Audi A4 B6 (2000-2004)
Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
727 tematów w tym forum
-
-
Koledzy i koleżanki, mam pytanie o interfejs diagnostyczny do B6 z 2003r. sinik AVF. Jaki, Waszym zdaniem , wybrać zestaw - kabel + program?? ewentualnie gdzie go kupić?? Proszę o podpowiedzi. Jeśli dubluje temat to kopnijcie mnie gdzie już jest opisany. Pozdrawiam
-
- 3 odpowiedzi
- 4,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam takie pytanie chodzi mi o dokładny numer koloru tych listew szarych przy zderzakach i na drzwiach. mam na nich lekkie zadrapania do bialego koloru a chciałbym kupić lakier i nie wiem jaki on dokładnie ma odcień.
-
- 0 odpowiedzi
- 4,3 tys. wyświetleń
-
-
Czesc wszystkim, W ostatnim tygodniu spadly wyraznie temperatury w moim regionie i rano potrafi byc miedzy 0-5 stopni. Podczas odpalania od czasu do czasu slysze jakby bukniecie, prykniecie z wydechu w trakcie odpalania na zimnym silniku. To nie jest strzal, tylko odglos jakby bylo cos w kwestii spalania. Rowniez potwierdza to fakt, ze podczas tego odpalania czuc inny zapach ropy w spalinach. Nie dymi, nie dlawi mi sie silnik, jak sie nagrzeje, to nie ma problemow. Nie odczulem zadnego spadku mocy, probowalem nagrac ten dzwiek, ale widac bardziej jest on slyszalny w kabinie niz po stronie wydechu. Sprobuje otworzyc maske i zobacze czy przypadkeim to nie jest z przodu, a t…
-
-
- 2 odpowiedzi
- 4,3 tys. wyświetleń
-
-
Cześć wszystkim mam takie pytanie jeśli silnik jest uruchomiony i jak odkręcimy korek wlewu oleju to powinno być spokojnie czy jest ciśnienie powietrza że wygląda jakby miało przedmuchy na pierścieniach. jest to silnik 1.9 TDI 130 koni. Zaznaczam że z rana nie ma problemu z paleniem nawet jak stał cały dzień na mrozie 17 stopni wiec to chyba nie pierścienie. Jeden mechanik powiedział że silnik do remontu a drugi że tak powinno być bo taka jest konstrukcja tego silnika. Bardzo proszę podzielcie się informacją czy u was jest tak samo.
-
-
- 2 odpowiedzi
- 4,3 tys. wyświetleń
-
-
Mam problem, naprawiałem czujnik otwarcia drzwi pasażera, oraz regenerowałem przycisk szyby. Ściągałem boczek. Po złożeniu wszystkiego i zamknięciu auta pilotem, drzwi się zablokowały, nie da się ich otworzyć od wewnątrz ani od zewnątrz. Centralny działa, słychać jak się otwiera i zamyka. Otwieranie szyby również działa. Czytałem że to jakaś funkcja antywłamaniowa SAFE, która blokuje drzwi. Można to jakoś odblokować VCDSem? Nie chce niszczyć boczku...
-
- 0 odpowiedzi
- 4,3 tys. wyświetleń
-
-
Cześć mam taki problem nie świecą mi lampki w drzwiach czy włącza się gdzieś te światełka czy nie.
-
-
- 2 odpowiedzi
- 4,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam, jakiś czas temu zauważyłem że stracił mi się sygnał alarmu (alarm oryginalny), wszystko działa, załącza sie tak jak powinien, awaryjne migają, ale jest cisza, po podpięciu VAGa wykrył mi taki błąd:1134 1134 Alarmowy sygnał akustyczny-H12 magistrala CAN brak sygnału. Co to może być i czy idzie to naprawić bez wizyty u specjalisty?
-
- 3 odpowiedzi
- 4,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam.Czytam post o akumulatorach do 1.9tdi 2003 ale u mnie jest trochę inna sprawa bo potrzebuje akum.który wytrzyma na dłuższych postojach tzn. auto stoi w tygodniu a jeżdzi może ze dwa dni w tygodniu.Zaproponujcie coś przyzwoitego tak do 350zł max.pozdrawiam
-
-
- 5 odpowiedzi
- 4,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam no i stało się.. jak zwykle po pracy wsiadam do autka i odpalam ,ruszam i zauważyłem coś dziwnego.. mianowicie- normalnie(wcześniej)przy 1300 obrotach w górę auto fajnie przyspieszało nawet, nie trzeba było kręcić go do 2000 żeby zmienić bieg, no a dziś stało się inaczej przy zmianie biegu na wyższy trzeba go pokręcić 1800-2000 obr żeby poczuć przyrost mocy od 1000 do 1800 obr generalnie nic się nie dzieje.. nie wiem co się stało i to tak nagle.. moze ktos z was mial już taki problem i wie jak go rozwiązać, byłbym bardzo wdzięczny dodam ze to A4 1.9 TDI 130km 2001r
-
-
- 2 odpowiedzi
- 4,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam taki problem zauważyłem że nie dziala mi połowa podświetlenia przełącznika świateł (lewa strona przełącznika jest podświetlona a prawa nie). Czy może ktoś mi podrzycic w jaki sposób demontuje sie przełącznik i czy można w nim wymienic sama diode od podswietlenia
-
- 4 odpowiedzi
- 4,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Po regeneracji turbiny moje audi a4 b6 131km (AWX) podczas jazdy na zimnym silniku, przy wysprzęgleniu wydaje odgłos przypominający łapanie powietrza, szurania powietrza, nie jest to dźwięk metaliczny a przynajmniej takiego nie przypomina, po kilku minutach to ustaje i jest cisza, słychać tylko jak turbo ładnie sobie pracuje. Dodam że przy regeneracji turbiny czyszczony był cały układ dolotowy, EGR, intercooler, oleju nie ubywa, przewody podciśnieniowe wymienione, węże szczelne. Jeżdzę z tym juz od 6000km. Auto ma kopa. Doczytałem na kilku forach, ze ten typ tak ma i trzeba sie do tego przyzwyczaić. Mechanik mówi, ze to słychać pracę intercoolera. Tylko dlaczego j…
-
- 3 odpowiedzi
- 4,3 tys. wyświetleń
-
-
Jestem od niedawna szczęśliwym posiadaczem Audi,ale zauważyłem że komputer nie pokazuje otwarcia prawych tylnych drzwi,pozostałe widać że są otwarte tylko te jedne.Po drzwiach nie widać żeby było coś robione,może ktoś wie co jest przyczyną.
-
- 3 odpowiedzi
- 4,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich Mam takie pytanko. Chciałbym wymienić świece żarowe tylko nie wiem czy na ciepłym silniku wykręcać czy na zimnym. Jedni mówią że na zimno jedni że na ciepłym. Wiec nie wiem. Proszę o poradę. Z góry dziękuję. pozdrawiam
-
-
- 2 odpowiedzi
- 4,3 tys. wyświetleń
-
-
jaki najlepszy olej do silnika 1.9 awx przebieg 250 .000 km.
-
- 1 odpowiedź
- 4,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam was serdecznie . Zamieszczałem już temat turbosprężarki dokładnie chodziło o czkawkę , dochodził dziwny dźwięk przy wysprzęglaniu mimo to auto nie traciło mocy i dochodzący mnie dziwny dźwięk znikł , niestety do dziś kiedy auto straciło moc , dla mnie temat jest troszkę dziwny , postaram się to opisać w zrozumiały sposób . Więc ..... Wracając z pracy w pewny momencie auto straciło moc ,pierwsza myśl turbo. Kolega mechanik zaproponował sprawdzić wąż dolotowy do turbo czy jest w nim olej ....niestety jest , nie na tyle bym mógł go przelać do czegoś ale widoczne ślady .Wytarłem go od wewnątrz na tyle ile mogłem sięgnąć sprawdziłem poziom oleju i tyle ,poskręcałem w…
-
-
- 5 odpowiedzi
- 4,2 tys. wyświetleń
-
-
Witajcie Poszukuje prawidłowej wartości spalania w vcds -17-zestaw wskaźników \adaptacja \kanał 03 - korekta wskazań spalania zaczyna sie od 85 a kończy na 115 przeskok co 5 Posiadam silnik 2.0 ALT 130KM nie mogę dojść jaka wartość ustawić aby wskazywało prawidłowo na fis Cały problem pojawił się po wymianie modułu kierownicy i rozbudowie fisu o spalanie średnie i całkowite Jeżeli ktoś posiada kabelek i ten sam silnik wdzięczny byłbym za sprawdzenie i podanie prawidłowej wartości bo ja szukałem chyba wszędzie ale to czarna magia i wiedza to nieliczni Z góry dziękuje za pomoc i przepraszam jeżeli taki temat już był:)
-
- 2 odpowiedzi
- 4,2 tys. wyświetleń
-
-
Hej Wszystkim. Sprawa taka. Noszę się z zamiarem zamontowania instalacji gazowej w B6 1.8T Avant. Nic nie wiem w tej sprawie, poza tym, o czym przed chwilą wspomniałem. Prosze Was o wsparcie merytoryczne, czyli jaką polecacie? gdzie? i za ile? Jeżeli zasmieciłem forum to sorry, lecz nie znalazłem podobnego tematu. Z góry dzięki za odpowiedzi Wciąz na poczatku przygody z Audi Yastel
-
- 4 odpowiedzi
- 4,2 tys. wyświetleń
-
-
-
Witam.Mam problem z radiem zablokowalo mi sie.Nie moge wlaczyc ani wylaczyc,pali mi sie tylko podswietlenie caly czas.Dodam jeszcze ze nie posiadam kodu gdyz niemiec wzial kartke z kodem z ksiazki od audi.Jest jakis numer uniwersalny do tego radia.???
-
-
- 1 odpowiedź
- 4,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam może ktoś z forumowiczów pomoże. Przy odkręcaniu tylnej lampy w Audi a4b6 avant wpadła mi zaślepka śruby którą odkręca się tylny reflektor do środka; za nic w świecie nie widzę tej zaślepki i nie moge tego wyciągnąć. Pytanie moje jest takie: "gdzie mogę kupić taką zaślepkę"
-
- 2 odpowiedzi
- 4,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam co sadzicie o wymianie standardowych żarówek h7 na led? próbował ktoś np takie: http://allegro.pl/zestaw-led-cob-h7-72w-8000-lm-zarowki-dzien-noc-i6540387567.html?bi_s=ads&bi_m=listing%3Adesktop%3Aquery&bi_c=Y2FtcGFpZ24AMTI2MTg4OTYAMjA3NTU1AA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=160c5adf-a88f-4504-8cde-90ef369fb9fa 3800 lm na żarówkę wygląda dość imponująco ale nie wiem jak będzie się to sprawdzać w rzeczywistości w szczególności w reflektorach b6 (mijania/krótkich) - instalował ktoś takie wynalazki? jakieś opinie? cena dość atrakcyjna - (chodź są zestawy też i po 200 zł za komplet) pytanie tylko czy ma to sens...
-
- 1 odpowiedź
- 4,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam poszukuję po polsku książki serwisowej do audi a4 b6 lub sam naprawiam audi a4 b6... kiedyś miałem w elsawin bazę polską ale po polsku to było tam zaledwie kilka kartek reszta po niemiecku czy angielsku już nie pamiętam... jeśli ktoś do elsawin bazę w 100% polską to bardzo by mi się przydała...
-
- 5 odpowiedzi
- 4,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam.Jako, że od niedawna jestem posiadaczem a4 b6 2003r prosiłbym o pomoc w skasowaniu serwisu.Zainstalowałem polskiego VAG-a 4.9.Połączyłem się z autkiem i weszłem w zakładkę licznik.Dalej po wejściu w opcje kasowania licznika otwiera mi się okienko z zakładkami olej, Ispekcja 1, Inspekcja 1, Inspekcja 2.Na wszystkich kanałach wyświetla mi się 0.Klikając w poszczególne zakładki nic się nie dzieje i serwis się nie kasuje.Proszę o pomoc bo być może coś robę źle.
-
- 2 odpowiedzi
- 4,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich klubowiczów Od tamtego roku zdarza się zaswiecic check engain nie jest to cały czas znika po kilku dniach później spokój na kilka kilkanaście tygodni, dziś się znowu zapalił zatankowalem pełny bak na BP po przejechaniu 100 km kontrolka się zapaliła. Pierwszy raz zapaliła się po dokładnym umyciu auta, od jakiegoś czasu lubi się też włączać wiatrak z chłodnicy co kilka minut czasami wogole się nie włącza? ktoś miał taki przypadek Audi A4 b6 2.0 alt multitronic
-
-
- 2 odpowiedzi
- 4,1 tys. wyświetleń
-