi /sugestie. Pozdrawiam!
-
- 0 odpowiedzi
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Dzień dobry. Nie wiem czy ktoś zainteresuje się moim tematem ale próbuje. Zamierzam odbudować moje audi A6 C5 2.4 Quatro sedan. Auto posiadam od kilku lat. Ma już swoje lata i lata świetności za sobą więc przydałoby się je odświżyć. Ale czy warto
-
- 2 odpowiedzi
- 3,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich Mam pytanie ponieważ zmieniłem laptopa na ktorym jest system vista nie dziala mi vsds i vag-com caly czas jest problem z kablem obd2 stal sie niewidzialny dla tych programow jedynie co dziala to tylko vag 4,9 czy to jest temat do rozwiazania ? Jak mam zrobic rzeby dzialaly mi te programy vcds lub vag-com dzieki za info i pozdrawiam
-
- 2 odpowiedzi
- 6,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich... Audi a6 c5 avant 2.4 alf skrzynia automat tiptronic. Borykam sie z problemem mianowicie podczas ruszania jazdy slychac wyrazne tak jakby stukanie jest to gluchy dzwiek slyszalny bardziej od strony kierowcy i odczuwalny lekkimi wibracjami na nadwoziu. Bez znaczenia czy cieply czy zimny silnik. Czy ktos mial taki problem? W zalaczniku nagralem jaki to dzwiek.Prosze o dorade... pozdrawiam... A6 c5.m4a
-
- 0 odpowiedzi
- 3,3 tys. wyświetleń
-
-
witam potrzebuję książkę napraw do A6 C5 2002 1,9 tdi. to co jest już umieszczone to książki obsługi jak widzę jeśli ktoś ma dostęp będę wdzięczny. czekam na jakieś odpowiedzi ewentualnie podpowiedzi gdzie można taką książkę znaleźć.
-
- 0 odpowiedzi
- 5,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Wiem ze były podobne tematy Ale nie znalazłem odpowiedzi na moją usterkę. Mianowicie, nie działa mi podświetlenie po otwarciu drzwi prawych (przód, tyl) od jakiegoś czasu. Obstawiam mikrostyki w zamku i dlatego nie chciało mi się tego ruszać, ale od jakiegoś czasu stan mojej "nastolatki" się pogorszyl. Zaczęło wariowac podswietlanie kokpitu (zaswiecasię i gaśnie podczas jazdy) do tego wydaje dźwięk otwierania centralnego zamka, przy czym nie działa manualne zamykanie i otwieranie centralki przelacznikami w drzwiach kierowcy. Miał ktoś podobny problem? Jest jakieś logiczne wyjaśnienie? Dzięki za jakiekolwiek sugestie.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam! zmierzam ku chiptuningowi. Proszę o ocenę logów jak komputer przedstawia stan samochodu. Logi dynamiczne robiłem na 3-cim biegu(brakuje drogi:) ) Dziękuję. Thursday,21,July,2011,19:50:41:36838 VCDS Version: Release 10.6.3 Data version: 20101206 -------------------------------------------------------------------------------- -------------------------------------------------------------------------------- Chassis Type: 4B - Audi A6 C5 Scan: 01 02 03 06 08 15 16 17 18 34 35 36 37 45 55 56 57 65 67 75 76 77 Mileage: 204530km/127089miles ------------------------------------------------------------------------------- Address 01: Engine Labels: 059-907-401-AKE.…
-
- 0 odpowiedzi
- 4,8 tys. wyświetleń
-
-
Audi a6 c5 97r sedan .Witam pojawił się u mnie problem z spryskiwaczami szyby czołowej. Od jakiegoś czasu nie fukcjonuja mi spyskiwacze na krótko sprawdzałem pompke od spryskiwaczy i funkcjonuje normalnie. Gdy manetka przycisne żeby leciał płyn włańczaja się tylko wycieraczki brak reakcji pompki nawet nie słychać jej. Nie wiem czy ma to coś wspólnego ale przestalo mi na liczniku wskazywać również komunikat że jest mało płynu w zbiorniczku od spryskiwaczy. Dodam ze Spryskiwacz tylko jest na przednia szybe bo nie posiadam spryskiwaczy na lampy przednie. Bezpieczniki wszystkie są wymienione zagłębiem się też do przekaźników ale nie wiem za bardzo który może być do spryskiwa…
-
- 0 odpowiedzi
- 4,7 tys. wyświetleń
-
-
-
witam. Interesuje mnie wymiana spryskiwaczy na dysze z tzw. '' mgiełką" czy ktoś już takiego coś robił w audi a6 Avant 2002. może wymiana z innego samochodu czekam na jakieś pomysły.
-
- 0 odpowiedzi
- 3,4 tys. wyświetleń
-
-
witam 8tyś km temu wymiana całego rozrządu w 1.8t ( przód pasek, rolki, napinacze, uszczelniacze, pompa wody), tył łancuszek pomiedzy wałkami z napinaczem, uszczelniacze. Plus wymiany uszczelek bo ciekł niemiłosiernie. Było wszystko spoko w miarę ale odkąd zrobiło się cieplej- albo teraz dopiero usłyszałem- słychać podczas gaszenia silnika jakby łańcuszek walił o obudowę, dość głosńo. Auto jeździ poprawnie nie ma błędów olej Elf 5w40 wymieniany co 10kkm. Co ciekawe dzwięku przy rozruchu, w teorii gdy nie ma jeszcze ciśnienia leju, nie słychać ... Ktoś ma jakiś pomysł ? Mam pewna teorię ale narazie nie odzywam sie żeby nie sugerować EDIT: Tema…
-
- 0 odpowiedzi
- 11,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam grupowiczów jestem nowy na forum. Mam małe pytanie a zarazem chce zasięgnąć trochę informacji. 1) Problem mam z moją audi 2.4 b+g 98r mianowicie po nocy jak odpalam auto na benzynie obroty trzyma jakieś 800 przez maks minutę potem spadają aż auto gasnie nie zawsze. Po ponownym odpaleniu trzyma te 800 i nic się nie dzieje. 2) Jak chcę dodać gazu auto dusi się na benzynie , prawie gaśnie nie wejdzie wyżej jak 2 k obrotów trzęsie buda takie jak by "bulgotanie" idzie z silnika (czuć benzyne) jakby go zalewało. Jak już złapie temperature i się przełączy na gaz na gazie chodzi igła. Przełacze spowrotem na benzynę chodzi dobrze tylko tak jakby b…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,4 tys. wyświetleń
-
-