Audi A4 B7 (2004-2008)
Forum Audi A4 B7. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
370 tematów w tym forum
-
Witam serdecznie! Czy mógłby ktoś udostępnić kompletny schemat instalacji elektrycznej haka holowniczego do AUDI A4 AVANT B7 2005r. Kupiłem oryginalny hak z wiązką i sterownikiem. Niestety nie ma w instalacji elektrycznej kostek (wtyczki 6 pin-owej i 4 pin-owej), te które wchodzą do sterownika. Chciałbym dokupić brakujące wtyczki i poprawnie podłączyć instalację. Jeżeli ktoś na tym forum posiada także materiały dotyczące d/m haka holowniczego będę wdzięczny za udostępnienie. Pozdrawiam.
-
-
- 8 odpowiedzi
- 15,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam Wszystkich, Mam pytanie mam nowe Audi A4 avant z 2007 r. I mam komputer po niemiecku aa chciałabym po polsku i kolega mojego taty powiedział że można za opłata ściągnąć z neta polska wersje. A ja wieże że wy coś ciekawego i mądrego mi podpowiecie i to będzie lepsze rozwiązanie. Bardzo proszę o podpowiedz pozdrawiam
-
-
- 8 odpowiedzi
- 18,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich.mam mały problem,pzepaliła mi się żarówka od kierunkowskazu w lewej przedniejlampie.Tak więc muszę ją wyjąć.Problem w tym że nie wiem jak.Odkręciłem już 3 śruby ale sama lampa siedzi tak jak by była jakaś specjalna technika jej demontażu.Są to lampy z biksenonem i białym kierunkiem. Czy ktoś wie jak wyjąć tą lampę,czy muszę jechać do warsztatu i czy czasem nie trzeba rozebrać (pół auta)żeby to zrobić.Dodam tylko ,że przebywam tymczasowo w Holandii i nie uśmiecha mi się jechać do warsztatu,bo ci kolesie oszaleli z cenami ... Pozdrawiam !!!
-
-
- 8 odpowiedzi
- 36,8 tys. wyświetleń
-
-
Mam pytanie co do ogrzewania w waszych autkach. Zakupiliśmy Audi A4 2006 Avant 2l i coś kiepsko nam grzeje. Zauważyłam że cieplejsze powietrze leci od strony kierowcy niż pasażera. Czy u was tez tak jest czy u mnie coś nie gra?? A może tak po prostu ma być? Czekam na opinie
-
-
- 8 odpowiedzi
- 15,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich, szukam płytki z nawigacja polski (najlepiej najnowszej) oraz mam pytanko czy jak bede mial navi z polska mapą menu bedzie po polsku???. Jestem laikiem w tych sprawach. Acha wyswietlacz navi mam miedzy obrotomierzem a licznikiem, a cały pulpit sterowniczy przy lewarku zmiany biegow. Pozdrawiam.
-
- 7 odpowiedzi
- 9,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszyskich Mam problem z kluczykami w audi a4 b7 06r rozkodawały mi sie nie wiem z jakiego powodu .Pojechałem do znajomego elektronika i on stwierdził że kluczyki sa do wyżucenie bo auto je nie widzi i nie można ich zaprogramować.Więc kupiłem dwa nowe kluczyki on mi je zaprogramował i działały do dnia dzisiejszego.Znowu nie mogę otworzyć ani zamknąć auta i nie wiem co robić PROSZĘ O POMOC może ktoś z was miał taki przypadek DZIĘKI
-
-
- 7 odpowiedzi
- 40,2 tys. wyświetleń
-
-
mam problem z włącznikiem blokady szyb w dzrzwiach tylnych ,brak możliwości odblokowania? przycisk niechce się przełączyć.
-
-
- 7 odpowiedzi
- 4,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Potrzebuję informacji na temat wymiany paska wielorowkowego w A4 b7 1.9 TDI BRB 116KM. Konkretnie chodzi mi o przebieg i co trzeba wymieniać z tym paskiem (napinacze). Obecnie mam przebieg 161 000 km. Pozdrawiam Sławek
-
-
- 7 odpowiedzi
- 43,3 tys. wyświetleń
-
-
witam, od wczoraj wyświetla mi się kontrolka silnika. Po podłączeniu pod kompa okazuje się ze to jest błąd nr 005213. Okazuje się ze jest to czujnik temperatury spalin nr 3. Czy jesteście stanie mi powiedzieć gdzie dokładnie znajduje się dany czujnik ? Czy jest dostęp do odpięcia kostki tego czujnika po otwarciu pokrywy silnika ? Która to jest kostka ? Zaznaczam że samochód pali i jeździ bez żadnych problemów.
-
-
- 7 odpowiedzi
- 19,1 tys. wyświetleń
-
-
-
Jadąc przy prędkośći około 120km/h obroty około 4tyś.spada moc silnika,po zgaszeniu jest w miarę dobrze , ale po chwili dzieje się to samo.Po podłączeniu do komputera wyświetla błąd 16618 P0234 doładowanie silnika-przekroczona wartość graniczna. Proszę o poradę. Silnik BLB 2,0 TDI 140KM.
-
-
- 6 odpowiedzi
- 5,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich na forum. Chciałbym się coś dowiedzieć odnośnie zabezpieczenia do A4 B7 1.9tdi 2007 , pewnie macie jakiś pomysł jakie zabezpieczenie i co jest najlepsze[co założyć] z góry dzięki za odp...
-
- 6 odpowiedzi
- 10,4 tys. wyświetleń
-
-
Jestem posiadaczem Audi A4 B7 od niedawna . Na Fisie nie wyświetla mi się żadna informacja z radia jak to naprawić lub włączyć . Posiadam radio Audi Concert takie duże
-
-
- 6 odpowiedzi
- 6,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich- interesuje mnie spraw dołożenia tempomatu u mnie niema manetki – jaki koszt takiej roboty i części
-
-
- 6 odpowiedzi
- 19,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam ... Mam mały problem z audi a4 b7 avant. Zdarzyło się mi to dopiero 3-4 razy w ciągu 2 lat ale trochę mnie to nie pokoi.... Chodzi o to że jadąc obojętnie jaką prędkością w pewnym momencie samochód słabnie..... 0 mocy i przyspieszania.... Ale wystarczy tylko wyłączyć i właczyć silnik i jest wszystko OK..... Co to może być?????
-
- 6 odpowiedzi
- 12,4 tys. wyświetleń
-
-
-
witam Od pewnego czasu mam problem z pojawiającym się checkiem na desce rozdzielczej. Po sprawdzeniu błędów pokazuje P2196-Układ napędowy O2 Sensor Signal Stuck Rich bank 1 Sensor 1. Po skasowaniu pojawia się ponownie co około 200 km. Co to może być?
-
- 6 odpowiedzi
- 11,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Posiadam audi a 4 b7 z 2005 r. silnik 1,9 tdi. Mój problem polega na wydostawaniu się płybu chłodniczego ze zbiorniczka przez wyjscie awaryjne Co zrobiłem do tej pory : wymieniłem korek na nowy, sprawdziłem czy wycieka z tego miejsca, kupiłem i odkamieniacz do chłodnic (bez zmian). Na allegro kupiłem płyn, który pokazuje że w układzie jest dym ( pokazało że jest ) Płyn w zbiorniczku jest czysty auto nie kopci, stan oleju jest taki sam. Po przejechaniu 50 km zbiorniczek jest pusty. Podobno to uszczelka- ale to nowe auto ma przejechane 207 km. Ogrzewanie działa i termostat też ok na 100%. Może układ chłodzenia bierze te ciśnienie nie z silnika lecz z innego miejsca…
-
-
- 6 odpowiedzi
- 4,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie mam nadzieje ze ktoś pomoże rozwiązać mi problem mam audi A4 2006 Listopad 2.0 tdi 140 km seria z 7 ego roku problem zaczął się gdy zaczęła mrugać kontrolka świec przy uruchamianiu silnika,wtedy zapaliła się kontrolka silniczka koloru żółtego, która zgasła po ok 5 minutach. Oczywiście wymieniłem za dwa dni świece i wszystko było oki. Po przejechaniu ok 100 km zaświeciła ponownie podłączyłem auto pod kompa, który nie pokazał żadnych błędów ale gdy mechanik uruchomił silnik kontrolka zgasła do czasu bo następnego dnia znowu się pojawiła i nadal świeci. Auto przegoniłem na trasie i nic z tego czy to ma jakiś związek z filtrem cząstek stałych. Jeśli ktoś ma j…
-
-
- 6 odpowiedzi
- 47 tys. wyświetleń
-
-
Witam, czy ktoś kolegów mógłby przekazać dodatkowe informacje na temat akcji producenta dot. wymiany pompowtryskiwaczy w Audi B7? Mam A4 Avant z sinikiem 2,0 TDi, rocznik 2008, 170 KM. Pozdrawiam.J.
-
-
- 6 odpowiedzi
- 4,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam!!! Przy zapalonym silniku dymi mi spod korka oleju, wytwarza się ciśnienie w silniku i tam gdzie jest bagnet a komputer się nie świeci, płyn z chłodnicy ok nie ubywa interkuler zapchany czy co, miał już to ktoś, co to może być ?
-
-
- 6 odpowiedzi
- 4,1 tys. wyświetleń
-
-
witam. używam telefonu w połączeniu bluetooth(super wygodna opcja,ale nie do końca). telefon łączy się bez problemu,problemem jest wybieranie kontaktu z pozycjii telefonu(Nokia 5800XM), za każdym razem trzeba wyjąć z kieszeni pogrzebać w książce ipt/itd. czy da się zapisać listę kontaktów do pamięci samochodu,tak aby wszystkim sterować z głównej konsolety? jak to zrobić?z góry dzięki za pomoc.pozdrawiam
-
-
- 6 odpowiedzi
- 14,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam!!! Mam problem z ledami zakupiłem takie za 60 zł na 8 diod wiecie na pewno jak wyglądają i podpiąłem wszystko cacy świecą i gasną jak włączę światła mijania Ale na wylaczonym silniku a gdy włączę silnik i zapale światła to ledy tez świecą ale słabiej a powinny zgasnąć i co mam teraz zrobić gdzie to podpiąć jak zapale samochód to napięcie spada czy co ? Nie wiem, czarny "-" ,czerwony pod kostkę taka znalazłem po prawej stronie pod maska tam są 3 takie kostki wypięte i zaślepione w jednej był "+" i biały do postojówek coś źle zrobiłem ?
-
-
- 6 odpowiedzi
- 5 tys. wyświetleń
-
-
Witam !!! Zapala mi się żółta kontrolka poziomu oleju, gdy sprawdzianem poziom oleju na bagnecie jest na max, dolałem na maxa i zgasła i tak po przejechaniu kilku km znowu mi się zapaliła i gdy zgaszę silnik odczekam godzinkę przekrece kluczyk w stacyjce pokazuje OK i znowu jadę do pracy kilka km i znowu się dziś zapaliła tak 2 dzień, dolewac olej nie chce przecholowac z tym olejem, a może czujnik uszkodzony, a gdzie on się wogole znajduje, miał ktoś już taki problem ?
-
- 5 odpowiedzi
- 14,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich. Na wstępie chciałbym poinformować, że szukałem gdzie się da i wątkach i w wyszukiwarce i nic nie znalazłem chyba, że nie potrafię jeszcze szukać na tym forum. Zakupiłem samochód 2 tyg temu i jak przystało na nowego nabywce chcę wymienić wszystkie filtry i olej. I w tym momencie pojawiło się pytanie jakie modele filtrów kupić ( paliwa, oleju, powietrza i kabinowy ). Nie chodzi mi o firmę bo tu mam sprawdzone od 5 lat filtry MANN i jestem z nich bardzo zadowolony. Chodzi mi o kod/nr silnika jak i gdzie ewentualnie go szukać w samochodzie ??? Ze strony MANN wychodzi że są takie oznaczenia dla mojego silnika: BLB, BNA, BRE, BRF lub BPW, BRC Jak znal…
-
- 5 odpowiedzi
- 31,1 tys. wyświetleń
-