Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B6 (2000-2004)

Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez maadres,

Jaki założyć alarm do audi a4?Jakieś inne zabezpieczenia?Czy warto zakładać blokadę skrzyni biegów,antynapad? Druga sprawa-jakie polecacie opony+felgi na zimę.

• 3 odpowiedzi
    • 5,2 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez greg79,

Witam. Mam problem z lewym swiatlem mijania drugi raz przepalona zarowaka w po ok 3 m-cach. Oczywiscie wymienialem komplet.dodam ze zarowki Osram H7 NightBreaker

• Upvote
    • 3 odpowiedzi
    • 5,2 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez benny,

Mam problem wczoraj zdjąłem na chwile klemę minusowa z akumulatora dziś chciałem domknąć szybę z kluczyka nie reaguje a wcześniej śmigało jak trzeba czy to miało na to jakiś wpływ proszę o pomoc.

• 3 odpowiedzi
    • 5,2 tys. wyświetleń
  4. Witam. Dzisiaj stojąc na skrzyżowaniu,zwróciłem uwagę na sedana A4 B6 2.5 tdi z dwoma końcówkami wydechu. Ciekawie to wygląda szczególnie zimą Nie była to wersja AWD (quattro). Zastanawiam się, czy wydech wersji z przednim napędem FWD 2.5tdi pasowałby do A4 B6 1.9tdi również os-ki FWD? Standardowo jak oglądałem tył sedana jest tam zaslepinoe miejsce na drugi wydech: Plastikowa płyta ochronną w miejscu, gdzie ewentualnie jest prawa puszka końcowego tłumika. Pytanie do forumowiczów: Czy taka przeróbka jest możliwa? Czy ktoś wykonywał podobną operację implantacji podwójnego wydechu do pojedyńczej wersji dieslowskiej? Pozdrawiam

• 2 odpowiedzi
    • 5,1 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez Skokmen,

Witam.Mam problem z spryskiwaczami reflektorów,nie działają one,robie tak samo jak na rysunku w instrukcji.Pomocy,co może być zepsute !!!!

• 0 odpowiedzi
    • 5,1 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez kokojumbo,

Witam, udalem sie dzisiaj na wymiane oleju i filtrow do mechanika (niestety nie mam warunkow zeby samemu to zrobic) i zauwazyl mechanik ze pod autem wszedzie fajnie sucho, z wyjatkiem węża od turbo do intercoolera. Sciagnal opaske i zajrzelismy do srodka i byl tam olej wedlug niego sporo, ja nie mam doswiadczenia i nie moge ocenic ile to jest "duzo". Generalnie zalecil nowe/regeneracje turbo. Wiem czym sie moze skonczyc nieszczelnosc turbo (rozbieganie silnika), ale podobno tez zawsze znajduje sie tam jakas ilosc oleju (na jakims forum niby tak pisali). Moje pytanie brzmi czy waz powinien byc suchy, czy moze znajdowac sie tam olej jak tak to mniej wiecej ile?

• 0 odpowiedzi
    • 5,1 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez radiann,

witam Jak bym mógł to proszę o informacje czy Wy też tak macie u siebie. A4 / 96 kW 1.9tdi - podczas jazdy w takich warunkach jak ostatnio mamy tzn. temperatura poniżej -10 st.C silnik osiąga tem. załóżmy 90 st. i niby jest ok, ale po zatrzymaniu i pracy silnika na biegu jałowym czy to w korku czy na chwile na światłach, temperatura silnika w oczach spada. Dzieje się tak w sytuacji jak ogrzewanie jest w trybie auto, jak zmienię na ręczne sterowanie i zmniejszę intensywność nadmuchu lub wyłącze całkowicie to temperatura utrzymuje się na niezmienionym poziomie lub nieznacznie spadnie, ale w trbie auto przechłądza silnik i to bardzo. Termostat w zeszłym sezonie zimowym wy…

• Upvote
    • 5 odpowiedzi
    • 5,1 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez edison22,

Witam Chciałbym sam wymienic amortyzatory.Mogłby ktos dodac jakis schemat w ktorym miejscu zdemontowac boczek i w jaki sposob gdyz nie chce go połamac.Albo chociaz prosiłbym o opis jak to wszystko zdemontowac.Z gory dziekuje.

• 0 odpowiedzi
    • 5,1 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez brodan2,

Witam, od pewnego momentu zauwazyłem że czasem przestaje mi działać przycisk od elektrycznych szyb od strony kierowcy. Mianowicie objawia sie to tym, że gaśnie podświetlanie obu przycisków(kierowcy i pasażera) ale szyby pasażera można i tak otworzyć drugim przyciskiem natomiast szybę kierowcy już nie i jednocześnie nie działa elektryczna regulacja lusterek, po jakimś czasie jazdy poswietlanie przycisków zaczyna działać i wszystko jest ok. Tak było jak kupiłem to autko natomiast od wczoraj mam tak że jak podświetlanie zacznie ponownie świecić i chce wcisnąć przycisk od szyb kierowcy to przestaje ponownie świecić i za kilka sekund zapala sie znowu i tak w kółko. Dodam że B…

• Upvote
    • 5 odpowiedzi
    • 5,1 tys. wyświetleń
  10. Witam potrzebuje malej pomocy moja klima raz chlodzi (lekko) a raz grzeje tz jak daje na 18 stopni to zaczyna leciec ciepłe powietrze a jak dam na Lo Raz wlacza sie i chlodi a raz nie, dodam ze na podszybiu kratka na wlaczonej klimie dziala co prawdza sie chlodzi super ale cos tam daje ... Wymienilem juz sprzegiełko na kompresorze ... sprawdzalkem went. klimy. oraz klimatyzacja zostala nabita ..... Dalej nie wiem czemu wiatrak z klimy wlacza sie na chwile pozniej staje na pare sekund i znow to samo .... Czy ktos ma jakies pomysly co jeszcze nie tak... ??? A moze ktos juz tak mial?? Auto z prawej str kierownica (Irlandia) Vag nie pokazuje żadnych błedów ....

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 5,1 tys. wyświetleń
  11. Witam proszę o pomoc w naprawieniu mojego samochodu Audi A4 B6 AWX 130KM 2002r 1.9TDI. Objawy które mnie niepokoją to: Od razy po odpaleniu samochodu wentylator chłodnicy chodzi bardzo głośno. Lecz po przejechaniu kilu kilometrów lub po prostu po jakimś czasie przestaje chodzić. Druga sprawa to jak dziś zaobserwowałem po nocy w garażu było 2.5 stopnia Celsjusza i po przekręceniu kluczyka kontrolka od świecy zgasła dopiero po 8-9 sekundach. Ogólnie samochód bardzo słabo odpala gdy jest na dworzu mniej niż 5 stopni na minusie. Jak było -14 na dworzu i samochód stał pod pracą od 8 do 16 to po pracy bardzo ciężko miał odpalić. Niby odpalił za pierwszym podejściem ale rozru…

• 1 odpowiedź
    • 5 tys. wyświetleń
  12. Witam, miałem takie błędy: Address 46 ------------------------------------------------------- Controller: 8E0 959 433 AS Component: Komfortgerát T01 1210 Coding: 06976 Shop #: WSC 63351 9 Faults Found: 01331 - Door Control Module: Driver Side (J386) 49-00 - No Communications 01336 - Data Bus for Comfort System 80-10 - Single-Wire Operation - Intermittent 01331 - Door Control Module: Driver Side (J386) 80-00 - Single-Wire Operation 00912 - Window Regulator Switch: Front Left (E40) 27-10 - Implausible Signal - Intermittent 00913 - Window Regulator Switch: Front Right Driver (E81) 27-10 - Implausible Signal - Intermittent 01559 - Drivers Door 59-10 - Can't Unlock - Intermitt…

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 5 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez ArkadiuszBudzik,

Temat stary i oklepany zapewne . Pierwszy raz zakupiłem Audi ,jestem zachwycony wykonaniem jak i komfortem Chciałbym się dowiedzieć czy mojego egzemplarza nie rozrabowano podczas pielgrzymki a D do PL Głównie chodzi mi o kod silnika bo model z końca roku 2002 a rejestracja 2003 liczę na waszą pomoc bo po tym jak przeglądałem forum to widzę że znacie się koledzy i koleżanki na każdym wątku A oto mój VIN WAUZZZ8E33A169460 Z góry bardzo dziękuje Arek

• 1 odpowiedź
    • 5 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez Dymianek,

Witam Zakupiłem A4 cabrio z 2003 roku 163 KM ,przebieg 155 tys km. z wyglądu zadbana , silniczek tez pykał sobie równiutko ,bardzo ładnie Auto zostało kupione z rządowej licytacji/asty we Włoszech ,zabrali gościowi za długi, po licytacji auto musiało zostać u poprzedniego właściciela !!! do póki nie przerejestruje auta na siebie Po tyg. odebrałem auto niby wszystko ok , tylko akumulator wyczerpany ,więc odpaliłem na kable, wyjechałem ,jadę ,po 10km na wyświetlaczu konewka z olejem miga ,upss zatrzymuje się na 15 -20 min ,sprawdzę olej ,okazuję się że jest go za dużo, trochę ponad max. Niestety stałem na autostradzie co mogło się skończyć źle gdyby nadjechała policja więc …

• 0 odpowiedzi
    • 5 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez gerard nowak,

Witam, mam pytanie - skąd wziąć hak do elementów przednich ? Próbowałem zdjąć osłonę tylnej klapy w avancie ale nie mogłem przejść momentu przy słupkach...widziałem, że trzeba mieć ten hak. Czy da się to zrobić czymś innym? Dzięki Pozdrawiam.

• 0 odpowiedzi
    • 5 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez r_bich,

witam mam problem z wycieraczka i widzialem ze ktos pisal ze najpierw najlepiej sprawdzic przekaznik i mam pytanie jak to spr i jaki ewentualnie kupic bo znajduje sie chyba pod kierownica prawda? z gory dzieki za pomoc

• 2 odpowiedzi
    • 5 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez Yastel,

Czesć Wszystkim! Zagadnienie, właściwie to jak w temacie. Pytanie: co powinienem wiedzieć na początku użytkowania? Jakieś rady? Zalecenia? Z góry dzięki Yastel

• 7 odpowiedzi
    • 5 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez iareczek,

Witam, mam duży problem gdyż w mojej Audi A4 B6 Avant, skrzynia 6 stopniowa manualna przy temperaturze raptem 4 stopnie poniżej zera zamarzają mi biegi. Przychodzę rano do auta a tu ani rusz drążka, totalnie zamarznięty. Muszę odpalić silnik i dopiero po paru minutach z ogromnym oporem ale mogę ruszyć drążek. Po przejechaniu paru kilometrów wszystko wraca do normy. Co może być przyczyną? Pomóżcie bo tak się nie da dalej.

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 5 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez yopuss,

Witam!!! Parę razy pojawił mi się dziwny problem, a mianowicie podjechałem pod sklep (silnik ciepły), zgasiłem silnik, wszedłem kupiłem wodę, (trwało to wszystko może 3min) zapalam ponownie silnik, a ten z marszu wchodzi na 1200obr i stoi. Dodaje gazu, puszczam, dalej nic. Ruszyłem w stronę garażu, przejechałem jakies 300m zatrzymuję się obroty już w normie. Innym razem przy dojeździe do skrzyżowania to samo tylko auto 1500 złapało, a na następnych światłach było już OK. Ma ktoś jakiś pomysł co to może być? Niedługo wybieram się do serwisu na wymianę sprzęgła z dwumasem i każę im sprawdzić na WAG-u. Gorzej jak komputer nie pokaże żadnych błędów. Jeżeli macie jakies pomysł…

• 7 odpowiedzi
    • 5 tys. wyświetleń
  20. Witam wszystkich, bardzo zajefajne forum

• 5 odpowiedzi
    • 5 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez benny,

pomóżcie gdzie powinien się znajdować tuner tv w A4 B6 2001r 3.0 V6 avant

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 5 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez Basis_,

Witam, dzisiaj podczas jazdy moje auto w pewnym momencie zachowywalo sie tak jakby braklo mu mocy. Jego predkosc maksymalna dochodzila do ok 100 km/h i nic wiecej. Podczas ruszania przez pewien czas jedzie tak jak powinien jednak w pewnym momencie znowu zachowue sie tak jakby byl " slaby " . Co to moze byc, czy ktos mial podobny problem ? Auto jest z 2004 roku ze skrzynia multitronic . Z gory dzieki

• 2 odpowiedzi
    • 4,9 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez maurycy,

Hej, Czy moglibyscie mi potwierdzic, ze w Audi A4 B6 w pakiecie ESP jest rowniez ASR? Ostatnio sytuacja na drodze wymagala bardzo szybkiego ruszenia i ruszylem z piskiem opon. ESP nie wylaczalem przyciskiem, kontrolka zaczela mrugac (to akurat chyba dobrze) natomiast myslalem, ze w Audi A4 B6 w standardowym wyposażeniu jest rownież ASR? Szukałem na forum, ale nic nie znalazłem. Dzieki za odpowiedz. pozdrowienia! m@urycy

• 2 odpowiedzi
    • 4,9 tys. wyświetleń
  24. Witam, Jak w temacie. Jak uzupełnić olej w skrzyni biegów. Problem w tym, że miałem uszkodzoną chłodnicę i byłem zmuszony ją wymienić, tym samym wyleciał olej. Gdybym mógł to pewnie zawitałbym u mechanika (tak dla pewności), aczkolwiek samochód jest uziemiony. Muszę to zrobić sam, z resztą lubię taką grzebaninę. Robię to pierwszy raz, tak więc wolę się poradzić jakiegoś profesjonalisty. Druga sprawa to ile oleju wlać? Bo nie wiem jaki poziom oleju jest aktualnie, a w internecie są informację dotyczące wymiany oleju, np. mozna wlać 1,3l , 2,5l a nawet 5l. Wycztałem, że do mojego modelu skrzyni należy wlać G052180A2 Febi. Z góry dzięki.

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 4,9 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez hege,

Witam szanownych forumowiczów. Chciałbym się dowiedzieć od osób obeznanych w temacie co to jest za część. Wygląda jak plastikowy trójnik. Do trójnika dochodzi jeszcze jedna cienka plastikowa rurka. Niestety połączenie tej rurki z trójnikiem pękło, ale jak już będę wiedział jak się nazywa ta część, to założę nowy temat, albo poszukam rozwiązania na necie. Pozdrawiam

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 4,9 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.