Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A3 8P (2003-2012)

Forum Audi A3 8P. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez Tomi98,

Mam mały problem z moja a3 8p quattro od kilku dni gdy odpalam auto wyskakuje błąd ESP i nie działa mi napęd tył gdy zgaszę auto i ponownie odpalę problem znika miał ktoś podobny problem? kompa nie podpinałem jeszcze bo okres świąteczny i ciężko się z kimś umówić

• 0 odpowiedzi
    • 949 wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez rafik92xd,

Witam. Mam problem w audi a3 8p . Dałem do mechanika samochód do naprawy tj wymiana : rozrządu , poduszek pod silnikiem , złączka tłumika, olej + filtr oleju , paliwa . Samochód gotowy jadę po odbiór , mechanik mówi ze chciał wymienić alternator i dołączył akumulator na ten czas . Wywaliło błąd EPS oraz kontrolę trakcji . Twierdził że jeździł i chciał zaadaptowac ale niestety się nie udało . Kazał pojeździć i powinno zniknąć . Nie znikło po 24 h dodatkowo wywaliło błąd check engine ( kolor żółty ) . Dzwonie do niego twierdzi ze nie wie co jest ponieważ samochód od niego wyjechal jak to ujął " sprawny " . Jeździłem po kilku mechanikach. Błąd silnika jest związany z brani…

• 0 odpowiedzi
    • 2,5 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez mario112,

Witam Panowie mam problem. To znaczy w mojej audiowce a3 8p 2.0tdi wyskoczył błąd na kompie: 18107 P1699 magistrala danych układu napedowego: brak wiadomości od ukladu kierownicy PANOWIE O CO CHODZI ? MOŻE MIAŁ KTOŚ TAKI PROBLEM

• 0 odpowiedzi
    • 4,1 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez krzysztof9136,

Cześć, mam problem z audi a3 8p 2009r, 1.6tdi 105km. Przy schodzeniu z obrotów pojawia się kontrolka świec żarowych i znika po ponownym uruchomieniu samochodu. Pojawia się to tylko na rozgrzanym silniku. Po podłączeniu komputera pokazuje błąd przepływomierza. Wstawiłem już dwa inne i dalej to samo. Wiecie co może być przyczyną tego?

• 0 odpowiedzi
    • 1,2 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez Matiz4,

Witam Panowie mam problem z A3 z 2006r z silnikiem 2.0 Tdi BMM i automatyczna skrzynia biegów, otóż gdy samochód jest zimny to jest ok a jak się zagrzeje to coś się dzieje ze skrzynia na początku nie chce jechac a potem jak wdepne to wyskakuje wchodzi w Tryb serwisowy i nie mogę wrzucić wsteczne go, wcześniej na wstecznym zamiast auto jechać to staczało a nie chciało jechać, podpiolem kabel i błąd 17150 - zawór przełączajacy 4 => zawór Elektromegnetyczny 4 przerwa/zwarcie do masy drugi blad 18154 - napięcie zasilania zaworow elektromagnetycznych elektryczna usterka w obwodzie prądowym

• 0 odpowiedzi
    • 2,3 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez belushi70,

może mi ktoś powdzieć jak wgrać polskie menu do tej navi i czy jest osiągalna instrukcja obsługi? z góry dziękuje za wszelką pomoc!

• 1 odpowiedź
    • 12,2 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez wujekkk,

Witam posiadam w swoim audi radio BNS 5.0 (jestem posiadaczem tego auta od 2 tygodni)działo się to od kąt je kupiłem Problem polega na tym że po odpaleniu auta przez jakieś 5 minut radio cały czas się włącza i wyłącza. Jest to dosyć irytujące

• 0 odpowiedzi
    • 3,5 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez Michał 93,

Witam. Czy boczek od kierowcy od Anglika pasuje do Normalnej wersji ?

• 0 odpowiedzi
    • 857 wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez tomek19051988,

Witam mam problem z mocą audi A3 8p 2.0 TDI . Auto nie ma pełnej mocy komputer nie pokazuje błędów . Auto rano ciężko pali słychać jakby po przekręceniu kluczyka po załączeniu pompy było powietrze . ( Mapa rozruchowa w sensie dawka paliwa poprawiono) wrzucam jeszcze wartości z pompek. Pomocy bo już nie ogarniam co jest . Logi dynamiczne zrobione turbo EGR itd wszystko ok

• 0 odpowiedzi
    • 1,4 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez Arej,

Witam mam problem z 2.0t fsi axx,brak mocy i duże spalanie, rozrząd był sprawdzany,pali na zimnym od strzała na ciepłym już troche gorzej. synchornizacja wygląda tak czy to będzie czujnik walka?

• 0 odpowiedzi
    • 1 tys. wyświetleń
  11. Witam. W samochodzie występuje problem z przyśpieszeniem na drugim biegu. Na wszystkich innych biegach chodzi prawidłowo, a na drugim biegu przy gazie w podłodze samochód nie przyśpiesza. Ewentualnie jak przeciągnę go wyżej na pierwszym biegu(około 4500 obrotów) wtedy nie ma tej blokady. Na innych forach wyczytałem że może być to wina złej skrzyni. Z tego co sprawdziłem kod silnika w tym modelu to:BGU a kod przekładni to:FVH a na skrzyni która znajduje się w samochodzie wygrawerowany jest symbol ABH. Czy może być to wina nieprawidłowo dobranej skrzyni? Dodam jeszcze że kupiłem samochód już z tą skrzynią. Czy u kogoś występował podobny problem? Dajcie znać co sądzicie, poz…

• 1 odpowiedź
    • 3,1 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez Crush,

Witam, dzisiaj auto jeździło normalnie , gdy chciałem uruchomić je ponownie po godzinie zero reakcji licznika... po przekręceniu na zapłon licznik nic nie wyświetla, radio ,i oświetlenie w kabinie działają #Sprawdzono bezpieczniki #Akumulator nowy oryginalny Co może być przyczyną ?

• 0 odpowiedzi
    • 2,1 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez XeoMeister,

Witam, w ostatnim czasie padła u mnie stacyjka w Audi a3 8p 1.6 tdi CAYC z 2010 roku. Zakupiłem obudowę wraz z kostką. Po przełożeniu wkładki stacyjki do nowej obudowy i przekręceniu kluczyka załącza się jedynie radio, natomiast na zegarach żadne kontroli się nie zapalają i nie można uruchomić silnika. Wszystkie kostki są podpięte oprócz tej załączonej w zdjęciach. W związku z tym pojawia się moje pytanie czy trzeba kodować stacyjkę do systemu immobilizera pomimo przełożenia starej wkładki czy problem tkwi w podłączeniu kabli bądź wadliwej kostce stacyjki. Pozdrawiam.

• 0 odpowiedzi
    • 1,2 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez marcin664,

Parę dni temu zapaliła mi się kontrolka wspomagania, a co za tym idzie jego całkowity brak. Po przejechaniu paru metrów kontrolka zgasła i wszystko wróciło do normy. Niedługo się nacieszyłem, bo za parę dni to samo, lecz problem niestety nie ustąpił jak wcześniej, odstawiłem auto na noc. Na następny dzień odpalam auto i wszystko jest dobrze, myślę ok jadę, ale gdy tylko chciałem ponownie uruchomić samochód to ponownie brak tego nieszczęsnego wspomagania. Próbowałem robić kalibracje na placu, ale nie pomogło. Wyczytałem gdzieś, że to może być wina słabego akumulatora. Zrobiłem test i wyszło, że jego skuteczność jest 75%, a stan naładowania na chwilę obecną to 49%. Dzisia…

• 0 odpowiedzi
    • 7,4 tys. wyświetleń
  15. Witam. Po wymianie bezpiecznika wycieraczek, przestał działać panel klimatyzacji, brak zasilania panelu także brak nawiewu, klimatyzacji oraz podgrzewania tylnej szyby. Czy ktoś wie jaka może być przyczyna?

• 0 odpowiedzi
    • 634 wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez Mario39,

Witam. Brakuje mi po stronie kierowcy takiego plastikowego elementu i kompletnie nie mam wiedzy jak o niego zapytać w wyszukiwarkach. Element wygląda prawdopodobnie tak samo jak po stronie pasażera. Proszę o pomoc.

• 0 odpowiedzi
    • 1,6 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez Adi9686,

Witam serdecznie. Może ktoś z was ma lub miał takie radyjko- tu jest link .https://allegro.pl/oferta/radio-gps-android-9-audi-a3-2003-2012-wifi-bt-32gb-9655692947?reco_id=fc623d93-53d8-11eb-b678-b02628c80a60&sid=041047f9c36843e364ecb91b45c568a2755aa386fe7e14ee7421a14291fbf951. Chciał bym wiedzieć czy to jest coś warte. Jak to się sprawuje. Czy może lepiej dołożyć i kupić coś takiego..https://allegro.pl/oferta/pioneer-sph-da250dab-radio-android-carplay-bt-dab-9275556684?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_ELKTRK_PLA_RTV+i+AGD&ev_adgr=Sprzęt+audio,+satelitarny+oraz+słuchawki&gclid=Cj0KCQ…

• 0 odpowiedzi
    • 2,3 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez Przemas71,

Witam .Mam problem z którym nie za bardzo potrafię sobie poradzić . Nie działają zamki w tylnych drzwiach Prawy i lewy . Wszystkie inne działają normalnie . Podmieniałem całe zamki na nowe i też zero reakcji. Cały czas są w pozycji otwartej . Sprawdziłem bezpieczniki w kabinie obok kierowcy i są sprawne . Pytanko więc . Gdzie i od czego mam zacząć szukanie uszkodzenia ? Może dysponujecie jakimś schematem podłączeń zamków centralnych lub przerabialiście już ten temat. Będę wdzięczny za każdą poradę ..Pozdrawiam

• 1 odpowiedź
    • 1,2 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez kubaa38p,

Witam tak jak w temacie , Check engine .Pali mi się na desce od miesiąca , Egr czysty i rury od niego odchodzące tez nie wiem w co dalej iść. Miał ktoś podobnie ? Proszę o porady

• 12 odpowiedzi
    • 16,4 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez Aqueitas,

Witam mam od dłuższego czasu problem z check engine. Na początku pokazywało mi że to pompa powietrza wtórnego. Faktycznie była zalana wymieniłem na oryginalną oraz zawór również nowy. Przez jakiś czas był spokój i znowu wyskoczyła kontrolka... Komputer nie pokazuje błędu. Jakiś pomysł ? Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 1,2 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez Supreme,

Witam, Ostatnio zaczela mi sie pojawiac kontrolka check-engine. Dzwonilem do goscia od którego zakupiłem Audi i mówił, że to z powodu tankowania Gazu na stacjach innych niż Orlen i Statoil. ( To Shell czy Lotos maja gorszy gaz czy jak ? ) I tutaj pierwsze pytanko czy mozliwe zeby przez tankowanie na innych stacjach pojawiala sie ta kontrolka ? dodam ze nie za kazdym razem po tankowaniu na innych stacjach wystepuje ten problem. A jeżeli nie to co może byc nie tak i czy moze miec to zwiazek ze spadkami mocy. 2. Czasem mam wrazenie ze w samochodzie "braknie mocy". Najczesciej widze to zjawisko podczas jazdy na trasie. Dodaje gazu zrzuca bieg, silnik ryczy a wskazó…

• 3 odpowiedzi
    • 6,2 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez Lukasz96,

Witam. Audi a3 8p 07r 102km 1,6b+g. Kupiłem samochód, palił normalnie bez problemów, zostały wymienione w silniku; uszczelka pod głowicą i klawiaturą, pierścienie na tłokach, rozrząd, filtr oleju, olej, płyn chłodniczy. Po wymianie tych rzeczy samochód ma problem z odpalaniem dodatkowo przy dodawaniu gazu dużej ilości zaczyna go dławić, ale tylko na początku jazdy... potem już to zanika. Wymieniona pompa paliwa, zassała paliwo odpalił na strzała... Samochód postoi dzień dwa bez odpalania i można go kręcić aż do znudzenia... jak odpali, to potem ze każdym razem odpala, następnego dnia tak samo, postoi dłużej już nie odpali... Gdzieś ucieka ciśnienie paliwa ? Dodam że pom…

• 0 odpowiedzi
    • 1,1 tys. wyświetleń
  23. Witam wszystkich bardzo serdecznie Ja wiem, że już podobny temat powstał-dotyczący ekonomii jazdy silnika 1.6 z instalacją LPG. Mój post stworzyłem w celu porównania właśnie tego silnika benzynowego z instalacją gazową z silnikiem 1.9 TDI pod względem utrzymania i mniejszych kosztów podróży. Podróżuję do pracy codziennie 60 km (15 km miasto, reszta poza), w ciągu roku będę robił 20-25 tyś km. Szukam samochodu niezawodnego, wygodnego i pięknego, ale również bardzo ekonomicznego. Mój wybór padł na A3 8p W moim przypadku problem pojawia się przy wyborze silnika, co jest bardziej ekonomiczniejsze 1.6 lpg czy 1.9 tdi. Z danych, które udało mi się uzyskać z sieci: - …

• 3 odpowiedzi
    • 7 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez HUBSON1002,

Witam, przymierzam się do zakupu Audi A3 8P 2.0TFSI kod silnika CCZA. Co myślicie o tym samochodzie, konkretnie chodzi o motor jakie są średnie koszty eksploatacji czy występują jakieś konkretne wady no i jak wygląda średnie spalanie.

• 0 odpowiedzi
    • 975 wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez dagamic,

Jade autostrada 150km/h zeby zobaczyc jak sie autko sprawuje,bo posiadam go od 3 tygodni.Po zjechaniu z autostrady zapalily sie dwie kontrolki.Jedna ESP a druga Systemu Kontroli Spalin. Trzęsło tez autem, cale się telepało.Czy ktos wie dlaczego tak sie dzialo i co jest powodem swiecacych sie kontrolek?prosze o pomoc.

• 0 odpowiedzi
    • 5,5 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.