Audi A4 B6 (2000-2004)
Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
727 tematów w tym forum
-
Czesc wsyzstkim, Krotkie pytanie czy ktos mial stycznosc z wymiana osuszaczy klimatyzacji? Czy to prawda, ze zaleza sie ich wymiane co 2 lata? Moglby sie ktos wypowiedziec w tej kwestii? Dla tych co o tym nie slyszeli: Niektorzy pisza, ze nie trzeba wymieniac co kazdy serwis klimatyzacji, jesli klimatyzacjia dziala poprawnie i nie bylo uszkodzen mechanicznych. Myslicie, ze warto sie tym zainteresowac? Z gory dzieki, pozdrawiam, m@urycy
-
-
- 4 odpowiedzi
- 17,9 tys. wyświetleń
-
-
Mam pytanie odnośnie oświetlenia drzwi, (chodzi o te lampki w drzwiach które zapalają się po otworzeniu drzwi) a konkretnie w drzwiach tylnich prawych ( za pasażerem) które nie działają wcale ( nie zapalają się lampki), miał by ktoś jakiś schemat jak się do tego można dostać? czy trzeba całe drzwi rozbierać i czy można to jakoś sprawdzić czy to faktycznie się spaliła ta żaróweczka( w sumie to 2 żaróweczki bo są tam czerwone i białe podświetlenie) ? i kierowcy gdzie podświetlenie działa tylko na pierwszym "zębie" tj. jak drzwi się otwierają na 3 stopnie to na tym pierwszym) i co może być tego przyczyną? podejrzewam że jakieś czujniki są za to odpowiedzialne ale jakie? i g…
-
-
- 11 odpowiedzi
- 33,4 tys. wyświetleń
-
-
Cześć mam taki problem nie świecą mi lampki w drzwiach czy włącza się gdzieś te światełka czy nie.
-
-
- 2 odpowiedzi
- 4,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam! wczoraj przepaliły mi się żaróweczki od podświetlania tablicy rejestracyjnej, wiec myślę sobie kupie nowe i wymienię! zerknołem na wkręty od kloszy żarówek zauważyłem, że łebki tych wkrętów są pozrywane i nie idzie ich w żaden sposób odkręcić, wiec nasuwa mi się pytanie do Was koledzy i koleżanki czy można się dostać do takowych żaróweczek zdejmując tapicerkę z klapy bagażnika?? Bo nie wiem czy jest sens się za to zabierać, a jeśli jest taka opcja to fajnie by było jak by ktoś dysponował jakimś schematem? AUDI A4 B6 2001 Dzięki i pozdrawiam
-
-
- 6 odpowiedzi
- 27,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie, Może to i drobnostka, ale chciałoby się mieć w autku wszystko sprawne; nie ma napięcia na żarówce w schowku ... Wszystkie bezpieczniki są OK, ale zapewne jest to razem z gniazdem zapalniczki, czy też innych urządzeń. Ale gdzie szukać krańcówki do tej lampki ? No bezstykowej to raczej nie dali Pozdrawiam,
-
-
- 3 odpowiedzi
- 25,5 tys. wyświetleń
-
-
Mam problem z oświetleniem wnnnnnnetrza w A4 B6 z 2001 roku. Podczas otwierania prawych drzwi przednich nie świeci oświetlenie wnętrza. Pozostałe drzwi włączają oświetlenie bez zarzutu. Może ktoś mi coś doradzi, czy muszę udać się do serwisu?. Z góry dziękuję.
-
-
- 9 odpowiedzi
- 21 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam problem a mianowicie na wyświetlaczu pokazuje mi otwarte drzwi z tyłu z prawej strony gdzie te drzwi normalnie się zamykają dodam jeszcze że przy zamknięciu i tak świeci lampka w drzwiach jak sobie z tym poradzić?
-
-
- 1 odpowiedź
- 2 tys. wyświetleń
-
-
Jestem od niedawna szczęśliwym posiadaczem Audi,ale zauważyłem że komputer nie pokazuje otwarcia prawych tylnych drzwi,pozostałe widać że są otwarte tylko te jedne.Po drzwiach nie widać żeby było coś robione,może ktoś wie co jest przyczyną.
-
- 3 odpowiedzi
- 4,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam, miesiąc temu zakupiłem audiczke 2.0 130km benzyna+lpg. Kupując ją już paliła sie kontrolka chech engine choć poprzedni właściciel nie kazał sie tym wcale przejmować. Mimo to postanowiłem to zrobić, zaprowadziłęm do mechanika, na komputerze okazało sie podobno ze któraś świeca gubi iskre i stąd ten błąd. Wymieniłęm wszystkie świece na nowe i po ok. 200km kontrolka znowu sie zapaliła:/ dodam, że przy zmianie biegów jadąc na lpg lubi mi szarpnąć po spuszczeniu sprzęgła, zauważyłem też raz jak przełączyłem na benzyne zeby sprawdzić czy szarpie też na benzynie jak zmieniam bieg(nie szarpie) i przełączyłęm spowrotem na gaz to kontrolka check zaczęła migać kilka razy i sp…
-
-
- 13 odpowiedzi
- 27 tys. wyświetleń
-
-
Audi A4 B6 2.5tdi 2004 szukam pomocy gdyz mam problem z autkiem jakis czas temu po umyciu auta po paru godzinach przy ruszaniu wlaczyl sie tryb awaryjny powodem bylo ze pali sie kontrolka od ESP i mruga kontrolka od świec żarowych po jednym dniu przy dobrej pogodzie usterka sama sie naprawila.Teraz przy tej naszej pieknej majowej pogodzie popadal deszcz i znowu jest ta sama usterka poprzednim razem rozwazalem wymiane czujnika pod pedalem hamulca ale znalazlem taki artykul z takimi samymi objawami http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic690045.html problem jest identyczny!!!w podszybiu zbiera mi sie woda moze to jest przyczyna tej usterki? prosze o pomoc moze juz ktos przera…
-
- 0 odpowiedzi
- 5,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich posiadaczy Audi Mam problem z Audi A4 b6 avant rok 2003 1.8Turbo 163km przebieg 110000 tyś Jakiś miesiąc temu coś w autku zaczęło pukać z przodu nie przenosząc żadnych wibracji na nadwozie auta, stuka przy hamowaniu do przodu jak i do tylu oraz przy gwałtownym ruszaniu, pojechałem do mechanika który stwierdził ze wszystko wygląda ok podejżewał tuleje tylnego wahacza w przednim lewym kole ale pewny na 100% nie był więc pojechałem do stacji diagnostycznej jeżdżąc po kanele w tom i we wtom diagnosta stwierdził ze faktycznie to ta tuleja wahacza w lewym kole. Kupiłem cały wahacz lamfordera wymieniłem i nic sie nie zmieniło moim zdaniem to nie jest zawiesze…
-
- 0 odpowiedzi
- 3 tys. wyświetleń
-
-
witam potrzebuje pomocy odnosnie paru rzeczy. 1.elektryka fotela nie dziala pompowanie na lendzwia tzn silniczek chodzi gora dol ale nie pompuje na plecy jaka moze byc tego przyczyna(cos z elektryka,kostka)wczesniej chodzilo oki.bo raczej bezpiecznik nie moze byc poniewaz by wcale nie pracowalo to. 2.zalozona jest zamienna pompka spryskiwacza xenonu,spryskiwacze sie podnosza nie maja sily psiknac(dysze sa drozne)delikatnie czasami prysna,czy moze musi byc orginalna pompka aby daly rade psikac? Uprzejmie prosze o wasza pomoc odnosnie tych problemow,zapoznaje sie dopiero z tym autem wiec prosze o wyrozumialosc. Dziekuje i pozdraw
-
- 0 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam Serdecznie! Mam taki maly problem a mianowicie czesto zaparowane szyby wlasciwie o ile dobrze siegne pamiecia to tylko przednia w zime nie parowala. Tak prawde mowiac to nie dzieje sie od dzis lecz latem zapomnielem o tym problemie gdyz to sie wlasciwie nie mialo miejsca. Wyjatkiem byly wieczory gdy w aucie bylo kilka osob. Nie mam problemu z stanem plynu, filtr kabinowy jest nowy, samochod nie jest mokry w srodku, woda nie stoi w komorze wycieraczek a podobno klapka ta zaraz za filtrem sie otwiera. To zaczyna sie dziac kiedy jade z kims raczej rzadko kiedy jade sam. Czy to mozliwe, ze moj samochod jest za szczelny? Zastanawialem sie kiedys ktoredy powietrze ma s…
-
-
- 2 odpowiedzi
- 10 tys. wyświetleń
-
-
witam wie ktos od czego i jak to zlikwidowac parowanie lamp u mnie sa obie tylne zaparowane w swiatle wstecznym dzieki za pomoc
-
- 1 odpowiedź
- 5,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Nie długo jadę na wymianę rozrządu. Znajomy mechanik polecił żeby od razu wymienić jeszcze paski alternatora i klimatyzacji oraz napinacze tych pasków. Wymieniał ktoś te paski w swoim audi , w jakich cenach to się kształtuje na allegro znalazłam zestaw w kwocie 560 zł.
-
-
- 10 odpowiedzi
- 16,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam Rozwaliłem sobie obie plastikowe osłony podwozia (lewą i prawą) - gdzie to można kupić? Przeszukałem allegro i inne portale z częściami i nic nie ma (albo nie wiem jak szukać) Audi A4 B6 2003 1,6 benzyna
-
-
- 5 odpowiedzi
- 8,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Mam pewien problem. Najechalem dzisiaj na dwa wystajace metalowe slupku ok. 15 cm, i zawiesilem sie na nich. Na poczatku nie wygladalo to powaznie, myslalem ze tylko polamana oslona podwozia, ale po przejechaniu kilku kilometrow, obroty spadly i auto nagle zgaslo. Nie chcialo odpalic. Po zajrzaniu pod podwozie, zauwazylem ze po prawej stronie mniej wiecej w polowie auta jest rozwalona oslona i czuc wyciekajaca rope, po czasie bylo nawet widac plame. Diagnoza jest taka ze zostaly zmiazdzone przewody paliwowe (zasilajacy i powrotny) i jest gdzies nieszczelnosc. Moje pytanie jest takie: Jak to naprawic samemu? Jeden mechanik powiedzial mi zebym wyciol brzeszczotem us…
-
- 4 odpowiedzi
- 6,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam szanownych forumowiczów. Chciałbym się dowiedzieć od osób obeznanych w temacie co to jest za część. Wygląda jak plastikowy trójnik. Do trójnika dochodzi jeszcze jedna cienka plastikowa rurka. Niestety połączenie tej rurki z trójnikiem pękło, ale jak już będę wiedział jak się nazywa ta część, to założę nowy temat, albo poszukam rozwiązania na necie. Pozdrawiam
-
-
- 2 odpowiedzi
- 4,9 tys. wyświetleń
-
-
Mam audi a4 b6. jak płyn nalać do zbiorniczka sprzegla???
-
- 3 odpowiedzi
- 3,9 tys. wyświetleń
-
-
witam.Mam taki problem.Wymieniłem prawa strone zawieszenia i od tej pory samochod mi pływa,rzuca nim na drodze na koleinach itp.Wczesniej samochod na wybitym zawieszeniu jezdził normalnie.Dodam ze nie mam jeszcze ustawionej zbierznosci gdyz jak narazie mechanik nie wymienił mi drugiej strony(druga strona jest dobra,tylko wymieniam odrazu całosc zeby potem sie nie bawic stronami)Prosze o pomoc bo boje sie jezdzic tym autem,POzdr
-
- 1 odpowiedź
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
W celu rozwiązania problemu sprawdziłem czujnik stopu(wymieniłem na nowy), bezpiecznik, żarówki i z grubsza instalacje ale przyczyna jest gdzieś indziej. Podpoiłem pod vaga, komp pokazuje błąd czujnika świateł stopu ale nowy i stary jest sprawny na 100%. Jak wyciągnąłem bezpiecznik to zgasły wiec gdzieś z przodu instalacja albo sterowanie stwarza problem. Gdzie indziej leży przyczyna? Czy Ktoś się spotkał z takim czymś?
-
- 1 odpowiedź
- 6,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich pasjonatów marki. Piszę z takim delikatnym problemem może ktoś z was miał cosik takiego pacjent audi a4b6 avant 1.9 tdi avf. Tydzień temu została zregenerowana turbinka w 100% (przyczyny zagięty wąż od oleju wyjące łożyska w turbo, puszczające uszczelniacze) do tego czyszczenie intelcoolera, egr (wymiana jakieś dwa miech wstecz) i smoka w misce olejowej, wymiana podciśnień i silniczków n75 i n18 (oczywiście adaptacje porobione) na nóweczki ori nie zamiennik nowa oliwka i filtry, ponieważ to było wymagane do gwarancji. Problem polega na tym że przed regeneracją chociaż turbo już wyło to i tak bucior był wciągało się pięknie, nie słabło pod górk…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Po regeneracji turbiny moje audi a4 b6 131km (AWX) podczas jazdy na zimnym silniku, przy wysprzęgleniu wydaje odgłos przypominający łapanie powietrza, szurania powietrza, nie jest to dźwięk metaliczny a przynajmniej takiego nie przypomina, po kilku minutach to ustaje i jest cisza, słychać tylko jak turbo ładnie sobie pracuje. Dodam że przy regeneracji turbiny czyszczony był cały układ dolotowy, EGR, intercooler, oleju nie ubywa, przewody podciśnieniowe wymienione, węże szczelne. Jeżdzę z tym juz od 6000km. Auto ma kopa. Doczytałem na kilku forach, ze ten typ tak ma i trzeba sie do tego przyzwyczaić. Mechanik mówi, ze to słychać pracę intercoolera. Tylko dlaczego j…
-
- 3 odpowiedzi
- 4,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam:) Mam problem ze swoim Audi a4 b6 19 TDI 131 Km awx, po wciśnięciu sprzęgła słychać jakieś dziwne stukanie... teraz takie pytanie czy to może być koło dwu masowe ? Chciałbym tego unikać Proszę o pomoc.
-
- 1 odpowiedź
- 5,7 tys. wyświetleń
-
-
zawieszenie 1be audi a4 b6, wymieniłem przednie dolne wahacze wraz ze stabilizatorami, i teraz przód podniósł mi sie o jakies 2cm, dlaczego ? Wie ktos co mechanik mogl zrobic źle?
-
- 1 odpowiedź
- 3,5 tys. wyświetleń
-