Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B6 (2000-2004)

Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez junioro1,

Witam mam koła 17 cali i opony 215/45 do wymiany i zastanawiam sie nad 215/50. czy nic nie będzie ocierać przy skręcie i na dołkach auto to a4 b6 avant 1.9 tdi 2004 rok

• 0 odpowiedzi
    • 2 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez Brembomen,

Witam was serdecznie . Mam pytanie odnośnie kompresora klimatyzacji mianowicie,czy jest on rozbieralny w sensie wymiany łożyska w nim . Czy po-prostu lepiej wymienić całą ? Niestety klękła ....i zmuszony jestem ją wymienić . Sama klima po około trzech miesiącach poszła....... teraz na okres zimowy jest mi zbędna ale strasznie hałasuje rolka i nie jestem pewny czy nie pociągnie czegoś dalej .... stąd pytanie. Może poradzicie . I oczywiście jestem zainteresowany kupnej takowej , Audi a4 b6 1.9 2004r AVF pozdrawiam serdecznie.

• Upvote
    • 5 odpowiedzi
    • 5,6 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez szypiia4,

Mam pytanie a mianowicie... mam audi a4 b6 z 2002roku 1,9 TDI 130KM. nie mam komputerka tj nie pokazuje mi spalania itd. czy jest możliwość włożenia tego komputera np z innego audi a4 o tych samych parametrach. co musiałbym wymieniac??

• 1 odpowiedź
    • 7,9 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez majorrr91,

Wie ktoś może czy audi A4 1,9 TDI 110KM da się ustawić na komputerze pokładowym bieżące spalanie paliwa?? z góry wielkie dzięki

• 2 odpowiedzi
    • 3,6 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez qraczek,

witam mam maly problem, posiadam audi a4 2001 w automacie, nie jestem w stanie znalezc komputera-sterownika skrzyni, ponoc jest pod tapicerka gdzies obok siedzenia pasazera?? z gory dzieki

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 2,7 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez greg2103,

Witam, kupiłem audi a4 z 2002r,nie świeci kontrolka poduszek powietrznych.Jaka może byćprzyczyna i co powinienem zrobić?Z góry dzięki za odpowiedz.

• 1 odpowiedź
    • 7,3 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez gaviscon,

Witam.Przed chwilą wróciłem z pracy i podczas jazdy zaświeciła mi się kontrolka airbag. Co może być tego przyczyną i jak to naprawić? Pozdrawiam

• 1 odpowiedź
    • 2,6 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez mrb3befree,

Witam wszystkich forumowiczów. Dzisiaj zauważyłem w swoim audi a4 b6, że po odpaleniu silnika po pewnym czasie zapala mi się kontrolka ESP, nie da rady jej wyłączyć, dopiero po zgaszeniu silnika problem znika. Zdazłyło się tak dwa razy w ciągu dzisiejszego dnia. Wczesniej nie miałem z kontrolą trakcji żadnych problemów. W sumie dalej nie ma ponieważ wydaje mi się ze kontrola działa a sama kontrola się pali... o co chodzi? gdzie szukać przyczyny? Czy to prawda, że może to być czujnik świateł STOP?

• 3 odpowiedzi
    • 27,2 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez Pabloo,

witam, posiadam audi a4 b6 1.9TDI z 2004r skrzynia manualna i po zapaleniu samochodu wyskakuje mi na komputerze fis kontrolka"N" nie wiem co ona moze oznaczac. nie przy kazdym odpaleniu ona wyskakuje. i wystarczy ze przełacze na inna opcje komputera i kontrolka gasnie. pozdrawiam

• 2 odpowiedzi
    • 4,9 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez slawo108,

Witam! pojawiła mi się na kompie żółta kontrolka tj kółko i ma po bokach po 3 pionowe kreski w książce jest odnosnik do tego znaku:bremsbelag verschlissen. z tego co wiem to jest cos z hamulcami, ale jak ugryzc temat od czego zacząć? wymienic klocki hamulcowe? wydają sie jeszcze niezłe. czy tez moze to wina kompa? bardzo bede wdzieczny za pomoc. dodam ze to audi a4 b6 131 km 2002r pozdrawiam

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 14,5 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez Coolturek,

Witam, jakieś 3 dni temu komputer krzyczał mi po odpaleniu silnika i ruszeniu o zaciągnietym hamulcu ręcznym. Oczywiście nie był zaciągnięty, bardzo rzadko go zaciągam. Pomyślalem, że mrozy i te sprawy może coś się przymroziło ... Ale dzisiaj jadąc do pracy 3 razy mi o tym informował, oczywiście z odstępami czasowymi. Zatrzymałem się i kilka razy zaciągnąłem i spuściłem ręczny ale to nic nie dało. Ktoś ma jakiś pomysł co może być przyczyną ? Z góry dzięki za odpowiedź, Pozdrawiam

• 2 odpowiedzi
    • 5,8 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez Dread,

Witam, Mam pewien problem ze swiecaca kontrolka klocków hamulcowych. Tak, więc odkreciłem koła i okazało się ze posiadam kolcki bez czujników (zakupiłem autko kilka dni temu), a sa w całkim nizłym stanie, tak wiec na ta chwile raczej nie bede ich wymieniał (również z racji faktu, że jestem spłukany) I tutaj moje pytanie, czy jest możliwość aby na jakiś czas (póki nie wymienię klocków) wyłączyć tę kontrolkę? W tych kwestiach jestm lakiem, dlatego proszę o pomoc. Pozdrawiam

• Upvote
    • 7 odpowiedzi
    • 15 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez tomas-44,

Witam mam pytanko kupiłem A4-2002r 16 benz świeci się żółta kontrolka motorelektronik . Czy to jest poważna usterka mam do przejechania 800 km

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 12,6 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez DamianA4,

Dręczy mnie jeszcze jedna rzecz, a mianowicie kontrolka od drzwi, gdy otworzę drzwi kierowcy to na tablicy pokazuje, że są otwarte drzwi pasarzera i odwrotnie, z tylnymi drzwiami jest ok. Przypuszczam, że to jakieś wtyki są pomieszane, orientuje się ktoś może gdzie one się znajdują i które to są;D?

• 0 odpowiedzi
    • 3,2 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez aniolwadowic,

mam takie pytanko bo nie zapala sie mi kontrolka od zapiecia pasow i co to oznacza czy auto bylo bite i zostalo to wylaczone ?? czy moze cos innego ??

• Upvote
    • 4 odpowiedzi
    • 9 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez kris3510,

Na początek pozdrawiam wszystkich.(i sorki ,jeśli piszę nie tam gdzie trzeba).Od roku mam audi a4 b6 2,0 Pb 131km. Avant. Jestem z autka bardzo zadowolony,pomimo tego, iż z czasem odkryłem,że jest po lekkich przejściach.(Co za niespodzianka )No cóż,życie.Wszystko pięknie,tylko nie wiem ,co mu dolega.Od pewnego czasu w regularnych odstępach co ok. 100 km. zapala sie kontrolka poziomu oleju,nie ważne ,czy jest pół czy max na bagnecie. Gaśnie,gdy sprawdzam stan oleju na bagnecie. i po ok. 100 km. znowu sie zapala,jak w zegarku. Wymieniłem czujniki poziomu i ciśnienia oleju,odmę no i sprawdzone mam styki od czujnika aż po samą prawie deskę.Po podłączeniu do komp. wyskakuje ta…

• Upvote
    • 5 odpowiedzi
    • 23,5 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez sully,

Witajcie, chciałem się zwrócić o poradę, a mianowicie co jakis czas podczas jazdy zapala się żółta kontrolka oleju z napisem sensor. Do tego wskażnik pokazujący temperaturę bardzo szybko dochodzi do 90 stopni. Wydaje mi się, że nie jest mozliwe aby silnik tak szybko się rozgrzał, bo temp osiągana jest zanim wyjadę z osiedla:) Jak już osiągnie temp to stoi i ani drgnie. Trzecią rzeczą jest, czy jeżeli poziom oleju spadnie poniżej min, to czy na Fisie powinienem być w jakiś sposób poinformowany o tym. Pytam ponieważ oleju było tyle, że bagnet nawet był za krótki, żeby go dosięgnąć Czy jest możliwe, aby te trzy rzeczy były ze sobą powiązane? z góry dzięki za odp

• 6 odpowiedzi
    • 16,9 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez torres,

witam posiadam audi a4 b6 dieael 1.9 tdi avant dzisiaj zapalila aie kontrolka silnika plus wlaczyl sie wentylator aby wylaczyc wentylator musialem rozlaczyc kostke check enginebdalejnswieci auto sttacilo jakby moc lekki odczuwalne i na 5 lub 6 biegu przybdodoaniu gazu na kilkabsekund i odpuszczeniu cos rzezi i jakby sie slizgal obroty ida do gory a nie przyspiesza odczuwam to minimalnie prisze o pomoc jakas diagnoze co to moze byc aaaa auto ma chipa na 175 ps dzieki z gory

• 0 odpowiedzi
    • 2,8 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez naaatciaaa,

Hejka, mam audi a4b6 1.9tdi z 2004r Dzisiaj zauwazylam, że przy dodawaniu gazu pokazuje się gęsta chmura czarnego dymu.... macie może jakieś pomysły co to może być ? Dodam, że turbina była czyszczona jakieś 2 miesiące temu (był problem z moca).

• 0 odpowiedzi
    • 3,3 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez marcin1010i,

witam mam pytanie czy do audi a4 b6 2001 podejdzie inna korbka do opuszczania szyb tyl z inego modelu np.czy musi byc oryginal??

• 0 odpowiedzi
    • 1,5 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez Roccogiani,

Witam Wczoraj myłem samochód z tego zimowego brudu. i zauważyłem na przednim prawym nadkolu w jednym miejscu pęcherze a od środka już korozja. Czy ktoś miał taki przypadek? Zrobiłem delikatne zaprawki od środka ale pęcherzy nie ruszałem. Na wiosnę trzeba będzie to zlikwidować. Ale co robić? lakiernik i malować cały błotnik. Jak ktoś miał taki przypadek proszę o poradę jak to zrobić. Bo pomaluję cały błotnik i po następnej zimie dalej pęcherze wyjdą. Moje auto Audi A4 B6 1.9 TDI rok. 2004. Z góry dziękuje za odpowiedzi i pomoc, radę.

• Upvote
    • 3 odpowiedzi
    • 9,4 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez Coolturek,

Witam, jakiś czas temu (chyba od czerwca) zauważyłem na lakierze dziwne kropki. Pełno mikroskopijnych kropeczek, które można zeskrobać paznokciem (ryzykując przy niektórych drobne ryski). Polerowałem i woskowałem auto jakoś w lipcu i przy polerce te kropeczki częściowo się rozmazywały przez co polerowanie ręczne było jedną wielką tragedią. W końcu udało się, lakier odnowiony, błyszczący ale kropki nie zniknęły. Dzisiaj byłem na ręcznej myjni to powiedzieli, że nie da się ale można spróbować usunąć to jakimś środkiem a później polerka i wosk. Koszt ok. 300zl, ponieważ mam to na całym aucie. Domyślam się, że jest to żywica. Większe kropki, które wyglądają jak żel można bez …

• Upvote
    • 15 odpowiedzi
    • 12,5 tys. wyświetleń
  23. Witam wszystkich.Chciałbym w swojej asce załozyc ksenon gdyz nie mam orginalnego.Ogolnie przez zarowki nic nie widze na drodze,probowałem juz wiekszosci zarowek i nic nie daje takiego efektu zebym był zadowolony z widocznosci na drodze.Tak jak juz wspomniałem chciałbym załozyc ksenon,nie koniecznie z jakiegos dziadostwa.Moze ktos z was zakładał w swoim autku?Macie jakies propozycje jaki kupic zeby był zywotny?druga sprawa jest taka ze pare osob mi mowiło ze jezeli załoze ksenon bedzie mi pokazywac ze mam spalona zarowke.Czy to prawda?jezeli bedzie wyswietlac mozna oszukac jakos komputer zeby sie nie pokazywało?prosze o porade.pzdr

• Upvote
    • 4 odpowiedzi
    • 6,5 tys. wyświetleń
  24. Szykuje się z zamiarem zakupu audi z którymkolwiek z powyższych silników. Rok produkcji tak do 2003. Jazda głównie po mieście. Który z powyżej opisanych silników posiada niższe koszty eksploatacji. Który polecacie i dlaczego.

• 1 odpowiedź
    • 2,5 tys. wyświetleń
  25. Witam.Chciałbym sie zapytac czy jestescie za tym zeby lakierowac listwy drzwi i te listwy progowe( sa ta te listwy jakby gumowe,z tworzywa sztucznego)Chciałbym je polakierowac gdyz musiałem wymienic 2 gdyz rdza zrobiła juz swoje,i teraz z jednej strony mam inne i z drugiej tez,i dlatego chciałbym je rzucic w kolor nadwozia.Jednak lakiernik odemnie z okolicy uwaza ze te listwy progowe mozna malowac a na drzwiach nie gdyz lakier bedzie odpryskiwac(a na wyglad jest to samo tworzywo) Moze Miał ktos podobny problem,czy moze je lakierował i zna sposob jak zrobic zeby lakier sie trzymał a nie odpryskiwał???Bardzo prosze o pomoc gdyz nie chce wywalac pieniedzy w błoto jak ma MI t…

• 3 odpowiedzi
    • 4,5 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.