Audi A3 8P (2003-2012)
Forum Audi A3 8P. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
460 tematów w tym forum
-
Witam wszystkich. Jakie świece zapłonowe byście zaproponowali do silnika 1.6 BSE 102 konie benzyna ? Z góry dziękuje.
-
- 1 odpowiedź
- 8 tys. wyświetleń
-
-
Witam ponownie. Mam nastepujacy problem. Wymienilem czujnik światła stop i... teraz świeci się cały czas światło stop, a kontrolka od świec żarowych mruga , czym to może być spowodowane? Pomocy
-
-
- 2 odpowiedzi
- 19,4 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, może ktoś ma podobne doświadczenie i się ze mną nim podzieli. Chodzi o problem z szarpaniem auta przy zmianie biegu na wyższy oraz dodanie gazu. Podczas tego „szarpnięcia” wskazówka od obrotów się na chwilę cofa i potem wraca na swoje miejsce. Problem jest bardzo uciążliwy, mechanik stwierdził że trzeba wymienić wałek rozrządu, głowicę, jakieś szklanki (nie orientuje się zbytnio w tych tematach). Samochód odebrałam po wymianie tych rzeczy, chodził bez zarzutu do czasu. Po miesiącu od naprawy podczas jazdy poczułam delikatne szarpnięcie i tak już pozostało, nie zawsze co prawda ale da się to odczuć, zwłaszcza jak jadę z większą prędkością i dynamicznie zmieniam bieg…
-
- 0 odpowiedzi
- 425 wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Witam, napotkałem problem w audi a3 8p 2.0 tdi w dsgieku. Mianowicie zaczęło występować szarpanie obrotami. Auto ma przejechane 200tys. Pod komputerem auto nie wykazuje żadnych błędów. Będąc u dwóch mechaników nikt nie wie od czego może takie coś występować. Pozdrawiam 0ea7bef1-3199-49d7-8298-cd8e1f5e3345.mp4 62b343ce-589f-4311-83b8-f1212ba8f43e.mp4
-
- 0 odpowiedzi
- 547 wyświetleń
-
-
Witam, jestem tu nowy więc proszę o wyrozumiałość. Audi A3 8p 1.6 102 km sama benzyna bez gazu. Mam takie mały problem. Otóż obojętnie na którym biegu gdy puszcze pedał gazu po chwili czuć takie 2-3 lekkie szarpnięcia. Wszystko jest ok, autko ładnie jeździ, nie mam z nim żadnych innych problemów. Proszę o podpowiedź co to może być. Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam identyczny problem jak kolega z filmu aczkolwiek inny pacjent bo audi a3 8p 2006, 2.0 tfsi. Co to może być? Dodam, że pod filmikiem autora nie ma rozwiązania tego problemu. 2024-09-29-18-58-52.mp4
-
- 0 odpowiedzi
- 765 wyświetleń
-
-
Dzień dobry. Posiadam audi a3 8p 2.0 tdi 140 samochod podczas przyspieszania na 4 5 i 6 biegu szarpie I nie ma siły przyspieszać jakby mu czegoś brakowalo auto było już u 3 mechaników I nie wiedzą co moze byc. Były wymienione wtryski turbina regenerowana vacum wymieniona i dalej nic. Może ktoś się spotkał też z takim problemem kiedyś i mógłby powiedzieć co by można było jeszcze sprawdzić? Pozdrawiam
-
- 1 odpowiedź
- 1,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam a3 8p 1.6 102 km kupione niedawno ogólnie wszystko git na jałowym pracuje równo ale na każdym biegu po puszczeniu sprzęgła autko szarpanie ze dwa razy w jednej sekundzie dzieje się tak tylko po puszczeniu sprzęgła zrobiłem mały test każdy bieg dodaje i ujmuje gazu i zero szarpań w różnych kombinacjach czyli przepustnica wychodziła by ok drugi test bez gazu na każdym biegu naciskam puszczam sprzeglo i jest to szarpnięcie moj faworyt to poduszki silnika w ostateczności sprzęglo ale też przez myśl przychodzi mi wysprzprzeglik dodam że na zimnym jest ciut lepiej i jak wiozę 3 osoby to też mam wrażenie że lepiej jest co o tym sądzicie ?
-
-
- 2 odpowiedzi
- 3,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam jak w tytule posiadam audi 1,9 105km BLS problem mam taki ze przy 1900 do 2300 obr/min szarpie nie ma mocy po 2300obr /min idzie kupa czarnego dymu i jedzie jak szatan na kompie nic nie pokazuje mechanik rozkłada ręce co to może byc za przyczyna wierze w forum że pomożecie DPF wyczyszczony ,przepływka wymieniona, n75 wymieniony ,egr wyczyszczony pozdrawiam
-
- 1 odpowiedź
- 2,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich, posiadam audi A3 8P sportback 1.8 TFSI 160km auto na oryginalnej mapie bez chipa Problem pojawił się pierwszy raz dzisiaj, otóż jadąc np. Dwójka i po puszczeniu pedału gazu szarpnęło autem tak jak by trzymał bieg z trójka to samo z 4, 5 tki nie miałem gdzie wbić o 6 stce to już nie mowy bo do autostrady mam 75 km A paradoks jest taki że jak zgasiłem auto podczas jazdy i zapaliłem na nowo problem ustal całkowicie, jakieś sugestie z waszej strony co to mogło być?
-
-
- 2 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
-
-
Witam, jestem dość świeżym posiadaczem mojej A-trójeczki Zastanawiają mnie 3 rzeczy 1) czy jest jakaś możliwość podłączenia NokiiE52 tak by podczas dzwonienia uruchamiał się system audio jako zestaw głośnomówiący? - najbardziej zalezaloby mi na podłączeniu bluetooth (jeżeli się da) 2) mam takie radyjko (oryginal) z funkcją navi gdzie mogę znaleźć CD/DVD do Navi by działało w polsce z naszymi drogami i co musze jeszcze zrobic? 3) To już takie dodatkowe pytanie, czy da się zrobić menu w audi na język PL temat tez by dotyczył radia? Zgóry dziekuję za pomoc pozdrawiam wszystkich forumowiczów
-
- 0 odpowiedzi
- 4 tys. wyświetleń
-
-
Cześć. Na biegu jalowym trzesie mi karoserią, czuc na podlokietniku, czy zagłówku, nawet jakby lekko na szybie. Komplet cewek Beru wymieniony, rozrzad robiony kompletny 10 tys temu, komplet osprzetu wraz z napinaczem wymieniony. Trzesie mi coraz bardziej kabiną, szczegolnie od strony osprzetu na biegu jalowym, podczas jazdy jest ok, auto zbiera sie dobrze. Zostala wymieniona wtyczka 4tej cewki, bo zostala polmana przez mechanikow Zarejestrowalem w carscaner takie przerwy zaplonu. Moze tak trzasc budą od starych swiec? Podczas dodawaniu gazu slychac tez delikatne rzęźienie, ktore ustepuje po chwili od puszczenia gazu. Co robic? Prosze o pomoc.
-
- 0 odpowiedzi
- 134 wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Siema mam problem z tyrkotaniem Na zimnym spokój na rozgrzanym na postoju i przy przyspieszaniu do ok 1500/2000 tyś obrotów słuchać tyrkotanie W aucie założony stożek gąbkowy Pod maskę jak patrzyłem i mniej więcej diagnozowalem gdzie może to być to w okolicach świeć pod kolektorem ssącym. Samochod audi a3 8p 2009r 2.0 tfsi dsg
-
- 0 odpowiedzi
- 619 wyświetleń
-
-
Koledzy witam mam taki problem a3 ,2.0tdi 170 bmn i mianowicie problem jest taki po dodaniu gazu np ,do 3 tys i jak spadną obroty to słychać powietrze uchodzące takie psss przez dwie sekundy jakby gdzieś z boku silnika ,dodam że dolot cały sprawdzony i wgl nie nie kopci zero wszystko sprawne tylko mówię jest takie coś jakby powietrze uchodziło przez dwie sekundy
-
- 0 odpowiedzi
- 842 wyświetleń
-
-
Cześć i czołem. Niestety stał się pech w moim Audi. Przy wymianie tarcz i klocków z prawej strony ukręciłem gwint na zwrotnicy. Druga strona wymieniona bez problemu a tutaj miałem wrażenie jakbym dokręcał śrubę w maśle i nagle puściło. Kręci się ale nie wypada. Proszę podpowiedzcie wymiana zwrotnicy w tym wypadku czy jest opcja jakimś magicznym sposobem taki gwint na nowo urobić? Dzięki!
-
- 0 odpowiedzi
- 1,2 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, mam problem z regulacją lędźwi, początkowo paliło mi bezpiecznik i nawet gdy wymieniłem, po kilku godzinach znowu był spalony. Wypiąłem kostkę od fotela pasażera i problem zniknął, bezpiecznik cały czas działa. Czy jest to kwestia niestety silniczka czy jednak jest szansa na przetarty gdzieś kabel, jak tak to w którym miejscu najczęściej się przeciera. Napomknę tylko, że po wpięciu bezpiecznika, w fotelu pasażera silniczek pracuje, więc nie wiem czy na pewno jest spalony. Mam nadzieję że napisałem z sensem, pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 902 wyświetleń
-
-
Witam. Mam mały problem. Nie można nigdzie kupić takiej uszczelki. Czy można jakąś inną ją zastąpić? Czy już ktoś robił coś takiego?
-
- 0 odpowiedzi
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Proszę o pomoc po wymianie pompowtrysków simensa w audi a3 silnik bmn 170 KM i zmapowanym silniku do 210 KM osiąga jedynie 140 KM na hamowni, mechanicy twierdzą ze to wina wtrysków i twierdzą ze soft do mapy bez zmian lecz od seri to o 30 koni za mało
-
- 0 odpowiedzi
- 1,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam taki mały problem. A3 8P 1.6 102km, dzisiaj po odpaleniu na zimnym zapaliła mi się kontrolka ESP i słyszałem że załączył się wentylator na maksymalne obroty. Po wyłączeniu i ponownym uruchomieniu silnika wszystko było ok. Oprócz tego auto sprawuje się dobrze, płyn chłodniczy jest, silnik rozgrzewa się normalnie, trzyma temperaturę. Co to może być? Pozdrawiam
-
- 8 odpowiedzi
- 6,8 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, Mam problem z wentylatorem na chłodnicy. Audi A3 8P benzyna 1,6 2003r Ostatnio po powrocie do domu i wyjściu po ok. 20min na dwór zauważyłem że ten duży wentylator cały czas pracuje, mimo że temperatura była już zbita, a auto nie było nawet na zapłonie. Odłączyłem akumulator na chwilę, ale po jego podpięciu wentylator znów się włączył. Jako że było już późno odłączyłem akumulator na noc. Następnego dnia po podpięciu akumulatora wentylator się nie włączył. Zrobiłem jazdę testową i wentylator wcale nie odpala. Sprawdziłem i okazało się że zawiesiły się szczotki. W ogóle nie dotykały komutatora, poprawiłem je i teraz znowu ten duży wentylator…
-
- 0 odpowiedzi
- 1,1 tys. wyświetleń
-
-
Witajcie, pacjent A3 1,6 MPI 2004r. , problem z układem chłodzenia. Auto mam od niedawna, przejechałem kilkaset km. Po zakupie wymieniony termostat, bo silnik się nie dogrzewał, po wymianie problem znikł, silnik normalnie łapie temp. 90 st. Ale w pewnym momencie podczas jazdy włączyły się wentylatory chłodnicy na maksymalne obroty (mimo spokojnej równej jazdy i temp ok 0 st. na zewnątrz), po jakimś czasie włączyła się czerwona kontrolna chłodzenia (kuhmittel). Podjechałem do mechanika, podpiął komputer i wykazał błąd czujnika temperatury. Ruszyłem, to samo plus zaczęła rosnąć temperatura, doszło do 110 st to wyłączyłem silnik. Czujnik został wymieniony, ale dalej po ok 20…
-
- 0 odpowiedzi
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Witajcie. Nie wiecie jak jest z wentylatorami od klimatyzacji? Są dwa (większy i mniejszy), a po włączeniu klimy włączy sie tylko jeden, ten większy. Spotkał się ktoś z podobna sprawą i moze coś podpowiedzieć?
-
-
- 4 odpowiedzi
- 5,6 tys. wyświetleń
-
-
Witajcie, Audi A3 8P - 2003. Mam problem z wiatrakami chłodnicy (duży + mały od klimatyzacji) Po przeglądzie klimatyzacji, wyszło ze wiatraki w ogóle się nie kręcą. Pojechałem do elektryka, wymienił mi mały wiatrak bo poprzedni podobno się spalił, a duży stwierdził, że kręci się dopiero po osiągnięciu przez silnik odpowiedniej temperatury. Wtedy nie byłem jeszcze świadom, dopóki nie zaczerpnąłem wiedzy na forum, że powinny się kręcić oba (na włączonej klimatyzacji) i mają one swoje biegi, a duży steruje małym. Mały po odpaleniu klimatyzacji się kręci, duży stoi. VCDS wykazał czujnik g83. Na początku wymieniłem czujnik temperatury g62, potem dopiero ten który pok…
-
-
- 2 odpowiedzi
- 6,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam, bardzo Was proszę o pomoc. Zauważyłam, że wiatrak od klimatyzacji chodzi cały czas po zgaszeniu samochodu. Jedyna opcja by się zatrzymał to rozłączenie bezpiecznika I teraz tak jeżdżę. Co może być tego przyczyną? Czy faktycznie trzeba wymienić oba wiatraki? Słyszałam że koszty tego są duże Chodzi o auto Audi A3 19.tdi 2004 r.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
witam jestem tu swiezakiem i moje pytanie jest takie poszkuje zwiazki do naglosnienia od bose ale czy wiązka od "angola" bedzie ta sama co od EU i czy rok auta ma cos do tego czy wystarczy aby model sie zgadzal? a3 5D. jesli walnolem jakiegos babola to przepraszam jestem tu pierwszy raz:)
-
- 0 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
-