Audi A4 B6 (2000-2004)
Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
727 tematów w tym forum
-
witam mam w bagazniku zmieniarke czy jak to nazwac do nawigacji i czy ona moze czytac tez muzyke bo radyjko mam na kasety z gory dzieki za odp
-
- 7 odpowiedzi
- 8,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam.Chciałbym zainstalowac sobie tempomat Czy wystarczy sama manetka plus instalacja 3 kabelków. w moim przypadku nie ma miejsca na kostke tempomatu. czy osłona pod kierownica równiez musi byc inna? Jak sprawdze czy dana kostka pasuje dosterownika mojego auta? Czy mój sterownik obsłuzy tempomat? Jak sprawdzic jego numer vagiem?
-
-
- 29 odpowiedzi
- 76,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam pewien problem, albowiem dzisiaj podjechałem pod dom Audi a4 b6 2.5 tdi 180km i wszystko było w porządku, silnik grał, nagle zaczęły się wibracje, silnik chwilę na tym popracował, głośniej chodził i zgasł. Po próbie odpalenia nic, auto nie pali, rozrusznik oczywiście kręci. Co to może być?
-
- 0 odpowiedzi
- 613 wyświetleń
-
-
Witam .Chciałem się dowiedzieć czy do audi a4b6 2002 podejdzie felga 7,5Jx16h2 ET37 z oponą 205/55/16 ?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
witam, świeci mi się żółta kontrolka - elektronika silnika, podczas przeglądu serwisant podpiął komputer i na ekranie wyskoczył błąd Błąd P0343 Obwód czujnika położenia wału rozrządu - wysoki sygnał wejściowy wie ktoś co się może za tym kryć? może ktoś miał coś takiego? dziwną sprawą jest że gdy błąd został skasowany, rozłączyliśmy czujnik a błąd nie wyskoczył ponownie, może niesprawny czujnik? potem błąd pojawił się ponownie Czasem samochód trzeba dłużej kręcić żeby odpalił samochód sprowadzony w tamtym tygodniu, jeszcze rozrządu nie robiłem - uprzedzając pytania z góry dzięki za wszelką pomoc
-
- 2 odpowiedzi
- 28,3 tys. wyświetleń
-
-
Czym czyścicie swoje relingi w wersji chrom aby świeciły się jak przysłowiowe "psu jaja" ? Ja użyłem pasty do chromu i aluminium SONAX ale efektu nie widzę i dalej są takie jakieś jaśniejsze plamy. Proszę o porady.
-
- 1 odpowiedź
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam Czy ktoś wie w jaki sposób rozebrać pompowtryskiwacz żeby nic nie uszkodzić? Ja podczas próby rozebrania pompowtryskiwaczy ułamałem dwa bolce czy szpilki nie wiem jak to nazwać złamały się w tym miejscu: na zdjęciu widać tylko jeden z nich bo drugi (czarny zaostrzony) jest wyjmowany i nie mam go aktualnie przy sobie. Wiem że większość z was powie nie bierz się za to ale ja nie czekam na taką odpowiedź. Czekam na odpowiedź kogoś komu udało się to zrobić albo chociaż wie jak to zrobić. Mam do dyspozycji myjkę ultradźwiękową którą chce je przeczyścić. Ten pompowtryskiwacz który pokazałem na zdjęciu udało mi się przeczyścić na tyle że na początku żadną z 5 dziurek nie …
-
- 1 odpowiedź
- 3,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam poszukuję części do audika -zderzak s line przód LY7W -blotnik lewy LY7W -kierownica s linę - alu z oponami ładne 19 cali Zdjęcia robione podczas prób napędów przy zakupie;-) test wypad pozytywnie nie mogłem jej nie zabrac...
-
- 0 odpowiedzi
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Tak jak w temacie. Jak należy zabrać się do demontażu tych lampek w podsufitce. Chce całe oświetlenie w środku zrobić na diodowe i nie chce czegoś ułamać. Mile widziane jakieś schematy, foto porady itp.
-
-
- 2 odpowiedzi
- 9,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam Po dłuższym postoju powyżej 4 godzin po odpaleniu słuchać głośny dźwięk, jakby zawory. Trwa to ok 2 sekund i cichnie. Auto posiadam od około miesiąca i wydaje mi się że jest tak od początku. Co to może być i czy mam się zaczynać martwić? Pozdrawiam i dziękuje za pomoc.
-
- 1 odpowiedź
- 4,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam jak w temacie centralny nie zamyka drzwi kierowcy z pilota reszta dziala normalnie szyby sie podnosza lusterka tez mozna regulowac . Dodam ze mozna zamknac kluczem a nastepnie otworzyc z pilota tylko zamykanie nie dziala z pilota. Prosze o pomoc
-
- 1 odpowiedź
- 4 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Audi 3.0 asn podczas wymiany rozrządu przy wyciąganiu gruszek i klap wirowych klapy się rozsypały , kupiłem nowe ( używane ) po złożeniu wszystkiego auto żyje swoją historia , raz ma moc raz jej nie ma raz się dławi jakby gaz był zamontowany na sriubie , dławi się jakby gazu brakowało , przy mocnym wciśnięciu gazu potrafi szarpnąć , zaznaczam ze gruchy i klapy zostały sprawdzone działają poprawnie… pomóżcie bo oszaleje z tym samochodem
-
- 0 odpowiedzi
- 1,5 tys. wyświetleń
-
-
Cześć! Zwracam się do państwa z zapytaniem jak nazywają się zaznaczone części, ponieważ przymierzam się do zmiany ich na kolor lakieru. Pod jaką nazwom ich szukać? Pozdrawiam Marek! Ps. Wspominałem że kocham Audi?
-
-
- 1 odpowiedź
- 6,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam gdzie dostanę przez internet taką dokładkę do zderzaka do mojej audi bo mam taką ale uległa uszkodzeniu i chciałbym zmienić na taką sama oto jej foto :
-
- 6 odpowiedzi
- 5,6 tys. wyświetleń
-
-
Hej jestem ciemna jeśli chodzi o mechanike w samochodach, potrzebuje pilnie instrukcji jak wymienić zarówke w przednim prawym kierunkowskazie. Dzięki Wam wielkie za pomoc
-
-
- 1 odpowiedź
- 8,7 tys. wyświetleń
-
-
Padł mi głośniczek zamontowany w zegarach sygnalizujący miedzy innymi stan rezerwy paliwa. Czy jest możliwość demontażu zegarów bez zdejmowania koła kierownicy. Próbowałem go wczoraj wyciągnąć lecz poległem .Zdjąłem maskownicę odkręciłem dwie śruby , kierownicę opuściłem na maksa w dół i nic. Czy ktoś z kolegów mógłby udzielić mi rady jak to zrobić.pozdrawiam
-
- 1 odpowiedź
- 7,3 tys. wyświetleń
-
-
Mam takie pytanie Czy da się gdzieś za pomocą VAGa zmienić ustawienia, aby po naciśnięciu na pilocie przycisku od zamykania drzwi - również domykały się automatycznie szyby? Chodzi mi o to żeby nie trzymać przycisku tylko żeby od razu się zamykały? Teraz mogę to robić trzymając wciśnięty przycisk na pilocie
-
- 0 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam!!! Jak w temacie przymierzam się do zmiany mojego radia (niestety nieoryginalnego) Blaupunkta + zmieniarka. Z takim radiem kupiłem auto, niestety już szwankuje (samoczymnnie się wyłącza itp). Co dziwne radio daje niezłego kopa i mimo wieku daje radę wszyskim głosnikom, kiedyś szukałem to okazało się, że w tamtych latach to był najwyższy model Blaupunkta. Ale wracając do temtu rozważam 3 opcje: 1. Kupno używanego oryginału (pewnie z B7 bo chyba z B6 nie odtwarzały mp3), 2. Kupno nowego radioodtwarzacza (narazie spodobał mi się Kenwood KIV-700), 3. Przeróbka na 2DIN i kupno używki (oryginał bądź inne). Najbardziej skłaniam się ku opcji 3, ale nie wiem jakie są z tym z…
-
-
- 1 odpowiedź
- 3,9 tys. wyświetleń
-
-
-
witam, chciałbym do swojej perełki zalozyc filtr stozkowy z silnikiem 1.8t czy macie może jakiś ciekawy do polecenia?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,4 tys. wyświetleń
-
-
Mam fabryczne radio na kasety, chciałem się dowiedzieć czy istnieje możliwość podłączenia zmieniarki?
-
- 1 odpowiedź
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
witam , Od niedawna jestem posiadaczem Audi A4 z 2003 roku, auto wyposażone jest w system Homelink, grzech było by z tego nie skorzystać. Niestety pomimo stosowania się do instrukcji nie udaje się zaprogramować, problem powstaje już na etapie zeskanowania przez system Homelink pilota do bramy, samochód powinien mrugnąć kierunkowskazami i przyjąć kod, ale tak się nie dzieje. Centralka bramy pracuje z pilotami o kodach zmiennych na standardowej częstotliwości. Może miał ktoś z tym styczność i ma jakieś wskazówki.. edit: udało sie zapisać pilot w pamięci homelink, natomiast problem teraz jest w zapisaniu pilota homlink w pamięci centralki. Samochód jest z niemczech i…
-
- 5 odpowiedzi
- 11,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam ! dziś podłączyłem do vag'a swój samochód i mi pokazał taki błąd Sonda Lambda 2 (HO2S), bank 2 - otwarty obwód grzałki co mu dolega ?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Kupiłem Audi a4 b6 1.9 tdi Kombi z 2004r. z Niemiec. Czy może mi ktoś podpowiedzieć jak sprawdzić dane tego auto po numerze VIN? Zacząłem oglądac papiery to cos mi sie tam zaczyna niepodobac. Czy jest ktos kto rozkodowuje te numery? Proszę o pomoc. Nr vin : WAUZZZ8E35A082452 Pozdrawiam Kamil
-
-
- 13 odpowiedzi
- 18,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Robiłem ostatnio dynamiczną wymianę oleju w skrzyni biegów i po przejechaniu ok. 300km zauważyłem że na biegu wstecznym (na postoju i w trakcie jazdy) skrzynia delikatnie świszcze. Jest to cichy dźwięk więc zorientowałem się dopiero po zrobieniu kilku kilometrów. Ogólnie skrzynia działa bez zarzutów na wszystkich ustawieniach itd. Niepokojący jest jedynie ten świst na wstecznym. Mechanik w serwisie w którym robiłem wymianę stwierdził że pierwszy raz się z czymś takim spotkał i że jest to na tyle ciche że nie powinienem się tym przejmować. Dodam że przed wymianą oleju nie było tego dźwięku. Czy ktoś z Was się z czymś takim spotkał i wiec co to znaczy albo jakie …
-
- 0 odpowiedzi
- 3,7 tys. wyświetleń
-