Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B6 (2000-2004)

Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez michał YaGODA,

Gama silników Audi A4 Avant: Benzyna: silnik: 1.6 102 KM napęd: oś przednia silnik: 1.8 Turbo 150 KM napęd: oś przednia silnik: 1.8 Turbo 163 KM napęd: oś przednia silnik: 1.8 Turbo 163 KM napęd: quattro silnik: 1.8 Turbo 190 KM napęd: oś przednia silnik: 1.8 Turbo 190 KM napęd: quattro silnik: 2.0 i 20V 130 KM napęd: oś przednia silnik: 2.0 FSI 150 KM napęd: oś przednia silnik: 2.4 i V6 30V 170 KM napęd: oś przednia silnik: 3.0 i V6 220 KM napęd: oś przednia silnik: 3.0 220 KM napęd: quattro Diesel: silnik: 1.9 TDI 101 KM napęd: oś przednia silnik: 1.9 TDI 115 KM napęd: oś przednia silnik: 1.9 TDI 130 KM napęd: oś przednia silnik: 1.9 TDI 130 KM napęd: quatt…

• 2 odpowiedzi
    • 38,2 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez michał YaGODA,

Dla wszystkich posiadaczy Audi A4 B6, zamieszczam polską instrukcję obsługi w formacie PDF. Podziękowania dla D&G Wersja dla szybkich łącz szybszych niż 1 Mbit/s: Instrukcja_obslugi_Audi_A4_B6_str_1_60.pdf Instrukcja_obslugi_Audi_A4_B6_str_61_120.pdf Instrukcja_obslugi_Audi_A4_B6_str_121_177.pdf Instrukcja_obslugi_Audi_A4_B6_str_178_239.pdf Instrukcja_obslugi_Audi_A4_B6_str_240_304.pdf Instrukcja_obslugi_Audi_A4_B6_str_305_369.pdf Instrukcja_obslugi_Audi_A4_B6_str_372_421.pdf Wersja dla łącz 1 Mbit/s i wolniejszych, przygotowana przez użytkownika doomelek: Instrukcja_obslugi_Audi_A4_B6_(str_1-50).pdf Instrukcja_obslugi_Audi_A4_B6_(str_51-110).pdf Instrukcja_ob…

• Upvote
    • 136 odpowiedzi
    • 515,3 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez szm3r,

Temat dla ludzi którzy chcą zrobić coś sami, zaoszczędzić parę groszy. Audi A4 2000-2004 Kasowanie inspekcji serwisowej odbywa się następująco: 1. Wcisnąć i przytrzymać przycisk X, 2. Włączyć zapłon, 3. Zwolnić przycisk X, 4. W polu wyświetlacza licznika okresowego pojawia się napis "SERVICE!" lub "SERVICE IN xxxx KM", 5. W ciagu 5 sekund przycisk Y obrócić w lewo, aby skasować wskazanie, 6. W polu wyświetlacza licznika okresowego pojawia się napis "SERVICE IN 15 000 KM", 7. Wyłączyć zapłon. I mała podpowiedz, przycisk Y ten od nastawiania zegarka i daty, to ten z lewej, a X ten od kasowania kilometrów, to ten z prawej na zegarze.

• Upvote
    • 16 odpowiedzi
    • 129,3 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez michał YaGODA,

Kody lakierów/kolorów Audi A4 B6: Dolphin Gray Metallic >> LX7Z/F5 Dakar Beige Metallic >> LY1Q/9X Canvas Beige Metallic >> LY1X/2W Brilliant Red >> LY3J/C8 Liquid Blue Metallic >> LY5J/Q1 Quartz Gray Metallic >> LY7G/Q4 Crystal Blue Metallic >> LY7R/4J Light Silver Metallic >> LY7W/5B Brilliant Black >> LY9B/A2 Arctic White >> LY9D/B5 Crimson Red Pearl Effect >> LZ3H/X7 Ocean Blue Metallic >> LZ5C/2Y Sprint Blue Pearl >> LZ5F/5N Moro Blue Pearl >> LZ5J/P7 Cambridge Green Pearl >> LZ6E/3W Citrus Yellow >> LY1G/Y8 Canvas Beige Metallic >> LY1X/2W Brillia…

• Upvote
    • 10 odpowiedzi
    • 167,9 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez kokojumbo,

Witam, Na wstępie chciałem zaznaczyć, że prawdopodobnie niektóre tricki znacie z tego forum i pewnie się powtarzam, ale chciałem umieścić je w jednym temacie. Pisalem polskimi znakami ale jednak je oleje Jezeli ktos zna jakies dodatkowe dopisze do tematu. Otwieranie okna i zamykanie poprzez lekkie podniesienie lub wciśniecie przycisku: Nalezy wcisnac i trzymac do gory przycisk okna az okno sie zamknie i dalej trzymac przez 5s. Nastepnie wciskamy i trzymamy przycisk okna w dol i dalej trzymamy wcisniety w dol przez 5s. Teraz natychmiast ponownie wciskamy i trzymamy przycisk okna do gory az sie okno zamknie. Od tej pory powinno dzialac otwieranie okna "na raty"…

• Upvote
    • 15 odpowiedzi
    • 162,5 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez Jeżu,

Witam. Zamieszczam opis wymiany i sprawdzenia termostatu w silnikach diesla w nadwoziu B6. Użytkownicy nadwozia B7 mogą też spokojnie skorzystać z opisu, gdyż jest bardzo podobny jak w B6. Myślę, że opis się przyda zwłaszcza,że można to samemu zrobić, a nie jest to nic trudnego i zaoszczędzić 50-70zł za wymianę termostatu ... Wymontowanie i zamontowanie, sprawdzanie termostatu płynu chłodzącego Wymontowanie – Odczepić osłony. – Wykręcić nakrętki -patrz strzałki- i zdjąć osłonę silnika, w razie potrzeby dodatkowo wyjąć miarkę poziomu oleju. – Jeśli jest, wymontować znajdujące się poniżej wytłumienie. – Spuścić płyn chłodzący( otworzyć korek spustowy przy dol…

• Upvote
    • 4 odpowiedzi
    • 66,8 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez kokojumbo,

Witam, dwa dni temu zaczelo piszczec pod maska. Pisk nie jest tak glosny jak na filmiku (w aucie prawie go nie slychac). Najbardziej dochodzi z miejsca do ktorego przykladam telefon. Ktos wie co to moze byc ?

• 2 odpowiedzi
    • 3,2 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez troleslaw,

Siema, posłuchajcie silnika i napiszcie co jest grane. Oczywiście grzecznie proszę o pomoc i z góry dziękuje. Pierwszy film zimny silnik po nocy. Drugi rozruch na ciepłym. Trzeci po 6 godzinach. Miałem filmiki z rozruchu zimą ale padła mi karta, wtedy było dobrze słychać. Ale kupowałem auto latem i wszystko było ok. Mam swoje podejrzenia. ale nie chce nic sugerować. Wyjmowałem zawór ciśnienia oleju z wariatora, bez problemów, zawór działa, gniazdo w wariatorze bez oznak zużycia. MOV00007 (online-video-cutter.com).mp4 MOV00008 (online-video-cutter.com).mp4 MOV00010 (online-video-cutter.com).mp4

• 0 odpowiedzi
    • 1,7 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez CeLeS,

Witam serdecznie, Proszę o oznaczenia Pompy Paliwa do Audi A4 B6 ALT 2.0 Benzyna 130 km. Ktoś kombinował i wstawił pompe od Disla... Zatarła się, pływak pokazywał licznik w drugą stronę... Dzięki za pomoc

• 0 odpowiedzi
    • 2,7 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez dziedzictom,

[A4 B6 1.6 ALZ]

• 0 odpowiedzi
    • 2,2 tys. wyświetleń
  11. Witam Ogólnie to odkąd mam B6 to zalewam ją olejem 5W40 Motul'a spełniający normę 505.01 (norma VW dla silników z pompo-wtryskami). Niestety ostatnio trochę mi Audiczka nawaliła i okazało się, że wytarty jest wałek rozrządu oraz szklanki co niby jest normalne w tych silnikach. Mechanik powiedział mi, że w sumie po co leję taki drogi olej bo wystarczy Castrol'a za stówkę z hakiem bo on taki zalewa i wszystko jest ok a po drugie co mnie bardziej zdziwiło to, że najlepiej to byłoby zalać olej 10W40. Wytarcie wałka i szklanek sugeruje, że autko ma już przejechane "parę" km i z powodu ogólnych większych luzów w silniku lepiej zalać półsyntetyk bo będzie lepsze smarowanie i będ…

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 7,8 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez doomelek,

Już ponad rok czasu wożę się tą Audicą i jedno nie daje mi spokoju a mianowicie kontrolka CHECK ENGINE. Ogólnie ani razu nie zaświeciła nawet jak auto traciło moc. Nie zaświeca się również przy włączeniu zapłonu a chyba powinna. Kontrolka na pewno jest i jest sprawna bo przy teście zegarów zaświeca się razem z innymi kontrolkami. Jak aktywować tą kontrolkę ??? Zapewne gdzieś ktoś musiał ją wyłączyć przed sprzedażą auta więc pewnie i da się ją z powrotem aktywować !! Pozdrawiam

• Upvote
    • 7 odpowiedzi
    • 19,1 tys. wyświetleń
  13. Witam, miałem takie błędy: Address 46 ------------------------------------------------------- Controller: 8E0 959 433 AS Component: Komfortgerát T01 1210 Coding: 06976 Shop #: WSC 63351 9 Faults Found: 01331 - Door Control Module: Driver Side (J386) 49-00 - No Communications 01336 - Data Bus for Comfort System 80-10 - Single-Wire Operation - Intermittent 01331 - Door Control Module: Driver Side (J386) 80-00 - Single-Wire Operation 00912 - Window Regulator Switch: Front Left (E40) 27-10 - Implausible Signal - Intermittent 00913 - Window Regulator Switch: Front Right Driver (E81) 27-10 - Implausible Signal - Intermittent 01559 - Drivers Door 59-10 - Can't Unlock - Intermitt…

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 5 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez Luki1982ezg,

Ostatnimi czasy miałem problem z obrotami silnika podczas jazdy przy obciążeniu inaczej przy mocnym przyspieszaniu zapalała się kontrolka kontroli trakcji i EPC. Po wyłączeniu i włączeniu jeszcze raz silnika problemu stawał jednakże przy próbie wyprzedzania czy mocniejszego przyspieszania powtarzało się to cały czas aż w końcu silnik bardzo mocno falował i nie dał się wkręcić powyżej 1500 obrotów. Podłączyłem komputer wyszła masa błędów przepustnicy. Przepustnica wymieniona na początku było ok problem powrócił i wyświetla kody jak w temacie 17 579,17950. Pojawił się błąd 16705. Wymieniono czujnik g28. Łapiąc za waż od turbo było czuć pulsowanie powietrza. Zdjęto turbo oka…

• 0 odpowiedzi
    • 4 tys. wyświetleń
  15. Witam. Posiadam radio Audi Concert II. Od samego początku jest problem ze sterowaniem. Część przycisków nie działa, pozostałe działają niepoprawnie. Gdy chcę włączyć CD muszę wcisnąć przycisk FM, aby włączyc radio musze dać AM, a następnie TP. Przycisk TONE raz działa a raz nie. Pozostałe również przełączają nie to co trzeba. Czy ktoś spotkał się z podobnym przypadkiem. Dodam, że nie posiadam nigdzie kodu do odblokowania radia, więc bez pewniejszego infa nie chcę go wyjmować (z elektroniką pewnie i tak nic nie zrobię w warunkach domowych). A swoją drogą jest możliwe, że radio nie posiada kodu/jest odblokowane? Oczywiście zrobiłem skan VCDS'em, ale o dziwo wyrzucił mi…

• 0 odpowiedzi
    • 2,3 tys. wyświetleń
  16. Witam Potrzebuje pomocy i porady zauważyłem wyciek oleju z pod korków kuł zębatych rozrządu tych na samej górze (chyba od wałków) czy są tam jakieś uszczelniacze i czy to można gdzieś dostać może jakiś schemat ktoś ma z kodami tych części?

• 0 odpowiedzi
    • 3,4 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez Bigos1,

Witam , mam a4 b6 3.0 quattro i pojawia mi się check od katalizatorów których nie mam. Znacie w łodzkim/wielkoposlkim jakiegoś tunera który by mi wyłączył sondy w komputerze ?

• 0 odpowiedzi
    • 2 tys. wyświetleń
  18. Witam. Czy ktoś z szanownych użytkowników tego forum posiadał A4 B6 bez czujników parkowania i dokonał operacji dołożenia takiej instalacji. Szukam gdzieś na alledrogo i widzę czujniki po ok 300 za komplet, do tego widzę sterownik za jakieś 200zł. Czy da się to samemu zrobić? Jak się za to zabrać Jakich dokładnie części potrzebuję? Pozdrawiam Kamil

• 1 odpowiedź
    • 9,4 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez Dymianek,

Witam Zakupiłem A4 cabrio z 2003 roku 163 KM ,przebieg 155 tys km. z wyglądu zadbana , silniczek tez pykał sobie równiutko ,bardzo ładnie Auto zostało kupione z rządowej licytacji/asty we Włoszech ,zabrali gościowi za długi, po licytacji auto musiało zostać u poprzedniego właściciela !!! do póki nie przerejestruje auta na siebie Po tyg. odebrałem auto niby wszystko ok , tylko akumulator wyczerpany ,więc odpaliłem na kable, wyjechałem ,jadę ,po 10km na wyświetlaczu konewka z olejem miga ,upss zatrzymuje się na 15 -20 min ,sprawdzę olej ,okazuję się że jest go za dużo, trochę ponad max. Niestety stałem na autostradzie co mogło się skończyć źle gdyby nadjechała policja więc …

• 0 odpowiedzi
    • 5 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez adasmlody5,

Witam jak w tytule 2.5 tdi bcf jak temperatura silnika 90 st. To przy dodawaniu gazu przy ok 2 tys obrotów dostaje jak by dziury w gazie i się wkręca na obroty jak nie ma 90 st.to chodzi ok co to może być

• 0 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez benny,

Witam wczoraj jadąc nagle zaczeło trząść silnikiem, zapalił się check engine i było czuć smród siarki, podłączyłem pod VAG i wyskoczyły takie błędy 17887, 16684, 16690, 16497, co to za przyczyna? pomocy.

• 1 odpowiedź
    • 2,5 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez sully,

Witam użytkuję A4 1.8T i od paru dni zauważyłem, jakby autko przestało ciągnąć. Mianowicie do 3 tys obr. zaczyna pomału wciskać w fotel i wszystko jest ok, a gdy wskazówka przekroczy 3 tys obr jak ręka odjął, zero przyspieszenia jakbym jechał polonezem. Podejrzewam, że to z turbiną coś się dzieje. Czy to może być oznaka jej końca? Dodam że turbo jest już po regeneracji, na szczęście jeszcze na gwarancji.

• Upvote
    • 3 odpowiedzi
    • 9,7 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez iareczek,

witam wczoraj zauważyłem brak mocy w moim samochodzie, tzn. nie ma w ogóle przyspieszenia i dalej jak 100 km/h nie chce jechać. proszę o pomoc.

• Upvote
    • 12 odpowiedzi
    • 54,4 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez audia4a4,

Witam. Ogladalem dzis audiczke z silnikiem diesla 101 km i zauwazylem pewien problem . W pazdzierniku tego roku zostala wymieniona dwumasa na normalne kolo wraz ze sprzeglem (tak powiedzial sprzedajacy) i chodzi o to ze jak przyspieszam to drzy lewarek od zmiany biegow ( nawet jest to slyszalne ) Co moze byc do wymiany ? czy ma to zwiazek z przejciem z dwumasy na normalne kolo ?

• Like
      • Upvote
    • 6 odpowiedzi
    • 7,1 tys. wyświetleń
  25. Czesc mam taki problem auto stracilo na mocy a dokladnie jest tak auto odpala na dotyk pracuje rowno i praca silnika jest bardzo dobra auto nie kopci nie gasnie nie faluje po prostu stracil moc ale nie do konca auto zaczyna dostawac mocy ale nie pelnej tylko tak 60% przy obrotach 2600 do 3500 i pozniej znowu traci moc turbo dziura jest okropnie wielka niskie obroty strasznie zmulone wciskam gaz i czekam az dojdzie do tych 2800 i zaczyna jakos jechac bledow brak ! wypialem przeplywke ale bylo jeszcze gorzej wogole ledwo jechal ktos ma jakis pomysl gdzie szukac przyczyny dodam ze silnik jak wciskam gaz zaczyna troche buczec..

• 0 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.