Audi A4 B6 (2000-2004)
Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
727 tematów w tym forum
-
Witam. Zbliża sie zima więc postanowiłem wymienić płyn w chłodnicy bo z tego co się zdąrzyłem zorientować nie był wymieniany przez kilka lat, jest już nawet poniżej minimum.Teraz proszę o radę: -jakiego płynu urzyć -ile litrów będę potrzebować -jak dobrze zlać stary płyn żeby zleciał do zera -jak nalać nowego i ewentualnie odpowietrzyć bo pewnie taka konieczność zaistnieje Pozdrawiam
-
-
- 6 odpowiedzi
- 33,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam, jak w temcie, posypała mi się poduszka przednia (odbijak) w moim AVF. Poduszkę kupiłem oryginalną, niestety mam problem z wymianą. Po odkręceniu od silnika gniazda mocującego (3 śruby), nie da się go nijak wyjąć. Zna ktoś jakiś patent żebym nie musiał demontować pasa przedniego? Druga sprawa to czy poduszka ma pasownie siedzie w gnieździe czy mam mieć luz? Jeżeli tak to jaki, bo stara lata już ok 1 cm w górę i dół. pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 6,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam Czy mógłby ktoś podrzucić (najlepiej z rysunkiem) jak wymienić przełącznik podnoszenia szyb (ten przy kierowcy 4 szyby elektryczne). Z góry dzięki
-
-
- 3 odpowiedzi
- 26,3 tys. wyświetleń
-
-
Mam pytanko dotyczące nowego włącznika, przełącznika czterech elektrycznych szyb .Mam zamiar kupić nowy na allegro: http://moto.allegro....2922385596.html, czy w/w przełącznikach są jakieś numery bo nie rozbierałem starego. Pozdrawiam
-
- 4 odpowiedzi
- 7,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam.Mam pytanko cz ktoś wymieniał radio Sympchony 2 na radio Concert 3 w Audi A4 B6 z 2002r? i czy są przy tym jakieś problemy z montażem,dotyczy kostek i can.Będe wdzięczny z informacje...
-
- 0 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich klubowiczów.Jestem nowym klubowiczem który zakupił audi a4 b6 1,9 tdi 130 kucy rocznik 2004 W związku z tym chciałbym uzyskac inf.dotyczącą wymiany paska rozrządu a mianowicie co ile km przebiegu trzeba go wymienić bo słyszałem rózne opinie
-
- 0 odpowiedzi
- 2,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam Chcialem sie dowiedziec czy ktos z was robil mala zamiane ze skrzynia biegów ... Posiadam Audi a4 b6 1,9 tdi 130k Awx mam 5 biegowa skrzynie ktora jest na wykonczeniu jakieś dziwne odglosy ... zastanawiam sie czy moge wrzucic zamiast tej 5 biegowej 6 ?? pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam pytanie odnośnie wymiany sprężyn W tej chwili w samochodzie zamontowane mam sprężyny eibach czerwone obniżenie gdzieś o 40-50 mm. Chciałabym bym wymienić je na wyższe myślę, że -20,-30mm? Czy mogę wymienić na sprężyny od s-lina ? A i jeszcze jedno pytanko czy przy wymianie sprężyn musze również wymienić amortyzatory? Mam w tej chwili Sachs 558 301 przód i tył312 783. Z góry dziękuje za odpowiedź
-
- 1 odpowiedź
- 2,4 tys. wyświetleń
-
-
Mam pytanie czy ktos kiedys wymienial sprzegielko klimatyzacji denso z koncowym oznaczeniem AB, T lub AG ? Kolo pasowe 4pk a sprzeglo jest nitowate. Chodzi o sprzeglo takie http://www.laser-sinex.pl/auto-klimatyzacja-samochodowa/kompresory-sterowane-zaworem-elektromagnetycznym-cz-2/ na rysunku 4. Jak to zrobic krok po kroku ? Wystarczy odkrecic srube na srodku i mozna juz sciagac sprzeglo i kolo pasowe ?
-
- 0 odpowiedzi
- 3 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich Mam takie pytanko. Chciałbym wymienić świece żarowe tylko nie wiem czy na ciepłym silniku wykręcać czy na zimnym. Jedni mówią że na zimno jedni że na ciepłym. Wiec nie wiem. Proszę o poradę. Z góry dziękuję. pozdrawiam
-
-
- 2 odpowiedzi
- 4,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam Chciałbym sam wymienic amortyzatory.Mogłby ktos dodac jakis schemat w ktorym miejscu zdemontowac boczek i w jaki sposob gdyz nie chce go połamac.Albo chociaz prosiłbym o opis jak to wszystko zdemontowac.Z gory dziekuje.
-
- 0 odpowiedzi
- 5,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam!! Nie wiem jak zdemontować tylne lampy w Audi a4 b6 sedan . Prosiłbym o przedstawienie krok po kroku albo jakieś schematy demontażu. Z góry dziękuje
-
-
- 2 odpowiedzi
- 27 tys. wyświetleń
-
-
Witam, czy ktoś może wymieniał już uszczelkę pod pokrywą zaworów ? Bo zaczął mi się pocić i chciałbym wymienić. Uszczelka jest już kupiona, czekam teraz tylko na chwilę wolnego Jeśli ktoś posiada jakieś opisy, rysunki/schematy byłbym bardzo wdzięczny. Audi A4 B6 2.0 130KM benzyna. Dzięki i pozdrawiam, Patryk
-
-
- 3 odpowiedzi
- 14,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam musze wymienic zamek w drzwiach kierowcy. Czy przed wyjeciem zamka z drzwi musze wyciagnac wkladke z drzwi na kluczyk ? Czy konieczne jest wyciagniecie okna z prowadnicami ?
-
- 0 odpowiedzi
- 4,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich, chcialem sie podzielic taka informacja: musialem wymienic zamek w samochodzie - irlandczyku A4 B6 poniewaz jedna ze sprezynek w zamku od strony kierowcy/prawej przestala dzialac i po otwarciu drzwi trzeba bylo recznie popychac zapadke w dol bo inaczej nie szlo zamknac. Zamek kupilemw Polsce na allego pytalem sprzedajacego czy bedzie pasowal do prawych drzwi irlandzkiej wersji samochodu, upewnil mnie, ze tak. Jak sie oczywiscie domyslacie nie pasowal, brakowalo miejsca na wkladke kluczyka. No i bylby klopot gdyby nie polski mechanik, ktory rozebral stary i nowy zamek, przelozyl ta czesc ktora nazywal elektronika ze starego i polaczyl z nowym mechanizmem z…
-
- 0 odpowiedzi
- 3,4 tys. wyświetleń
-
-
Mam taką zagadkę spaliła mi się żarówka w tylnej prawej lampie i nie bardzo wiem jak dojść do lampy. Może ktoś wie jak to zrobić, bo z tego co ja widzę to trzeba będzie całą tapicerkę ściągać z tyłu w bagażniku. Może ktoś zna łatwiejszy sposób jak dojść do lampy. pozdrawiam
-
-
- 9 odpowiedzi
- 77,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Dzis spaliła mi się z lewej strony żarówka która jest w soczewce od świateł mijania. Problem w tym że nie wiem czy można jakoś wymienić tylko żarówkę czy trzeba całą soczewke i czy można sobie z tym poradzić bez pomocy fachowca? Proszę o pomoc.
-
-
- 8 odpowiedzi
- 32 tys. wyświetleń
-
-
Witam.Prosze o schemat do wymiany zarowki w lewym reflektorze.Z gory dziekuje
-
- 1 odpowiedź
- 15,4 tys. wyświetleń
-
-
Siema! Czy wymiary felgi 17" 7J 5X112 ET48 będą pasować do a4 b6 1.9 101km? Jesli tak to z jaką oponą?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich fanów!!!Mam pytanie jak mogę sprawdzić wersję wyposażenia
-
- 0 odpowiedzi
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam Mam problem z wyzucajoncym płynem przez zbiornik Test na obecność CO2 wykonałem trzy krotnie i trzykrotnie negatywny . A jeszcze się zmieniło to ze temperatura zawsze stała tak z 2 mm przed 90 c a teraz pracuje wskazówka raz na równo 90 nieraz 2 mm za I zastanawiam się co to może być za pomoc dziękuje z góry
-
- 0 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam takie pytanko: Czy idzie a jak tak to jak załączyć opcje która pokazuje cyfrowo informacje typu obroty silnika. prędkość ,temp silnika itp? Wiem że w B5 ze starszą klima trzeba nacisnąć przycisk rewersu powietrza i nawiew na szybę, wtedy na wyswietlaczy z klimy ukazują sie pozycje z informacjami. Wie ktoś jak to mozna załączyć w B6? I jeżeli można to prosiłbym o rozpiskę która pozycja co wskazuje. Dzięki z góry.
-
-
- 2 odpowiedzi
- 4,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam od niedawna jestem posiadaczem audi a4 2000 r 1.9 TDI 116 koni z małym FIS-em:( i po zapoznaniu się troszkę z literaturą w internecie mam następujące pytanko: czy aby autko pokazywało mi spalanie itp. to wystarczy jak zmienię manetkę o wycieraczek i poprzestawiam dane w komputerze, czy też muszę kupić dodatkowo nowy duży FIS?? a może coś innego proponujecie?? czekam na podpowiedzi i z góry dziękuję
-
- 1 odpowiedź
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam Was i prosze o radę. A więc tak...3 razy wywaliło mi płyn z układu chłodzenia zawsze w mieście w korkach a nie na trasie.Olej czysty i nie przybywa go tak samo w zbiorniczku płyn czysty i zero śladów jakiegoś oleju, nie kopci na bialo czyli uszczelki OK. Czujnik temperatury wymieniony po podłączeniu kompa nie pokazuje nic wszystko ok. Wystarczy że stanę w korku kłęby pary i Płyn na ulicy. Na zegarze temperatura zawsze 90 stopni nigdy wyżej. Ale!!! nie włącza się wentylator, działają gdy włącze klime,wentylator chłodnicy dziala,ale chyba na 1 biegu-postanowiłem więc odłączyć kabel od czujnika temperatury i wentylator działał non stop na 2 biegu kręci jak szalony i j…
-
- 0 odpowiedzi
- 8,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam, moja przygoda ze światłami zaczęła się od przepalenia lewego palnika (D1S). Wymieniłem obydwa, zaraz po wymianie padła lewa przetwornica, wymieniłem przetwornicę. Wszystko było ok. przez dwa tygodnie, po tym czasie padła przetwornica prawego reflektora. Zamówiłem nową, wymieniłem i przez 4 dni miałem światła. Znowu uszkodzona przetwornica, zareklamowałem, dostałem nową i nowa poświeciła przez dwie godziny. Wie ktoś może, o co chodzi? Palnik papra sprawę? Dodam: reflektory VALEO, przetwornice kupowane nowe.
-
-
- 6 odpowiedzi
- 9,9 tys. wyświetleń
-