Audi A4 B5 (1995-2001)
Forum Audi A4 B5. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
166 tematów w tym forum
-
Hej, Od niedawna stałem się całkiem przypadkiem posiadaczem audi a4 b5, 1.9 tdi w automacie. Problem polega na tym, gdy odpalę silnik i ruszam w ogóle nie ma mocy, coś w stylu jakby nie wskakiwały następne biegi. Wybadałem, że jak ok. 2 razy depnę w gaz do oporu skrzynia jakby odblokowuję się i samochód normalnie przyśpiesza. Nie mam pojęcia o co chodzi. Nie ukrywam, że wcześniej nie miałem styczności z automatami. Może ktoś miał podobny przypadek? Ale nakieruje mnie mniej więcej co to może być? Pozdrawiam, Radek
-
- 0 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam posiadam Audi A4 Avant (1.9 TDI, 2000 rok), przy włączonych światłach awaryjnych i przy włączeniu centralnego zamka przy kluczykach nie miga w ogóle prawy przedni i tylny kierunkowskaz (prawa kontrolka na zegarach tak nie wyraźnie mruga i szybciej), natomiast podczas normalnej jazdy ten kierunkowskaz normalnie działa. Z lewym kierunkiem i awaryjnym wszystko ok. Czy ktoś wie jak to naprawić? To kwestia bezpiecznika, przekaźnika, czy trzeba wymienić włącznik awaryjnych? Proszę o pomoc
-
-
- 2 odpowiedzi
- 5,1 tys. wyświetleń
-
-
Mój ojciec planuje kupić Audi A4 B5 1.9 TDI 110 KM z automatyczną skrzynią biegów. Chciałbym dowiedzieć się czegoś więcej na temat awaryjności i eksploatacji tej skrzyni. Czy przy normalnej jeździe i prawidłowej wymianie oleju w skrzyni, powinna być raczej mało awaryjna? Jakie są koszty naprawy takiej skrzyni? Pozdrawiam
-
-
- 25 odpowiedzi
- 81,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam ostatnio rozebralem cały kolektor ssący do czyszczenia wyjalen też turbo z kolektorem wydechowym i niestety turbina ma luz boczny dość spory i pytanie jakie turbo włożyć żeby pasowało bez rzeźby? I drugie pytanie dlaczego w gruszce podciśnienia mam olej? . Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
-
-
Witam problem polega na tym ze niewiem czemu ale niedziala mi centralny zamek. Zaczelo sie od tego ze zamknolem auto z pilota i na drugi dzien z pilota wylonczylem alarm ale nieodblokowalo mi drzwi. Kluczykiem moge otworzyc ale tylko jedne drzwi. Mechanik stawia na sterownik z pompka co jest w bagazniku. Po wyjeciu i otworzeniu pompki widac ze byl wymieniany kompresorek i on dziala. Napiecie dochodzi do sterownika i jak odepne kable to niedzialaja mi szyby ale to normalne. Z tym ze jak przytrzymam kluczy w zamku to powinno mi otworzyc badz zamknac szyby ale niereaguja. Czy ktos mial podobny problem i morze mi pomoc zanim zaczne wymieniac pol auta ??
-
- 0 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam. mam problem z radyjkiem tego typu że czasami działa a czasami nie. Gdy chcę go włączyć to zapala się jedynie podświetlenie ekranika, a dopiero w momencie odpalenia silnika załącza go ale sporadycznie. Zazwyczaj z rana jak jadę do pracy to działa. ale w dzień nie chce załapać. Mam nagłośnienie bose ze zmieniarką i nie chcę kombinować w zmiany. Miał może ktoś podobny problem ? Z góry dziękuje za pomoc. Po regeneracji alternatora sytuacja się poprawiła, radio gra ale zdarza się mu nie włączyć jak stoi na słońcu.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam Auto: Audi a4 b5 1999r. po lifcie, silnik: 1.8 benzyna, auto posiada: klimatyzacje, podgrzewane fotele, nie posiada tempomatu. Mam dosc mcno powazny problem, a miianowicie spalila mi sie instalacja elektryczma kokpitu. Auto stoi u elektryka i jest dosc duzy problem ze znalezieniem wiazki elektrycznej. Elektryk stwierdzil ze tamta juz jest tak spalona ze koniecznosc jest szukania nowej. Bylem w serwisie i zapytalem o koszt takiej wiazki.. szczerze? auto mniej kosztowalo. Pozostalo mi szukanie uzywanej, ale tez nie jest latwo. Dużo osob ma powkladane wiazki i nie chca rozbierac kokpitu poniewaz nie wiedza czy kupie, czy bedzie pasowala. No i zjawiłem się tutaj na w…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
Mam problem z zablokowanym fotelem.Nie mogę podnieść oparcia. Pokrętło nie chce się przesuwać. Jak je naprawić?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam, od niedawna jestem posiadaczem audi a4 b5 2000r z silnikiem 2.4 V6. Mam problem z niegrającymi głośnikami w tylnej półce, wygląda na to, że są odłączone, przy jednym jest jakaś kostka, ale nie mam pojęcia gdzie ją podłączyć. W audi mam radio ze zmieniarką widoczne na zdjęciu.
-
- 0 odpowiedzi
- 10,7 tys. wyświetleń
-
-
Od niedawna da sie wyczuc w moim Audi lekkie stukanie w lewym kole. Stało się to zaraz po tym kiedy zostałem zmuszony do ostrego hamowania przed wybiegajaca ma ulice sarna. Stukanie da się wyczuć przy prędkości 40-50 km/h oraz przy hamowaniu,najlepiej czuć to na równej nawierzchni, na dolkach nie słychać stukania, przy wyższej prędkości ucicha. Może być to wina klocków hamulcowych lub samych tarczy? Czy może to być już wina zawieszenia, uszkodzony wahacz czy coś innego?
-
- 0 odpowiedzi
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam padła mi pompka sprzęgła ( ta przy pedale sprzęgła ) znalazłem na Allegro takie pompki ale czy z 2.5 TDI albo 1.6 podejdzie do 1.9 TDI ? numer mojej pompki zgadza się z tymi na Allegro pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 3,7 tys. wyświetleń
-
-
witam mam problem. Nie mam oświetlenia wnętrza w mojej audi A4b5 2000r lift kombi 1.8 mianowicie po otworzeniu drzwi nie uruchamia mi się oświetlenie wnętrza tylko pali sie w nogach i w drzwiach oraz w bagażniku jak go otworze co ja mam zrobic sprawdzałem juz pompke centralnego zamka i nic HELP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11111
-
- 0 odpowiedzi
- 5,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Swoje Audi A4 B5 z 1998 r kupiłem niedawno dokładnie 2 tyg temu i nie miałem czasu zbyt dokładnie przyglądać się jej pod maską, dziś nadszedł ten dzień. A więc patrze a tu mam kabelek przetarty i za cholerę nie wiem co to jest poniżej podsyłam zdjęcie i proszę o podpowiedz co to jest ? i czy to przeszkadza, bo auto odpala mi normalnie i chodzi tez normalnie.
-
-
- 1 odpowiedź
- 3,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam Mam problem z moją audiczką A4B5 avant 1.8 125 2000r lift a mianowicie szalała mi temperatura wymieniłem czujnik na gorącym silniku troche pomogło a le temperatura dochodzsiła do 70 i nic wiecej po zgaszeniu silnika i przekręceniu kluczyka na kontrolki pokazuje 80-85 zapalam i spada do 70 wymieniłem termostat na postoju do 80 i nic nie pomogło czy jeste jeszcze jakiś czujnik cos słyszałem ze przy chłodnicy ale nie wiem może byc wina licznika błagam o pomoc
-
- 0 odpowiedzi
- 4,2 tys. wyświetleń
-
-
Cześć koledzy. Mam problem ze swoją audicą. Mianowicie podgrzewanie tylnej szyby. Prąd na przycisku jest OK Przekaźnik pstryka OK Bezpiecznik i prąd na nim OK Na + przy szybie(czerwony kabelek) BRAK prądu Podpinam + z innego źródła = brak reakcji, żadnej iskierki ani nic.. Czyżby nie było masy po drugiej stronie szyby? Problem mam też taki że nie wiem jak rozebrać te plastiki na słupkach tylnych, bo nie wiem jak ściągnąć tylne oparcie, bo te słupki od zagłówków trzymają i nie wiem jak to ściągnąć :/ A do plusa na szybie dostałem się, bo ktoś tam grzebał i naderwał plastik więc urwałem go do końca i później jak to naprawie to go przykleję. Stojąc przodem do auta to p[…
-
- 1 odpowiedź
- 4,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie, posiadam audi 1.9tdi z 97r a razem z nia problem... mianowicie sposrod calej elektroniki w samochodzie dzialaja tylko: jedno lusterko, climatronic sie swieci, kontrolki na liczniku, oswietlenie wnetrza, lampy wsteczne i lampy przod. Reszta jest bez oznak zycia, brak dzialania kierunkow, wycieraczek, szyb, nawiewow, lamp stop czy innych podobnych. Nie mam pojecia co robic, bezpieczniki wszystkie ok, nie dziala nawet pompka paliwowa... Bardzo prosze o jakas rade, zalezy mi na czasie, bede bardzo wdzieczny za pomoc i poswiecony czas.
-
- 1 odpowiedź
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Siemka koledzy. Piszę z pytaniem jak dokręcać wahacze. Czy mam to zrobić na opuszczonym samochodzie czy koło może wisieć w powietrzu i wtedy dokręcać? Myślę, że na opuszczonym ale pytam tak w ramach formalności. Pozdrawiam
-
- 1 odpowiedź
- 5,3 tys. wyświetleń
-
-
Siemka w moim a4 b5 pod filtrem kadłubowym znajduje się jakieś dziwne urządzenie z taką jakby korbką. Do czego to służy? Pytam bo mam te korbkę urwaną... I nie wiem czy to wina tego urządzenia, że klima się nie włącza. Jak podepnę sprężarkę na krótko to wtedy się włącza.
-
- 0 odpowiedzi
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Mam problem z A4 B5 silnik ADP 1.6 po wymianie termostatu, otwarty termostat silnik nie dogrzany to wymieniłem na nowy Gates no ale miałem wrażenie że się nie otwiera jak należy ( niby jadąc było wszystko ok ale jak na chwilę się zatrzymałem to temperatura wzrasta do ok 100 stopni jak ruszę to spada ) wiec następnego dnia wymieniłem na Wernet ale sytuacja jest taka sama ;( . Ręce mi Kur..a opadły, pompę wody oglądałem przez dziurę na termostat ( wyglądała dobrze ). Już sam nie wiem o co chodzi pomocy !
-
- 0 odpowiedzi
- 5,4 tys. wyświetleń
-
-
Siemka. Mam pytanko. Wypali takie coś jak bym chciał wrzucić katalizator od seata cordoby 1.6 do mojej audi 1.8? Nie będzie nic go blokować ani żadnych efektów ubocznych? Pozdrawiam.
-
- 3 odpowiedzi
- 5,4 tys. wyświetleń
-
-
witam zmieniałem skrzyni automat na manual i mam teraz problem z kodowaniem silnik 2.5 tdi akn może ktoś pomóc?
-
- 0 odpowiedzi
- 4,8 tys. wyświetleń
-
-
Cześć. No i będzie za niedługo problem z pracą motoru mojego samochodu gdyż klekocze 1 zawór... Olej w silniku jest ale i tak klekocze dalej... Idąc poradami taty to gdy się silnik zajedzie to lepiej będzie(taniej i szybciej) wsadzić nowy silnik. Teraz pytanie, czy mogę zastąpić 1.8-->1.8t? Elektryka musiała by być kombinowana? Nowa mapa? Jakieś dodatkowe części albo coś? Cieszył bym się z wypowiedzi kogoś kto robił taką przekładkę. Pozdrawiam. Myślę też nad TDI. Co będzie prościej wsadzić i ogarnąć?
-
- 0 odpowiedzi
- 4,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam taki o to problem co prawda nie zawsze lecz bardzo często przy 2tyś obrotów samochód traci moc praktycznie juz nie przyspiesza jest tak na każdym biegu . Licze na pomoc pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam . Posiadam audi a4 b5 1997r 1600. Wszystkie szyby sa roku 1997 lecz dwie tylne (mała i w drzwiach tylych ) 1996 . pytanie brzmi : Moze tak orginalnie to wystepowac ? czy były zmieniane ?
-
-
- 2 odpowiedzi
- 3,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam! Zakupiłem do swojej Audiczki oryginalne radyjko Audi Concert jednak po jego podłączeniu za każdym razem jak wyjmę kluczyk to trzeba go od nowa programować bo pojawia sie napis SAFE. Ponadto gdy kluczyk jest w stacyjce to radio pomimo iż jest wyłączone tzn. gałka podgłośnienia wcisnięta i radio nie gra to cały czas wszystkie przyciski są podświetlone! Proszę o pomoc!!! Dodatkowo jak miałby ktoś instrukcję obsługi w języku polskim do tego radyjka to bardzo bym był wdzięczny za jej udostępnienie. W załączeniu zdjęcie radyjka Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 9 tys. wyświetleń
-