Johnu Opublikowano 2 Lutego Zgłoś Opublikowano 2 Lutego Mój wylutowany Chip, może głupio mówię, ale osobiście uderzył bym w tym kierunku jeśli nie wymiana modułu.
koala11 Opublikowano 4 Lutego Zgłoś Opublikowano 4 Lutego W dniu 30.01.2025 o 15:14, Johnu napisał(a): Kolego o jakiej zdrapce mowa 10 cyfrowy Vehicle Code? Tak 10 znakowy kod "Audi connect Activation card" koszt 5 zl w serwisie przypisany przez pracownika do mojego samochodu. Niestety aplikacja próbuje łączyć się z samochodem w celu aktualizacji użytkownika głównego i aktywacji nowego kodu samochodu ,dopóki nie będzie auto online niewiele to daje.
Johnu Opublikowano 5 Lutego Zgłoś Opublikowano 5 Lutego Udało się zostałem przypisany jako użytkownik na rynku Stany Zjednoczone. 1
Johnu Opublikowano 5 Lutego Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 22 godziny temu, koala11 napisał(a): Tak 10 znakowy kod "Audi connect Activation card" koszt 5 zl w serwisie przypisany przez pracownika do mojego samochodu. Niestety aplikacja próbuje łączyć się z samochodem w celu aktualizacji użytkownika głównego i aktywacji nowego kodu samochodu ,dopóki nie będzie auto online niewiele to daje. Tak, samochód musi być online. Konieczne jest działanie układu modułu Telmatic
adam-b. Opublikowano 5 Lutego Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 6 godzin temu, Johnu napisał(a): Udało się zostałem przypisany jako użytkownik na rynku Stany Zjednoczone. Wooow, gratulacje:):):):) czyli chip e-sim wymieniony i....?
Johnu Opublikowano 5 Lutego Zgłoś Opublikowano 5 Lutego (edytowane) Tak, jak na załączonych zdjęciach. Wylutowania chipa, wlutowania złącza i karta sim Edytowane 5 Lutego przez Johnu
Fredro84 Opublikowano 5 Lutego Zgłoś Opublikowano 5 Lutego (edytowane) 4 godziny temu, Johnu napisał(a): Tak, jak na załączonych zdjęciach. Wylutowania chipa, wlutowania złącza i karta sim Gratulacje za ogarniecie tematu. Jutro szukam w mojej q5 tego modułu i uderzam do elektronika. Czyli potrzebuje cos takiego: https://www.amazon.pl/eSIM-Embedded-SIM-MFF2-konkurencyjnych/dp/B07HP5CT92 czy tez chip do wlutowania osobno? W ASO zostalem dodany jako użytkownik główny ale nie otrzymałem tej zdrapki. Czy była ona konieczna w aktywacji dostępu do samochodu? Edytowane 5 Lutego przez Fredro84
Johnu Opublikowano 6 Lutego Zgłoś Opublikowano 6 Lutego W dniu 30.01.2025 o 13:32, Johnu napisał(a): Witam Porcja nowych informacji. Do poprawnego działania informacji o statusie musimy mieć aktywny SOS za który odpowiada moduł telmatic 75. Moduł telmatic SOS z USA będzie działał w EU. Sprawa wygląda następująco musimy dostać się do modułu 75 i go wyjąc. U mnie znajdował się pod podłogą bagażnika bliżej tylnych foteli, jeżeli go tam nie ma to drugie miejsce pod tylna kanapa. 4K1 035 283 C z oznaczeniem NAR - rynek amerykański. Problem tkwi w chipie Esim - zwyczajnie musimy wymienić kartę SIM na Europejska która będzie logować się do sieci i przesyłać dane o pojeździe. (chip esim trzeba wylutować, wlutować nowe złącze na nano sim) Moduł pod względem odbioru zakresu również odbiera LTE, problem tkwi w simie który szuka sieci USA, wymiana na kartę EU rozwiązuje problem . Kupiłem kartę sim Tmobile normalna procedura zakładania karty i saldo musi być dodatnie. Moduł spowrotem do auta, kasowanie błędu SOS, ponowne uruchomienie pojazdu i lampeczka SOS świeci na zielono auto jest widoczne w sieci. Funkcja SOS jest dostępna. (brak błędów w komputerze, i na liczniku) Kilka fotek z całego procesu moduł pozostaje oryginalny tylko wymiana Sim tutaj dokładny opis , jeżeli masz ten sam moduł musisz dokupić złącze na nano sim Samsung G850 wlutować je i wylutowac oryginalny chip esim. Zainstalować kartę sim zarejestrowana z dodatnim saldem. Kasowanie błędów, ponowne uruchomienie auta i SOS ma świecić na zielono. Na chwile obecna w nowszych modułach pozostaje tylko wymiana na EU, ale pozostaje jeszcze kwestia logowania MyAudi
Chefranov Opublikowano 7 Lutego Zgłoś Opublikowano 7 Lutego Cześć wszystkim! Mam Audi A3 2017 Sportback e-tron z USA. Chcę, żeby moje Audi działało. Samochód wykorzystuje następującą jednostkę OCU 75: Czy można zastąpić kartę esim fizyczną kartą SIM? Właścicielem samochodu został już potwierdzony dealer z USA. Próbowałem także zmienić 75 OCU z amerykańskiego na europejski, ale nic się nie zmieniło.
reniu12 Opublikowano 12 Lutego Zgłoś Opublikowano 12 Lutego Witam wszystkie auta z usa po 2022 jeżeli nie będą miały komunikacji online z serwerem to ponoć przestaną niektóre sterowniki działać z autem po 3 latach tak mnie poinformował informatyk z Vw. Przy aktualizacji sterowników która teraz już jest tylko online auto musi mieć dostęp do sieci internetowej żeby określić swoją lokalizację .Wiec wymieniajcie te SIM. Żeby być głównym użytkownikiem i mieć komunikacje internetową
januszbi Opublikowano 12 Lutego Zgłoś Opublikowano 12 Lutego W dniu 7.02.2025 o 10:47, Chefranov napisał(a): Cześć wszystkim! Mam Audi A3 2017 Sportback e-tron z USA. Chcę, żeby moje Audi działało. Samochód wykorzystuje następującą jednostkę OCU 75: Czy można zastąpić kartę esim fizyczną kartą SIM? Właścicielem samochodu został już potwierdzony dealer z USA. Próbowałem także zmienić 75 OCU z amerykańskiego na europejski, ale nic się nie zmieniło. Myślę, że w tym roczniku możesz próbować podmienić na slot na kartę esim europejską. Ale to wszystko to są próby, cała sytuacja jest jeszcze nie badana i potwierdzona. Ciągle wszyscy jesteśmy na etapie szukania rozwiązania.
Chefranov Opublikowano 12 Lutego Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2 godziny temu, januszbi napisał(a): Myślę, że w tym roczniku możesz próbować podmienić na slot na kartę esim europejską. Ale to wszystko to są próby, cała sytuacja jest jeszcze nie badana i potwierdzona. Ciągle wszyscy jesteśmy na etapie szukania rozwiązania. Nie mogę znaleźć karty e-sim na płycie
Bart_sz Opublikowano 12 Lutego Zgłoś Opublikowano 12 Lutego (edytowane) W dniu 4.02.2025 o 07:39, koala11 napisał(a): Tak 10 znakowy kod "Audi connect Activation card" koszt 5 zl w serwisie przypisany przez pracownika do mojego samochodu. Niestety aplikacja próbuje łączyć się z samochodem w celu aktualizacji użytkownika głównego i aktywacji nowego kodu samochodu ,dopóki nie będzie auto online niewiele to daje. Czy serwis przekazał ten kod 10 cyfrowy i sam wprowadzałeś , czy sami na miejscu potwierdzili w systemie audi ? Ponieważ mi nie chcieli dzis wydać , dziwna sprawa . Edytowane 12 Lutego przez Bart_sz
serpentyna Opublikowano 16 Lutego Zgłoś Opublikowano 16 Lutego W dniu 12.02.2025 o 08:36, reniu12 napisał(a): Witam wszystkie auta z usa po 2022 jeżeli nie będą miały komunikacji online z serwerem to ponoć przestaną niektóre sterowniki działać z autem po 3 latach tak mnie poinformował informatyk z Vw. Przy aktualizacji sterowników która teraz już jest tylko online auto musi mieć dostęp do sieci internetowej żeby określić swoją lokalizację .Wiec wymieniajcie te SIM. Żeby być głównym użytkownikiem i mieć komunikacje internetową ... i samochód się nagle zatrzyma
Bart_sz Opublikowano Poniedziałek o 19:57 Zgłoś Opublikowano Poniedziałek o 19:57 W dniu 30.01.2025 o 20:53, januszbi napisał(a): Jest ktoś na forum, kto ma dostęp do Elsy lub Elsy Pro? Gdzie szukać tego ustrojstwa w nowszych rocznikach , jest w boczku w bagażniku , czy gdzieś indziej? Udało się może wymienić ten esim z USA na europejski?
koala11 Opublikowano Środa o 11:49 Zgłoś Opublikowano Środa o 11:49 W dniu 12.02.2025 o 20:19, Bart_sz napisał(a): Czy serwis przekazał ten kod 10 cyfrowy i sam wprowadzałeś , czy sami na miejscu potwierdzili w systemie audi ? Ponieważ mi nie chcieli dzis wydać , dziwna sprawa . Pracownik serwisu zeskanował kod QR z karty aktywacyjnej i przyporządkował do mojego samochodu. Kodu ze zdrapki nie używał. Jest przypisany do mnie i jeśli auto będzie online będę mógł go użyć do aktywacji użytkownika głównego. P.S. Tę kartę wcześniej serwis zamówił. Musiałem wykonać jakaś usługę w serwisie żeby chcieli to wszystko zrobić. W moim przypadku była to tylko wymiana oleju bo samochód miał przebieg 11 tyś. km. Też mnie interesuje wymiana e-sim w roczniku 2023 .U mnie SOS świeci na zielono ale nie próbowałem działania ?
Seb78 Opublikowano Środa o 19:06 Zgłoś Opublikowano Środa o 19:06 Hej, mam wersję mild hybrid 265 km 2021. Tam jest chyba dodatkowy akumulator li-ion? Kurcze auto stoi sobie od jakiegoś czasu u blacharza, lakiernika i prawie nie jest odpalane, łącznie od października licząc transport z usa. Pytanie czy to nie zaszkodzi tej baterii? Widzę że Macie takie auta. Pozdrawiam,
Bart_sz Opublikowano Czwartek o 06:57 Zgłoś Opublikowano Czwartek o 06:57 Cześć. Miałem kilka Audi Mild hybryd z USA , po naprawie wszystko z akumulatorami było ok , zawsze szkoda w aucie była z przodu . Więc bagażnik był nie ruszony .
Seb78 Opublikowano Czwartek o 07:55 Zgłoś Opublikowano Czwartek o 07:55 58 minut temu, Bart_sz napisał(a): Cześć. Miałem kilka Audi Mild hybryd z USA , po naprawie wszystko z akumulatorami było ok , zawsze szkoda w aucie była z przodu . Więc bagażnik był nie ruszony . Ok dzięki za info.
Rekomendowane odpowiedzi