Audi A4 B6 (2000-2004)
Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
727 tematów w tym forum
-
Witam, Panowie znajomy ma audi a4 b6 i dzis zobaczyl wiszaca na kablu antenowym jakas plytke, ruszyl nia i sie oderwala. Byla ona zamocowana na nicie kolo tylniego uchwytu na hak ... wie ktosmoze co to ? Niestety przegladajac forum nie znalazlem odpowiedzi na to pytanie.......
-
- 0 odpowiedzi
- 1,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie forumowiczów! Orientuje się może ktoś czy podszedł by taki włącznik świateł do audi a4 b6? http://allegro.pl/vw...2801912504.html , mój już wygląda nieciekawie a nowy audi trochę kosztuje. Robił już ktoś coś takiego? Albo ma ktoś jakiś ciekawy pomysł? Wiem że do vw golfów sobie chłopaki taki włącznik zakładają. Pozdrawiam
-
-
- 4 odpowiedzi
- 3,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam właśnie kupiłem a4 z 2003ri zauważyłem po deszczu wodę w kabinie po stronie pasażera dosyć sporo [szyberdachu nie mam].Co mam sprawdzić i jak.Z góry dziękuje
-
- 3 odpowiedzi
- 7,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam Wszystkich . Mam problem z swoja Audi Jest to A4 B6 1.8 T 150 km . Mianowicie wskaznik poziomu paliwa oszukuje a ponadto nie wskazuje . Po odpaleniu samochodu na Fis pokzuje 0 km i swieci sie rezerwa , po przejechaniu kilku km wskazowka podnosi sie i tak stopniowo ale rezerwa nadal sie swieci , i oczywisiscie poziom paliwa jest nieprawidłowo wskazywany. Prosze o pomoc w tym temacie .Z góry dziękuję . Pozdrawiam
-
- 4 odpowiedzi
- 12,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam zamiar wyciąć tłumiki końcowe (same gruchy) w audi S4 4.2 chce wspawac w ich miejsce rury 60mm z końcówkami 60/90mm. Jeśli ktoś tak robił to jaki jest efekt takiej przeróbki?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam audi a4b6 1.8t 2003 163 km s line i mam pewien problem otóż ostatnio nie mogłem odpalić samochodu zerknalem pod spód i na wysokości filtra paliwa pod pampersem było parę kropel benzyny.Zdjalem osłony i tam gdzie znajduje się 3 rurki 2 idą do filtra a 3 jest normalna bez zakończenia otwarta.Przechylilem do dołu i wylewa się benzyna.Wiecie może dlaczego?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam Mam takie pytanko dzisiaj rzuciło mi się w oczy że po prawej stronie (z tej to jest turbina) w górnej części gdzie jest to co dodaje się gazu zwie się chyba przepływomierzem pojawił się delikatny olej to dokładnie z tej rury co jest od przepływomierza do silnika czy to poważne coś czy nie mam się czym przejmować. proszę o info pozdrawiam.
-
-
- 4 odpowiedzi
- 14,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam posiadam owe Audi A4 1,9 TDI b6 130KM Otóż mam problem z silnikiem nie wiem dlaczego ale z pod korka pokazuje mi się olej nie wiem co jest tego przyczyną Auto także wcześniej nie miało kopa a po sprawdzeniu go programem Polski VAG 4.9 wskazał mi przycznę niskiego podciśnieniai w rzeczywistości kabelek od powietrza się wypioł pod tym czymś i po podłączeniu auto miało przyśpieszenie (kopa) (program nie wskazywał żdnych błędów) ale po umyciu silnika auto straciło kopa i nie jest w stanie jeździć jak by się dusiło i nie dostawało powietrza, zwróciłem uwage jednak na to że po przekroczeniu 2 tys, obrotów auto jeździ i mam dość dobre osiągi jednak poniżej tej wartości au…
-
-
- 2 odpowiedzi
- 9,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam!!! Dzisiaj wziąłem autko na kanał i zauważyłem, że prawy wahacz jest schlapany jakimś płynem. Nie wiem czy to olej czy płyn hamulcow bo jest tam kupę brudu. Macie jakieś pomysły co to może być i skąd się leje? W piątek daję auto na wymianę rozrządu i pewnie mechanik powie co jest nie tak, ale dopiero kupiłem to auto i boję się, że to mi nie da spokoju przez najbliższe dwa dni. pozdrawiam i proszę o pomoc
-
-
- 4 odpowiedzi
- 6,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam Niestety mam mały problem przy swoim Audi. Chodzi mi konkretnie o wycieraczki przednie. Zalanczają sie i przez chwilke chodza, zatrzymija sie w polowie szyby i nie chodza, dopiero po jakims czasie zaczynaja chodzic. i tak caly czas. Wszystko zaczeło sie od tego jak wymieniłem żarnik w ksenonie i na panelu swieci mi sie jeszcze kontrolka od ustawiania swiateł. Dodam, ze ma dynamiczne ustawianie światel. Mial juz moze ktos taki problem???
-
-
- 4 odpowiedzi
- 9,6 tys. wyświetleń
-
-
Siemanko, od ponad miesiąca jestem posiadaczem Audi A4B6 i przyszła pora żeby zrobić coś z wydechem. Chciałbym trochę porad odnośnie tego, na początku chciałem wywalić końcowe puchy wspawać tam jakieś rury nierdzewki i dołożyć do nich jakieś końcówki, tylko nie mam pojęcia jakie. Mielibyście jakieś pomysły?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam w mojej audi mam wydech jak na załączonym obrazku. Przepustnice są cały czas otwarte podpiete sa tam weze od podciśnień w bagażniku jest jakaś skrzynka chyba do sterowania tym systemem. Na jakiej zasadzie to działa i co zrobić by to na nowo uruchomić? Jedna klapka się rusza druga ani drgnie.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Dzisiaj stojąc na skrzyżowaniu,zwróciłem uwagę na sedana A4 B6 2.5 tdi z dwoma końcówkami wydechu. Ciekawie to wygląda szczególnie zimą Nie była to wersja AWD (quattro). Zastanawiam się, czy wydech wersji z przednim napędem FWD 2.5tdi pasowałby do A4 B6 1.9tdi również os-ki FWD? Standardowo jak oglądałem tył sedana jest tam zaslepinoe miejsce na drugi wydech: Plastikowa płyta ochronną w miejscu, gdzie ewentualnie jest prawa puszka końcowego tłumika. Pytanie do forumowiczów: Czy taka przeróbka jest możliwa? Czy ktoś wykonywał podobną operację implantacji podwójnego wydechu do pojedyńczej wersji dieslowskiej? Pozdrawiam
-
- 2 odpowiedzi
- 5,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam Problem polega na tym, że wspomaganie wydaje niepokojące dźwięki. Przy puszczonej kierownicy bez gazu delikatnie wyje a jak delikatnie kręcę w lewo czy w prawo to cichnie. Gorzej jak wzrosną obroty do ok 2000 to już wycie jest głośniejsze i tym bardziej przy kręceniu kierownicą. Dodam, że pomimo tego wycia wspomaganie działa normalnie bez problemów. Czyżby pompa wspomagania do wymiany ?? Płyn w zbiorniczku jest strasznie mętny i jakiś szarawy więc może problemem jest właśnie on ... tylko szkoda zalewać nowym płynem jak to nie pomoże. W przypadku wymiany pompy co polecacie regenerację czy wymianę na nową ? Koszt jednego i drugiego (ok 500-600zł) chyba podobny tylko z…
-
- 4 odpowiedzi
- 8,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam problem polega na tym że musze wymienić czujnik parkowania który padł. i moje pytanie czy jest możliwość wymiany jego bez całkowitego ściągania tylnego zderzaka? shemat znalazłem tu http://www.auditimes.pl/topic/425-schemat-demonta%C5%BCu-tylnego-zderzaka-audi-a4-b6/?hl=zderzak#entry5579 ale chciałem zapytać czy jest możliwość mniej uciązliwej wymiany tego elementu?. czujnik który padł to licząc od strony kierowcy nr 3. ma ktoś jakąś propozycje jak się tam dostać? czy pozostaje tylko sciąganie zderzaka?
-
- 2 odpowiedzi
- 15,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam!!! Ostatnio zabrałem autko na diagnostykę komputerową i okazało się, że jest problem z dawką paliwa. Diagnosta powiedział mi, że silnik dostaje nierównomierne dawki. Polecił wymianę filtru paliwa i sprawdzenie instalacji paliwowej czy jakiegoś lewego powietrza nie łapie po drodze. Możecie mi powiedzieć jak się wymienia filtr paliwa (w skodzie na beznzynie wyciągnąłem stary i wsadziłem nowy, a tutaj nie wiem czy nie trzeba jakoś inaczej np. zalać go przed podłączeniem itp.), druga sprawa gdzie w B6 filtr się znajduje i po trzecie ewentualnie jak łapie lewe powietrze to gdzie szukać? Na diagnostyce wyszło jeszcze, że poduszka pod silnikiem jest już zużyta i nie wiem c…
-
-
- 10 odpowiedzi
- 35,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam!!! Zakupiłem dzisiaj nowy filtr powietrza, ale nie wiem jak go wymienić. Z kabinowym nie miałem problemu, ale w tym wypadku nawet nie wiem gdzie się znajduje. Proszę o pomoc pozdawiam
-
-
- 2 odpowiedzi
- 17,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam was. Planuje wymienić w moim Audi A4 B6 kierownice z 4-ramiennej na 3-raminną. Na co muszę uważać i na co zwracać uwagę?
-
-
- 4 odpowiedzi
- 9,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam Czeka mnie wymiana tylnej klapy bagażnika, a co za tym idzie praktycznie wszystkie elementy tapicerki bagażnika "out". I tu moje juz moze przed wczesne panikowanie (jak będą się pięknie łamac w moich rękach). Prosił bym o jakieś foty w miare mozliwosci co i jak i gdzie rozkręcic i gdzie pociągnąc :/ myślę że jak juz posciągam wszystko to będzie dostęp równierz demontażu tylnego zderzaka, bo jego tez czeka malowanie. Bardzo proszę o jakies info... Pozdrawiam Wszystkich Serdecznie
-
-
- 2 odpowiedzi
- 15,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam Jak wymienić całą listwę z oświetleniem tablicy rejestracyjnej w sedanie. Niestety podczas demontażu jednej z lampek oświetlenia tablicy uszkodziłem całą listwę (popękała w okolicy śruby mocującej lampkę). Jak by ktoś miała taką listwę na zbyciu jestem zainteresowany. pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam do was pytanko bo posiadam male radyjko i chcialbym wieksze lub navi i czy to mozna bez problemu wymienic ten srodkowy kosz montazowy na 2 din jak to opisuja na allegro czy to wieksza sprawa? z gory dzikei za pomoc pozdrawiam
-
-
- 2 odpowiedzi
- 13,9 tys. wyświetleń
-
-
Cześć wam wszystkim mam pytanko ile wchodzi oleju do silnika 1.9 TDI 130 (96 KW). Ja mam zamiar wlać Castrol Edge 5W40 Turbo Diesel. dobry wybór ?
-
-
- 6 odpowiedzi
- 69,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Jak w temacie, jak sądzicie co ile powinno się wymieniać olej w silniku? Dziś w rozmowie z kolegami każdy podał swoją wesję jak i również w internecie każdy twierdzi inaczej. Czy 20 000 km to dobry termin ? Pozdro
-
- 2 odpowiedzi
- 14,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam pytanie odnośnie skrzyni manualnej w mojej B6. Otóż jaki olej powinienem do niej nalać i czy jestem w stanie zrobić taką wymiane sam?? Bardzo proszę o pomoc.
-
-
- 18 odpowiedzi
- 83,6 tys. wyświetleń
-
-
Mirki jakim momentem dokręcić rolki po ich wymianie przy pasku PK a4b6 2.5 #tdi #v6
-
-
- 1 odpowiedź
- 19,5 tys. wyświetleń
-