Audi A4 B5 (1995-2001)
Forum Audi A4 B5. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
166 tematów w tym forum
-
Witam Założyłem hak do mojej Audi i zastanawiam się teraz nak podpiąć instalacje elektryczna? Czy ktoś z was borykał się już z tym tematem i mógłby mi podrzucić jakieś pomysły. Słyszałem,alem już że potrzebuję modułu, sprzedawca haka mówił że nie koniecznie. Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
-
-
Niestety mam także problem z zegarami. Po przejechaniu kilku kilometrów wskazówka prędkości spada do zera. Gdy hamuję przy dużej prędkości do zera, zegary zaczynają działać poprawnie. Problem z zegarami zaczął się niedawno - poprzednio było ok. Czy ktoś ma jakiś pomysł co to może być?
-
- 0 odpowiedzi
- 5,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam kupiłem Audi A4 2.5 TDI z 1999roku auto kopci na biało niebiesko i kręci się do 2000 obrotów i nie ma mocy najprawdopodobniej uszkodzona pompa Co może być tego przyczyną?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam, proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu z moim autem. Odwiedziłem już 6 warsztatów i nikt nie potrafi wskazać przyczyny usterki. Problem pojawia się podczas jazdy – na 3. lub 4. biegu, przy prędkości od 50 do 70 km/h, silnik zaczyna przerywać. Podobne objawy występują także przy zmianie biegów. Pod komputerem diagnostycznym nie pokazują się żadne błędy. Wymienione zostały już świece, przewody zapłonowe oraz cewka (na NGK), jednak niestety nie rozwiązało to problemu. Dodatkowo, po uruchomieniu silnika obroty przez chwilę falują, po czym stabilizują się. Z góry dziękuję za każdą wskazówkę i pomoc.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,3 tys. wyświetleń
-
-
witam ma problem z autem nie odpalna po zgaszniu mowa o audi a4 b5 1,8t lpg 96r juz opisuje dokłądniej co i jak auto odpali normalnie ale jak je zgasze to nie odpla jak by iskry nie było na swiecy ale jak odłoncze akumulator na okło 10 min problem znika i auto odpali znów i tak w kółko POMOCY
-
- 0 odpowiedzi
- 2,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam . Po odpaleniu silnika zapala się kontrolka ABS a po podłączeniu do WAG pojawia się błąd 18014 P1606 Specjalny moment obrotowy silnika ABS-SG dla trudnych odcinków A. Czy wie ktoś może co jest przyczyną tego komunikatu i jak to naprawić ?
-
- 1 odpowiedź
- 6 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Przyszła pora na pierwszą wymianę oleju w moim Audi A4. Niestety ciężko mi ustalić jakim olejem jest obecnie zalane moje autko. Poczytałem trochę na forach i chyba się zdecyduje na olej Mobil S 15W40 półsyntentyczny. Audi A4 1.6 105 km - 1999 r. Czy będzie to dobry wybór? Proszę o pomoc Pozdrawiam,
-
-
- 3 odpowiedzi
- 16,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Swoje Audi A4 B5 z 1998 r kupiłem niedawno dokładnie 2 tyg temu i nie miałem czasu zbyt dokładnie przyglądać się jej pod maską, dziś nadszedł ten dzień. A więc patrze a tu mam kabelek przetarty i za cholerę nie wiem co to jest poniżej podsyłam zdjęcie i proszę o podpowiedz co to jest ? i czy to przeszkadza, bo auto odpala mi normalnie i chodzi tez normalnie.
-
-
- 1 odpowiedź
- 3,3 tys. wyświetleń
-
-
Od jakiegoś czasu w samochodzie mojego ojca mam problem z otwieraniem i zamykaniem drzwi za pomocą pilota. Gdy zamykam drzwi za pomocą kluczyka wszystko jest OK, natomiast gdy planuję zamknąć lub otworzyć drzwi za pomocą pilota, pojawiają się problemy - trzeba kilka razy nacisnąć, żeby zamknięcie lub otwarcie drzwi doszło do skutku. Ktoś ma jakiś pomysł? Pozdrawiam
-
- 3 odpowiedzi
- 9,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam Wszystkich, Od siedmiu miesięcy jeżdżę Audi A4 B5 1.6 AHL z 1998 r. (benzyna+lpg). Mam padnięty przepływomierz i chciałbym go wymienić. Problem polega na tym, że na aktualnie zamontowanym nie widać jego numeru (możliwe, że poprzedni właściciel już montował jakiś zamiennik) przez co nie wiem jaki konkretnie zamówić. Jeżeli ktoś posiada takie same auto proszę o podanie mi numeru posiadanego przepływomierza. Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
Tak jak w temacie. Mam problem z klimatyzacją. Mianowicie gdy włączam klimatyzację spada napięcie. Nigdy się tak nie robiło. Spadek napięcia jest tak duży że silnik zaczyna nie równo pracować a strzałka zatrzymuje się w okolicach 13V a może nawet i mniej. Jakieś sugestie co może być przyczyną tej usterki ?
-
- 0 odpowiedzi
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Mam do Czytelników forum takie pytanie : Interesuje Mnie Wasze zdanie dotyczące niezawodności silników benzynowych . Jaka pojemność jest najbardziej przez Was polecana i dlaczego ? Uprzejmie proszę o uzasadnienie . Z góry DZIĘKUJĘ .
-
-
- 10 odpowiedzi
- 10,2 tys. wyświetleń
-
-
Siemka! Piszę odnośnie dziwnego problemu z wycieraczkami i systemem spryskiwaczy reflektorów w mojej b5. Instalacja do spryskiwaczy xenon fabryczna, jak to w każdej esce. Mianowicie: Odkąd zakupiłem pojazd nie działały mi spryskiwacze reflektorów. Zainteresowałem się tym tematem dopiero teraz, wiec zacząłem szukać przyczyny. Profilaktycznie wymieniłem pompkę od spryskiwaczy reflektorów, posprawdzałem wiązkę, spryski, wężyki, kostki, przekaźnik. Wszystko wydawało się ok, natomiast spryskiwacze się nie wysuwały. Przy zapalonych światłach trzymałem manetkę od wycieraczek nawet i przez dobre 15 sekund i nie było żadnego odzewu ze strony sprysków, no próbowałem już w…
-
- 0 odpowiedzi
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Potrzebuje pompki zamka centralnego Hajnówka
-
- 0 odpowiedzi
- 3,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam. mam problem z radyjkiem tego typu że czasami działa a czasami nie. Gdy chcę go włączyć to zapala się jedynie podświetlenie ekranika, a dopiero w momencie odpalenia silnika załącza go ale sporadycznie. Zazwyczaj z rana jak jadę do pracy to działa. ale w dzień nie chce załapać. Mam nagłośnienie bose ze zmieniarką i nie chcę kombinować w zmiany. Miał może ktoś podobny problem ? Z góry dziękuje za pomoc. Po regeneracji alternatora sytuacja się poprawiła, radio gra ale zdarza się mu nie włączyć jak stoi na słońcu.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam jakie jest oznaczenie silnika 1,8T A4 C5 97r
-
- 1 odpowiedź
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam . Jestem posiadaczem audi a4 b5 benz+gaz z 1995r . Gdy odpalam silnik słyszę dziwny dźwięk z przodu silnika. Dźwięk jak by coś chrupotało . Gdy zwiększam obroty to nic nie słychać , ale gdy obroty opadają , to dźwięk wraca. Niestety musiałem wyjechać , Ale dźwięk jest co raz głośniejszy i częściej występuje. Czeka mnie jeszcze powrót 1000km i nie wiem czy auto wytrzyma. Może będziecie wiedzieli , co to może być , i czy auto wytrzyma. Dziękuję i pozdrawiam .
-
- 0 odpowiedzi
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam problem z wypadaniem zapłonu na zimnym silniku, jak się zagrożenie chodzi już normalnie, wymieniłem świece kable czujnik położenia wału czujnik wałka rozrządu, silniczek krokowy, wtryskiwacze, czujnik temperatury, cewki i dalej bez zmian, silnik 2.6v6 ABC, JESLI KTOS MA WIEDZE NA TEN TEMAT TO PROSZE O POMOC
-
- 0 odpowiedzi
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam problem ponieważ zakupiłem w okazyjne cenie Audi a4 b5 1.6 ADP z 1995r. Falowaly w nim obroty tracił moc i wglbrał olej dałem go do mechanika i stwierdził że do wymiany są pierścienie na tlokach wymienił to razem z uszczelka i i wgl zgarnął kasę i problem został później okazało się że kolektor jest pękniety i ma przedmuchy wymieniłem trochę się poprawiło ale dalej faluja lekko obroty a podczas jazdy tak przy 120 gdy się rozgrzeje przerywa i traci moc dodam że spaliny dziwnie smierdzą.. Pomóżcie z góry dziękuję.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam to mój pierwszy post na tym forum ,wiec sorki jak cos nie tak napisałem ;;-po zakupie auta wracajac do polski zapaliła mi sie kontrolka temp silnika -po zatrzymaniu i odczekaniu az silnik ostygnie dolałem wody ale to nic nie dało bo po paru lilometrach znowu temp silnika była wysoka -prawie 120 st .okazało sie ze nie ma obiegu płynu chładzącego -po wymontowaniu pompy wody okazało sie ze wirnik pompy był pekniety i nie trzymał sie wałka pompy ,po zamontowaniu nowej wydaje sie ze wszystko jest ok,powstaje jednak pytanie ---czy w tym silniku jest jeszcze jedna pompa wody?bo z ogledzin wynikło ze chyba jest i napedza ją pasek rozrządu, jesli sa dwie pompy to oczym …
-
- 5 odpowiedzi
- 22,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam Mam taki problemik. Otóż cały czas w zbiorniczku wyrównawczym mam zimny płyn chłodzący. Codziennie jeżdżę 50 km do pracy więc silnik spokojnie zdąży się nagrzać. Dodam że się nie gotuje. Cały czas ma między 90-95 stopni ile by nie stał czy nie jechał. Jednak płyn jest zimny. Dodatkowo jest problem z ogrzewaniem. Raz dmucha gorącym powietrzem a raz jest ledwo ciepłe. Niby próbowałem odpowietrzać przez wąż z dziurką ale skoro płyn nie schodzi ze zbiorniczka to chyba nie do końca działa. Czy to wina termostatu? Jeśli tak gdzie się on znajduje. Nie chcę z każdą pierdołą latać do mechanika, próbuje dużo rzeczy zrobić sam, ale jestem informatykiem nie mechanik…
-
-
- 2 odpowiedzi
- 4,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Posiadam już od 6 lat staruszka z 1999 roku (po lifcie) z silnikiem 1.9 TDI 110KM (AFN) Auto od ponad roku służy jako drugie auto na sporadyczne dojazdy do pracy (około 35 km w dwie strony). Jednak te dojazdy to w miesiącu maksymalnie 8 razy (ale przeważnie mniej), a więc można powiedzieć, że auto już dużo tylko stoi i się starzeje. Od kliku miesięcy akumulator całkowicie się rozładowuje i uruchamiam auto za pomocą Jump Startera Baseus. Urządzenie super się sprawdza ale właśnie 1,5 tygodnia temu już nie chciał Jump Starter odpalić auta, prawdopodobnie elektronika w Jump Starterze mogła rozpoznać głębokie rozładowanie akumulatora. Po wezwaniu Assistance …
-
- 0 odpowiedzi
- 3,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam, chciałbym założyć w moim samochodzie gaz, lecz trochę się waham. Nie wiem czy jest to tylko zysk czy zysk i ryzyko. Uważam mój samochód za świetne auto ale troszeczkę zżera mnie paliwo, zdaję sobie sprawę z tego że gaz jest dwa razy tańszy od oleju czy paliwa. Może ktoś zna jakieś wady i zalety zakładania gazu, i mi pomoże. Pozdrawiam Grzegorz
-
- 6 odpowiedzi
- 15,1 tys. wyświetleń
-
-
witam, co może oznaczać taka ikona w audi A4 1.9 TDI 115 2000rok, S-Line ??? dzisiaj po wyjściu z pracy cały czas świeciła się, przyjechałem do domu około 3 km. otworzyłem instrukcję ale nie widzę w opisie takiej ikony... wróciłem do auta aby zrobić zdjęcie a ikona już się nie wyświetla. co może sygnalizować? sorry za prowizoryczny rysunek, o ile pamiętam wyglądało to mniej więcej tak:
-
- 0 odpowiedzi
- 3,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam problem posiadam audi a4 b5 7 lat i dzisiaj na liczniku pokazało mi się coś takiego temperatura płynu skoczyła do 120 po odłączeniu czujnika dalej to samo obrotomierz nie działa predkościomierz tak samo pokazuje różne błędy na wyświetlaczu licznika sprawdziłem bezpieczniki oraz inne rzeczy i dalej nic może ktoś mi pomoże ? dodam że jak odpale samochód dalej jest to samo IMG_4110 (1).MOV
-
- 0 odpowiedzi
- 1,5 tys. wyświetleń
-