Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B6 (2000-2004)

Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez woltek,

Witam, mam takie pytanko: Czy idzie ustawić VAGiem światła ale nie xenony tak aby po załączeniu same się ustawiały? tak jak jest to w przypadku xenonów? Jeżeli ktoś zna kodowanie to bardzo proszę o podanie. Z góry dziękuje i pozdrwawiam.

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 3,1 tys. wyświetleń
  2. Witam ponownie, zima minęła, przyszła wiosna i niestety przyszły nowe problemy z moim autkiem (Audi a4 b6 Avant 1.9TDI) Jak w temacie, wczoraj zauwazyłem ze podczas skręcania w lewo (tylko i wyłącznie w lewo) na przykład podczas nawracania na rondzie, przy większej prędkości, bo gdy jade spokojnie nic nie słychać, coś tak jakby trze, dźwięk dobiega prawdopodobnie z lewego albo prawego koła i nasila się gdy zwiekszam prędkość a auto ma większe przeciążenie. Na co zwrócić na samym początku uwagę? Na przeglądzie (zimą) na szarpaku zawieszenie jeszcze dawało całkiem radę, wymieniłem osłonę na przegłubie i nic się nie działo. gdzie szukac przyczyny? Przegłub wdł. mnie bardzie…

• 2 odpowiedzi
    • 9,1 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez scor_gda,

Witam! Hamulec reczny mi nie trzyma jak powinnien, wymienilem tarcze+klocki, bo byly zuzyte i nic dalej to samo, wiem gdzie sie znajduje regulacja linki, ale nie wiem jak wyregulowac? nie ma zadnej sruby regulacyjnej, tylko kolko z zabkami. Mam przeglad w nastepnym miesiacu i musze go zrobic. Z gory dziekuje!

• Upvote
    • 6 odpowiedzi
    • 53,8 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez szymek,

Witam Wszystkich . Mam problem z swoja Audi Jest to A4 B6 1.8 T 150 km . Mianowicie wskaznik poziomu paliwa oszukuje a ponadto nie wskazuje . Po odpaleniu samochodu na Fis pokzuje 0 km i swieci sie rezerwa , po przejechaniu kilku km wskazowka podnosi sie i tak stopniowo ale rezerwa nadal sie swieci , i oczywisiscie poziom paliwa jest nieprawidłowo wskazywany. Prosze o pomoc w tym temacie .Z góry dziękuję . Pozdrawiam

• 4 odpowiedzi
    • 12,8 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez HarryKelso,

Witam!! Kupiłem 5 tygodni temu a4 z 2002 rok 1,9 tdi. wszystko było pieknie az do niedzieli. Auto straciło moc, nie idzie tym jechać.Jak odpaliłem go na drugi dzień rano to na zimno przyspieszał normalnie jak wcześniej ale tylko sie trochę zagrzał od nowa to samo. Byłem u dwóch mechaników. Pierwszy stwierdził ze turbina do remontu lub wymiany, drugi że trzeba wymienić czujnik ciśnienia kolektora ssącego ( Awaria P1557). Wyskoczyła też awaria coś o zwarciu na poduszkach silnika cylindry 1 i 2 . Co o tym myslicie??

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 2,3 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez RAYDER,

Zakupiłem Piękna Audi A4 S4 z silnikiem1.8T Quattro :-) 140kW 190PS chcę zainstalować sekwencyjny gaz tylko nie wiem jakiej marki a chcę być zadowolony co zaproponujecie i jakie macie doświadczenia z gazem przy tym motorze?

• 6 odpowiedzi
    • 10,7 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez bronek,

Witam W audi b-6 mam nawigację z wyświetlaczem między zegarami i lektorem(niemiec), sterowanie przy lewarku ręcznego. Chciałbym ją doprowadzić do stanu użytkowania w polsce (menu i lektor polski). Proszę o podpowiedż lub dane kontaktowe osób które są w stanie ją przerobić, najlepiej z centrum. Pozdrawiam.

• 6 odpowiedzi
    • 16 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez barteek,

Witam, ostatnio pojawił się problem w moim AVF-ie, a mianowicie czasami zapala się kontrolka ESP i świeci na stałe. Po wyłączeniu zapłonu i ponownym uruchomieniu gaśnie. Ostatnio wymieniałem a ASO: napinacz z rolką, łożysko alternatora i jeszcze jakiej jedne na tym samym układzie. Możliwe, że przy składaniu nie podpięli jakiejś wtyczki i dlatego ESP zaczyna świrować? Dodam, że kontrolka zapala się sporadycznie, ale nigdy wcześniej nie miałem takiego prolemu pozdrawiam

• Upvote
    • 4 odpowiedzi
    • 5,6 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez Gacekchg,

Witam od kilku dni borykam sie z takim problemem. Mianowicie kiedy postoi kilka godzin nie chce odpalic , akumulator wszystko kreci i nic. Kiedy wezme na pych i startuje z dwojki odpala odrazu. Ale nie zdarza sie to za.kazdym razem. Nie raz jest tak ze stoi cala noc i pali bez problemu a nie raz postoi 8h jak jestem w pracy i juz nie chce palic. Czy ktos zna moze przyczyne ?

• 0 odpowiedzi
    • 2,2 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez pedro12,

Jestem od niedawna szczęśliwym posiadaczem Audi,ale zauważyłem że komputer nie pokazuje otwarcia prawych tylnych drzwi,pozostałe widać że są otwarte tylko te jedne.Po drzwiach nie widać żeby było coś robione,może ktoś wie co jest przyczyną.

• 3 odpowiedzi
    • 4,2 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez woltek,

Witam, nadchodzi zima i najwyższy czas zaopatrzyć się zimowe ogumienie, jak na złość nie mam na chwile obecną ani opon ani felg a alumek mi na zime szkoda. szukam,szukam i szukam i nie potrafię dokładnie znaleźć rozstawu śrub, znaczy że 5x112 to wiem ale np ET jest podawane różnie. może mi ktos podać jakich wielkości mam dokładnie szukać żeby czasem przez zły zakup nie narobiło mi się wiecej szkód? Dzięki z góry za pomoc. Mam zamiar kupić te felgi: http://moto.allegro.pl/nowe-felgi-stalowe-5x112x15-audi-vw-wysylka-gdansk-i1885638698.html czy będą pasować? i co myślicie o bieżnikowanych oponach? Ps. wiem że jade po bandzie ale brakuje mi kasy i raczej nie mam widok…

• 1 odpowiedź
    • 60,7 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez slavo1970,

witam,posiadam a4 z multitroniciem,czy slyszal ktos o przerobce skrzyni multi na skrzynie manualna,moze ktos to robil w anglii i zna cene oraz odpowiedniego mechanika,prosze o pomoc

• 0 odpowiedzi
    • 1,9 tys. wyświetleń
  13. Witam, może ma ktoś taki przypadek że w a4 b6 niemożna wyłączyć econ czyli klimatyzacji jak dobrze myśle. przycisk sie ciągle świeci i niemogę go wyłączyć, ale klima nie chłodzi. miał może ktoś taki przypadek? Czy powód tego świecenia może być że jest mało gazu? przycisk się świeci, klima nie chłodzi a sprężarka może chodzić wtedy? ktoś zna odp?

• Upvote
    • 7 odpowiedzi
    • 64,6 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez arturek986,

Witam Mam problem z tempomatem, próbowałem go włączyć (postępując zgodnie z instrukcą obsługi) i nie działa!!! Nic się nie wyświetla na wyświetlaczu, samochód nie utrzymuje predkości, czy ktoś wie co to moze być? Może tempomat ma jakis bezpiecznik???

• Upvote
    • 4 odpowiedzi
    • 10,2 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez jacekcisek,

Witam Chciałbym wejść w posiadanie map Europy 2014 dla MMI 2G. Interesował się może ktoś tym tematem?? Jaki jest najlepszy sposób aby je zdobyć?? Pozdrawiam forumowiczów.

• 0 odpowiedzi
    • 6 tys. wyświetleń
  16. Witam Potrzebuje pomocy i porady zauważyłem wyciek oleju z pod korków kuł zębatych rozrządu tych na samej górze (chyba od wałków) czy są tam jakieś uszczelniacze i czy to można gdzieś dostać może jakiś schemat ktoś ma z kodami tych części?

• 0 odpowiedzi
    • 3,4 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez seti,

Witam mam takie pytanie chodzi mi o dokładny numer koloru tych listew szarych przy zderzakach i na drzwiach. mam na nich lekkie zadrapania do bialego koloru a chciałbym kupić lakier i nie wiem jaki on dokładnie ma odcień.

• 0 odpowiedzi
    • 4,3 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez krzysiek108,

witam mam problem z grzaniem przy włączonej klimie 19 stopni lew strona ładnie grzeja a prawa chłodzi miał z Was coś takiego ? pomóżcie rozwiązać problem

• Upvote
    • 5 odpowiedzi
    • 4,7 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez greg2103,

Witam, kupiłem audi a4 z 2002r,nie świeci kontrolka poduszek powietrznych.Jaka może byćprzyczyna i co powinienem zrobić?Z góry dzięki za odpowiedz.

• 1 odpowiedź
    • 7,3 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez arturek986,

Witam mam problem z nieprzyjemnym zapach wydobywającym się po włączeniu klimatyzacji. Około trzech tygodni temu wymieniłem filtr kabinowy, a dwa tygodnie temu byłem na uzupełnieniu czynnika wraz z dezynfekcją układu klimatyzacji przez ozonowanie, a smród nadal nie zniknął. Myśle teraz o kupieniu jakiegoś środka w sprayu do usuwania brzydkiego zapachu z układu klimatyzacji, ale nie wiem jaki kupić żeby był skuteczny i czy to wogóle ma sens - czy to coś da. Pomóżcie może ktoś też miał taki problem i ma jakies rozwiązanie

• Upvote
    • 3 odpowiedzi
    • 10,5 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez SiDo,

Witam, mam krókie pytanko bo nie znalazłem na necie nigdzie odpowiedzi. Czy aby usunąć katalizator z b6 1.9 TDI (wersja 130 konna) to trzeba zmieniać coś w sterowniku/komputerze auta tak jak w przypadku DPFa czy po prostu wystarczy go fizycznie wyciąć i to wszystko ? Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 2,1 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez arturek986,

Witam potrzebuje instrukcję demontażu panela klimatyzacji. W przyszłym tygodniu planuje wysłać do regeneracji przełącznik od świateł i od razu chciałem wysłać panel od klimy, bo mam wytarty przycisk "-" ale nie wiem jak się go demontuje i czy jest to bardzo skomplikowane.

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 9,2 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez drdala,

Witam kupiłem 2 lampy z allegro w grudniu ale okazało się że jedna ma popękane te części... da radę to naprawić? wymienić? pomoże ktoś?

• 0 odpowiedzi
    • 2,9 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez Bennos,

Witam mam audi a4b6 1.8t 2003 163 km s line i mam pewien problem otóż ostatnio nie mogłem odpalić samochodu zerknalem pod spód i na wysokości filtra paliwa pod pampersem było parę kropel benzyny.Zdjalem osłony i tam gdzie znajduje się 3 rurki 2 idą do filtra a 3 jest normalna bez zakończenia otwarta.Przechylilem do dołu i wylewa się benzyna.Wiecie może dlaczego?

• 0 odpowiedzi
    • 2,3 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez Coolturek,

Witam, Jak kupiłem swoją Audiczkę to płyn chłodniczy był na normalnym poziomie, powiedzmy w połowie między min i max. Auto kupiłem we wrześniu. Jakoś w połowie zimy komputer zaczął mi krzyczeć, że jest mały poziom płynu. Rzeczywiście później jak patrzyłem to był na min. więc w końcu musiał zejść niżej, stąd komunikat komputera. Dolałem litr płynu, jednak nie mogę powiedzieć ile tak na prawdę wskazywało na zbiorniku wyrównawczym. Teraz, znowu komunikat na komputerze o małej ilości płynu. Dolewałem grudzień/styczeń, nie jest to niepokojące ? Jeżdżę ok. 600-800 km miesięcznie po mieście, raz na jakiś czas w trasę. Przypominam, że auto mam na LPG. Czy może to być spowodowane …

• 0 odpowiedzi
    • 2,7 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.