Audi A4 B6 (2000-2004)
Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
727 tematów w tym forum
-
jaki najlepszy olej do silnika 1.9 awx przebieg 250 .000 km.
-
- 1 odpowiedź
- 4,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Chciałbym sie dowiedzieć jak dostac się do żarówki w tylnej lampie bo mi sie spaliła i muszę wymienić a nie wiem jak.
-
- 5 odpowiedzi
- 5,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam Mam takie pytanie czy do modelu AUDI A4B6 rok 2002, dostane dojazdówke bo posiadam zestaw naprawczy ze sprężarką oraz tym środkiem.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam ma audi a4 b6 2002r. jak odłączyłem akumulator to po podłączeniu nie mogę ani otworzyć ani zamknąć samochodu z pilota. A co jest jak jest takie jakby zwarcie po podłączeniu akumulatora. Jest mozliwość by przez to że sie jakieś małe zwarcie zrobiło padła centralka?. Pomóżcie
-
- 1 odpowiedź
- 3,5 tys. wyświetleń
-
-
witam ! mam problem z orginalnym radiem , bardzo słabo łapie stacie radiowe , co może być przyczyną ? nie chcę zmieniać na inne ,chcę mieć orginalne ! pozdrawiam !!!
-
- 3 odpowiedzi
- 8,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam Mam taki problem odłączyłem akumulator do ładowania w Audi A4 b6 2002r. po naładowaniu podłączam aby odpalić samochód i jak przekręcam kluczyk w stacyjce to jest taki dźiwęk jakby zwarcie oraz nie mogę zamknąć ani otworzyć samochodu używając kluczyka tylko mogę go zamnknąć i otworzyc wkładając kluczyk do drzw, a także pali się kontrolna od kontroli trakcji. Pomóżcie
-
- 1 odpowiedź
- 3,4 tys. wyświetleń
-
-
Mam pytanko dotyczące nowego włącznika, przełącznika czterech elektrycznych szyb .Mam zamiar kupić nowy na allegro: http://moto.allegro....2922385596.html, czy w/w przełącznikach są jakieś numery bo nie rozbierałem starego. Pozdrawiam
-
- 4 odpowiedzi
- 7,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam.Jako, że od niedawna jestem posiadaczem a4 b6 2003r prosiłbym o pomoc w skasowaniu serwisu.Zainstalowałem polskiego VAG-a 4.9.Połączyłem się z autkiem i weszłem w zakładkę licznik.Dalej po wejściu w opcje kasowania licznika otwiera mi się okienko z zakładkami olej, Ispekcja 1, Inspekcja 1, Inspekcja 2.Na wszystkich kanałach wyświetla mi się 0.Klikając w poszczególne zakładki nic się nie dzieje i serwis się nie kasuje.Proszę o pomoc bo być może coś robę źle.
-
- 2 odpowiedzi
- 4,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Dzisiaj stojąc na skrzyżowaniu,zwróciłem uwagę na sedana A4 B6 2.5 tdi z dwoma końcówkami wydechu. Ciekawie to wygląda szczególnie zimą Nie była to wersja AWD (quattro). Zastanawiam się, czy wydech wersji z przednim napędem FWD 2.5tdi pasowałby do A4 B6 1.9tdi również os-ki FWD? Standardowo jak oglądałem tył sedana jest tam zaslepinoe miejsce na drugi wydech: Plastikowa płyta ochronną w miejscu, gdzie ewentualnie jest prawa puszka końcowego tłumika. Pytanie do forumowiczów: Czy taka przeróbka jest możliwa? Czy ktoś wykonywał podobną operację implantacji podwójnego wydechu do pojedyńczej wersji dieslowskiej? Pozdrawiam
-
- 2 odpowiedzi
- 5,2 tys. wyświetleń
-
-
Hej Wszystkim. Sprawa taka. Noszę się z zamiarem zamontowania instalacji gazowej w B6 1.8T Avant. Nic nie wiem w tej sprawie, poza tym, o czym przed chwilą wspomniałem. Prosze Was o wsparcie merytoryczne, czyli jaką polecacie? gdzie? i za ile? Jeżeli zasmieciłem forum to sorry, lecz nie znalazłem podobnego tematu. Z góry dzięki za odpowiedzi Wciąz na poczatku przygody z Audi Yastel
-
- 4 odpowiedzi
- 4,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam mój samochód to audi a4 b6 1.9tdi 2002r 130km awx wczoraj zrobiłem około 100km po trasie było wszystko ok następnie samochód postał na dworze (mróz około -10 stopni) około 3 godzin, wsiadłem do niego i wszystko było ok znowu wyjechałem na trasę po zrobieniu około 50 km nie mogłem przełożyć biegu z 5 na 4..... na trójkę też nie itd. po chwili jakoś mi się to udało ale wszystkie biegi wchodziły jakoś tak bardzo ciężko... czasem musiałem użyć sporo siły żeby włożyć bieg a czasem np. z 2 na 3 wchodziło leciutko. Dojechałem do domu około 50 km i zauważyłem że coś zaczyna gwizdać, piszczeć, ocierać pod maską i wydaje mi się że ten dźwięk narasta. Zauważyłem też że te pis…
-
- 14 odpowiedzi
- 9,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Od dłuższego czasu zauważyłem, że turbo w moim AVF jest mokre. Troszkę poszperałem po necie i doczytałem, że to jeden z pierwszych objawów końca sprężarki. Narazie autko nie dymi, ale jest odczuwalny spadek mocy. Czy ktoś z was może, mi polecić zakład który się zajmuje regeneracją Turbo? W internecie jest tych firm całe mnóstwo, super się reklamują itp, ale jak się zaczyna czytać opinie na forach to człowiek sam nie wie co ma naprawdę myśleć. Druga sprawa czy demontaż turbiny można wykonać samodzielnie czy lepiej to komuś zlecić? Ostatnią sprawą jest jakiś zawór G75, który wyczytałem, że należy sprawdzić przy wymianie turbo. Gdzie on się znajduje i jak to sprawdzić…
-
- 2 odpowiedzi
- 7,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam.Od niedawna jestem posiadaczem A-4 1.9 tdi.Mam pytanie odnośnie temperatury silnika.Mianowicie silnik według wskaźnika nagrzewa się max. do ok. 60-65 stopni.Pomimo tak niskiej temperatury ogrzewania działa bez zarzutu.Powietrze jest ciepłe tak jak ma być.Czy doszukiwać się winy w termostacie, czy raczej w jakimś cz. temperatury?Z góry dzięki za pomoc.
-
- 2 odpowiedzi
- 3,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam zamierzam kupić świece żarowe do mojego Audi A4 B6 1.9 TDi 2002r AWX zamierzam kupić beru bo to podobno są dobre http://allegro.pl/swieca-zarowa-beru-1-9-tdi-vw-audi-seat-skoda-alfa-i2938793844.html http://allegro.pl/swiece-zarowe-skoda-audi-seat-1-9-tdi-beru-gn855-i2928014910.html w aukcji opisują że i ta i tak jest dobra do mojego audi a wyglądają zupełnie inaczej. Co to ma znaczyć? Proszę o pomoc w doborze świec
-
- 4 odpowiedzi
- 6 tys. wyświetleń
-
-
Hej, pytanie takie, ...w jaki sposób sterować (programować) komputerem w 1.8T 2002 , gdy na manetkach przy kierownicy nie ma żadnych przycisków? Istrukcja podaje , że w są, a fizycznie ich brak Inny model auta?. Inna wersja? Jedyne dostępne przyciski to te przy zegarach (3 po lewej i 3 po prawej) . Dzięki za ewentualne odpowiedzi. Pozdrawiam
-
- 17 odpowiedzi
- 13,4 tys. wyświetleń
-
-
witam podlaczylem vaga pod mojego audi a4 19tdi 130km z 2003r i wyskaczyly mi nastepujace kody 00532 01366 00955 01559 01561 14595 34563 po wykasowniu zniky prawie wszytkie bledy tylko zostal kod 01561 dodam ze kod 34563 z opisem please check service notebook taki sam byl opis przy bledzie 14595 wystapil po ponownym podpieci vaga wczesniej go nie bylo prosze o pomoc co moze byc przycznya tego bledu obecnie jest tylko blasd o numerze 01561
-
- 1 odpowiedź
- 4,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam, od jakiegoś czasu słyszę jak cały czas otwierają się i zamykają klapy od nawiewu. Jeśli chodzi o dmuchawę na przednią szybę to raz dmucha raz nie, mimo cały czas włączonego grzania przedniej szyby. Pojawiły się również następujące błędy na VAGu: 710-- ------- Defroster Flap Motor -V107 Blocked or no Voltage SPORADYCZNY 1272- ------- Central Air Flap Motor -V70 Blocked or no Voltage SPORADYCZNY 716-- ------- Recirculation Flap Motor -V113 Blocked or no Voltage SPORADYCZNY W związku z tym chciałbym się do tego jakoś zabrać. Mam nadzieję, że wystarczy te silniczki przeczyścić (?). Posiada ktoś może schematy lub dobierał się kiedyś do klap/silniczków ? Dziękuj…
-
-
- 10 odpowiedzi
- 50,9 tys. wyświetleń
-
-
Czesć Wszystkim! Zagadnienie, właściwie to jak w temacie. Pytanie: co powinienem wiedzieć na początku użytkowania? Jakieś rady? Zalecenia? Z góry dzięki Yastel
-
- 7 odpowiedzi
- 5 tys. wyświetleń
-
-
Witam.Moj problem polega na tym ze gdy przegonie samochod czyli dostanie troche w deche dzieje sie taka rzecz,dodam ze jezeli jezdze spokojnie wszystko jest ok,ładnie ciagnie. problem polega na tym ze jezeli juz samochod dostanie w pedał,robi sie jakby turbodziura miedzy 1800-2000tys obrotow.Moge wcisnac gaz do konca i samochod i tak przy tych obrotach traci moc a od 2tys ciegnie normalnie jak zawsze.Dzieje sie tak za kazdym razem kiedy jezdze energicznie(szczegolnie 4 bieg miedzy 3-4 tys obrotow,nie mam komputera by wysłac wam logi,a w okolicy mamy słabych mechanikow i boje sie oddawac im samochodu:(Samochodem jezdze od 2 miesiecy wiec nie wiem jaka miało przeszlosc Bard…
-
- 4 odpowiedzi
- 5,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam proszę o pomoc w naprawieniu mojego samochodu Audi A4 B6 AWX 130KM 2002r 1.9TDI. Objawy które mnie niepokoją to: Od razy po odpaleniu samochodu wentylator chłodnicy chodzi bardzo głośno. Lecz po przejechaniu kilu kilometrów lub po prostu po jakimś czasie przestaje chodzić. Druga sprawa to jak dziś zaobserwowałem po nocy w garażu było 2.5 stopnia Celsjusza i po przekręceniu kluczyka kontrolka od świecy zgasła dopiero po 8-9 sekundach. Ogólnie samochód bardzo słabo odpala gdy jest na dworzu mniej niż 5 stopni na minusie. Jak było -14 na dworzu i samochód stał pod pracą od 8 do 16 to po pracy bardzo ciężko miał odpalić. Niby odpalił za pierwszym podejściem ale rozru…
-
- 1 odpowiedź
- 5,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam!! jestem posiadaczem A4 b6 1.9 tdi 130KM i ostatnio kolega zaproponował mi załozenie cipa. podnosi to moc silnika do 160KM i podobno tez obniza spalanie!! i moje pytanie to czy nie jest to szkodliwe dla silnika?? czy czasem nie skróci to jego zywotnosci?? albo czy mogą byc przez to jakies problemy??
-
-
- 7 odpowiedzi
- 43,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Jak w temacie, jak sądzicie co ile powinno się wymieniać olej w silniku? Dziś w rozmowie z kolegami każdy podał swoją wesję jak i również w internecie każdy twierdzi inaczej. Czy 20 000 km to dobry termin ? Pozdro
-
- 2 odpowiedzi
- 14,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam!!! Jakieś 2 miesiące temu pojawiły się stuki w przednim zawieszeniu dochodzące jak mi się wydaje z prawej strony. Mechanik zdiadnozował wybitą końcówkę kierownicy więc zamówiłem 2 szt Lemfordera za prawie 300PLN. Kiedy dawałem auto na wymianę tarcz z przodu, inny mechanik stwierdził, że to nie końcówka tylko 2 drązki wahacza (lewego o dziwo) i może mi je wymienić za 420PLN. Ciśnienie od razu mi podskoczyło i zarządałem tylko wymiany tarcz, bo skoro każdy mechanik twierdzi co innego postanowiłem sam spróbowac zdiagnozować problem. Druga sprawa, że niby powinno się wymieniac wahacze kompletami, a nie pojedyncze drążki. Proszę doradźcie mi jak się zabrać za szczególową…
-
-
- 9 odpowiedzi
- 29,9 tys. wyświetleń
-
-
witam, posiadam audi a4 b6 1.9TDI z 2004r skrzynia manualna i po zapaleniu samochodu wyskakuje mi na komputerze fis kontrolka"N" nie wiem co ona moze oznaczac. nie przy kazdym odpaleniu ona wyskakuje. i wystarczy ze przełacze na inna opcje komputera i kontrolka gasnie. pozdrawiam
-
- 2 odpowiedzi
- 4,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam szukam instrukcji do modelu Audi S4 2005 r Cabrio, jakby ktoś miał proszę o info. Jacek
-
- 0 odpowiedzi
- 2,3 tys. wyświetleń
-