Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B6 (2000-2004)

Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez Piter4000,

Witam wszystkich fanów Audi Mam pytanko mam radio AUDI CHORUS 2 w audi a4 2002rok. chcialem zamienic je na coś co odtwarza CD, chcial bym zeby bylo to radio orginalne Audi. Czy by pasowało bez zadnych zmian kostek itd. Radio od Audi a4 AUDI CONCERT II o takie o: http://allegro.pl/audi-concert-ii-do-a4-chromowana-listwa-i1235484268.html Z góry dzienki za informacje

• 0 odpowiedzi
    • 11 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez maadres,

Jaki założyć alarm do audi a4?Jakieś inne zabezpieczenia?Czy warto zakładać blokadę skrzyni biegów,antynapad? Druga sprawa-jakie polecacie opony+felgi na zimę.

• 3 odpowiedzi
    • 5,2 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez badwojtek,

Witam, Ostatnio zdarza mi się, że pedał hamulca robi się "sztywny" podczas jazdy, tak że nie można go nacisnąć i pozostaje tylko ręczny. Można zobaczyć o co chodzi poprzez naciśniecie kilka razy hamulca bez włączonego zapłonu, hamulec zesztywnieje. Tak mam w czasie jazdy. Spotkał się ktoś z takim problemem? Audi A4 Avant, 1.9 TDi, 2002r. A przy okazji zapytam - w schowku mam kabelek z wyłącznikiem i nikt nie potrafi mi powiedzieć do czego służy i skąd się tam wziął. Samochód sprowadzony z Niemiec.

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 6,3 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez r_bich,

witam mam problem z tylnia wycieraczka sama sie wlancza i che wykrecic caly silniczek i zobaczyc co jest i nie bardzo wiem jak to zrobic jak zdjac wycieraczke i ja odlrecic z gory dziekuje za pomoc

• 2 odpowiedzi
    • 2,9 tys. wyświetleń
  5. witam.Mam taki problem.Wymieniłem prawa strone zawieszenia i od tej pory samochod mi pływa,rzuca nim na drodze na koleinach itp.Wczesniej samochod na wybitym zawieszeniu jezdził normalnie.Dodam ze nie mam jeszcze ustawionej zbierznosci gdyz jak narazie mechanik nie wymienił mi drugiej strony(druga strona jest dobra,tylko wymieniam odrazu całosc zeby potem sie nie bawic stronami)Prosze o pomoc bo boje sie jezdzic tym autem,POzdr

• 1 odpowiedź
    • 3,2 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez szmurlak,

Witam wszystkich serdecznie! Od trzech miesięcy jestem szczęśliwym posiadaczem audi a4 3.0. Z racji znaczącej różnicy pomiędzy benzyną a LPG zastanawiam się nad założeniem instalacji. Jakie firmy proponujecie jakie warsztaty itd. Najlepiej w okolicy Warszawy

• 3 odpowiedzi
    • 3,7 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez radek407,

Witam. Mam pewien problem. Najechalem dzisiaj na dwa wystajace metalowe slupku ok. 15 cm, i zawiesilem sie na nich. Na poczatku nie wygladalo to powaznie, myslalem ze tylko polamana oslona podwozia, ale po przejechaniu kilku kilometrow, obroty spadly i auto nagle zgaslo. Nie chcialo odpalic. Po zajrzaniu pod podwozie, zauwazylem ze po prawej stronie mniej wiecej w polowie auta jest rozwalona oslona i czuc wyciekajaca rope, po czasie bylo nawet widac plame. Diagnoza jest taka ze zostaly zmiazdzone przewody paliwowe (zasilajacy i powrotny) i jest gdzies nieszczelnosc. Moje pytanie jest takie: Jak to naprawic samemu? Jeden mechanik powiedzial mi zebym wyciol brzeszczotem us…

• 4 odpowiedzi
    • 6,4 tys. wyświetleń
  8. Witam serdecznie. Tak jak w temacie auto z silnikiem AVF. Na zimnym silniku wszystko dobrze chodzi po rozgrzaniu ciezko jest odpalic silnik ( wymaga to bardzo dlugiego hełtania :/ ). Dodam tyle ze wymienilem wszystkie filtry , olej , akumulator. Sytuacja jest o tyle dziwna , samochod nabylem w marcu tego roku i wiosna kilka razy zdarzyly sie problemy z samochodem ze musialem zakrecic kilka razy. Pozniej nadeszlo lato i problem zupelnie zniknal. (maj - wrzesien). OD miesiaca wraz z powrotem gorszej pogody problem powrocil jak bumerang i brak jest chetnych to rozwiazania tego problemu. Prosze wiec o pomoc w tym temacie

• 3 odpowiedzi
    • 10,1 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez miecz0,

Witam kolegów.Kupiłem nie dawno a4b6 avant i mój komputer potrafi pokazywać chwilowe spalanie nawet 35l\100.Troche mnie to niepokoi bo dużo rzeczy w tym jest nie tak jak trzeba i podejrzewam że to może być EGR choć nie znam się aż tak więc stąd pytanie.Jak by ktoś mi jeszcze napisał jakie jest faktyczne spalanie w mieście i na trasie to może mi rozwieje wątpliwości.Narazie zatankowałem 18 litrów i przejechałem w mieście 150 km a jest juz na rezerwie.

• Upvote
    • 16 odpowiedzi
    • 18,6 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez paulina22,

Witam. Mam pytanie czy w silniku 2.0 benzyna ALT jest zawór EGR ? Ponieważ w VCDS wyskoczył błąd egr :/

• 1 odpowiedź
    • 4,4 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez Barfolomeo,

Witam. W moim a4 b6 BEX vcds pokazal blad "18339 - Coolant Fan Control Module (J293) fault" Robilem test programem i wentylatory nie poruszyly sie, ale przy wlaczonej klimatyzacji tak. Podczas jazdy temperatura silnika rosnie do 90 stopni podczas jazdy, a nastepnie spada do 60-70 stopni i tak waha sie. Czy to moze byc sterownik wentylatorow?

• 0 odpowiedzi
    • 2,7 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez szymondawca,

Witam, jako że jestem laikiem w dziedzinie lakiernictwa samochodowego, a potrzebuję informacji odnośnie lakieru Brilliant red (LY3J) z palety Audi proszę o wypowiedzenie się kogoś kto się na tym zna. Co to jest za lakier - czy to zwykły jednowarstwowy akryl, czy jakiś kombinowany dwuwarstwowy lakier (podkład, baza) ??? Z góry wielkie dzięki za wszelkie informacje. Pozdrawiam.

• 0 odpowiedzi
    • 2,5 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez yin@yang,

Coś mi zaczęło chrobotać z przodu po prawej, przy skręcaniu (nie do końca) w prawo. Zwłaszcza jak się skręca i zacznie lekko przyśpieszać słychać z prawej chrobotanie. Sam oczywiście nie dam rady tego zdiagnozować i zrobić i mam do Was prośbę (zwłaszcza do kolegów z Warszawy) o polecenie mi jakiegoś godnego zaufania zakładu mechanicznego gdzie mógłbym to naprawić.

• 0 odpowiedzi
    • 1,9 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez kubel1975,

witam serdecznie... kilka dni temu w mojej "andzi" po uruchomieniu pojawił mi się sygnał informujący o niskim poziomie oleju (kolor czerwony) oraz informacja o slabym ciśnieniu Sprawdziłem poziomo oleju jak się okazało wszystko w porządku (brak minimalny ale w granicach dopuszczalnych). Chcąc sie upewnić czy wszystko jednak jest w porządku auto wstawiłem do mechanika, który sprawdził ciśnienie oraz czujnik. Nie znalazł żadnych nieprawidłowości- ciśnienie bardzo dobre, poziom oleju tez a czujnik sprawny. Auto w dalszym ciągu jest przez niego diagnozowane.. Jednakże nie daje mi to spokoju co może być przyczyna. Czy to może problem z pompa ?? Czy ktoś w Was przerabiał taki …

• 0 odpowiedzi
    • 3,2 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez irexmaiden,

Cześć, mam Audi A4 Avant (B6) 2,5 TDI Quattro (180KM). Oto mój problem: będę się streszczał....kiedy podczas jazdy puszczę pedał gazu pojawia się niepokojący świst, trudno mi dokładnie określić ten odgłos, ale czasami po prostu wydaje mi się że zbliża się do mnie jakieś auto na sygnale. Odgłos ten podobny jest też do tego jaki słyszany bywał kiedyś, w dawnych czasach w samochodach z napędem na tylną oś (polonez, fiat 125p, wołga itd) kiedy puszczało się gaz. Czy ktoś wie co może być powodem tego w moim Audi? Wybaczcie mi kielski sposób opisywania problemu, ale nie znam się zbytnio na mechanice samochodowej.... Bardzo proszę o pomoc, z góry dziękuję pozdraiwam

• 2 odpowiedzi
    • 4,4 tys. wyświetleń
  16. Witam Panowie co to tu się stanęło, auto działało do końca, dziś rano odpalam a tu taki dźwięk 20240207_155046.mp4 20240207_155156.mp4

• 6 odpowiedzi
    • 6,8 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez Megan90,

Witam. Nie długo jadę na wymianę rozrządu. Znajomy mechanik polecił żeby od razu wymienić jeszcze paski alternatora i klimatyzacji oraz napinacze tych pasków. Wymieniał ktoś te paski w swoim audi , w jakich cenach to się kształtuje na allegro znalazłam zestaw w kwocie 560 zł.

• Upvote
    • 10 odpowiedzi
    • 16,4 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez adamas,

Witam Krótko i na temat, czego potrzebuję żeby dogadać się ze swoim autem ? Z tego co wyczytałem kolega Jeżu poleca interface VAG 10.6, ok to jest do załatwienia. Jaki program do obsługi?, który będzie chodził pod WIN 7 i nie będzie robił problemu z połączeniem. Jestem zupełnie zielony w tym temacie i mam zamiar pouczyć się na swoim samochodzie . Za wszystkie rady i sugestie z góry serdecznie dziękuję. Pozdrawiam

• 4 odpowiedzi
    • 4,8 tys. wyświetleń
  19. Witam wszystkich bardzo serdecznie, jestem tu nowy proszę o pomoc. Problem dotyczy Audi A4 B6 1.9 tdi 130 KM. Problem polega na tym, że autko moim zdaniem zapowietrza się i nie chce zapalić. Problem istnieje od kiedy go mam czyli jakieś 6 miesięcy. Auto kupiłem od handlarza przyjechało z belgi. Auto gdy stoi przez noc jakieś 8 -12 h na prostej powierzchni lub silnikiem pod górkę gdy rano przychodzę i przekręcam kluczyk łapie po czym gaśnie. Później trzeba trochę kręcić rozrusznikiem żeby zapalił. Gdy już zapali jeździ bez zarzutów, wszystko jak w największym porządku. mogę palić gasić byle by nie stało więcej niż ok. 10 godz przynajmniej(np. ostatnio nie zapalił mi gdy …

• Upvote
    • 4 odpowiedzi
    • 11,8 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez maciekwal,

Siema! Czy wymiary felgi 17" 7J 5X112 ET48 będą pasować do a4 b6 1.9 101km? Jesli tak to z jaką oponą?

• 0 odpowiedzi
    • 2,9 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez automaniak123,

Hej, ja wiem że to pewnie było 100 razy wałkowane, ale potrzebuję szybko zebrać informację. Otóż warsztat, w którym już serwisuje drugi samochód i do którego mam 100% zaufania, ma na sprzedaż fajne Audi A4 2004 2.0 (nie wiem czy FSI czy V20). Raczej jestem za kupnem spokojnego samochodu, ale za małą kasę, jaką chcą za to auto, bardzo, bardzo kusi. Aurisem czy innym Ceed'em tak nie pojeżdżę. I auto ma pełną historię serwisową jak również jest w dobrym stanie, i ponoć wnętrze też w bardzo dobrym stanie - to będę oglądał jeszcze. Więc jeśli auto jest rzeczywiście w dobrym stanie i ma autentyczną, dobrą historię, to pytanie - brać czy nie. Dużo tak ogólnie się psuje…

• 0 odpowiedzi
    • 4,5 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez Sprewell8,

Witam , mam problem ze skrzynia multitronic . Tak do godziny jazdy wszystko funkcjonuje bez zarzutów , lecz gdy tylko auto jest rozgrzane mam problem ze startem . Skrzynia rwie jakby zaraz miala sie rozleciec , co najsmiszniejsze dzieje sie to tylko na niskich obrotach , gdy dodam gazu ostro wszystko odbywa sie plynnie , lecz jak kazdy wie w miescie nie zawsze mozna ruszyc jak z procy . Jest to bardzo irytujace i podejzewam ze chodzi tu o olej ktory napewno nie byl wymieniany rok odkad mam auto . Chcialbym sie upewnic czy szykowac portfel na rozerwanie czy nie

• 3 odpowiedzi
    • 4,7 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez Mondeo,

Witam wszystkich . Mam pewien problem z ta zmieniarka na 6 plyt a mianowicie ten problem polega na tym ze nie moge zaladowac zadnej plyty do tej zmieniarki . Przy prubie zaladowania sprawia wrazenie jak by w srodku byla jakas blokada . Dodam ze widac zmieniarka jest podlaczona bo jest podswietlona . Chcialbym jeszcze dodac ze nie moglem tych plyt wlozyc od czasu kiedy kupilem to auto . Jezeli to cos ulatwi to w Audi mam navigation plus . Z gory dzieki za pomoc .

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 3,6 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez Luki1982ezg,

Ostatnimi czasy miałem problem z obrotami silnika podczas jazdy przy obciążeniu inaczej przy mocnym przyspieszaniu zapalała się kontrolka kontroli trakcji i EPC. Po wyłączeniu i włączeniu jeszcze raz silnika problemu stawał jednakże przy próbie wyprzedzania czy mocniejszego przyspieszania powtarzało się to cały czas aż w końcu silnik bardzo mocno falował i nie dał się wkręcić powyżej 1500 obrotów. Podłączyłem komputer wyszła masa błędów przepustnicy. Przepustnica wymieniona na początku było ok problem powrócił i wyświetla kody jak w temacie 17 579,17950. Pojawił się błąd 16705. Wymieniono czujnik g28. Łapiąc za waż od turbo było czuć pulsowanie powietrza. Zdjęto turbo oka…

• 0 odpowiedzi
    • 4 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez benny,

Witam wczoraj jadąc nagle zaczeło trząść silnikiem, zapalił się check engine i było czuć smród siarki, podłączyłem pod VAG i wyskoczyły takie błędy 17887, 16684, 16690, 16497, co to za przyczyna? pomocy.

• 1 odpowiedź
    • 2,4 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.