Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B7 (2004-2008)

Forum Audi A4 B7. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez Greg-or,

Witam, Czy ktoś może doradzić gdzie szukać ramienia od czujnika położenia xenonów w audi a4 b7 przedniego. Mam połamane ramię (w zasadzie jego brak - sterczy sam kikut z czujnika), sam czujnik jest sprawny, w oryginale kosztuje ponad 500pln Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 4,2 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez jacek13,

Witam fanów Audi. Mam pytanie związane z zaworem N75 ( turbiny). Posiadam Audi A4 B7 2.00 td BPW. Mam problem z zaworem sprawdzałem VCDS. Czy magę zamiennie zastosować zawór z B8 ? Wygląd jest taki sam jak w B7.Rożnica polega tylko na literce C na końcu nr zaworu. A8 https://allegro.pl/oferta/zawor-cisnienia-turbiny-egr-n75-audi-a4-b8-2-0-tdi-7582365630 A7 https://allegro.pl/oferta/zawor-cisnienia-turbiny-egr-n75-audi-a4-b5-1-9-tdi-7371199462?snapshot=MjAyMC0wMS0xMFQxNDowMzozMC4xNDFaO2J1eWVyOzNmNzI1NjRmZDZiNjgwOTNmMzkzMTk3OGZkNDI3NzkyNWFjZmRkYmE2ODFkMDkwMDc1MTQ2ZGI0NTRmOWE1OWI%3D

• 1 odpowiedź
    • 6,6 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez andy 14,

Witam serdecznie. Od jakiegoś czasu moje Audi A4 B7 2007r silnik 1.9 TDI BRB (116KM) bez DPF-a.straciło na mocy. Przedtem był bardziej dynamiczny, a powyżej 2200rpm dostawał power-a i rwał asfalt z drogi, a teraz jakoś ciężko się zbiera. Auto zapala od pierwszego razu bez względu na to czy jest zimny czy gorący, nie kopci, nie dymi, czasami przy dłuższej jeździe na obrotach ok. 2000 szarpnie przez ułamek sekundy raz lub dwa, a czasami podczas przyspieszania słychać taki dziwny odgłos od przepustnicy coś jak „kszy kszy”. Spalanie ma może ciut większe. VCDS nie wyświetla żadnych błędów, Filtr powietrza i filtr paliwa są nowe. Proszę o jakieś sug…

• 0 odpowiedzi
    • 3,8 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez Rafał1,

Witam. Jakie polecacie zimówki do a4 b7, trochę mam problem z wyborem , chodzi też o kasę.

• 1 odpowiedź
    • 3,7 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez hirek171,

Witam. Chciałbym zasięgnąć kilka informacji: Co zrobić gdy zapali się kontrolka filtra cząsteczek? Czy wymienić filtr ? koszt kilka tyś zł , Wybebeszyć go i oszukać kompa ? koszt 1000 zł , Może uda się go automatycznie wyczyścić jazdą na około 3 tyś obr przez 20 min? Skrzynia. Skrzynia do prędkości 80 km/h jest nie słyszalna i nie wyczuwalna lecz gdzieś okolo 80/90 km/h gdy zmienia bieg to juz głośniej to słychac i delikatne jest szarpnięcie. Co może być tego przyczyną? Pozdrawiam Audi A4 B7 2.0 TDi 2005 r 209.000 km

• 2 odpowiedzi
    • 3,9 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez jacek13,

Witam poproszę o rozszyfrowanie logów - dziękuję z góry za pomoc 14:59:18 Grupa 068: Particle Filter (Exhaust Gas II) 0.8 % Particle Filter Load Coefficient 26.0 Particle Filter Carbon Mass 0.0 % Carbon Mass Learned Value 14:59:18 Grupa 074: Particle Filter (Exhaust Gas III) 882 /min Engine Speed (G28) 162.0*C Temperature bef. Turbo Charger 1.00 Lambda/Oxygen Sensor Value 0.0 mg/suw Injection Quantity Offset 14:59:18 Grupa 073: Particle Filter (Vehicle Data) 5.1 l Consumption since Regeneration 80 km Distance since Regeneration 108.0 Time since Regeneration 0.8 % Cykl pra…

• 1 odpowiedź
    • 2,3 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez joanna555,

Mam kupioną zmieniarkę cd do schowka i radio concert2 ale nie wiem jak ją zamontowac. Proszę o pomoc.

• 0 odpowiedzi
    • 3,1 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez tomilondyn,

witam mam kilka pytań, odrazu powiem ze użyłem opcji szukaj ale nie uzyskałem interesujacych mnie odpowiedzi. wiec tak mam A4 B7 diesel 2007 2.0L , interesuje mnie opcja bluetooth czy to jest standart? czy tylko w wersjach S-line czyli z navi itd? zeby sie polaczyc z telefonem trzeba cos do kupic? np "patron-a" druga sprawa - olej? jaki polecacie , producent zaleca castrol - jaki wy uzywacie? trzecia - klawisz na kierownicy "Function" nie dziala, to znaczy po wcisnieciu jego pokazuje sie na FIS informacja NO FUNC. od czego ten klawisz jest? po drugiej stronie jest klawisz ktory wyglada jak klawisz od zestawu glosnomowiacego on rowniez wyswietla ta sama opcje. dodam ze je…

• 3 odpowiedzi
    • 3,7 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez makian,

Witam serdecznie. Drodzy koledzy mam problem mam audi a4 2,0 tdi avant z 2007 roku,potrzebuje informacji jak mogę złożyć lusterka zewnętrzne próbowałem na wszystkie sposoby i nie mam pojęcia.Dziękuję za pomoc,pozdrawiam!!!

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 6,2 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez stanlej,

http://allegro.pl/audi-a4-b6-b7-listwa-listwy-drzewo-drewno-i2558979323.html http://allegro.pl/listwy-ozdobne-listwa-drewno-audi-a4-b6-b7-8e0-i2568567810.html mam a4 b7 2006 rok sedan obecnie mam listwy srebrne wew . takie aluminium lub podobny kolor lecz podobaja mi sie takie jak w linkach czyli drewniane wszystko zapaliczka pas na desce i mieszek do biegów jak zdemontować takie listwy czy trzeba całe boczki zdjąć ?? byłem w aso lecz gosciu vin potrzebuje auta z takimi listwami zeby mi sprawdzic po ile są czy przerabiał to juz ktoś ?? czy posiada ktoś nr czesci ?? czy jest ktoś chetny na zamiane listw kolor alu na drewno

• Upvote
    • 5 odpowiedzi
    • 9,3 tys. wyświetleń
  11. Witam Nie tak dawno zakupiłem A4 B7 kombi z 2005 roku.Mam problem z oświetleniem tablicy rejestracyjnej. Wymieniłem żarówki na nowe i nie pomogły. Dodam jeszcze że oprócz oświetlenia tablic nie działa też oświetlenie schowka i lampka w klapie bagażnika:/ Pozdrawiam

• 1 odpowiedź
    • 5,5 tys. wyświetleń
  12. Witam mam audi a4 b7 1.9 tdi i mam problem z temperatura. Tak już się działo gdy nie było mrozów. Prawdopodobnie od początku gdy go kupiłem ( wrzesień). Auto nagrzewa się do 90c jedynie gdy nie włącze ogrzewania ani nawiewu. Inaczej spada po minucie do 70c i nagrzeje się maksymalnie do 70c z ogrzewniem czy to podczas jazdy czy postoju.Termostat wczoraj wymieniony firmy wahler i bez zmian. Dodam ,że cieple ogrzewanie i nawiew działa bardzo dobrze. Mam w planach wymianę czujnika temperatury ale wątpię by to coś dało. Jakieś sugestie panowie? Z góry dzięki

• 1 odpowiedź
    • 4,2 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez gorgi1,

Witam czy ktoś z was koledzy /koleżanki jezdzi w silnikach tfsi 2,0 itd na paliwie SHEll 100 oktanowym

• 0 odpowiedzi
    • 812 wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez Rafał1,

Od niedawna jestem posiadaczem audi B7 i mam takie pytanko,czy da rade jakoś założyć nawi ,czy jest to możliwe? jak to zrobić,

• 0 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez wiciu,

Witam! Dość ciemno są podświetlane zegary w moim audi B7 . Czy istnieje możliwość regulacji tego podświetlania i jak to zrealizować. Pozdrawiam Wiktor Ptak.

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 7,8 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez ogioldzik,

Moje 1,9 TDI zapaliło, chwilę pochodziło i zgasło. Nie chciało odpalić. Odpalił dopiero sposobem na stary samochód czyli gaz do dechy i kręcenie kluczykiem przez 10-15 s. Po podpięciu pod komputer nie wykazało żadnych błędów. Po jakimś czasie problem się powtórzył. Wydaje mi się, że może być tak, że schodzi paliwo. Jaka może być tego przyczyna?

• 0 odpowiedzi
    • 7,7 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez zeppelin,

Witam Panowie szukałem po forum ale nigdzie nie moge znaleźć info na temat nawigacji z tego co wywnioskowałem to chyba mam bns 5.0. wyglada ona tak : http://data.motor-talk.de/data/galleries/842037/150738/bild-27313.JPG Pytanie czy podejdzie płyta z rns-e bo nawet na allegro nie ma tej do bns :/ Czy ma ktoś moze taką płyte do pozyczenia lub może udostępnić obraz, bo tylko z nią można podobno zmienić język, a szukam wszędzie gdzie sie da i nic. Jeszcze jak by była jakaś instrukcja dostepna to juz mistrzoswo swiata by było. Z góry dzięki

• 0 odpowiedzi
    • 3,2 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez Ejwon,

Witam. Mam lampy 8e 941 004 am 12v pl 00 dcr 00 rl Z opisu lampy wychodzi, że jest to bi Xenon. Sprawdziłem i mam zarniki d1s osram xenarc 66140 W zasadzie jeżdżę cały czas na auto, więc nie wiem jak jest na mijania. Ale zdarza mi się, że podczas jazdy potrafią mi migać/ podskakiwać przez moment światła następnie się stabilizują. Miał ktoś taki przypadek?

• 0 odpowiedzi
    • 1,9 tys. wyświetleń
  19. Witam! Czy mieliście kiedyś problem z kołem dwumasowym? Otóż, od dwóch tygodni zauważyłem, że silnik jakoś dziwnie klekocze na wciśniętym sprzęgle. Gdy jest na biegu jałowym bez sprzęgła albo podczas jazdy, tego klekotu nie ma. Ktoś kto nie jest osłuchany tego silnika nie jest w stanie tego zauważyć w pierwszej chwili. Samochód jeździ i reaguje na gaz prawidłowo. Rozmawiałem z mechanikiem i ten stwierdził, że to oznaki zużytego koła dwumasowego. Dodam, że to motor 1.9TDI z przebiegiem 170 tys. Czy mieliście już taki przypadek? Jakie są ewentualne koszta i co trzeba wymienić? Z góry dziękuje za fachowe odp. Pozdr.

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 14,3 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez slaw,

Zauwazylem,ze od jakiegos czasu jak rano odpalam samochod to obroty sa na 1000 (to chyba jest normalne), ale gdy ruszam bez dodawania gazu to podnosza sie do 1200 i gdy hamuje to nadal stoja na 1200,dopiero jak prawie się zatrzymam to spadają .Dalej jade do pracy i mam po drodze kilka skrzyzowan ze swiatlami i jak sie zatrzymuje to nadal obroty wynosza 1200 i tak przez jakies 10-15 minut i problem znika. Czasami tez mi sie tak dzieje jezeli stoje w korku (auto jest rozgrzane) to obroty z niczego potrafia sie podniesc na okolo 1100- 1250. Czy ktos moze wie co to sa za objawy? Dodam że VAG żadnego blędu nie wyrzuca,przepustnica wyczyszczona.

• 4 odpowiedzi
    • 5,9 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez miroaudi,

wymiana silnika audi a4b7 bpp 2.7, na silnik z a6c6 bpp 2.7, roznica; ma ktos jakis pomysł jestem w kropce.

• 0 odpowiedzi
    • 1,7 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez jando,

Witam, Chciałem poprzez VCDS-a zdiagnozować poprawność działania czujnika położenia pedału sprzęgła ale VCDS we wskazanym polu wyświetla N/A (not available). Sprawdzałam zgodnie z opisem na innym forum: "[01 engine] - silnik Wbieramy [08 Means Block] - wartości mierzone, wybieramy kanał 006 [GO] W drugim okienku powinny być widoczne trzy zera (000) - u mnie N/A Po wciśnięciu pedału sprzęgła oraz hamulca zera powinny zamienić się w jedynki (naciskając samo sprzęgło zmienia się pierwsze zero, naciskając hamulec dwa ostatnie zera) ; czyli naciskając równocześnie sprzęgło i hamulec wyświetlona wartość to 111" Może ktoś spotkał się z podobnym problemem. Możecie spr…

• 1 odpowiedź
    • 13 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez szeryf,

Witam, auto posiadam od 2 tygodni, kilka dni temu zauważyłem że nie działa tylna wycieraczka. Dzisiaj ściągnąłem tapicerkę z klapy, silniczek rozebrałem, nie był zalany płynem, spryskiwacz działał normalnie. Sprawa jest o tyle dziwna, że jak wysunąłem trochę tą białą dużą zębatkę, i ją obróciłem ręcznie (obojętnie do jakiej pozycji), to po jej wciśnięciu i podłączeniu wtyczki (manetka ustawiona na działanie wycieraczki), silniczek się włączał i obracał zębatkę do pozycji wyjściowej, i koniec. I tak za każdym razem. Teraz nie wiem czy to wina silniczka (elektroniki), czy może czegoś innego? Miał ktoś podobną sytuację? Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 3,8 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez yeezy,

Czołem wszystkim. Mam pewien problem, natomiast chodzi o moje radio/nawigację BNS 5.0. Nie czyta on tytułów utworów z płyty cd. Tyczy sie to zarówno płyt nagranych (.mp3) jak i płyt oryginalnych. Pliki .mp3 mają dodane tagi/informacje w pliku więc wszystkie dane do zczytania nazwy utworu/wykonawcy są. Sprawdzane w innych samochododwych odtwarzaczach i wszystko się wyswietla parwidłowo, niestety nie u mnie. Tytuły nie wyswietlają się ani na odtwarzaczu, ani na FIS. Nazywane są przez samochód jedynie jako "Track 1", "Track 2" itd. Jedyne co mogę zrobic to manualnie wprowadzić sobie nazwę płyty z posiomu radia w opcjach, ale to nie ma totalnie sensu. Tak dla informacji: nie …

• 0 odpowiedzi
    • 3,3 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez adamsON,

witam, mam do wymiany tylni zderzak i podczas przegladania ebaya natrafiłem na kompletny zderzak z czujnikami parkowania (moja wersja takowych nie posiada) i teraz mam pytanie co mósiał bym zrobić żeby je podłączyć?jakiś dodatkowy moduł? z jakimi kosztami to się wiąże? pozdrawiam

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 4,5 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.