Audi A6 C5 (1997-2004)
Forum Audi A6 C5. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
159 tematów w tym forum
-
czesc wam po wymianie dwumasu sprzegrla tarczy wsz nowe tylko ze firma luk po zrobieniu tego w pierwszy dzien sprzeglo bylo dziwne opadalo wogle masakra ale ok przewod wypadl moze zle dalem zawleczke ok miejsza oto wsadzilem go raz jeszcze odpowietrzylem i powiem tak ze auto jedzie sprzeglo w miare biegi wchodza ale strasznie dziwnie chodzi glosniej i taki jest jak by cos bylo nie tak oraz trzesie autem i zbyt bardzo nie wiem o co chodz poduszke mam ta przy skrzyni zle skrecona bo widzialem ze jest krzywo ta z przodu balwanka rozwalonego mam gdzie wsz bylo ok przed zrobieniem tego i chyba duzy dalem gdizes z tym pomozcie mi ?)
-
- 0 odpowiedzi
- 2,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Wysiadł mi czujnik walka rozrządu nr2. w 2.7 bit. Który to jest ? Dzięki za odpowiedzi
-
- 0 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam szukałem wszędzie odpowiedzi nie znalazłem więc piszę temat Chodzi o to czy silnik ajp można zastąpić adr bez jakichś dziwnych operacji typu zmiana sterownika i nokablowania Oczywiście wziąć sam słupek i przełożyć konieczny osprzęt z ajp do adr wloncznie z elektronicznym napinaczem łańcuszka bo ten w ajp jest razem z czujnikiem i cewki są osobno a w adr jest jedna tyle różnic znam będę bardzo wdzięczny za sensowna odpowiedź czy taka operacja jest możliwa
-
- 0 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Witajcie, Poszykuję instrukcji obsługi Audi A6 C5 czy ktoś z kolegów mógłby mi pomóc ? Będę wdzięczny.
-
- 1 odpowiedź
- 2,3 tys. wyświetleń
-
-
potrzebuję waszej pomocy założyłem gaz do audi a6 2003 1.8 benzyna i już nie mogę wyjechać z warsztatu , podobno poszła skrzynia !! zero reakcji , nie wiem gdzie znajdę dobrego fachowca w Łodzi i na ile muszę być przygotowany ? serdecznie dzięki i pozdrawiam
-
- 3 odpowiedzi
- 6,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam koledzy. Jakie macie świece w swoich samochodach ? Czy ktoś testował irydowe albo platynowe ? czy NGK to dobry wybór . Do tego modelu idą wg katalogu NGK BKR6EKUB Ale mi się wydaje że te produkcji Francuzkiej mają jakąś wadę . Atuo ma wszystko wymienione caly uklad paliwowy powtarzam caly paliwowy i caly zapłonowy no i nadal ciężko go odpalić rano jak zimniej się robi. Tak jakby nie na wszystkie załapał i po chwili dopiero wchodzi na obroty a dodatkowo czuć po chwili niedopaloną benzynę z wydechu . Dlatego obstawiam właśnie świece. Auto ma instalację LPG ale odpala na benzynie . Isntalacja też została odłaczona na miesiac i nie bylo poprawy wiec to nie wina LPG. Wyd…
-
-
- 1 odpowiedź
- 11,6 tys. wyświetleń
-
-
Właśnie zastanawiam się z bratem, jak możemy w jego pięknej A6 deaktywować jedną poduszkę powietrzną, chodzi o to, by mógł bez zastrzeżeń przewozić swoje dziecko na siedzeniu pasażera, odwracając fotelik tyłem do kierunku jazdy. Może zna ktoś sposób, i będzie w stanie nam pomóc??
-
-
- 3 odpowiedzi
- 17,3 tys. wyświetleń
-
-
witam mam takie pytanie , pewnego ranka odpalilem samochod i nie zgasla kontrolka od poduszek podlaczylem kompa i pojawil sie blad 17931 opis byl taki ze wystrzelona zostala poduszka blad nie zwiazany z urzadzniemcos takiego mniej wiecej , auto nie bylo nigdy rozbite wiec troche mnie to zdziwilo czy sa jakies bezpieczniki lub jakis przekaznik zwiazany z poduszkami ? moze juz ktos mial podobny przypadek ?~! pozdrawiam i dziekuje z gory za jakies wiadomosci i uwagi
-
- 0 odpowiedzi
- 6,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Mam problem z moim c5 2,5 tdi Quattro...od początku... jechałem autostradą w Niemczech, nagle wyskoczyła kontrola esp i auto zaczęło tracić moc... Maksymalnie dało się jechać 30 km/h... Podjechałem do serwisu boscha i tam wyszedł błąd 0055F. Auto wróciło na lawecie.w/g Niemców to coś z pompą olejową, ale mój mechanik mówi, że to nie pompa. Autko pojechało do serwisu Audi, tam rozłożyli ręce i mówią że trzeba sprawdzić walki i rozrząd...sprawdził to mechanik i mówi,że ok... POMÓŻCIE!!!
-
- 0 odpowiedzi
- 6,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam na imię Ryszard, potrzebuję fachowej porady, opisuję problem. Pół ku temu sprowadziłem z niemiec A6 2003 r, automat, 2,5 tdi, w aucie uszkodzona była skrzynia która została naprawiona. Przed naprawą komputer pokazywał błąd regulacji konta wtrysku i wchodził w tryb awaryjny, po naprawie skrzyni błąd nie zniknął, okazało się że do regeneracji jest jeszcze pompa wtryskowa, pompa została zregenerowana w firmie GLADYSEK BOSCH SERVICE z Krakowa, zostały praktycznie wymienione wszystkie elementy oprócz obudowy. Pompa wróciła do mechanika, mechanik wymienił też rozrząd. Po założeniu pompy i przejechaniu 20 km błąd konta pojawił się ponownie, pompa wróciła do …
-
- 0 odpowiedzi
- 2,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam, chciałbym opisać problem z moim audi. Otóż po odpaleniu auta na flaka (normalnie jest tylko zapłon i nie chce odpalić) ono po wciśnięciu pedału gazu nie jest w stanie wydusić z siebie więcej niż 1 tyśiąca obrotów do tego gdy ma przycisniety gaz i tyśiąc obrotów pracuje bardzo nie równo całe się telepie w odmianie do sytuacji gdzie gaz nie jest przyciskany i obroty wynoszą 800 gdzie auto chodzi równo. BĘDĘ WDŹIECZNY ZA WSZELKĄ POMOC !!!
-
- 0 odpowiedzi
- 1,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam, niedawno kupiłem Audi a6c5 1999r. Podczas kupna nie było radia w samochodzie, właściciel powiedział że On też już tak kupił ten samochód. Myślałem że wystarczy kupić radio i wszystko będzie ok. No i tu się zaczęły schody. Jeszcze tego samego dnia zakupiłem radio Audi Symphony 1, podlaczyłem, uruchomiłem radio i nic... Brak jakiegokolwiek dźwięku, pomyślałem że ściągne maskownice z drzwi, no i okazało się że z przodu nie było głośników tych dużych a z tyłu były ale nie oryginalne i nie podłączone... pomyślałem że wystarczy kupić głośniki do przodu, podpiąć i będzie po sprawie... No więc kupiłem oryginalne głośniki do przodu, włożyłem, podpiołem wtyczki i …
-
- 0 odpowiedzi
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam, jest to mój 2 post na forum zwałaszcza że jestem tu nowy jak nowe jest dla mnie moje Audi A6 Allroad 2,7T :D Pisze dlatego ze chcialbym zalozyc sobie automat do swiatel o schemacie takim jak w załączniku: Schemat i opis z pudełka do niego banalny [opis] red - +12V of the original light wire black - mass of the original light wire green - switched +12V of inginition lock blue - head light +12v supply yellow - head light +12v supply po mojemu: czerwony - do czerwonego przy stacyjce czarny - masa zielony - do kabla przy stacyjce na ktorym pojawai sie napiecie po przekreceniu kluczyka w poz 2 niebieski, zolty - do plusowych kabli przy przelaczniku. Moje pytania ? - kt…
-
- 0 odpowiedzi
- 5,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich , mam pytanie o podswietlenie zegarow w audi a6 c5 2.4 b rok 2000 , czasami gasnie podswietlenie na wysokosci obrotomierza pomiedzy liczbami 0 a 2 .Zegary wymontowalem ale nie widac zadnych oprawek do zarowek nie rozbieralem ich zeby czegos nie uszkodzici nie popsuc, znakiem tego sa tam diody ? mam nr z zegarow . dzieki za pomoc
-
- 0 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Czy ma ktoś doświadczenie we wgrywaniu programu,map dla nawigacji w A6 2003 rok. Jak wygląda tok wgrywania oraz co należy mieć i jaki program/mapy są obecnie najlepsze. Z góry wielkie dzieki za odpowiedzi. Pozdrawiam
-
-
- 2 odpowiedzi
- 5,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam, posiadam Audi A6 C5 2.4 V6 o oznaczeniu silnika AGA, 1998R. W lipcu wymieniany był olej w automacie, 5 biegowy tiptronic, miesiąc później ojciec pożyczył samochód w góry, wrócił na lawecie, padnięta pompa paliwa, od wymiany są problemy, a mianowicie na rozgrzanym silniku samochód przeciąga biegi do 3,5tys-4tys obrotów i dopiero wbija kolejny, gdzie normalnie przerzucał 2,9tyś-3tyś. Na zimnym silniku da się jechać, skrzynia wrzuca biegi, problem też z obrotami, po odpaleniu utrzymują się na poziomie 1tyś-1,1tyś obr./min. Na komputerze wyszedł błąd z czujnikiem położenia przepustnicy, przepustnica wymieniona, rozrząd przy okazji też, przepływomierz powietrza nowy a p…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Czy ktoś rozbierał sam czujnik poziomowania światel lewy tył. Mam też problem z regulacją świateł i na diagnozie mam rozpoznaną usterkę: Czujnik poziomu samochodu tylny lewy - G76 przerwa/zwarcie z masą. Czy jest możliwość rozbioru samego czujnika i go wyczyszaczenia. Jak na razie zdjąłem wtyczki i spryskałem je środkiem do styków - nie pomogło.
-
- 0 odpowiedzi
- 4,6 tys. wyświetleń
-
-
witam wszystkich mam problem z niedziałającym nawiewem , klimatronik steruje silniczki chodzą ale nic nie wieje podmieniałem z inego auta rezystor ,przekażnik klimatronik ,moduł komfortu ,w innym aucie działa jest ok . zauwarzyłem że ktoś wcześniej kombinował przy wiązce elektrycznej , silniernk dmuchawy na krótko działa . zmierzyłem miernikiem 3 przewody dochodządze do rezystora cienki sterujący idący do klimatronika jest ok na brązowym z zielonyn 00 na brązowy prawie 12 obojetne od ustawienia mocy dmuchawy a podobno powinna tam być sama masa może zwarcie prosze jeśli ktoś wie od czego wyprowadzony jest brązowy kabelek idący do rezystora sprawdził bym czy nie jest prze…
-
- 0 odpowiedzi
- 5,7 tys. wyświetleń
-
-
Jakąś godzinę temu próbowałem odpalić samochód, wcisnąłem sprzęgło i poczułem, że sprzęgło zapadło się w podłogę! Co to może być?! Proszę o pomoc!
-
- 4 odpowiedzi
- 12,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam Czy C5 jest całkowicie ocynkowane? Czy nie ma żadnych problemów ze rdzą w tych autach nawet tych z 1997? Progi i podłoga też nie ma problemu? Co ma lepsze zabezpieczenia z tych lat E39 czy takie Audi? Rok temu kumpel kupił E39 i wczoraj wpadł w próg podnośnik, przekonuje go teraz do Audi... Pozdrawiam
-
- 2 odpowiedzi
- 16,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mojemu koledze padł dyfer w furce. Ma kombiaka w Quattro z 2000 z silnikiem 2,6 benzyna. Nigdzie nie możemy znaleźć do tego silnika. Pytanie mam takie, czy pasuje ta część od jakiegoś innego silnika, czy auto spisane na straty? Pozdrawiam i dziękuję z góry za odpowiedzi.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam problem ze swoją audi a6 c5 2003r, mój problem polega na tym że audi zaczęło się palić w środku mianowicie zajął się prawy boczek ,siedzenie i trochę deski oraz spaliła się podsufitka , środek sobie załatwiłem już cały kable od siedzenia całe w boczku też deska już po wymianie na nową kable też w porządku , niektóre kable w podsufitce musiałem uciąć gdzyż się potopiły i popaliły więc czy ktoś zechciałby mi pomóc bądź dać jakiś schemat całej tej instalacji ? Dziękuje i pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 7,1 tys. wyświetleń
-
-
witam dzis odebrałem auto od mechanika , wlozone ponad 8000zl...... przechalem 20km i nagle kierunkowskaz lewy sie zawiesił , pala sie z przodu i z tyłu non stop swiatła pomaranczowe od kierunkowskazow , dodatkowo przestała swiecic w tym samym momencie zarowka od swiatel mijania h7 , na desce pali sie cały czas kierunek strzałka w lewo ..co mogło sie stać>??
-
-
- 3 odpowiedzi
- 4,4 tys. wyświetleń
-
-
robiłem planowanie głowicy sztuk dwie, nowe zawory, szczelnosc itd,rozrzad, dodatkowo nowa wiskoza, wentylator klimatyzacji ogólnie cały remont góry silnika , dzis po odebraniu samochodu od mechanika mam dwie awarie jedna to kierunkowskaz i swiatło od mijania druga pokazana na filmie , straszny chałas od strony wiskozy, wysłałem film mechanikowi mówi ze tak powinno byc....stara wiskoza tak nie chałasowała , mechanik ma racje czy ja juz jestem przewrazliwiony na pukncie samochodu? 422473012_6483003918465734_4184927847814308273_n.mp4
-
- 0 odpowiedzi
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
witam moja audi szarpie w trakcie pszyspieszania, jestem po wymianie ezektora, odmy, wężyków podciśnienia proszę o pomoc moj silnik to 2.4 ARJ
-
- 1 odpowiedź
- 3,3 tys. wyświetleń
-