Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A3 8P (2003-2012)

Forum Audi A3 8P. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez Juzek1924,

Witam sprawa jest taka mam audi a3 8p 2003r 2.0tdi BKD kod silnika wymieniłem w niej skrzynie biegów z łożyskiem oporowym i prawa pół os po awarii i teraz jest sprawa taka że nie zawsze czasami z reguły po jakiejś trasie gdzie trochę jadę dalej np z 100km po autostradzie jak później zjadę z trasy mam w aucie takie szybkie głośne tykanie pukanie nie wiem nawet jak to opisać po wciśnięciu sprzegla ustaje albo jest trochę ciszej czy to raczej koło dwumasowe? Ktoś mi powiedział że to może być jakieś łożysko od klimatyzacji ale co może mieć sprzęgło to klimatyzacji. Trochę słabo to wytłumaczone ale slaby jestem takich sprawach może ktoś miał z was podobna sytuację .

• 1 odpowiedź
    • 4,2 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez Wojtaz777,

Witam, przytrafił mi się problem od czego tu zacząć. Wracałem z pracy jechałem autostradą, jechałem na 6 biegu 140 zbliżałem się do ronda zacząłem wiec hamować i redukowałem biegi oczywiście zwalniając pierw na 5 potem na 4 bieg gdy rozpędziłem się chciałem wbić 5 bieg i gałka zatrzymała się na 5 biegu lecz auto nie zapieło biegu i jakby jechało na luzie tak samo z 6 biegiem. Nie wiem co to może być nie było z tym problemu wszystkie inne biegi działają bez zarzutu wsteczny również. Tylko gdy wrzucam 5 i 6 bieg to ich brakuje pacjent to Audi A3 8p 2.0tdi 2003r

• 0 odpowiedzi
    • 1,4 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez str92,

Cześć, mam takie pytanko. Chce sobie zrobić zabezpieczenie w postaci odcięcia pompy paliwa. Potrzebowałbym odpowiednich schematów elektrycznych. Znalazłem w internecie wszystkie ale do 8L, do 8P nie widzę. Czy ktoś z Was miałby coś takiego? Pozdrawiam

• 1 odpowiedź
    • 5,9 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez Lukaszpiotr181,

Witam mam problem wyskakuje mi błąd 16555 (Po171) zbyt uboga mieszanka . Może ktoś zna rozwiązanie problemu i gdzie leży przyczyna?

• 1 odpowiedź
    • 1,3 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez Tomek777,

Witam wszystkich forumowiczów . Mam problem ze swoim Audi cały czas pali się kontrolka byłem u mechanika i on nie wie co ona oznacza . Podłączył pod komputer i wszystko gra silnik cacy wykryło tylko problem z przyśpieszeniem bocznym . Czekam na tel od mechanika ale chyba się jeszcze nie dowiedział bo nie dzwoni . Kontrolka wygląda w kółku zakończonym strzałką jest trójkąt z wykrzyknikiem . Kontrolka jest koloru żółtego . Czy można jeżdzić samochodem z tą kontrolką ?? Ogólnie autko nie daje żadnych sygnałów że coś nie tak . Czy ktoś miał podobny problem ?? Proszę o Pomoc Tomek

• 6 odpowiedzi
    • 68,1 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez skaysior,

Witajcie, potrzebowałbym pomocy z czujnikiem temperatury spalin w tym silniku, mianowicie mam błąd w VCDS: 17861 - czujnik 1 temperatury spalin (g235) P1453 - 001 - przerwa / zwarcie z plusem - MIL Zapalona I tutaj moje pytanie, czy w 1.6 fsi tez występują 2 czujniki temperatury spalin jak w jednostkach uturbionych? I gdzie dokładnie w tym silniku znajduje się ten czujnik? Z góry bardzo dziękuje.

• 0 odpowiedzi
    • 2,1 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez krystek1237,

Witam jak w tytule założyłem nowy komplet sprzęgła LUK po wymianie pedał sprzęgła hałasuje może dziwnie to brzmi ale tak jest pedał sprzęgła hałasuje wydaje dziwny dźwięk tak jakby jakiś plastik w samochodzie rzęził ale wszystko sprawdziłem i to jednak pedał tak robi na jałowym biegu rzęzi i również nasila się to podczas dodawania gazu/ zwiększania prędkości. Z góry dziękuję za odpowiedzi może ktoś z was mi pomoże. Ps mechanik nie ma pojęcia czemu tak się stało po wymianie kompletu l.

• 0 odpowiedzi
    • 1,8 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez SlawekCZ,

Dzień dobry wszystkim. Co mniej, więcej 2 dni ok. 21.30 rozkodowuje się radio i zeruje zegar. Cuda dziwy. Auto rano pali ok. Miał z Was ktoś taki przypadek. Posiadam Audi a3 8p 2007 1.9 tdi. Pozdrawiam.

• Like
    • 2 odpowiedzi
    • 1,8 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez Koltii,

Siema mam problem z tyrkotaniem Na zimnym spokój na rozgrzanym na postoju i przy przyspieszaniu do ok 1500/2000 tyś obrotów słuchać tyrkotanie W aucie założony stożek gąbkowy Pod maskę jak patrzyłem i mniej więcej diagnozowalem gdzie może to być to w okolicach świeć pod kolektorem ssącym. Samochod audi a3 8p 2009r 2.0 tfsi dsg

• 0 odpowiedzi
    • 614 wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez mspc,

Witam, Niestety zgubiłem nakrętkę kołpakową od tylniej lampy Audi A3 8P - tzn. przy demontażu lampy wpadła mi do środka karoserii łączącej bagażnik a lampę. Jest to nakrętka oznaczona nr 4 w tym temacie: Czy ktoś wie gdzie można dostać taką w internecie? Mam na myśli konkretne miejsce gdyż szukam i nic nie mogę znaleźć (jedynie http://sklep.auto-plus.pl/start.asp?WCU=~TUI4UDA5NDUzMDA%3D) lecz nie jestem pewny tej strony, za mało informacji.. Ewentualnie czy jakiś zamiennik sprawdzony pasował by. Jeśli chodzi o sklepy stacjonarne to jestem z Krakowa. Dzięki za informacje.

• 0 odpowiedzi
    • 1,9 tys. wyświetleń
  11. Cześć i czołem. Niestety stał się pech w moim Audi. Przy wymianie tarcz i klocków z prawej strony ukręciłem gwint na zwrotnicy. Druga strona wymieniona bez problemu a tutaj miałem wrażenie jakbym dokręcał śrubę w maśle i nagle puściło. Kręci się ale nie wypada. Proszę podpowiedzcie wymiana zwrotnicy w tym wypadku czy jest opcja jakimś magicznym sposobem taki gwint na nowo urobić? Dzięki!

• 0 odpowiedzi
    • 1,2 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez str92,

Panowie taka ciekawostka, podobno po każdych przejechanych 100 tys jesli auto jest serwisowane w autoryzowanym serwisie, ścinana jest jedna główka z bloku silnika. To co widzicie za przewodem. Pochwalcie się jak jest u was, czy rzeczywiście potwierdza się to z waszymi przebiegami. No i oczywiście czy ktoś potwierdzi to co napisałem. Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 4,2 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez FIFI,

Witam wszystkich, jest to mój pierwszy post na grupie. Właśnie stałem się posiadaczem A3 z fabrycznym radiem. Muszę przyznać, że dzięki wzmacniaczowi, który znajduje się w bagażniku gra to naprawdę fajnie. Ponieważ chciałem słuchać muzyki z telefonu i podłączyć kamerkę cofania zmuszony jestem na zmianę tego audio. Są na rynku sprzęty 2-DIN Pioneer 160, czy 360 lub Sony, ale to jest wydatek blisko dwóch tysięcy. Oczywiście jeśli nie będzie innego sposobu to tak trzeba będzie zrobić. Zastanawiam się, czy może zakup używanej nawigacji rozwiąże mój problem.W związku z tym mam do Was pytanie co polecacie. Czy ktoś przerabiał ten temat?

• 0 odpowiedzi
    • 1,8 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez Zielony,

Cześć otóż mam problem z otwieraniem auta z pilota Poprostu nie otwiera się, bateria została wymieniona, pilot miga więc chyba działa ,dodam że przy baku cos cyka przy kliknięciu na pilot , i również domykanie szyb dziala jak przekręcę kluczyk dłużej Ma ktoś jakieś pomysły? Od czego zacząć?

• Thanks
    • 5 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez Robinio2014,

Witam,chciałem wymienić kierownicę w a3 8p 2003r.Obecnie mam założoną czteroramienną ale kupiłem trójramienną z poduchą i tu zaczął się problem.Stara poduszka jest z inną wtyczką i jest inne wejście na taśmie w kierownicy jak poniżej na fotach. Kupiona kierownica,poduszka ma inną wtyczkę(foto) Teraz nasuwa się pytanko czy wymienić taśmę podkierownicą aby pasowała do nowej poduchy,czy iść na skróty i poprostu przelutować wtyczkę do nowej kiery?Ktos przerabiał już podobny remat?

• 4 odpowiedzi
    • 3,9 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez TomWit,

Cześć. posiadam audi a3 2006r. Mam fabrycznie wstawione do miej radio na kasety. Mam pytanie czy do takiego radia (nie mam AUX) jest możliwe wczepienia modułu Bluetooth/ kostki Bluetooth. Jeśli nie to jakie macie alternatywy? Ogolnie nie działa mi gniazdo na zapalniczkę i czy to problem. Nie znam się za bardzo na tym wiec liczę na pomoc. Za każdy komentarz z góry dziękuje.

• 0 odpowiedzi
    • 1,2 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez melson00,

Witam. Mam w planach wrzucić felgi 17 do audi a3 ET35. Mam zamiar dać koła 205/50. Co o tym myślicie?

• 0 odpowiedzi
    • 1 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez marcin664,

Witam, 1. czy to normalne w klimatroniku żeby sam zwiększał siłę nawiemu pomimo wyłączonej funkcji AUTO?? 2. gdy stoję na postoju czuję w kokpicie wibracje silnika czy to normalne czy może jakaś poduszka silnika jest do wymiany??

• 2 odpowiedzi
    • 4 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez jk31jk,

Witam, w modelu A3 8P zaczęła mi migać co kilka kilometrów lampka, pomarańczowa ikona silnika, czyli chyba kontrola spalin. W drodze powrotnej od dealera. Może ktoś miał takie sytuacje? Jak to zinterpretować.? Audi 2009 rok.

• 0 odpowiedzi
    • 1,4 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez yogy234,

Cześć wszystkim, mam ofertę kupna A3 2006r 2.0 FSI, jak myślicie dobry wybór silnika? Jakieś opinie sugestie?

• 1 odpowiedź
    • 2,6 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez Pioti,

Wiecie Panowie jak wymienic gałke biegow wraz z mieszkiem? Audi a3 8p ktos zle zalozył i mi czasami 1 bieg nie chce wchodzić...pozatym jest luzna gałka.

• 0 odpowiedzi
    • 1,7 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez Mirek93,

Witam Wszystkich, Mam problem z turbo, może ktos będzie wiedział co może być tego przyczyną. Otóż, podczas gwałtownego przyspieszania przy 90-110 km/h, po zdjęciu nogi z gazu i zredukowaniu prędkości, samochód traci turbo. Dopiero w momencie zgaszenia samochodu i ponownego jego odpalenia turbo na nowo zaczyna działać. Co ciekawe, przyśpieszając "umiarkowanie" bez gwałtownego zwiększenia obrotów i prędkości, moge równie dobrze jechać 150-160 km/h i turbo dalej będzie aktywne. Czy ma ktoś może jakiś pomysł co to może być? Trochę to dziwne, że turbo na nowo wraca do działania, po zgaszeniu i ponownym odpaleniu samochodu. Dzięki za pomoc. Marcin

• 1 odpowiedź
    • 1,5 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez dagamic,

Jade autostrada 150km/h zeby zobaczyc jak sie autko sprawuje,bo posiadam go od 3 tygodni.Po zjechaniu z autostrady zapalily sie dwie kontrolki.Jedna ESP a druga Systemu Kontroli Spalin. Trzęsło tez autem, cale się telepało.Czy ktos wie dlaczego tak sie dzialo i co jest powodem swiecacych sie kontrolek?prosze o pomoc.

• 0 odpowiedzi
    • 5,5 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez Harrikson,

Witam proszę o pomoc potrzebuje zdjąć tylny zderzak w mojej audi a3 8p ponieważ wywala mi błąd 01549-napięcie zasilające czujnik systemu pomocy przy parkowaniu-009-przerwa /zwarcie z masą,i nic mi nie pokazuje na monitorze po wrzuceniu wstecznego biegu tylko pikniecie. Nie chce nic połamać bo nie wiem jak się go demontuje aby wszystko sprawdzić,pozdrawiam

• Thanks
      • Like
    • 7 odpowiedzi
    • 4,5 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez Hasek71,

Proszę o pomoc po wymianie pompowtrysków simensa w audi a3 silnik bmn 170 KM i zmapowanym silniku do 210 KM osiąga jedynie 140 KM na hamowni, mechanicy twierdzą ze to wina wtrysków i twierdzą ze soft do mapy bez zmian lecz od seri to o 30 koni za mało

• 0 odpowiedzi
    • 1,7 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.