Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A3 8V (2012-2020)

Forum Audi A3 8V. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Poniżej zamieszczam rozmieszczenie bezpieczników Audi A3 8V:

• 1 odpowiedź
    • 56,6 tys. wyświetleń
  2. Poniżej zamieszczam szczegółowe informacje na temat żarówek w Audi A3 8V (także dla modeli Sportback i Limousine) oraz instrukcję dotyczącą ich wymiany:

• 1 odpowiedź
    • 52,6 tys. wyświetleń
  3. Dla wszystkich posiadaczy Audi A3 8V, zamieszczam polską instrukcję obsługi w formacie PDF: Instrukcja obsługi Audi A3 8V.pdf Instrukcję mogą pobrać tylko zarejestrowani użytkownicy. Jeżeli nie masz konta, zarejestruj się tutaj.

• 16 odpowiedzi
    • 32,5 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez Ciacho1987,

Mam w swojej a3 8V 1,4 tfsi CoD ultra 150KM z 2015 z systemem start stop akumulator Moll 69Ah 360A 6R0915105B i chciałbym go wymienić na nowy. Taki ciężko dostać. Znalazłem w necie, że odpowiedni będzie 70Ah i 760A. Czy będzie ok? W związku z tym, że miałem akumulator o innych parametrach to muszę go kodować? Czy coś mi padnie po wymianie w sensie otwieranie szyb, zamek centralny itd.? Pozdrawiam

• Like
      • Thanks
    • 21 odpowiedzi
    • 22,6 tys. wyświetleń
  5. Witam Jak w temacie - auto kupiłem z Niemiec - całość jest w języku niemieckim - czy ktoś wie jak można zmienić język na polski (lub chociaż angielski)?

• Like
    • 4 odpowiedzi
    • 22,5 tys. wyświetleń
  6. Czy ktoś wie w jaki sposób mogę wyłączyć system start&stop w Audi A3 8V?

• Upvote
    • 3 odpowiedzi
    • 19,4 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez artus20,

Witajcie .wiem ze moze temat oklepany ale akurat do tego silnika nie znalazlem odpowiedzi jaki by byl najlepszy olej.czy moglbym prosic o rade?mam przejechane 160tys km. Pozdrawiam Artur

• Like
    • 6 odpowiedzi
    • 19,4 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez matmaj,

Witam, Czy ktoś wymieniał olej w skrzyni biegów s-tronic? Mam przejechane 80 tyś i chce to zrobić. Mechanicy mówią aby wymieniać tylko i wyłącznie metodą grawitacyjną, ponieważ przy wymianie dynamicznym jest dużo większe ryzyko uszkodzenia skrzyni. Czy ktoś miał doświadczenie w tym temacie? Rok 2015, 1.4 TFSI 125KM.

• Like
    • 4 odpowiedzi
    • 16,1 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez Łukasz A3 8V,

Witam. Mam mały problem z zawieszeniem ciężki do zdiagnozowania. Od jakiegoś czasu trzeszczy mi zawieszenie z przodu. Problem słychać jest podczas przejazdu przez wzniesienie, próg zwalniający, nierówna nawierzchnie i nie jest to pukanie tylko trzeszczenie. Trzeszczenia zupełnie nie słychać na dziurach. Stan zawieszenia idealny zero luzow. Sprawdzone przez 2 mechaników i stacje diagnostyczna. Na ostatniej wizycie u mechanika przypuszczano tuleje wahaczy. Wymieniłem je i nic nie dało. Przy okazji sprawdzili drążki i łączniki stabilizatora są w idealnym stanie. Trzeszczenia słuchać tylko na nierównościach głównie na progach zwalniających, nie słychać tego np podczas bujnia …

• Like
    • 6 odpowiedzi
    • 11,6 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez Ciacho1987,

Witam. Posiadam samochód audi a3 8v z 2016 i chciałbym włączyć doświetlanie zakrętów. Znalazłem tutorial w necie: [09] Central Electronics -> Adaptation -> Channel Leuchte12NL LB45-light function B12 -> Adjust Value on cornering left Channel Leuchte13NL RB5-light function B13 -> Adjust Value on cornering right Kanal (2) statisches Kurvenlicht-Vorschrift auswählen ECE R48 Wert auf ECE R48 / ECE R119 (je nach Modelljahr) anpassen Problem w tym że nie ma u mnie kanału 2 statisches Kurvenlicht itd. Te dwa pierwsze przekodowałem. Czy ktoś może pomóc?

• 3 odpowiedzi
    • 9,2 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez Maciek2000,

Witam. Posiadam audi a3 8v i zastanawiam się czy jest możliwość zainstalowania kamerki cofania oraz czy moj wyświetlacz, który jest standardowy będzie pokazywał obraz. Jak to wykonać i jaki jest koszt? Rok 2015/16 2.0 tdi

• 3 odpowiedzi
    • 8,4 tys. wyświetleń
  12. Cześć, mam ogromny problem... Otóż rozładował mi się nagle akumulator w samochodzie i mam zaciągnięty hamulec ręczny, który jest elektryczny. Auto stoi w garażu, w dodatku maska znajduje się pod wnęką i nie ma możliwości jej otwarcia w celu naładowania akumulatora. Nie wiem jak mam poradzić sobie z taką sytuacją? Samochodu nie da się wypchać, hamulca nie da się zwolnić, maski nie da się otworzyć... Czy jest jakiś sposób na awaryjne zwolnienie hamulca? Proszę o pomoc, to jest chyba moja jedyna nadzieja Model auta to Audi A3 Limousine 8V 1.4 TFSi CoD Ambition, 140KM, 2014 r.

• 8 odpowiedzi
    • 7,9 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez leon01,

Witam w jaki sposób można zaktualizować nawigację, skąd ewentualnie pobrać mapę

• 0 odpowiedzi
    • 7,1 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez piipin,

hej, Stoję przed skomplikowanym wyborem do kupienia. Docelowo model był wybrany od dawna, to A3 w sedanie 2.0 quattro 2016/2017. No ale na horyzoncie pojawiają się S3. No i jest jednak zagwozdka. Czy zostać przy A3 ale młodszym czy może S3 które w tym budżecie jest z 2015. A3 byłaby juz po lifcie. Mam świadomość ile S3 może spalić i jest OK. Kwestia zasadnicza jest taka, że przy określonym budżecie +/- 90k mogę mieć albo jedno albo drugie. Na plus A3 to młodszy, po lifcie, virtual kokpit. Na plus S3 to ... S3 Eskę wczoraj oglądałem taką: https://www.otomoto.pl/oferta/audi-s3-sedan-b-o-stronic-sepang-blue-ID6DXhEp.html Palnięta w tył, z Kanady. Serce …

• Like
      • Haha
    • 3 odpowiedzi
    • 6,9 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez Kamil97,

Witam, mam pytanie gdyż zastanawiam się nad wymiana auta na markę konkurencyjną bo nie jestem przekonany co do silnika, mam pytanie czy może ktoś z was ma taki silnik i może się pochwalić czy coś się z nim dzieje byłbym bardzo wdzięczny. Póki co jest okej z moim audi ale bierze coraz bardziej olej a auto ma przejechane ponad 30 tys ...

• 0 odpowiedzi
    • 6,8 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez Igorch,

Witam Mam błąd klapki wlewu paliwa: Klapka działa normalnie, ale błędu nie da się skasować, zaglądałem tam i widać ze ktoś juz wymieniał ten silniczek, ma date 07.2014 a auto z 2013r, nie zajrzałem do srodka bo jest zgrzany i nie jestem pewien czy uda sie jeszcze ładnie złożyć, moze ktoś rozbierał i wie czy jest tam tylko silniczek czy ma jeszcze dodatkowo styki które to mogłyby właśnie go powodować? Jaki powinien być? 8V0 862 153 A czy 4L0 862 153 D - znalazłem i obydwa niby sa opisane do A3, moze ktoś wymienił i zamienił je ze sobą? 197644 - Sterowanie odblokowania porywy wlewu paliwa B1263 01 [009] - Błąd elektryczny

• Like
    • 1 odpowiedź
    • 6,6 tys. wyświetleń
  17. Zakupiłem auto wypadkowe i teraz mam dylemat jakie części mam zakupić? 1. Muszę kupić zderzak przedni wraz z grilem - czy ktoś rozpoznaje czy to zwykły zderzak czy s-line? 2. Grill - widziałem na aukcjach różne rodzaje - ten ma jakąś taką dziwną przerwę pod tablicą rej. - ktoś wie po co ona? (wiem na pewno że mam też z przodu czujniki więc muszę mieć też na grilu). 3. Lampy... i tutaj mam problem czy to są lampy xenony czy bixenony? Dodatkowo mam pytanie czy ktoś na forum posiada części używane do tego modelu? Widać co mi jest potrzebne - cały przód (zderzak, gril, lampy obie, chłodnica wraz z obudową, belka przednia styropian pomiędzy belkę a zderzak,…

• 4 odpowiedzi
    • 6,5 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez Em Ti,

Witam. Od miesiąca jestem posiadaczką A3 z rocznika 2015. Zastanawia mnie fakt że panel klimatyzacji u mnie wygląda tak jak na zdjęciu, a w innych modelach a3 spotkałam panel z wyświetlaczem stopni itd. Może mnie ktoś oświecić? Pozdrawiam

• 1 odpowiedź
    • 6,4 tys. wyświetleń
  19. Cześć! Audi A3 V8 rok produkcji 2013. Od dłuższego czasu w aucie cisza - muzyka, zestaw głośnomówiący - głośniki milczą jak zaklęte. Czasem (np. po godzinie, dwóch ciągłej jazdy) muzyka się włącza, zestaw zaczyna działać i jest tak aż do momentu kiedy zgaszę silnik. Potem znowu cisza. Oddałem do elektronika i usłyszałem, że padły końcówki mocy, albo cały układ, w grę wchodzi jeszcze złośliwy duch, albo koniunkcja planet. Szukałem w Opolu kogoś, kto podjąłby się naprawy, albo wymiany ale niestety nikogo nie znalazłem - ochrona komponentów, trzeba przeprogramować nowe MMI - odesłali mnie na fora w poszukiwaniu kogoś, kto mógłby pomóc. I teraz pytanie - znacie…

• Like
    • 8 odpowiedzi
    • 6,4 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez karolkrak12,

Czy zna ktoś z Was sposób, żeby wyłączyć wysuwanie ekranu MMI za każdym razem, gdy odpalany jest silnik?

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 6,2 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez Markon,

Witam po wymianie oleju,zostało info o przeglądzie,które nie wiem jak wykasować.

• 1 odpowiedź
    • 6 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez piotr1214,

Witam, Czy istnieje możliwość montażu fabrycznej kamery cofania a A3 8V z 2014 roku? Wiecie gdzie można to zrobić dobrze i tanio?

• 1 odpowiedź
    • 5,9 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez smok,

Witam czy wie ktoś jak zaprogramować orginalny klucz audi a3 15r pilot przestał działać auto odpala tylko przy dottknięciu z kolumną kierownicy auto posiada keyless go po naciśnieciu przycisku start lub dotknięciu klamki kluczyk miga kontrolką ciągle jest napis kluczyk poza samochodem .Proszę o pomoc byłem w serwisie i nic nie dali rady .

• 0 odpowiedzi
    • 5,8 tys. wyświetleń
  24. Witam, wczoraj stan płynu był trochę poniżej min,zrobiłem ok 200km,dziś rano po odpaleniu był komunikat że brak plynu. Faktycznie,nie było,dolalem wody,trochę ponad max,po nagrzaniu się silnika poziom się podnosi,także przy odkręconym korku w zbiorniczku. Czy to normalne? Pozdrawiam

• Like
    • 8 odpowiedzi
    • 5,7 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez tomi14101,

Witam, głupio tak zaczynać znajomość z forum od razu z prośbą o podpowiedzi napraw, ale szukam już drugi dzień i nic na ten temat nie znalazłem. Sprawa wygląda następująco, Żona w swojej Audi posiada oryginalny Subwoofer w miejscu koła zapasowego. I jak już się domyślacie, nie wydaje z siebie dźwięków. Wyciągnąłem go z auta i podłączyłem na krótko w domu di innej instalacji celem sprawdzenia czy w ogóle zadziała i sukces, subwoofer działa. Ale podłączając go do auta nie wydaje żadnych dźwięków, podłączyłem już sie VCDS-em i wypluł następujące błędy - -------------------------------------------------------------------------------- ---------------------------…

• 1 odpowiedź
    • 5,6 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.