Audi A6 C6 (2004-2011)
Forum Audi A6 C6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
112 tematów w tym forum
-
Czy do AUDI A6 C6 AVANT 2007r. wejdą opony 245/45/r19? Obecnie mam 245/40/r19 i jest ok. Na wykopie odradzają https://www.wykop.pl/wpis/62304571/czy-do-audi-a6-c6-avant-mozna-zalozyc-opony-245-45/220719863/#comment-220719863 .
-
- 0 odpowiedzi
- 4,3 tys. wyświetleń
-
-
A6 3.0 2004 wszystko jest radio centralny zamek oswietlenie. Ale po przekreceniu kluczyka zero kontrolek i wiadomo nie mozna uruchomic.Aku naladowane. i brak pomyslu. Tydzien stalo w garazu po 400km trasie i wszystko bylo ok.
-
-
- 1 odpowiedź
- 3,8 tys. wyświetleń
-
-
Mam problem z silnikiem w AUDI A6 C6 2007 2.8FSI 210KM benzyna w tiptronic. Opis dolegliwości. Odpalam samochód bez problemu, jednak gdy jest jeszcze zimny, bo dopiero co odpaliłem, to zaczyna dziwnie drżeć. To znaczy siedząc na fotelu pasażera czuć te drgania i jest wrażenie, że to wina silnika, jednak otwierając maskę i dotykając silnika, to nie ma jakichś nadzwyczajnych drgań. Wszystko jest niby ok. Żadnych dziwnych dźwięków. Po około 30 sekundach drgania są już minimalne. Podczas jazdy jest wszystko ok, zero drgań. Silnik pracuje idealnie. Po tym jak silnik jest już rozgrzany jazdą, to na każdym zatrzymaniu: korek, światła; czyli jak znowu stanie w miejscu, jałowe obr…
-
- 1 odpowiedź
- 12 tys. wyświetleń
-
-
Witam zakładam do mmi 2g high raspberry pi 4 założyłem już dotyk do oryginalnego wyświetlacza mmi wgrałem OpenAuto Pro wszystko się uruchamia ale mam problem połączyć się z androidauto przez usb czy też wifi i bluetotch wyskakuje błąd i widać tylko czarny ekran i nie można sterować myszką ani klawiaturą może ktoś to już przerabiał i wie jak to rozwiązać
-
- 0 odpowiedzi
- 4,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam problem z klimatyzacją w audi a6c6 2005r 3.0 tdi mianowicie klimatyzacja bardzo słabo chłodzi, włącza się i wyłącza, nabita, wymieniony czujnik ciśnienia klimatyzacji, jakieś pomysły?
-
- 0 odpowiedzi
- 4,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam , Proszę o pomoc w rozkodowaniu VIn , szcególnie wrsji wyposażenia . WAUZZZ4F26N139216 Auto swiezo nabyte , niestety nie ma nigdzie wklejki z wersja wyposażenia. auto A6C6 2.4 quattro Avant ..z góry dziękuję...
-
- 0 odpowiedzi
- 4,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam w najblizszym czasie bede miec okazje kupna a6c6 2011r. 2.7tdi na skrzyni multitronic. Przebieg 100k (tak przebieg w 100% autentyczny) chcialem zapytac czy jest sie czego bac w tym modelu oraz skrzyni multitronic? Chcialem celowac w a4b8 lub a5 ale wujek z desprzedaje wiec jest okazja
-
- 0 odpowiedzi
- 3,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam problem i liczę na waszą pomoc. Pacjent Audi A6 C6 2006r poj 3.0 diesel 224km automat tiptronic Na postoju jak jest rozgrzany kopci na biało - siwo. Podczas jazdy ruszania chwilę kopci a później przestaje. Gdy jest zimny nie ma takich objawów, dopiero po rozgrzaniu. Turbina po regeneracji, wyłączony egr, klapy wirowe oraz usunięty i wyłączony dpf (sprawdzone u profesjonalnego mechanika), podniesiona moc o 20%, pali się kontrolka od przepływomierza (wymieniony na oryginalny) i dalej się zapala. Wtryski sprawdzone i są teoretycznie ok. Auto pali bez problemu, moc ma, silnik pracuje równo. Może ktoś pomoże rozwiązać problem, może miał ktoś podobny przyp…
-
- 0 odpowiedzi
- 3,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam , jakieś 1, 5 miesiąca temu wymieniłem w swoim aucie dwumasę i całe kompletne sprzęgło . Wszystko było dobrze do jakiegoś tygodnia temu , biegi coraz ciężej zaczęły wchodzić , sprzęgło bierze przy samej podłodze . Wymieniłem pompkę sprzęgła , siłownik , nowy płyn , olej w skrzyni tez nowy i tu nasuwa się pytanie czy jest jakiś specjalny sposób na odpowietrzenie siłownika ? biegi wchodzą jak 2-3 razy nacisnę sprzęgło , podczas jazdy z przegazowaniem wchodzą z użyciem sprzęgła 2-3 razy trzeba nacisnąć . Miał ktoś podobny problem .? Ktoś może cos pomóc podpowiedzieć brak już sił na to .
-
- 0 odpowiedzi
- 3,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam Posiadam A6 C6 2.0 tdi kod silnika BRE. Ostatni raz olej był wymieniany w serwisie przy 160 tys przebiegu. Obecnie ze skrzynia nie ma żadnych problemów. Stan licznika 295 tys. Moje pytanie brzmi czy teraz ryzykować i wymieniać olej czy juz jeździć na nim ?
-
- 0 odpowiedzi
- 3,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Od jakiegoś czasu szukam nastawnika do mojego samochodu problem jest taki ze zapalił mi sie chek i mryga kontorolka od swiec żarowych na 90 procent to nastawnik. Samochod raz ma inaczej zwanego kopa a raz jest odcięty całkowicie zalezy czy przy przekręceniu kluczyka nastawnik zadziała. Szukałem na internecie po numerach spisanych z niego ale nie mogę znaleźć nigdzie takich samych np. Mój posiada 059145725 A a reszta to inna końcówka np. 721 m 721 T itp czy jest to jakaś różnica czy będzie się nadawał:/ ?
-
- 0 odpowiedzi
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam, jestem tu nowy, szukałem po różnych forach przyczyny mojego przypadku, ale nic konkretnego nie znalazlem, może pomożecie mi rozwiązać problem ponieważ mój mechanik rozłożyć ręce po diagnozowaniu samochodu przez 2tyg. Model samochodu Audi A6 C6 2005r Mój problem polega na tym że układ hamulcowy na codzień jest dobry, auto hamuje, nic się nie dzieje, przychodzi taki moment że przy jakiś hamowaniu nie odbijają z przodu zaciski i zaczyna trzeć o tarczę, gdzie słuchać tarcie i grzeją się koła, oraz robi się twardy pedał hamulca, dodam że jak się auto zatrzymać, zjedzie na pobocze wyłączy się silnik, poczeka się chwilę i znowu zapali to jest tak jakby się nic nie st…
-
- 0 odpowiedzi
- 5,1 tys. wyświetleń
-
-
Piątek,09,Kwiecień,2021,10:38:57:00007 VCDS -- Emulator VAG/VAS pracujący w środowisku Windows, uruchomiony na Windows 7 x64 Wersja VCDS: AKP 18.9.0.2 Wersja danych: 20181107 DS296.0 www.vcds.pl VIN: WAUZZZ4F67N160104 Numer rejestracyjny: Przebieg: 266800km Numer naprawy: -------------------------------------------------------------------------------- -------------------------------------------------------------------------------- Typ podwozia: 4F (4F0) Skanowanie: 01 03 05 07 08 09 0E 15 16 17 19 37 42 46 47 4F 52 53 56 61 62 72 76 77 VIN: WAUZZZ4F67N160104 Przebieg: 266800km 00-Czujnik kąta skrętu kierowni…
-
- 0 odpowiedzi
- 6,7 tys. wyświetleń
-
-
Środa,07,Kwiecień,2021,19:03:44:00007 VCDS -- Emulator VAG/VAS pracujący w środowisku Windows, uruchomiony na Windows 7 x64 Wersja VCDS: AKP 18.9.0.2 Wersja danych: 20181107 DS296.0 www.vcds.pl VIN: WAUZZZ4F67N160104 Numer rejestracyjny: Przebieg: 266790km Numer naprawy: Typ podwozia: 4F (4F0) Skanowanie: 01 03 05 07 08 09 0E 15 16 17 19 37 42 46 47 4F 52 53 56 61 62 72 76 77 VIN: WAUZZZ4F67N160104 Przebieg: 266790km 00-Czujnik kąta skrętu kierownicy -- Stan: OK 0000 01-Silnik -- Stan: Usterka 0010 03-ABS/hamulce -- Stan: Usterka 0010 05-Zezwolenie startu -- Stan: Usterka 0010 07-Jed.obsługi/wskaź. -- Stan:…
-
- 0 odpowiedzi
- 7,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam Po wymianie rozrządu w a6c6 3,2 w 2018 roku przy przebiegu ok 165000km wymieniłem kpl świec zapłonowych , po ok 1 roku i ok 10 tys przebiegu zapalił się check silnika , nierówna praca , szarpanie ...diagnoza po podłączeniu kompa - wypadający zapłon , po sprawdzeniu swieca do wymiany. wymieniłem kpl, z uwagi na daleki wyjazd urlopowy. teraz mam 189 tys i 2 tygodnie temu znowu ta sama sytuacja - świeca zarzucona , czarna , wymieniłem . Dwa tygodnie spokoju , ale dzisiaj przez kilka kilometrów od odpalenia ,jakby motor miał momenty zawahania, bez checka ale wydaje mi się że dzieje się podobnie jak wcześniej . Może Koledzy podpowiedzą coś w temacie…
-
- 0 odpowiedzi
- 3,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich mam taki problem, cały czas wszystko działało nic nie się nie działo było minius 20 na polu odpaliłem auto normalnie zostawiłem na chwilę kierownica działa w pewnym momencie wywaliło cały płyn do wspomagania, i kierownica przestała działać kupiłem płyn dolalem i tak jak go wylewałem tak on wylewał się na dole. Wiecie o co chodzi czy to wąż np czy pompa
-
- 0 odpowiedzi
- 3,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam Szukam jeżdżę pastuchem 2008 rok 140 kucy. Zawsze chciałem przeskoczyć na audi -i postanowiłem zasięgnąć porady. Będę się rozglądać za rocznikiem 2010 mniej więcej. Jaki silnik polecacie ? Czy w tych rocznikach problemy 2.7 i 3.0 tdi zostały już opanowane|? Czy lepiej sięgać po roczniki 2005 i wybrać 4.2 msi i zagazować ?
-
- 0 odpowiedzi
- 3,3 tys. wyświetleń
-
-
Cześć klubowicze. Niedawno kupiłem A6c6 Sedan które było w rodzinie praktycznie od początku. Wujek sprowadził je lekko uszkodzone z USA w 2007 roku. Auto ma w tej chwili 350 tysięcy przebiegu i było na bieżąco serwisowane. Przy okolicach 300 tysięcy nastąpiła weryfikacja stanu łańcucha rozrządu i okazało się że do wymiany nadaje się tylko jego osprzęt (rolki, napinacze itp) Świece, cewki, wtryski były wymienione lub zregenerowane. Problem jednak jest inny: Otóż od 2 miesięcy kiedy użytkuję samochód zwróciłem uwagę na dość wysokie spalanie, oczywiście wiem, że duży silnik + zima + szerokie opony 245 dają się we znaki, ale poczytałem troszkę i zastanawia mnie spa…
-
- 0 odpowiedzi
- 5,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam chciałbym zapytać o wymianę klocków hamulcowych i tarcz na tył w audi a6 c6 2005r.2,7 disel ręczny jest na przycisk
-
- 0 odpowiedzi
- 3,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie mysle zmienic olej w sprzegle czy ktos ma jakies materialy odnosnie takiej wymiany schematy czy jaki olej ile go wlac czekam na odzew
-
- 0 odpowiedzi
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie chciał bym zapytać czy ktoś nie miał podobnego problemu z ubytkiem prądu na postoju auta i co było przyczyna ? Myślałem ze to aku i kupiłem nowe ale problem jest nadal . Czekam na podpowiedzi i z góry dziękuje .
-
- 0 odpowiedzi
- 4,2 tys. wyświetleń
-
-
Cześć Szukam jakiegoś zestawu, najlepiej do ok 300zł, jakiś kable(interfejs)+soft. Przeglądam troche ale praktycznie w wszystkich, pisze ze akurat AUDI A6C6 nie obsługuje. Co polecacie, wielkie dzieki, jeśli możecie podesłać link z amazona, albo z ebay, bo będę zamawiał z USA.
-
- 0 odpowiedzi
- 3,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam problem z nie równa praca silnika. Świece wymienione i cewki auto posiada lpg brc na kompie nie wypala żadnych błędów poza nie właściwą mieszanka paliwowo powietrzna. Słychać u mnie klapy na kolektorze czy to może być przyczyną? Macie jakieś pomysły.
-
- 0 odpowiedzi
- 3,9 tys. wyświetleń
-
-
witam Mam problem taki: A6 C6 Avant Nagle przestały reagować zamykanie i otwieranie drzwi kierowcy z pilota -muszę tylko ręcznie kluczykiem.. -reszta drzwi działa normalnie. -wszystkie szyby działają normalnie (nawet z pilota) - regulacja lusterek nie reaguje - podświetlanie pod drzwiami tylko kierowcy tez przestało nagle działać - przy zamykaniu z pilota przestały mrygać kierunki tak jak to zwykle było -dopiero po zamknięciu drzwi przekręcając kluczykami. kierunki mrygną.. -przycisk na panelu blokowania drzwi działa lecz nadal nie reagują drzwi kierowcy -2 przyciski na panelu blokowania guzikow tylnich szyb działają lecz nie święcą te małe diody na t…
-
-
- 1 odpowiedź
- 11,2 tys. wyświetleń
-
-
witam chciałbym prosić o jakieś porady co tak stuka
-
- 0 odpowiedzi
- 3,7 tys. wyświetleń
-