Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A3 8P (2003-2012)

Forum Audi A3 8P. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez krupier36,

Chciałbym w drzwiach kierowcy wstawić klamkę od anglika(bez zamka), czy ma ktoś jakiś pomysł jak zrobić jakieś awaryjne otwieranie, gdyby np.wysiadł akumulator.

• 0 odpowiedzi
    • 5 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez gizmo.82,

Witam. Panowie czy ktoś może polecić jakiegoś fachurę w Szczecinie który potrafiłby rozkleić i skleić z powrotem lampę przednią? Spadła mi metalowa zaślepka z żarówki i wala się po całej lampie. Podobno można to zrobić domowym sposobem wkładając lampę do piekarnika na 90 stopni na 10 min i klej puszcza, ale boję się że coś spapram przy składaniu i będzie mi np. parować. Z tego co się orientowałem prawie nikt się już tym nie zajmuje, ciężko kogoś znaleźć. Pozdrawiam.

• 0 odpowiedzi
    • 4,9 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez fiat126p,

Witam wszystkich jeszcze raz i jeszcze raz prosze o analize : http://vw-passat.pl/vaglog/myChart.p...wsLFI0IDEsRU5E a co do błedów program pokazał cos takiego: 18045 missing message from electronic 18043 missing message from A/C controller 17978 Engine control module blocked by immobilizer 18058 missing message from instrument cluster 16955 brake switch F impluasible signal Bardzo prosze o analize kogos kto zna sie na rzeczy i bedzie chetny pomóc.Dzieki z gory.

• 0 odpowiedzi
    • 4,9 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez akai88,

Witam wszystkich. To moj pierwszy post na forum, poniewaz zastanawiam sie nad kupnem audi a3 8p 2.0 tfsi 2004 rok. Wczoraj bylem ogladac audi i napotkalem dosc dziwny problem. Na zimnym i cieplym silniku na luzie obroty faluja. Po dodaniu gazu lub trzymaniu gazu na stalych obrotach nic takiego sie nie dzieje. Dodam, ze przy odkrecaniu wlewu oleju problem na chwilke znika, a pozniej znowu sie pojawia. Podczas jazdy problem znika, auto ma moc, normalnie sie rozpedza, Sprzedawca twierdzi, ze po lekkiej stluczce ten problem sie pojawil, mowil ze wczesnij tego nie bylo i to wina jakiegos czujnika. Z tego co czytalem moze byc to przepustnica albo jakis silniczek krokowy, jestem…

• 2 odpowiedzi
    • 4,7 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez Harrikson,

Witam proszę o pomoc potrzebuje zdjąć tylny zderzak w mojej audi a3 8p ponieważ wywala mi błąd 01549-napięcie zasilające czujnik systemu pomocy przy parkowaniu-009-przerwa /zwarcie z masą,i nic mi nie pokazuje na monitorze po wrzuceniu wstecznego biegu tylko pikniecie. Nie chce nic połamać bo nie wiem jak się go demontuje aby wszystko sprawdzić,pozdrawiam

• Thanks
      • Like
    • 7 odpowiedzi
    • 4,6 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez kubryc-v,

witam koledzy mam taki problem czasami moje audi nie chce zapalić, kręci kręci ale nie zapala jak wyjmę i włoże kluczyk odpala na dotyk audi a3 2006 rok 1.6 bse (benzyna+lpg) dzieje się niezaleznie czy silnik jest rozgrzany czy zminy i tylko co jakiś czas, nie wyświetlają się żadne kontrolki, obroty nie falują raz zakręciłem go na siłe odpalił zapaliła się kontrolka esp falowały obroty i silnik nie miał mocy ale po pomownym zapaleniu wszystko wróciło do normy proszę o pomoc, może ktoą miał podobny przypadek z forum wyczytałem, że może to być pompa paliwa, czujnik wału, wałka, sonda lambda, świece lub przewody natomiast wydaje mi się, że w ww. przypadkach powinna zapal…

• 1 odpowiedź
    • 4,5 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez marulw,

Witam Wszystkich i prosze o pomoc. Zakupiłem Audi A3 1,6b 2009 r i mam problem ponieważ nie mogę włączyć ustawień komputera, a mianowicie nie mam w ogóle tych przycisków do sterowania i resetu w manetce wycieraczek. Wyświetlacz środkowy pokazuje tylko kontrolki braku płynu do spryskiwaczy rezerwe paliwa itp, nie ma żadnych info co do spalania itp. Może mi ktoś powiedzieć dlaczego, czy może mam wersję bez komputera? Sam nie wiem jak to uruchomić na jednym wyświetlaczu mam przebieg i dystans a na drugim tym małym mam temp i godzinę i date a środek praktycznie nie świeci? Proszę o info jak ktoś ma podobną wersję

• 1 odpowiedź
    • 4,5 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez skrzat1981,

Witam. Szanowni koledzy kilka dni temu wymieniłem kpl sprzęgła z dwumasą. Zestaw LUK dedykowany do tego modelu(2.0 tdi 140km BKD),po zlożeniu całości okazało sie że jest problem....a mianowicie podczas rozruchu dziwne metaliczne odgłosy z okolic rozrusznika jak by rozrusznik nie dokładnie zazębiał sie z kołem zamachowym, a nawet nie możność odpalenia samochodu za 1 razem. Na nastepny dzień nabyłem używany rozrusznik tylko od 1,9 tdi i zamontowałem wszystko pasuje. I.....no właśnie... auto odpala od strzału a nawet od pół obrotu ale nadal słychać dziwny metaliczny odgłos dochodzący z okolic rozrusznika tylko podczas rozruchu. Oczywiście swój stary rozrusznik oddałem do …

• Like
    • 1 odpowiedź
    • 4,4 tys. wyświetleń
  9. Cześć, pół roku temu kupiłem moje Audi A3 8p 1.9tdi silnik bkc 2005r. Zastanawiam się nad sprzedażą i kupnem jakiegoś silnika benzynowego. Niekoniecznie musi to być audi. Chcę dmuchac na zimne i sprzedać zanim zacznie mi się sypać. Mam tu przejechane 301 000. Auto ma sprawdzony przebieg, brałem je od kuzyna z Niemiec, który jeździł nim od 2008r. A przed nim auto było użytkowane w szkole jazdy. Tylko problem tkwi w tym że było użytkowane głównie na króciutkich odc. jeździł nim głównie do pracy ok. 3km. Plus jakieś zakupy też pewnie nie za daleko bo to miasto a jak wiem diesel nie lubi małych odc. Bierze mi olej tzn ok 300-500ml na 1000km. Może to wina starego oleju? Ja jes…

• 1 odpowiedź
    • 4,3 tys. wyświetleń
  10. Witam. Jadąc ostatnio Audi zaczęła migać kontrolka świec żarowych i samochód wszedł w tryb awaryjny. Po zgaszeniu i odpaleniu po chwili znów wchodzi w ten tryb. Po podłączeniu do VCDS pokazało błąd 08213 Czujnik położenia klapki kolektora dolotowego (rząd 1) sygnał P2015 - przejściowy. Z tego co czytałem w 2.0 CR to powszechny problem i wstawia się tam ogranicznik klap kolektora, jednak wszystkie są do 2.0, pytałem jednego ze sprzedawców i stwierdził, że do 1.9 nie pasuje. Miał ktoś taki błąd w 1.9 TDI, jakieś rozwiązania? Pozdrawiam serdecznie

• 0 odpowiedzi
    • 4,2 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez Juzek1924,

Witam sprawa jest taka mam audi a3 8p 2003r 2.0tdi BKD kod silnika wymieniłem w niej skrzynie biegów z łożyskiem oporowym i prawa pół os po awarii i teraz jest sprawa taka że nie zawsze czasami z reguły po jakiejś trasie gdzie trochę jadę dalej np z 100km po autostradzie jak później zjadę z trasy mam w aucie takie szybkie głośne tykanie pukanie nie wiem nawet jak to opisać po wciśnięciu sprzegla ustaje albo jest trochę ciszej czy to raczej koło dwumasowe? Ktoś mi powiedział że to może być jakieś łożysko od klimatyzacji ale co może mieć sprzęgło to klimatyzacji. Trochę słabo to wytłumaczone ale slaby jestem takich sprawach może ktoś miał z was podobna sytuację .

• 1 odpowiedź
    • 4,2 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez Dantes04,

Hej, gdzieś znalazłem opis jak prawidłowo sprawdzać poziom oleju w moim Audi. https://www.a3-club.net/forum/showthread.php?120933-Poziom-oleju-na-bagnecie-pomiar-sprawdzenie-stanu pisze tu że odpalalamy auto i czekamy aż zagrzeje się do temp. Roboczej tzn rozumiem 90°. Po czym wyłączamy silnik, czekamy 2min,i tak oto jest faktyczny stan poziomu oleju? Auto ma byc na biegu jałowym i wiadomo wszystko na prostym podłożu. Tylko teraz takie czekanie aż się zagrzeje auto, to jakieś 5min. Czy to nie przesada?

• 0 odpowiedzi
    • 4,2 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez str92,

Panowie taka ciekawostka, podobno po każdych przejechanych 100 tys jesli auto jest serwisowane w autoryzowanym serwisie, ścinana jest jedna główka z bloku silnika. To co widzicie za przewodem. Pochwalcie się jak jest u was, czy rzeczywiście potwierdza się to z waszymi przebiegami. No i oczywiście czy ktoś potwierdzi to co napisałem. Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 4,2 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez mario112,

Witam Panowie mam problem. To znaczy w mojej audiowce a3 8p 2.0tdi wyskoczył błąd na kompie: 18107 P1699 magistrala danych układu napedowego: brak wiadomości od ukladu kierownicy PANOWIE O CO CHODZI ? MOŻE MIAŁ KTOŚ TAKI PROBLEM

• 0 odpowiedzi
    • 4,1 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez Cahir81,

Witam wszystkich próbowałem coś znaleźć na forum ale nic nie ma, a mianowicie chodzi mi o to że nie działa mi pilot od centralnego zamka (kompletnie zepsuty nie do naprawy) wiec zakupiłem zestaw uniwersalny z pilotem i za ciula nie wiem jak podłączyć, tj nie moge znaleźć przewodow od otwierania i zamykania, u mni jest na jednym przewodzie otwieranie i zamykanie. Próbowałem podłaczyc się pod drzwi to działaja tylko te jedne drzwi. Pomocy jak to ugryźć co gdzie podłoczyc bo z tego wszystkiego teraz przestało mi działać otwieranie klapy i jest zablokowana, centralny kluczykiem reaguje tylko na drzwi dodam ze kiedyś zakładałem takie coś do a4 z 2000 roku i nie było żadnego …

• 0 odpowiedzi
    • 4,1 tys. wyświetleń
  16. Cześć, jakiś czas temu odpiąłem aku, od tego czasu świeci mi się non-stop kontrolka kierownicy na żółto, nawet jak wyjmę kluczyk. Świeci bladym światłem, a nie jasnym jak inne kontrolki. VCDS pokazuje kilka błędów (od komfortu, sterownika drzwi) ale około kierownicy tylko jeden: "00883 - Przełącznik zapłonu i rozrusznika (D); zacisk S 012 - usterka elektryczna w obwodzie - sporadyczny. " Wspomaganie/kierownica chodzi lekko,i w sumie bez żadnych innych objawów. Zbliża mi się termin przeglądu i nie jestem pewien czy diagnosta się do tego nie przyczepi. Gdzie szukać problemu?

• Like
    • 2 odpowiedzi
    • 4,1 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez Shakoza,

Komputer pokazuje spalona żarówkę, sprawdziłem i nie działa postojowa prawa tylna... Po rozkręceniu lampy okazuje się ze żarówka jest dobra. Wymieniłem na nowa i nadal nie działa ;/ proszę o pomoc, jestem zielony w tych tematach...

• 6 odpowiedzi
    • 4 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez M@teush,

Witam! Mam taki problem w swoim Audi A3, a manowicie nie chce mi się wyłączyć przycisk Econ od klimatyzacji. Wie ktoś może coś na ten temat i mógłby się podzielić taką informacją???

• 0 odpowiedzi
    • 4 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez krzysiek_matrix,

Witam, jestem dość świeżym posiadaczem mojej A-trójeczki Zastanawiają mnie 3 rzeczy 1) czy jest jakaś możliwość podłączenia NokiiE52 tak by podczas dzwonienia uruchamiał się system audio jako zestaw głośnomówiący? - najbardziej zalezaloby mi na podłączeniu bluetooth (jeżeli się da) 2) mam takie radyjko (oryginal) z funkcją navi gdzie mogę znaleźć CD/DVD do Navi by działało w polsce z naszymi drogami i co musze jeszcze zrobic? 3) To już takie dodatkowe pytanie, czy da się zrobić menu w audi na język PL temat tez by dotyczył radia? Zgóry dziekuję za pomoc pozdrawiam wszystkich forumowiczów

• 0 odpowiedzi
    • 4 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez marcin664,

Witam, 1. czy to normalne w klimatroniku żeby sam zwiększał siłę nawiemu pomimo wyłączonej funkcji AUTO?? 2. gdy stoję na postoju czuję w kokpicie wibracje silnika czy to normalne czy może jakaś poduszka silnika jest do wymiany??

• 2 odpowiedzi
    • 4 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez mystery,

Jak w temacie - chciałbym się dowiedzieć czy jest możliwe coś takiego, jak podłączenie w jakiś sposób do fabrycznego radia, przewodu z gniazdem USB na końcu, który byłby wyprowadzony np. w schowku? Czy jest to możliwe? Jeśli tak, to gdzie można coś takiego kupić i czy radio obsłuży odtwarzanie z pendrive przez owe gniazdo usb? Auto to Audi A3 8P z 2007 roku z radiem AUDI NAVIGATION.

• 0 odpowiedzi
    • 4 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez Robinio2014,

Witam,chciałem wymienić kierownicę w a3 8p 2003r.Obecnie mam założoną czteroramienną ale kupiłem trójramienną z poduchą i tu zaczął się problem.Stara poduszka jest z inną wtyczką i jest inne wejście na taśmie w kierownicy jak poniżej na fotach. Kupiona kierownica,poduszka ma inną wtyczkę(foto) Teraz nasuwa się pytanko czy wymienić taśmę podkierownicą aby pasowała do nowej poduchy,czy iść na skróty i poprostu przelutować wtyczkę do nowej kiery?Ktos przerabiał już podobny remat?

• 4 odpowiedzi
    • 3,9 tys. wyświetleń
  23. Witam wszystkich, Chce zmienić kierowice w swoim audi a3 1.6 mpi 2004r. na nowszą, poliftową. Problem tkwi w tym, że kompletnie nie wiem jak ja zmienić, żeby wszystko śmigalo, bez wyskakujących błędów nie tracąc na bezpieczeństwie. Chodzi tu o nabojowość Airbagów- w oryginalnej mam 1 a w nowej juz 2. Bylem wczoraj w Aso audi, ale mechanicy są "zieloni". Powiedzieli, że mogą mi to zmienić na kwotę 300 zł ale bez żadnej gwarancji, że wszytko będzie ok. Stąd pytanie do Was forumowiczów, jak to ogarnąć i gdzie ewentualnie w Krakowie lub okolicach zrobią mi to jak trzeba? Pozdrawiam!

• 2 odpowiedzi
    • 3,9 tys. wyświetleń
  24. Witam. Posiadam audi A3 2003 8P. Kupiłem audi w październiku. Co się okazało nie święci mi wsteczny. Dałem do elektryka. Elektryk powiedział, że w kablach nie ma napięcia, ale nie ma żadnej instrukcji by zobaczyć jak i gdzie rozkladają się kable... Dwa dni temu zapaliła mi się komunikat o spalonej żarówce. Spaliła sie żarówka mijania lewa, jedna żarówka z rejestracji oraz ciągle świeci się stop. Wymieniłem żarówki nic nie dało. Dałem do elektryka by zrobił mi te wszystkie rzeczy. Dzisiaj do mnie dzwoni, że nie ma na swoim komputerze schematu elektrycznego do audi a3 8p. Zrobił mi mijania i rejestracji ale stop nadal świeci! Co to oznacza. Gdy wsadzam klucz do …

• 1 odpowiedź
    • 3,9 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez NightNight,

Witam Chcę się dowiedzieć kto może przeprowadzić taką regenerację zacisków hamulcowych jak na filmie poniżej. Rozmawiałem z wulkanizatorem ale nie przeprowadza takiego zabiegu zacisków hamulcowych może ktoś z was wie? Film:

• 0 odpowiedzi
    • 3,9 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.