Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B6 (2000-2004)

Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez adkill,

Witam, Jestem od niedawna szczęśliwym posiadaczem a4 b6 i niepokoją mnie wskazania komputera dotyczące chwilowego spalania. Na zimno zanim ruszę potrafi pokazywać 20l/100km i więcej, na rozgrzanym jak się zatrzymuje nie spada do 0 lub 0.5 (na klimę) ale staje na 5l czasem mniej czasem więcej nie wiem o co chodzi. Miał ktoś podobny problem czy tak po prostu jest i nie ma co na to patrzeć średnie spalanie w mieście przy spokojnej jeździe 7,8 mi wskazywało dziś na 8 km odcinku z domu do pracy, rozgrzał w połowie gdzieś z góry dziękuje za pomoc Pozdrawiam Adrian

• Upvote
    • 6 odpowiedzi
    • 18,9 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez rysiu,

witam wszystkich mam problem z otwarciem maski ostatnio ułamała mi się rączka próbowałem otworzyć szczypcami wymieniłem ją i nie mogę teraz otworzyć czy mogłem wyciągnąć linke szczypcami czy mozna to jakoś samemu zrobić proszę o pomoc

• 0 odpowiedzi
    • 2,1 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez woltek,

Witam. Próbując się dostać do jednego z czujników uszkodziłem gumowy trójnik znajdujący się na górze skrzyni korbowej (łączący odmę i rurkę która odprowadza olej gdzieś w stronę filtra oleju), ten trójnik był cały zasyfiony a wiec postanowiłem grzebać dalej. Okazało się że przez zatkaną że rurkę odprowadzająca nadmiar oleju, wszystko leciało do zaworka odpowietrzającego a następnie do dolotu przed turbiną itd. Zaciekawił mnie ten zaworek bo gdy go wymontowałem i przeczyściłem benzyną ekstrakcyjną, nie spełniał on żadnej funkcji, mianowicie przelot powietrza w nim przebiega bez najmniejszego problemu. Z tego co zrozumiałem to on powinien się otworzyć dopiero przy jakimś ta…

• 0 odpowiedzi
    • 2,7 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez longer20066,

Witam wszystkich pasjonatów marki. Piszę z takim delikatnym problemem może ktoś z was miał cosik takiego pacjent audi a4b6 avant 1.9 tdi avf. Tydzień temu została zregenerowana turbinka w 100% (przyczyny zagięty wąż od oleju wyjące łożyska w turbo, puszczające uszczelniacze) do tego czyszczenie intelcoolera, egr (wymiana jakieś dwa miech wstecz) i smoka w misce olejowej, wymiana podciśnień i silniczków n75 i n18 (oczywiście adaptacje porobione) na nóweczki ori nie zamiennik nowa oliwka i filtry, ponieważ to było wymagane do gwarancji. Problem polega na tym że przed regeneracją chociaż turbo już wyło to i tak bucior był wciągało się pięknie, nie słabło pod górk…

• 0 odpowiedzi
    • 2,8 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez luzniak,

Witam mam problem z predkosciomierzem w moim audi 2002r 1,9 TDI mianowicie po przekroczeniu 70km/h przestaje działać predkosciomierz licznik km i tempomat gdy zwolnię poniżej 70tki wszystko wraca do normy.Może ktoś miał takie przypadki? Komputer nic nie wykazuje!

• 0 odpowiedzi
    • 3 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez Coolturek,

Witam, czy mógłby mi ktoś podpowiedzieć jak można sprawdzić temperaturę oleju gdy nie ma wskaźnika ? Podobno można gdzieś w komputerze ale nie wiem gdzie szukać, bez podłączania do komputera oczywiście. Z góry dzięki, Pozdrawiam,

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 3,3 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez szypiia4,

Witam ponownie, Mam pytanie odnośnie programowanie/adaptacji sterownika VAGiem. Gdzie mogę dostać jakies kody opcji które mogłbym wykorzystac do programowanie?? Chodzi mi np o podświetlenie liczników, domykanie szyb..ale nie tylko. Zamierzam weekend majowy przeznaczyć na zabawe poprzez programowanie. Proszę o pomoc gdzie mogę takie kody dostać. Pozdrawiam

• 1 odpowiedź
    • 7,2 tys. wyświetleń
  8. Chcę zainstalować w mojej A4 sedan czujniki parkowania i chyba muszę zdjąć zderzak (chyba że od spodu jest w miarę dobre podejście - nie sprawdzałem jeszcze). I tu mam do Was prośbę - czy może ktoś ma schemat jak zdjąć tylny zderzak w sedanie ? Może macie też jakieś sugestie jak pociągnąć kable do środka, nie wiem czy jest jakiś otwór z którego można skorzystać. Zasilanie planuję podpiąć pod światło cofania - czy trzeba użyć jakiejś diody żeby komp nie wariował ? Bardzo proszę o Wasze sugestie i jeśli macie schemat zderzaka sedana. Pozdrawiam

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 19,6 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez iareczek,

witam posiadam audi a4 b6 z 2004 roku i od pewnego czasu zauważyłem że mam gdzieś lewy pobór prądu. jeżeli jeżdżę codziennie to jest wszystko oki, a jak samochód postoi 2 dni nie odpalany to przy próbie odpalenia akumulator jest całkowicie rozładowany. dodam że był u diagnosty elektryka i po dokładnym sprawdzeniu nic nie wykazało. co może być przyczyną że gdzieś pobiera prąd a nie można tej usterki znaleźć? spotkał się już ktoś z takim problemem?

• 0 odpowiedzi
    • 2 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez manekm7,

Witam. Po podłaczeniu pod komputer wyskoczyły 4 błedy.( zaznacze ze pali normalnie) P0130, P0171, P0172, P1423. czy to moze byc tylko wina uszkodzonej sondy lambda? Prosze o pomoc i propozycje za co sie zabrac. Pozdrawiam

• Upvote
    • 5 odpowiedzi
    • 6,1 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez tomas-44,

Witam mam pytanko kupiłem A4-2002r 16 benz świeci się żółta kontrolka motorelektronik . Czy to jest poważna usterka mam do przejechania 800 km

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 12,6 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez PetereQ,

Witam kolegów. Powiedzcie mi jaki nelazy kupic plyn do ukladu wspomagania i czy moge dolewac nawet jesli nie wiem co bylo wlane wczesniej ?

• Upvote
    • 3 odpowiedzi
    • 72,4 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez holek,

Witam, po około rocznym użytkowaniu audi zaczynają się schody. Po odwiedzeniu paru mechaników by zczytać błędy (większość nie widziała błędów bądź błąd nieznany) w końcu się udało. Po krótce moje problemy: 1) Auto traci moc, nie zależnie od rozgrzanego / zimnego silnika samochód chodzi jakby bez turbiny, czasami zapali się kontrolka silnika lecz nie zawsze. Po wyłączeniu i ponownym uruchomieniu silnik pracuje normalnie, a kontrolka silnika nie zależnie raz świeci przy braku mocy a kolejnie mocy brak i kontrolka nie świeci. Poczytałem obstawiano na przepływomierz powietrza wg zaleceń odpiąłem wtyczkę podczas pracy silnika, no niby jakaś mała różnica w pracy silnika na woln…

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 9,8 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez sully,

Witam wszystkich nie znalazłem podobnego tematu, dlatego zdecydowałem się założyć nowy (albo za mało się starałem ) Jak w temacie, autko z silnikiem 1.8 T 150 km przebieg 145 tys. Chciałem się was doradzić jaki najlepiej ole użyć, gdyż nie mam zaufania do mechaników i sprzedawców. Nie wiem do końca na jakim oleju teraz jeżdżę, ponieważ ostatnia wymiana była we Francji, a faktura, która to niby potwierdza jest przy przebiegu 98 tys i olej niejaki "SOLARIS 5w30" Macie coś godnego polecenia, czy może ktoś ma już sprawdzony olej przy tym silniku. Pozdrawiam

• 1 odpowiedź
    • 2,8 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez audi1111,

W mojej audi przy tylnej wycieraczce sa doprawadzone 4 przewody braz-masa, czarno-żółty-(napiecie jest caly czas), czarny i niebieski-(napiecie w nich tez jest a po wlaczeniu manetki zanika) prosze o odpowiedz czy tak to powino dzialac ?

• 2 odpowiedzi
    • 3 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez stanley6662,

witam mógłby ktoś podać schemat demontażu przedniego zderzaka?

• 0 odpowiedzi
    • 3,6 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez iareczek,

Witam. Tak jak w temacie chciałbym do swojego Audi A4 B6 avant z 2004 roku kupić alufelgi z oponami. Czy alufelgi + opony 215/45/R17 to dobry wybór? Jak się na nich będzie jeździło po naszych polskich drogach. Czy lepszy wybór to 225/45/R17? Proszę o jakąś pomoc przy wyborze. No i oczywiście jaka najlepsza firma aby kupić opony. Pozdrawiam iareczek

• 1 odpowiedź
    • 4,7 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez gerard nowak,

Witam, mam pytanie - skąd wziąć hak do elementów przednich ? Próbowałem zdjąć osłonę tylnej klapy w avancie ale nie mogłem przejść momentu przy słupkach...widziałem, że trzeba mieć ten hak. Czy da się to zrobić czymś innym? Dzięki Pozdrawiam.

• 0 odpowiedzi
    • 5 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez Moro,

Mam takiż oto problem. Mianowicie podczas przyspieszania jadąc pod górę (musi być większe obciążenie bo podczas jazdy na wprost tego nie ma) kiedy obroty rosną w przedziale powiedzmy 2600-3000 czuć lekkie trzęsienie budą coś jakby wibracje, niedomaganie skrzyni (trudno nazwac). Skrzynke mam po remoncie (gdzies z miesiac temu) i wsio jest OK poza własnie opisanym problemem. Jedyne co mi przychodzi do glowy to półosie jednak nie wiem czy dobrze myśle (przy naprawie skrzyni poloski mieli na stole jednak nie wiem czy na szybko da sie cos stwierdzic). Jakaś rada? PS. Skrzynia Multitronic

• 3 odpowiedzi
    • 6,2 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez marky2552,

witam posiadam audi a4 b6 z 2 kluczykami z pilotem i mam problem a mianowicie wysiadam z auta i nie mogę zamknąć drzwi z pilota tzn pilot działa ale z opóźnieniem po 30 sekundach da sie go zamknąć z pilota i jak chcę otworzyć zaraz po zamknięciu to też muszę poczekać 30 sekund i wtedy działa natomiast z kluczyka zamyka wszystkie drzwi ale otwiera tylko kierowcy baterie wymienione nawet zamek kupiłem ale bez rezultatów jakieś sugestie ?

• 0 odpowiedzi
    • 3,9 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez Grzechu30,

Witam potrzebuje pomocy iz mam maly problem z audi a4b6 1.9 tdi . Gdy po nocy odpale to na zimnym turbo ciagnie ladnie a gdy sie nagrzeje to mam wrażenie ze traci moc tzn na wyższych obrotach jest tak jakby odczuwalny brak mocy . Pomoze ktos

• 1 odpowiedź
    • 2,6 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez Weronika,1,

Witam mam mały problem z drzwiami od strony kierowcy. Chodzi o zamykanie i otwieranie samochodu z kluczyka działa to na wszystkich innych drzwiach tylko nie na tych od kierowcy.. Czy ktoś wie coś na ten temat?

• Thanks
      • Like
    • 1 odpowiedź
    • 3,4 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez Matys26,

Witam mam pytanie po jakim okresie ile lat lub po ilu kilometrach trzeba wymienic olej w skrzyni biegów w automacie i czy ktoś orientuje sie jaka jest cena

• 1 odpowiedź
    • 2,9 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez brodan2,

Witam, po zakupie nic nie było widać, natomiast po którymś myciu auta pokazało się na drzwiach od kierowcy coś takiego jak na załączonej fotce. Lakier nigdzie nie odpadł ale brzydko to wygląda, da sie to jakoś zrobić? nie mówcie tylko że mam element do malowania:/

• 2 odpowiedzi
    • 2 tys. wyświetleń
  25. Audi A4 B6 2.5tdi 2004 szukam pomocy gdyz mam problem z autkiem jakis czas temu po umyciu auta po paru godzinach przy ruszaniu wlaczyl sie tryb awaryjny powodem bylo ze pali sie kontrolka od ESP i mruga kontrolka od świec żarowych po jednym dniu przy dobrej pogodzie usterka sama sie naprawila.Teraz przy tej naszej pieknej majowej pogodzie popadal deszcz i znowu jest ta sama usterka poprzednim razem rozwazalem wymiane czujnika pod pedalem hamulca ale znalazlem taki artykul z takimi samymi objawami http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic690045.html problem jest identyczny!!!w podszybiu zbiera mi sie woda moze to jest przyczyna tej usterki? prosze o pomoc moze juz ktos przera…

• 0 odpowiedzi
    • 5,5 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.