Audi A4 B6 (2000-2004)
Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
727 tematów w tym forum
-
ELo Niby banalna operacja a jednak... Potrzebne rzeczy CIERPLIWOŚĆ I OPANOWANIE bo szlag człowieka trafia klucz TORX T15 - najlepiej na długim trzpieniu jakieś 150mm lub mała treszczotka z przedłużką i nasadką TORX T15 klucx TORX T27 też na trzepieniu lub łamany jak imbus troszkę trudniej się nim operuje papier ścierny, klej, ja użyłęm LOCTITE 401 ,( lub nowy uchwyt do mocowania sprysku ), środek do luzowania gwintów lub jakiś inny typu WD-40 Operację wykonywać przy pustym zbiorniku płynu bo i tak wyleci po odpięciu węża Delikatnie podważyć klapkę spryskiwacza i wyciągnąć spryskiwacz do góry, zdemontować klapkę. Sprężyna w spryskiwaczu jest dos…
-
- 0 odpowiedzi
- 20,5 tys. wyświetleń
-
-
Pomocy ! Już walczę z tym tematem... za długo .Różni specjaliści mówili rożne rzeczy nie chcę teraz naprowadzać... Powiem że całe zawieszenie jest na 100% sprawne. Sprawa przedstawia się następująco około roku temu sparciał (rozszczelnił się) mi przewód od pompki wspomagania i w związku z tym uciekł prawie cały płyn. Po szybkiej reakcji podjechałem do swojego mechaniora, który ogarnął przewód , wypłukał układ i zalał nowym płynem i od tamtej pory wydobywają się z układu przy skręcaniu w prawo dziwne dźwięki jakby szuranie nienasmarowanych elementów + wibrowanie kierownicy w momencie tego "szurania", szuranie ma miejsce tylko i wyłącznie na postoju w trakcie jazdy jest ws…
-
- 2 odpowiedzi
- 9,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam problem z ogrzewaniem tzn jak jest ustawione na najnizszy nadmuch to leci powietrze cieple a jak biore na wiekszy leci zimne. Czy wie ktoos cos na ten temat co to moze byc?
-
- 3 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, Wyświetliła mi się na fisie żółta kontrolka oliwiarki + napis sensor. Dodatkowo brak kontrolki od ESP na zegarach. Podłączyłem VAG ale błąd był tylko w liczniku ( 18062) - niestety nie potrafiłem go skasować więc cały wczorajszy dzień tak jeździłem. Dzisiaj kupiłem olej + czujnik poziomu oleju ponieważ wszystko wskazywało że to on padł. Niestety rano wszystko wróciło do normy z fisu znikła oliwiarka a kontrolka ESP zaczęła znowu świecić normalnie. Czy to napewno pada czujnik poziomu oleju? Przegrzebałem sporo różnych postów ale nigdzie nie znalazłem objawu olejarka + brak kontrolki ESP. Ktoś co poradzi ?
-
- 1 odpowiedź
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam jestem nieszczęśliwym posiadaczem Opla Astry 1 . Zamierzam kupić nowe auto nieco droższe niż poprzednie oczekując,że przejadę więcej niż tym bez napraw ,bo astrę mam rok a do wymiany jest prawie wszystko ale cóż się dziwić auto za 3 tysiące hehehe. Moim faworytem stało się Audi . Myślę nad Audi A4 B6 combi. Zastanawia mnie jaki silnik najlepszy do tego auta zważając na ilość spalanego paliwa , koszt napraw (w razie zepsucia pewnych części). Zamierzam się wyprowadzić także nie chce żeby auto pożarło większość finansów... Obecna Astra pali 10l /100 km w mieście. W trasie spada do ok. 8l/100km. Cena jaką chce przeznaczyć na auto to do 20 tysięcy zł. To jak oświecicie …
-
- 1 odpowiedź
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Poszukuje mapy do audi a4 b6 2004r. 163KM nawigacja na wyświetlaczu przy zegarach ( strzałkowa). Jeśli ma ktoś w miarę aktualne mapy prosze o udostępnienie
-
-
- 2 odpowiedzi
- 3,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam, po 10 latache eksploatacji stało sie nieuniknione, pękła rura turbosprężarki (słynna Eska). Koszt nowej w ASO ok 860PLN więc odpada. Pogrzebałem trochę po allegro i znalazłem kilka zamienników. Oczywiście po opisach wszystko ładnie pięknie, ale jakoś nie mam zaufania do sprzedawców których nie znam. Poniżej zamieszczam kilka linków i czekam na wasze wypowiedzi. Oczywiście jeżeli macie swoje propozycje to pisać pozdrawiam http://allegro.pl/przewod-rura-waz-turbiny-audi-a4-00-8e0145834-p-m-i3521268428.html http://allegro.pl/waz-rura-turbiny-nowy-audi-1-9tdi-awx-avf-a4-a6-i3486818830.html http://allegro.pl/audi-a4-2-0-tdi-super-mocny-waz-rura-turbiny-nowy-i349429…
-
- 0 odpowiedzi
- 1,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam.Chciałbym sie zapytac czy jestescie za tym zeby lakierowac listwy drzwi i te listwy progowe( sa ta te listwy jakby gumowe,z tworzywa sztucznego)Chciałbym je polakierowac gdyz musiałem wymienic 2 gdyz rdza zrobiła juz swoje,i teraz z jednej strony mam inne i z drugiej tez,i dlatego chciałbym je rzucic w kolor nadwozia.Jednak lakiernik odemnie z okolicy uwaza ze te listwy progowe mozna malowac a na drzwiach nie gdyz lakier bedzie odpryskiwac(a na wyglad jest to samo tworzywo) Moze Miał ktos podobny problem,czy moze je lakierował i zna sposob jak zrobic zeby lakier sie trzymał a nie odpryskiwał???Bardzo prosze o pomoc gdyz nie chce wywalac pieniedzy w błoto jak ma MI t…
-
- 3 odpowiedzi
- 4,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Dzis jadąc do pracy zauważyłem że wogóle nie mam mocy, zero jakbym miał ze 70 koni po maską niczym w polonezie. Do wczoraj było wszystko ok. Dodam że wczoraj wiozłem młodą parę na wesele, przez 50 km albo i więcej jechałem 35 - 40 km/h i od tamtej pory coś szlag trafił. Proszę o pomoc, co się stało i czy ma jakieś znaczenie wolna jazda dosłownie na 3 biegu. P.S czy bezpiecznik 31 może mić z tym coś wspólnego, musiałem go wyciągnąć bo mi się cały czas świeciły światłą wsteczne ???
-
- 5 odpowiedzi
- 3,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Mam pewien problem odnośnie tylnego obicia kierowcy, otóż na dole odstaje mi właśnie to obicie, albo nie ma zatrzasku, albo wyskoczył i nie wiem jak to naprawić, nie wiem wogóle jak to zdjąć żeby reszty nie pourywać. Posiada może ktoś schemat jak to zdjąć, albo pomysł jak to naprawić. Pozdrawiam.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszyskich. Mam problem z audi A4 B6 2004r silnik AVF 1.9 tdi 130 Km .W sobote wieczorem przyjechałem do domu wszystko było ok z samochodem podczas jazdy.W niedzielę samochód mi nie odpalił .Aku kręci normalnie kontrolki zachowują się poprawnie silnik milczy.Czy niski stan oleju może mieć coć z tym współnego na bagnecie jast ponizej minimum bo po kilku próbach odpalenia na fis-e pojawia się na moment czewona lampka z ikoną dozownika oleju.W tym tygodniu zmieniam olej bo mam servis więc juz nie dolewałem. poprosze o sugestie i pomoc
-
-
- 4 odpowiedzi
- 17,4 tys. wyświetleń
-
-
witam, Przy kupnie samochodu dostałem tylko jeden oryginalny kluczyk, oraz jeden od VW Passata najprawdopodobniej, logo odpadło. Czy po wymianie bagnecika będę mógł normalnie zaprogramować ten kluczyk do mojego Audi ??
-
- 0 odpowiedzi
- 3,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Robiłem ostatnio dynamiczną wymianę oleju w skrzyni biegów i po przejechaniu ok. 300km zauważyłem że na biegu wstecznym (na postoju i w trakcie jazdy) skrzynia delikatnie świszcze. Jest to cichy dźwięk więc zorientowałem się dopiero po zrobieniu kilku kilometrów. Ogólnie skrzynia działa bez zarzutów na wszystkich ustawieniach itd. Niepokojący jest jedynie ten świst na wstecznym. Mechanik w serwisie w którym robiłem wymianę stwierdził że pierwszy raz się z czymś takim spotkał i że jest to na tyle ciche że nie powinienem się tym przejmować. Dodam że przed wymianą oleju nie było tego dźwięku. Czy ktoś z Was się z czymś takim spotkał i wiec co to znaczy albo jakie …
-
- 0 odpowiedzi
- 3,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Kupiłem Audi a4 b6 1.9 tdi Kombi z 2004r. z Niemiec. Czy może mi ktoś podpowiedzieć jak sprawdzić dane tego auto po numerze VIN? Zacząłem oglądac papiery to cos mi sie tam zaczyna niepodobac. Czy jest ktos kto rozkodowuje te numery? Proszę o pomoc. Nr vin : WAUZZZ8E35A082452 Pozdrawiam Kamil
-
-
- 13 odpowiedzi
- 18,4 tys. wyświetleń
-
-
witam , Od niedawna jestem posiadaczem Audi A4 z 2003 roku, auto wyposażone jest w system Homelink, grzech było by z tego nie skorzystać. Niestety pomimo stosowania się do instrukcji nie udaje się zaprogramować, problem powstaje już na etapie zeskanowania przez system Homelink pilota do bramy, samochód powinien mrugnąć kierunkowskazami i przyjąć kod, ale tak się nie dzieje. Centralka bramy pracuje z pilotami o kodach zmiennych na standardowej częstotliwości. Może miał ktoś z tym styczność i ma jakieś wskazówki.. edit: udało sie zapisać pilot w pamięci homelink, natomiast problem teraz jest w zapisaniu pilota homlink w pamięci centralki. Samochód jest z niemczech i…
-
- 5 odpowiedzi
- 11,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam gdzie dostanę przez internet taką dokładkę do zderzaka do mojej audi bo mam taką ale uległa uszkodzeniu i chciałbym zmienić na taką sama oto jej foto :
-
- 6 odpowiedzi
- 5,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam Po dłuższym postoju powyżej 4 godzin po odpaleniu słuchać głośny dźwięk, jakby zawory. Trwa to ok 2 sekund i cichnie. Auto posiadam od około miesiąca i wydaje mi się że jest tak od początku. Co to może być i czy mam się zaczynać martwić? Pozdrawiam i dziękuje za pomoc.
-
- 1 odpowiedź
- 4,2 tys. wyświetleń
-
-
Mam pytanie czy ktos kiedys wymienial sprzegielko klimatyzacji denso z koncowym oznaczeniem AB, T lub AG ? Kolo pasowe 4pk a sprzeglo jest nitowate. Chodzi o sprzeglo takie http://www.laser-sinex.pl/auto-klimatyzacja-samochodowa/kompresory-sterowane-zaworem-elektromagnetycznym-cz-2/ na rysunku 4. Jak to zrobic krok po kroku ? Wystarczy odkrecic srube na srodku i mozna juz sciagac sprzeglo i kolo pasowe ?
-
- 0 odpowiedzi
- 3 tys. wyświetleń
-
-
Witajcie, chciałem się zwrócić o poradę, a mianowicie co jakis czas podczas jazdy zapala się żółta kontrolka oleju z napisem sensor. Do tego wskażnik pokazujący temperaturę bardzo szybko dochodzi do 90 stopni. Wydaje mi się, że nie jest mozliwe aby silnik tak szybko się rozgrzał, bo temp osiągana jest zanim wyjadę z osiedla:) Jak już osiągnie temp to stoi i ani drgnie. Trzecią rzeczą jest, czy jeżeli poziom oleju spadnie poniżej min, to czy na Fisie powinienem być w jakiś sposób poinformowany o tym. Pytam ponieważ oleju było tyle, że bagnet nawet był za krótki, żeby go dosięgnąć Czy jest możliwe, aby te trzy rzeczy były ze sobą powiązane? z góry dzięki za odp
-
- 6 odpowiedzi
- 17 tys. wyświetleń
-
-
Witam , posiadam Audi A4 b6 2002 benzyna, gaz i mam problem z mieszanką i myśle ze to sondy tylko jakie powinno byc napięcie na rozgrzanym silniku sondy 1 i 2 .
-
-
- 4 odpowiedzi
- 8,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam po wypadku w temacie z kaluza postanowilem zrobic remont silnika. Nowe panewki, pierscienie, uszczelki, planowanie glowicy, honowanie cylindra, korbowod, plyny, oleje itd. Zrezygnowalem z zakupu uzywanej jednostki. Dlaczego? Z uzywana jednostka nigdy nie wiadomo jak byla eksploatowana. Trzeba by sprawdzic kompresje, wycieki, zajrzec pod glowice to wszystko wiaze sie z dodatkowymi kosztami. Dalej nie wiemy ile tak naprawde ma przejechane dana jednostka. Moj silnik od nowosci ma 237 kkm takze wiem na czym stoje i wiem co zostanie wyremontowane. Cena ? Wolalem ciut dolozyc do remontu i spac spokojniej. Teraz do rzeczy, chodzi mi o docieranie silnika po remoncie czy k…
-
-
- 3 odpowiedzi
- 8,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam Od jakiegoś tygodnia podczas dodawania gazu słychać delikatny świst "coś takiego jakby ktoś gwizdał" ale to jest delikatne troszkę słychać ale nie bardzo. pozdrawiam i z góry dziękuję.
-
- 3 odpowiedzi
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam.Przed chwilą wróciłem z pracy i podczas jazdy zaświeciła mi się kontrolka airbag. Co może być tego przyczyną i jak to naprawić? Pozdrawiam
-
- 1 odpowiedź
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
W zeszłym roku wymieniłem czujnik abs i całą zimę przejeździłem w spokoju, zaczęło się lato i znowu sporadycznie świeciły się kontrolki ABS/ESP i znowu ten sam błąd na VAGu. Teraz pali mi się praktycznie cały czas (zawsze rano jak odpalę samochód). Dziwne, bo miałem awaryjne hamowanie w tym czasie gdy kontrolki się paliły, abs zadziałał ... Przed wymianą czujnika sprawdzałem wianek, wyglądał ok, ale może trzeba go sprawdzić dokładniej? Coolturek Post przeniesiony z tematu: http://www.auditimes.pl/topic/1704-swiecaca-sie-kontrolka-hamulcow/
-
- 7 odpowiedzi
- 19,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam.Zapala mi sie kontrolka od hamulcow. Dodam iz klocki mam jeszcze grube.Słyszalem ze moze to byc walniety kabel ktory idzie od czujnika zuzytych klockow.A moze to ten kabel co jest przy klockach,moze sie gdzies przetarl.Mam pytanie czy komus cos sie takiego przytrafilo.?Jak temu zaradzic.Ma ktos schemat jak rozebrac i wyjac klocki samochodowe z przodu?
-
-
- 15 odpowiedzi
- 55,5 tys. wyświetleń
-