Audi A4 B7 (2004-2008)
Forum Audi A4 B7. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
370 tematów w tym forum
-
witam Mam problem z wiatrakiem typu, gdy wyłaczam silnik(zimny), po chwili wlacza sie wiatrak, chodzi tak dlugo az nie przekrece stacyjki albo nie odlacze akumulatora. Wydaje mi sie jakby jakis czujnik oszalal i ciagle podawal komputerowi zly odczyt. Moze ktos mial taki problem i udalo mu sie rozwiazac. z gory dziekuje za pomoc Mateusz
-
- 1 odpowiedź
- 4,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam! Chciałbym poradzić się specjalistów czy istnieje możliwość wymiany zamka w drzwiach kierowcy. Kwestia jest o tyle zagadkowa dla mnie, ponieważ mógłbym kupić tani zamek z anglika i dlatego zastanawiam się, czy będzie pasował do europejskiej wersji. Masokownica pozostaje ta sama, czyli nie ma problemu z otworem na kluczyk. Będę wdzięczny za pomoc i wskazówki. Pozdrawiam, P.
-
- 1 odpowiedź
- 5,6 tys. wyświetleń
-
-
Witaj posiadam w autku oryginalne radiu od Audi lecz niestety jest ono na kasety co mnie bardzo zdziwiło jak na ten rocznik samochodu, zamieszam zdjęcie radia http://cdchangeremulator.com/images/uploads/Audi_Chorus2.jpg Nie chce wymieniać całego radia gdyż ładnie się zgrywa z wnętrzem samochodu, ale zależy mi na tym aby słuchać muzyki z płyt CD. Podobno istnieje możliwość odtwarzania płyt CD po zamontowaniu zmieniarki, wiec czy mógł by mi ktoś powiedzieć jaką tą zmieniarkę należy kupić aby była kompatybilna z radiem w samochodzie ?? Z góry dzięki za pomoc
-
- 1 odpowiedź
- 4,2 tys. wyświetleń
-
-
-
Cześć Wszystkim Mam pytanie bo mechanik mówi, że trzeba wymienić pompę wodna z paskami, a Ja w wakacje wymieniałam, czy mogę sama pompę wymienić bez pasków?
-
- 1 odpowiedź
- 2,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam Nurtuje mnie taki temat... Mam audi A4 B7, 1,9 TDI 115KM, rok 2007. Moje pytanie brzmi: czy obroty na biegu jałowym są ograniczone przez komputer do 3 tyś/min? Bo więcej nie da rady. Jak jest u was? Mam passata 1,9TDI 2001 130KM i tam kręci na maksa, a w audi tylko 3 tyś i nie wiem czy tak ma być czy to jakaś usterka wystąpiła. W komputerze wszystko gra, 0 błędów. Pozdrawiam Paweł
-
- 1 odpowiedź
- 4,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Mam pytanie co to moze byc, ze podczas zmiany biegow slychac na zewnatrz auta pstrykanie . Np gdy mam otwarte okno i wylaczony slilnik stoje w garazu i zmieniam bieg (na kazdy) to slysze pstrykanie, to samo jest przy wlaczonym i w trakcie jazdy. Kazdy bieg wrzucam bez problemu, jedyne 2 wchodzi nieznacznie ciezej od innych. O co chodzi z tym pstrykaniem? Z goory dzieki za pomoc, PS w srodku auta ni nei slychac cisza
-
- 1 odpowiedź
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Przymierzam się do wymiany włącznika świateł zwykłego na włącznik z auto światłami czy są jakieś zastrzeżenia co do wymiany czy to będzie działać czy potrzebna jest nowa instalacja czy tylko wymiana wyłącznika
-
- 1 odpowiedź
- 6,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich proszę o pomoc mam a4 b7 1,9tdi 116km 2006r mam problem auto dużo pali jak bym nie jechał 10l po mieście nie ma zadnych błędów auto dobrze przyśpiesza pali na dotyk nie dymi ale żre paliwo co robić pomocy
-
-
- 1 odpowiedź
- 5,7 tys. wyświetleń
-
-
witam, jak sprawdzić czy auto ma zamontowany alarm. Sprawdzałem po nr VIN i okazuje się że powinno mieć ale nie widzę nigdzie syreny i nie posiadam przycisków do wyłączania czujników w kabinie. Czy może mi ktoś podać jaki kod wyposażenia przypisany jest dla alarmu? Na stronie z kodami wyposażenia znalazłem to: WD4 = Anti-theft alarm system "plus" ale nie jestem tego pewien, ponieważ w/g serwisu audi ten kod oznacza "business comfort"
-
- 1 odpowiedź
- 4,1 tys. wyświetleń
-
-
Dlaczego te głowice tak pekaja ? Czy moze mi to ktos wyjasnic ? Co jest przyczyna tego
-
-
- 1 odpowiedź
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Temat walkowany ale ja nadal nie mogę nikogo znaleźć kto zrobił by mi ta podmiane. Oczywiście chodzi o wymianę manetki wycieraczek z pełnym FIS. Panowie mam a4 kombi listopad 2007 model 2008 i moje pytanie jaka mam kupić manetke. Czy jest ktoś z Wrocławia żeby zrobił mi to dobrze i żeby wszystko działało.? Pozdrawiam
-
- 1 odpowiedź
- 9,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam,moze ktos z kolegow pomoc jak stwierdzic czy auto posiada filtr czastek stalych,moze jak wyglada ,gdzie sie znajduje nie moge tego znalezc a na innym forum audi tylko sie wysmiewaja przykre z gory dziekuje i pozdrawiam
-
- 1 odpowiedź
- 3,8 tys. wyświetleń
-
-
Mam problem z klapą bagażnika ( sedan) raz się domyka a raz się nie domyka. Prawdę powiedziawszy częściej się nie zamyka.... Czy to jakaś drobna usterka czy trzeba już grzebać w jakiś siłownikach ?? Dziękuję, pozdrawiam.
-
-
- 1 odpowiedź
- 6,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam posiadam Audi A4 b7 i mam pytanie co do radia. Mam podstawowe radio sterowane kierownicą posiadające bluetooth i tu nasuwa się moje pytanie. Skoro radio posiada bluetotha i mogę przez nie rozmawiać przez telefon (działa bez zastrzeżeń) to czy mogę też słuchać tak muzyki z telefonu ? Moim zdaniem powinno być to możliwe... skoro dźwięk z tel z rozmowy jest to i muzyka jakoś powinna grać ? Pomoże ktoś wie ktoś coś na ten temat ? z góry dzięki
-
- 1 odpowiedź
- 3,9 tys. wyświetleń
-
-
witam, wszedzie szukam odpowiedzi na pytanie dotyczące mego audi. miesiąc temu kupilem ausi, wszystko było ok do pewnego momentu, mianowice: 1) podczas jazdy słychac dziwne stuki z przodu auta, gdy nacisne sprzegło raz sie wycisza raz nie ( np: jak lekko sie tocze z górki (2km/h) to tez słychac, gdy nacisne hamulec stuki ustają), 2) podczas dodawania gazu i odpuszczania naprzemiennie lewarek zmiany biegów lekko przesuwa sie przód >tył, 3) jazde z wyzsza prędkością nap 70 km/h na luzie to kierując klewarek do kierowcy lub pasazera słychac dziwne chrobotanie, ciche zgrzytanie- na sprzegle to samo, 4)przy przspieszaniu od 1.7 do 2.1 tys obrotów trzepie budą na dazdym …
-
- 1 odpowiedź
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Cześć Wszystkim Mam pytanie, jest tak płyn do chłodnicy szybko schodzi, silnik ma wysoką temperatura, i nakrętka od pojemnika płynu chłodniczego sie otwiera, i jeszcze parują szyby w aucie. Co to może być, filtry były wymieniane, Proszę o pomoc bo juz nie chce jechac do mechanika i wywalać pieniądze i tak dalej to samo
-
-
- 1 odpowiedź
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam,mam pytania odnośnie wymiany rozrządu: 1 po jakim przebiegu trzeba to zrobić? 2 jakie są koszty(materiał+robocizna)? 3 ile bierze za to aso? A i jeszcze sprawa wymiany świec.Interesują mnie koszty takiego zabiegu w aso i u znajomego mechanika.Po jakim przebiegu wymieniamy? Motor jak w opisie.Pozdrawiam
-
-
- 1 odpowiedź
- 3,4 tys. wyświetleń
-
-
Koledzy, jestem tu nowy i witam was serdecznie prosząc jednocześnie o pomoc. Mam audi A4 B7 silnik 1.6 ALZ zagazowany instalacją Geko, 2 lata jeździłem i bez problemu. 2 miesiące temu auto ni z tego ni z owego zaczęło mi gasnąć np. w trakcie postoju, nie chciał zapalić, przerzucałem na benzynę i palił, jak mi zrobił tak kilka razy to zacząłem jeżdzić na benzynie, ale okazało się że także potrafił zgasnąć. Zapalał się "check engine". Podłączałem pod komputer, i to u kilku mechaników wyskakiwały głównie 2 błędy: czujnika położenia wałka rozrządu i czujnika wału korbowego. Zacząłem od wymiany oleju, filtrów, świece, kable zapłonowe, a teraz wymieniłem także oba te czujniki, …
-
- 1 odpowiedź
- 2 tys. wyświetleń
-
-
Witam Mam pytanie samochód nie chce palić komputer działa dobrze , ale wydaje mi sie ze to akumulator tylko teraz takie jest pytanie : nie moge go wyjąć bo jest doczepiony czarny kabel i nie wiem od czego on jest mile widziana szybka odpowiedz , ponieważ potrzebuje auta pozdrawiam
-
-
- 1 odpowiedź
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam Wszystkich Potrzebuje pomocy w temacie przesłony bixenon w audi a4 b7 2005r po włączeniu świateł długich kontrolka na desce rozdzielczej się zapala a przesłona nie działa. Sprawdziłem bezpieczniki dobre sprawdziłem lampy na krótko i działają a w kosce napięcie pokazuje 2.8 volt . Dodam że to nie jedyny problem mianowicie przełącznik świateł w pozycji zero pali się zielona lampka pozycji na przełączniki i nie gaśnie. Do okola auta nic się nie pali oprócz podświetlenia tablicy cały czas swieci dlatego są wyjęte. I standardowo na postoju mocno rozladowuje akumulator aż 3.1A Proszę o pomoc od czego zacząć tylko nie piszcie że zmienić auto . Z góry d…
-
- 1 odpowiedź
- 5,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam problem z moim S4 B7 w temacie poboru prądu. Jest to cabrio, więc używam go bardzo sporadycznie. Pomimo to akumulator wytrzymuje max tydzień i jest kompletnie rozładowany. Kupiłem już 2 nowe akumulatory i problem się powtarza. Był już u 2 elektryków, którzy go sprawdzili i nie widzą aby gubił gdzieś prąd. Słyszałem, że ten model tak ma... choć nie chce mi się wierzyć. Macie jakieś pomysły?
-
- 1 odpowiedź
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam. W ostatnim czasie zauważyłem, że podczas jazdy ze stałą prędkością np. 90 km/h samochód sam przyspiesza i po chwili zwalnia. Dzieje się tak w krótkich odstępach czasu. Ciekawe jest to, że nie występuje to codziennie. Proszę o pomoc. Dodam jeszcze że po podłączeniu pod komputer wyskoczyło coś takiego: P0234 -Regulacja ciśnienia doładowania; osiągnięty koniec zakresu regulacji -nieciagly
-
-
- 1 odpowiedź
- 2,3 tys. wyświetleń
-
-
Mam pytanie czy możliwa jest wymiana licznika w a4 b7 2.0tdi na kolorowy z pełnym fisem,czy trzeba dokładać instalacje?W moich okolicach mało kto chce się tego podjąć.
-
- 1 odpowiedź
- 6,2 tys. wyświetleń
-
-
witam Mam bardzo dziwną sytuację i przeczytałem już niemal wszystko na forach związanych z audi i nie znalazłem nic podobnego do mojego problemu a mianowicie gdy rano jadę do pracy po przejechaniu około 1 km (zawsze praktycznie na tym samym odcinku) kończy się teren zabudowany wiec rozpędzamy auto i różnie czasami na 3 czasami na 4 albo 5 biegu auto tak lekko szarpnie i mrugnie kontrolka akumulatora na wyświetlaczu auta nie mogę podpiąć niestety pod komputer gdyż aktualnie jestem za granica pozdrawiam
-
- 1 odpowiedź
- 4 tys. wyświetleń
-