Audi A4 B6 (2000-2004)
Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
727 tematów w tym forum
-
Witam Po dłuższym postoju powyżej 4 godzin po odpaleniu słuchać głośny dźwięk, jakby zawory. Trwa to ok 2 sekund i cichnie. Auto posiadam od około miesiąca i wydaje mi się że jest tak od początku. Co to może być i czy mam się zaczynać martwić? Pozdrawiam i dziękuje za pomoc.
-
- 1 odpowiedź
- 4,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam, zakupiłem jakiś czas temu kabel do diagnostyki VAG za ok. 60zl i dostałem do niego program VWTOOL. Łączyłem się z kilkoma modułami (hamulce, ogrzewanie, immobiliser, wskazniki ...)jednak nigdy nie mogę połączyć się z modułem silnika, skrz. biegów np. na czym mi trochę zależy. Próbowałem instalować różne programy VAG-COM 311.2 czy w wersji 409 i nie wykrywa interfejsu. Czy ma ktoś może jakiś pomysł co może być przyczyną braku połączenia z tymi modułami ? Dziękuję i pozdrawiam, Patryk
-
-
- 2 odpowiedzi
- 4,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam Mam problem ze skrzynią biegów (A4 1.9 tdi - 96kW) na razie nie duży, ale jest. Skrzynia jest 5-cio stopniowa i wszystko niby jest ok, ale jak jest zimny olej w skrzyni jest problem z włączaniem II i III biegu i to tylko w górę, redukcja bez problemu. Jak się zagrzeje olej problem ustępuje. Sprzęgło nowe, ale to nie jest od sprzęgła raczej zależne bo tylko dwa przełożenia. Zmieniać olej czy to synchronizatory? dzieki i pozdrawiam
-
- 2 odpowiedzi
- 4,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam Przyszedl czas na wymiane rozrzadu. Pompe wody wymienialem rok temu. Czy jest sens wymiany rocznej pompy znowu przy wymianie rozrzadu ? Pompa chyba z paska jest napedzana.
-
-
- 5 odpowiedzi
- 4,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam musze wymienic zamek w drzwiach kierowcy. Czy przed wyjeciem zamka z drzwi musze wyciagnac wkladke z drzwi na kluczyk ? Czy konieczne jest wyciagniecie okna z prowadnicami ?
-
- 0 odpowiedzi
- 4,1 tys. wyświetleń
-
-
Ostatnimi czasy miałem problem z obrotami silnika podczas jazdy przy obciążeniu inaczej przy mocnym przyspieszaniu zapalała się kontrolka kontroli trakcji i EPC. Po wyłączeniu i włączeniu jeszcze raz silnika problemu stawał jednakże przy próbie wyprzedzania czy mocniejszego przyspieszania powtarzało się to cały czas aż w końcu silnik bardzo mocno falował i nie dał się wkręcić powyżej 1500 obrotów. Podłączyłem komputer wyszła masa błędów przepustnicy. Przepustnica wymieniona na początku było ok problem powrócił i wyświetla kody jak w temacie 17 579,17950. Pojawił się błąd 16705. Wymieniono czujnik g28. Łapiąc za waż od turbo było czuć pulsowanie powietrza. Zdjęto turbo oka…
-
- 0 odpowiedzi
- 4 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich,zamówiłem na alegro spryskiwacze wysokocisnieniowe http://allegro.pl/show_item.php?item=1354762577 .Sprzedawca powiedział bardzo prosty montaż.Co do czego przyszlo bujam sie teraz po elektrykach,mechanikach i szukam osoby która by mi sie podjeła montazu,co się dowiedziałem,nie ma wejscia w zbiorniczku na 2 pompkę więc musialem kupic zbiorniczek na 2 pompki.Sprzedawca z alegro napisal mi żeby pompke podłączyc pod bezpiecznik 10a,elektryk zas powiedzial ze to jest pompka wysokocisnieniowa więc muszę ją podpiąć pod przekaźnik bo spalę instalację.Koledzy jak by ktos miał schemacik albo jakąś rozpiskę do takiego zestawu to bardzo bylbym wdzięczny Pozdrawiam…
-
- 0 odpowiedzi
- 4 tys. wyświetleń
-
-
Witam jak w temacie centralny nie zamyka drzwi kierowcy z pilota reszta dziala normalnie szyby sie podnosza lusterka tez mozna regulowac . Dodam ze mozna zamknac kluczem a nastepnie otworzyc z pilota tylko zamykanie nie dziala z pilota. Prosze o pomoc
-
- 1 odpowiedź
- 4 tys. wyświetleń
-
-
Witam Mam problem z moim audi a4 b6 1.9 tdi AVB, auto po odpaleniu pracuje nie równo trzęsie silnikiem po 10-15 sec ustępuje i pracuje równo po dodaniu gazu do 4 tyś znów wpada w nierówną prace i trzęsie po kilkunastu sekundach ustępuje dzieje się to na zimnym silniku chciałem zaznaczyć że auto w każdych warunkach pali od strzała i nie gaśnie. Gdy auto się nagrzeję problem ustępuje jednak pojawia się problem z reakcją na gaz gdy wciskamy gaz najbardziej czuć z niższych obrotów 4-5 sec i dopiero przyśpiesza, auto po regeneracji turbo, wymianie wałka rozrządu,szklanek,panewek wałka rozrządu,już nie mam pomysłu ani mój mechanik co może być nie tak. Po wymianie wałka trochę…
-
- 0 odpowiedzi
- 4 tys. wyświetleń
-
-
Witam!!! Jak w temacie przymierzam się do zmiany mojego radia (niestety nieoryginalnego) Blaupunkta + zmieniarka. Z takim radiem kupiłem auto, niestety już szwankuje (samoczymnnie się wyłącza itp). Co dziwne radio daje niezłego kopa i mimo wieku daje radę wszyskim głosnikom, kiedyś szukałem to okazało się, że w tamtych latach to był najwyższy model Blaupunkta. Ale wracając do temtu rozważam 3 opcje: 1. Kupno używanego oryginału (pewnie z B7 bo chyba z B6 nie odtwarzały mp3), 2. Kupno nowego radioodtwarzacza (narazie spodobał mi się Kenwood KIV-700), 3. Przeróbka na 2DIN i kupno używki (oryginał bądź inne). Najbardziej skłaniam się ku opcji 3, ale nie wiem jakie są z tym z…
-
-
- 1 odpowiedź
- 4 tys. wyświetleń
-
-
Witam Czy ktoś wie w jaki sposób rozebrać pompowtryskiwacz żeby nic nie uszkodzić? Ja podczas próby rozebrania pompowtryskiwaczy ułamałem dwa bolce czy szpilki nie wiem jak to nazwać złamały się w tym miejscu: na zdjęciu widać tylko jeden z nich bo drugi (czarny zaostrzony) jest wyjmowany i nie mam go aktualnie przy sobie. Wiem że większość z was powie nie bierz się za to ale ja nie czekam na taką odpowiedź. Czekam na odpowiedź kogoś komu udało się to zrobić albo chociaż wie jak to zrobić. Mam do dyspozycji myjkę ultradźwiękową którą chce je przeczyścić. Ten pompowtryskiwacz który pokazałem na zdjęciu udało mi się przeczyścić na tyle że na początku żadną z 5 dziurek nie …
-
- 1 odpowiedź
- 3,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam Poleci ktoś głośniki w rozsądnych pieniądzach na przód do mojej A4 B6 ? Z góry dzięki za pomoc.
-
- 1 odpowiedź
- 3,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam pytanie w mojej audi przy zamykaniu drzwi nie zamyka sie klapka wlewu paliwa. Co moze byc przyczyna i jak wogole sie do tego dostac ?? Z gory dziex za pomoc
-
-
- 2 odpowiedzi
- 3,9 tys. wyświetleń
-
-
Mam audi a4 b6. jak płyn nalać do zbiorniczka sprzegla???
-
- 3 odpowiedzi
- 3,9 tys. wyświetleń
-
-
mialem taki maly problem z oswietleniem schowka ,zlamany bolec wklejam fotki moze komus sie przydadza a sprawe zalatwilem wten sposób:
-
- 0 odpowiedzi
- 3,9 tys. wyświetleń
-
-
Pomocy jaki jest kod przekaznika pompy paliwa i gdzie mam go szukac w aucie:( 2002 r a4 b6 2.0 130 KM Alt
-
- 1 odpowiedź
- 3,9 tys. wyświetleń
-
-
witam posiadam audi a4 b6 z 2 kluczykami z pilotem i mam problem a mianowicie wysiadam z auta i nie mogę zamknąć drzwi z pilota tzn pilot działa ale z opóźnieniem po 30 sekundach da sie go zamknąć z pilota i jak chcę otworzyć zaraz po zamknięciu to też muszę poczekać 30 sekund i wtedy działa natomiast z kluczyka zamyka wszystkie drzwi ale otwiera tylko kierowcy baterie wymienione nawet zamek kupiłem ale bez rezultatów jakieś sugestie ?
-
- 0 odpowiedzi
- 3,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Burza zalała samochód, tzn. woda stała pod maską w tym miejscu, co akumulator. Nie było osłony podszybia, prawdopodobnie zatkane były odpływy w komorze i wyglądało to na taką wanienkę. Wylałem wiadereczko wody. W każdym razie, akumulator działa (wyjąłem, przyniosłem do domu, osuszyłem, jest naładowany). Ale deska rozdzielcza jest czarna, nic się nie świeci. Jak można próbować zdiagnozować co się stało. W temacie samochodów nie wiem nic.
-
- 1 odpowiedź
- 3,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam koledzy Zwracam się do Was z prośbą - zapytaniem odnośnie problemu jaki właśnie pojawił się w moim Audi A4kombi B6 (1.9 DIESEL,automatyczna skrzynia,2003 r ).Mianowicie podczas dodawania gazu/przyspieszania samochód zaczyna drgać,trzęsie nim bardzo.Kiedy puszczam nogę z gazu problem z nika,jak dodaje gazu to powraca.Były już wymienione i wyważone opony,zmieniałem też olej w automacie,niestety problem jest nadal.Początkowo było to tylko bo dłuższej jeździe i mocno rozgrzanym silniku,teraz jakby występuje to już wcześniej,po kilku minutach jazdy. Będę wdzięczny za pomoc i informację co może być przyczyną tego. Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam Aleks
-
- 2 odpowiedzi
- 3,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam problem w zeszłym roku wymienilem akumulator po włożeniu nowego akumulatora,przekreceniu kluczyka w stacyjce auto nie odpala wszystko dziala tak jak nalezy kontrolki swieca tak jak powinny zadne błędy nie wyskakiwaly po jakis 5 godzinach sam z siebie podszedlem odpalilem w tej chwili mam taki sam problem wyciaglem akumulator i audiczka nie chce odpalic po ponownym włozeniu go na swoje miejsc mija drugi dzień i nie mam pojecia co z tym zrobic było jeden elektryk samochodowy a pozniej elektro mechanik i obaj nie poradzili nic wie ktos gdzie moze lezec przyczyna wszystkie bezpieczniki kable byly sprawdzane jest wszystko ok a jednak nie chce odpalic prosze o jakas r…
-
- 0 odpowiedzi
- 3,8 tys. wyświetleń
-
-
mam pytanie. co zrobić żeby zwiększyć "ściągalność" sygnału do radia? bo w mojej okolicy jakoś kiepsko odbiera jakąkolwiek stacje. Radio mam to audi concert 2 (chyba 2 w każdym razie to jest to z odtwarzaczem cd). i czy dadzą coś reklamowane wzmacniacze sygnału? bo np znajomy ma radio Pioneer'a i jemu w miarę dobrze odbiera ( ma audi a4 b5) no a u mnie właśnie kicha. Co moglibyście na ten temat powiedzieć? I jeszcze jedno pytanie jak się wyciąga to radio ? bo od tyłu to raczej nie ma dostępu.
-
-
- 1 odpowiedź
- 3,8 tys. wyświetleń
-
-
Witajcie, od pewnego czasu zaczął mi szwankować wskażnik paliwa. Wskazówka albo leży całkowicie na "0" i delikatnie drga, albo pokazuje za dużo, lub pokazuje OK. Dodam że wskazania na FIS-ie są w porządku. Może miał ktoś podobny przypadek. Znajomy naprowadzał mnie na silniczek, który steruje wskazówką, jeżeli tak miałoby być to czy jest któś w posiadaniu schematu jak się do niego dostać i czy człowiek o normalnych zdolnościach manualnych da sobie radę pozdr
-
- 1 odpowiedź
- 3,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam taki problem podczas jazdy gdy silnik się rozgrzeje z komputera dobiega dziwny dźwięk, jest on przerywany w odstępach kilku sekund,podobny do tego jak podczas jazdy ponad 2 godzinnej. Zna ktoś przyczynę ? Serwis nie wykazał żadnej usterki.
-
- 0 odpowiedzi
- 3,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam ! W moim aucie jakis czas temu przestal dzialac sygnal dzwiekowy powiadamiajacy o zostawionych wlaczonych swiatlach, rezerwie czy np informujacy o niskim poziomie oleju w silniku. Nie bardzo wiem czy to moze byc wina ktoregos z bezpiecznikow czy jest tam jakis glosniczek ? Nie przeszkadzalo mi to za bardzo az do momentu, kiedy rozladowal mi sie akumulator po zostawieniu auta na wlaczonym kierunkowskazie. Dzieki serdeczne za kazda informacje
-
- 2 odpowiedzi
- 3,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam was serdecznie . Mam pytanie, mianowicie dziś przez przypadek przy zamkniętym aucie sprawdziłem czy klapka wlewu paliwa jest zamknięta i o dziwo niestety nie . Nie mam różowego pojęcia dlaczego ... przecież się zamykała . Może znacie przyczynę tego . Proszę o rady za które serdecznie dziękuję.
-
-
- 1 odpowiedź
- 3,8 tys. wyświetleń
-