Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A3 8V (2012-2020)

Forum Audi A3 8V. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez Tomo A3,

Witam. Od niedawna jestem właścicielem audi a3 8v 1.4 tfsi . Jaki będzie najlepszy olej do tego silnik. Jest zalany orginalny volkswagena 0W30

• 0 odpowiedzi
    • 623 wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez robi.waw,

Cześć Szybkie pytanie ? Czy to oznaki oleju w układzie chłodzenia ?

• Like
    • 1 odpowiedź
    • 2,3 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez Kamil97,

Witam, mam pytanie gdyż zastanawiam się nad wymiana auta na markę konkurencyjną bo nie jestem przekonany co do silnika, mam pytanie czy może ktoś z was ma taki silnik i może się pochwalić czy coś się z nim dzieje byłbym bardzo wdzięczny. Póki co jest okej z moim audi ale bierze coraz bardziej olej a auto ma przejechane ponad 30 tys ...

• 0 odpowiedzi
    • 6,8 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez tomi14101,

Witam, głupio tak zaczynać znajomość z forum od razu z prośbą o podpowiedzi napraw, ale szukam już drugi dzień i nic na ten temat nie znalazłem. Sprawa wygląda następująco, Żona w swojej Audi posiada oryginalny Subwoofer w miejscu koła zapasowego. I jak już się domyślacie, nie wydaje z siebie dźwięków. Wyciągnąłem go z auta i podłączyłem na krótko w domu di innej instalacji celem sprawdzenia czy w ogóle zadziała i sukces, subwoofer działa. Ale podłączając go do auta nie wydaje żadnych dźwięków, podłączyłem już sie VCDS-em i wypluł następujące błędy - -------------------------------------------------------------------------------- ---------------------------…

• 1 odpowiedź
    • 5,6 tys. wyświetleń
  5. Witam, problem z tymi wymienionymi w temacie miejscami oświetleń przestały mi działać nagle, pierwsze co sprawdziłem to bezpieczniki, wszystkie są w porządku, padły podejrzenia na panel główny podsufitki z płytą w środku, wymieniłem na używany i nadal nie działa. Chciałbym poprosić kogoś z was czy ktoś miałby może schemat instalacji tego panelu na podsufitce. Dziękuje i miłego wieczoru

• 0 odpowiedzi
    • 868 wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez Wojtek8v,

Cześć grupowicze, Mam sprawę, czy jest możliwość wyłączenia w jakikolwiek sposob otwierania szyb przy przytrzymaniu przycisku otwarcia samochodu, gdyż nagle przestało mi to działać i zostawiam się czy wyłączyłem przez przez przypadek czy po prostu coś z elektronika siadło? Pozdrawiam I dzieki

• 1 odpowiedź
    • 4 tys. wyświetleń
  7. Witam wszystkich, Spotkałem kiedyś instrukcję otwarcia seryjnego wydechu Cat-back sekcji zamykanej (klapki) W instrukcji opisane było jak rozciąć wydech oraz jak go wybebeszyć robiąc przelot który otwierany był po przełączeniu w sport. Czy posiada ktoś może informację na ten temat lub posiada taka instrukcję? Jeżeli próba otwarcia wydechu się nie uda lub dźwięk będzie nie fajny zastosuje jakiś dedykowany układ wydechowy aczkolwiek z tego co się orientowałem podobno robi się fajnie lub napewno fajniej niż seryjnie. Jest ktoś w stanie pomoc?

• 0 odpowiedzi
    • 2,9 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez Em Ti,

Witam. Od miesiąca jestem posiadaczką A3 z rocznika 2015. Zastanawia mnie fakt że panel klimatyzacji u mnie wygląda tak jak na zdjęciu, a w innych modelach a3 spotkałam panel z wyświetlaczem stopni itd. Może mnie ktoś oświecić? Pozdrawiam

• 1 odpowiedź
    • 6,4 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez KVK,

Witam, posiadam model A3 8V 2015r. W tej wersji jest wersja panelu klimatyzaji przedliftowa i mam zamiar wymienić ją na nową wersje, ale nie wiem czy będzie pasować i czy będą działać wszystkie funkcje które posiadam, jest może ktoś kto robił taką wymianę albo może się zna ?

• 0 odpowiedzi
    • 2 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez kaffej,

Dzień dobry, chciałbym zgłosić problem z piszczeniem dochodzącym z przednich hamulców w moim Audi A3 8V Limousine 1.4 z 2014 roku. Otóż musiałem wymienić przednie klocki hamulcowe oraz tarcze ze względu na zużycie aktualnych - po prostu zwyczajna wymiana. Mechanik wymienił klocki i śmigałem sobie autkiem jak zwykle. Jednak po przejechaniu około 1000 km zauważyłem, że pojawił się jakiś dziwny pisk dochodzący z przednich kół - przeważnie było to z lewej strony, ale po prawej też. Dźwięk ten przypominał tarcie metalu o metal - w załączniku przesyłam plik MP3 z tym dźwiękiem, który udało mi się nagrać podczas jazdy. Co ważne - dźwięk ten nie występował stale. …

• 0 odpowiedzi
    • 691 wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez robakxxx,

Co może być przyczyną że podświetlenie przycisków w kierownicy multifunkcyjnej nie gaśnie. Świeć się nie zależnie od pory dnia czy to jest dzień, czy noc. Po prostu świeci się 24 na dobę.Może miał ktoś taki przypadek?

• 0 odpowiedzi
    • 901 wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez kicu1988,

Witam serdecznie wszystkich audi maniaków kopiłem na święta sobie audi a3 wszystko było dobrze aż tu nagle pyk asist side przestał działać. Auto jest na gwarancji ale niestety gwarancja tego nie obejmuje i chciał bym spróbować sam to zrobić w ostateczności już pójdzie do serwisu choć nie powiem ze chciał bym tego uniknąć. Została przeskanowan i wyszło parę błędów ale od ostatniego czasu technologia za bardzo poszła do przodu i potrzebuje pomocy przy określeniu błędów. Z góry dziękuję za pomoc

• 0 odpowiedzi
    • 1,6 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez fiberlan,

Cześć! Proszę o pomoc, mam problem z bixenonem skrętnym w A3 8V, otóż lewa lampa świeci niżej niż prawa. Brak jakichkolwiek błędów jeżeli chodzi o czujniki, silniczki poziomują przy odpalaniu normalnie, przy skręcaniu kierownicą światła również skręcają. Czy wystarczy po prostu ręcznie u diagnosty wyregulować lampy? Pozdrawiam.

• 0 odpowiedzi
    • 2,9 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez Lizard,

Witam, mam problem że po odpaleniu auta słyszę szum w tylnym prawym głośniku traw ok. 3s i jest cisza w nim. po odczytaniu błędów mam takie coś ale nie wiem gdzie szukać problemu, wszystkie głośniki działają oprócz właśnie tylnego prawego 8 - ilość znalezionych błędów. Oto one: 0512 - Tylny prawy głośnik niskotonowy B1067 13 [008] - Przerwa w obwodzie [Nowa funkcja - rozszerzone informacje o kodach błędów (protokół UDS) - jest dostępna wyłącznie przy użyciu najnowszych interfejsów, oferowanych na VCDS.pl.] Sporadyczny - Potwierdzony - Testowany od skasowania kodów błędów Ramka zamrożona: Stan…

• 0 odpowiedzi
    • 1,6 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez Kapinolek,

Witam mam problem z TPMS chodzi w sumie o to ze bardzo często wskakuje błąd ciśnienia powietrza w kołach ze system jest uszkodzony ale podpinając się do komputera wyskakuje tak ze błąd czujników poduszek i kilka innych czy jest ktoś w stanie mi pomoc z tym ?

• 1 odpowiedź
    • 3,5 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez Łukasz A3 8V,

Witam. Mam mały problem z zawieszeniem ciężki do zdiagnozowania. Od jakiegoś czasu trzeszczy mi zawieszenie z przodu. Problem słychać jest podczas przejazdu przez wzniesienie, próg zwalniający, nierówna nawierzchnie i nie jest to pukanie tylko trzeszczenie. Trzeszczenia zupełnie nie słychać na dziurach. Stan zawieszenia idealny zero luzow. Sprawdzone przez 2 mechaników i stacje diagnostyczna. Na ostatniej wizycie u mechanika przypuszczano tuleje wahaczy. Wymieniłem je i nic nie dało. Przy okazji sprawdzili drążki i łączniki stabilizatora są w idealnym stanie. Trzeszczenia słuchać tylko na nierównościach głównie na progach zwalniających, nie słychać tego np podczas bujnia …

• Like
    • 6 odpowiedzi
    • 11,6 tys. wyświetleń
  17. Cześć! Audi A3 V8 rok produkcji 2013. Od dłuższego czasu w aucie cisza - muzyka, zestaw głośnomówiący - głośniki milczą jak zaklęte. Czasem (np. po godzinie, dwóch ciągłej jazdy) muzyka się włącza, zestaw zaczyna działać i jest tak aż do momentu kiedy zgaszę silnik. Potem znowu cisza. Oddałem do elektronika i usłyszałem, że padły końcówki mocy, albo cały układ, w grę wchodzi jeszcze złośliwy duch, albo koniunkcja planet. Szukałem w Opolu kogoś, kto podjąłby się naprawy, albo wymiany ale niestety nikogo nie znalazłem - ochrona komponentów, trzeba przeprogramować nowe MMI - odesłali mnie na fora w poszukiwaniu kogoś, kto mógłby pomóc. I teraz pytanie - znacie…

• Like
    • 8 odpowiedzi
    • 6,4 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez grzesiek2107,

Witam, w majówkę moje A3 8V 1.8 2015 rok USA po zatankowaniu mocno pod kurek zaczęło przerywać i szarpać. Dwa razy zgasło choć udało się odpalić i jechać, za trzecim razem już laweta i ani drgnął. Zastrzegam odrazu, ze paliwo było i jest ok. Zaczęliśmy przy nim grzebać, zdjęliśmy wąż z pompy paliwa, zapalił pochodził 5 minut i zgasł, dwa razy kolejne tak samo. Za trzecim razem nie chce już zapalić. Tak jakby jakiś czujnik blokada go odcinała, ciśnienie nie było wystarczające, nie wiem. Spotkał może ktoś podobny problem? Z góry dziękuję za pomoc

19. Rozpoczęte przez Hoffi,

Witam wszystkich forumowiczów. Niestety nie znalazłem podobnego tematu. Jestem właścicielem Audi A3 8V z 2014 roku. Silnik 1.6 Diesel 110km. Przebieg: 202 tyś km. Mój problem jest następujący: Ostatnio w drodze do pracy wyskoczył mi błąd ubytku ciśnienia w oponach, zaraz po tym błędzie zauważyłem ,że dziwnie wzrosło mi spalanie. Przy ruszaniu wartości wskazują 30/40L gdzie normalnie było to 10-15. Mówie ok, pojechałem do wulkanizatora ustawił wszystko jak trzeba a spalanie dalej dziwnie wysokie. Codziennie robię tą samą trasę do pracy (60km). Codziennie spalanie wskazywało podobne wartośći, było to ok średnio 5.4 - 5.6 litra a po całym tym błędzie obecnie spalanie…

• 0 odpowiedzi
    • 3,4 tys. wyświetleń
  20. Zakupiłem auto wypadkowe i teraz mam dylemat jakie części mam zakupić? 1. Muszę kupić zderzak przedni wraz z grilem - czy ktoś rozpoznaje czy to zwykły zderzak czy s-line? 2. Grill - widziałem na aukcjach różne rodzaje - ten ma jakąś taką dziwną przerwę pod tablicą rej. - ktoś wie po co ona? (wiem na pewno że mam też z przodu czujniki więc muszę mieć też na grilu). 3. Lampy... i tutaj mam problem czy to są lampy xenony czy bixenony? Dodatkowo mam pytanie czy ktoś na forum posiada części używane do tego modelu? Widać co mi jest potrzebne - cały przód (zderzak, gril, lampy obie, chłodnica wraz z obudową, belka przednia styropian pomiędzy belkę a zderzak,…

• 4 odpowiedzi
    • 6,5 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez Kuba127,

Witam, czy ktoś wie coś na temat książki "Sam naprawiam" do A3 8V, nigdzie nie mogę znaleźć informacji na jej temat jej dostępności.

• 0 odpowiedzi
    • 4,1 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez Andrzej i Ewa,

Rano wstałam i zauważyłam ,ze w audi pala sie swiatla mijania i oświetlenie kabiny.Pokrętła świateł na pozycji zero,żadnej reakcji.Uruchomilam silnik a po wyciągnięciu kluczyka on nadal działał.Nie wiem jak mi sie udało po chwili wszystko wyłączyć .Wiecie co mogło sie wydarzyć?

• 0 odpowiedzi
    • 2,1 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez Józef M.,

Witajcie Forumowicze! Audi A3 8V quattro w automacie przy ruszaniu szarpie lekko zanim pojedzie, co dziwne nie zawsze tak się dzieje. Jak wyłączyłem silnik i na nowo odpaliłem ustąpiło. Ale niestety co jakiś czas wraca. Nie ma znaczenia czy zimny czy rozgrzany silnik. Diagnostyka komputerowa nie pomogła. Gdzie szukać przyczyny? Józek.

• 0 odpowiedzi
    • 923 wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez Tkorni,

Hej od niedawna pojawił się u mnie problem, mianowicie podejrzewam ze jest to pasek natomiast nie wiem czy napewno jest to, to o czym myśle Autko zaczęło chodzić mi jak traktor dodatkowo zaczęło brać olej, film w załączniku może ktoś akurat miał podobny problem :| 46623B49-D819-4E79-96DC-9B0A67F5B3C1.MOV

• 2 odpowiedzi
    • 4,4 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez Adam ochojski,

Koledzy mam problem z sterownikiem świateł ,nie idzie usunąć błendu.Może ktoś wie jak z tym sie uporać?

• 0 odpowiedzi
    • 2,9 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.