Audi A3 8P (2003-2012)
Forum Audi A3 8P. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
460 tematów w tym forum
-
Witam wszystkich, od niedawna jestem w posiadłości mojej A3. Autko kupiłem z chińskim radiem android. Nie jestem wielkim fanem chińskimi modyfikacjami lub wiestuningiem chciałbym zakupić oryginalne radio które w moim przypadku było Audi Navigation Plus RSNE z kodem oe "8P0 035 192 R" okazuje się że było to jedno z najbogatszych wersji tego radia i jak na chwilę obecną nie znalazłem żadne na sprzedaż w internecie. Stąd moje pytanie czy było by kompatybilne inne Radio o tym samym kodzie tylko z różnicą w końcówce jak n.p 8P0 035 192 "S lub H itp." Dziękuję oraz pozdrawiam
-
-
- 1 odpowiedź
- 3,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Chciałbym wymienić zawór EGR (jak w temacie) i mam parę pytań. Czy zawór ten otwierany jest ciśnieniem, czy może w inny sposób i czy po wymianie wymaga adaptacji przez podłączenie do komputera? I jeszcze jedna kwestia, czy w miejscu oznaczonym strzałką na zdjęciu przychodzi jakieś uszczelnienie? Z góry dziękuję za jakiekolwiek informacje.
-
- 1 odpowiedź
- 6 tys. wyświetleń
-
-
Witam czy zamiast klimatronika o numerze 8P0820043AC 5 PR w moim samochodzie mogę zastosować z innym numerem tak żeby wszystko działało jeżeli tak to z jakim numerem mam szukać bo z takim co ja mam nigdzie nie mogę znależć .Bardzo proszę o pomoc.
-
-
- 1 odpowiedź
- 1,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam pytanie dotyczące pilota. po zakupie otwieranie działało bez zarzutu. Kilka miesięcy po zakupie auta pilot działał tylko z bliska. Obecnie nie działa przycisk otwierający. Niby wszystko jest ok, zamykający działa, zamykanie klapy działa. Czy ktoś miał podobną sytuacje, co zrobić?? Przycisk został sprawdzony i jest ok, ale nie otwiera. Proszę o poradę.
-
- 1 odpowiedź
- 6 tys. wyświetleń
-
-
WitamChciabym sie dowiedzieć czy z moim wskaźnikiem czy też czymś innym jest wszystko w porządku.Tak mi pokazuje temperature:https://zapodaj.net/3ab8200626a51.jpg.html
-
- 1 odpowiedź
- 1,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie.Mam problemy z moim Audi A3 2.0 TFSI Sportback 2006 rok i jeszcze nie znalazłem nikogo kto potrafiłby mi pomóc.Objawy są nastepujące i nie wystepują za każdym razem.Podczas odpalania rozrusznik kręci bardzo długo aż auto odpali i dzieje sie to przeważnie podczas niższych temperatur oraz kiedy auto jest po długiej trasie i postoi pare godzin...Ostatnio ten objaw pojawił sie także podczas wyzszych temperatur.... Akumulator, swiece, rozrusznik oraz ładownaie zostało sprawdzone, na komputerze tez nie widac problemu.Jesli ktos ma jakis pomysł to bardzo bym prosił o pomoc bo juz nie daje rady. Ps auta ma rowniez instalacje gazowa ale ona tez byla dokladnie spra…
-
- 1 odpowiedź
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, pół roku temu kupiłem moje Audi A3 8p 1.9tdi silnik bkc 2005r. Zastanawiam się nad sprzedażą i kupnem jakiegoś silnika benzynowego. Niekoniecznie musi to być audi. Chcę dmuchac na zimne i sprzedać zanim zacznie mi się sypać. Mam tu przejechane 301 000. Auto ma sprawdzony przebieg, brałem je od kuzyna z Niemiec, który jeździł nim od 2008r. A przed nim auto było użytkowane w szkole jazdy. Tylko problem tkwi w tym że było użytkowane głównie na króciutkich odc. jeździł nim głównie do pracy ok. 3km. Plus jakieś zakupy też pewnie nie za daleko bo to miasto a jak wiem diesel nie lubi małych odc. Bierze mi olej tzn ok 300-500ml na 1000km. Może to wina starego oleju? Ja jes…
-
- 1 odpowiedź
- 4,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam poszukuję schematu wiązki wentylatorów, ponieważ od dwóch dni męczę się z pracującymi wentylatorami chłodnicy po włączeniu zapłonu po mimo nowego wentylatora.
-
- 1 odpowiedź
- 1,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam, proszę o pomoc, mam następujący problem: wczoraj pojechałem do serwisu VAG w celu sprawdzenia samochodu. Pan podpiął się z laptopem i pogrzebał w VCDS-ie, po czym stwierdził, że nie może wejść w moduł 09 centralną elektrykę. Pomyślałem sobie no trudno, ale gdy wyszedłem z samochodu zobaczyłem że świecą się światła mijania mimo iż przełącznik jest na pozycji 0. Wiem że jest coś takiego jak tryb skandynawski, ale jeśli przełączę na inne światła to te powinny się wyłączyć. Przez to w żaden sposób nie da się włączyć halogenów czy świateł pozycyjnych. Nie działa także podświetlenie w środku ( zegary, kokpit). Facet stwierdził że jest problem z modułem komfortu i CAN. Na…
-
- 1 odpowiedź
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie . Mam dosyć nietypowy problem z A 3 . Podczas jazdy auto sobie zgasnie spontanicznie ( nie ważne czy zimny czy ciepły ) niestety kręcenie rozrusznikiem nic nie pomaga.. Po jakims czasie , powiedzmy 5 godzin atrojeczka magicznie sie naprawia .. Teraz sprostowanie : - Identyczne zachowanie miało miejsce rok temu , rowniez w zimę . w lato brak problemów Badanie kompem : -Utrata zasilania świec żarowych - spontaniczna utrata kontroli sterownika głównego - przeładowanie turbosprężarki Kolega mi teraz powiedział że to przez świece żarowe , słabo sie znam dlatego byłem przekonany że świecę grzeją sie tylko przy odpalaniu silnika , kum…
-
- 1 odpowiedź
- 1,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam.kolega przez prypadek pomylil klemy przy aku...w skrzynce byl przepalomy jeden bezpiecznik 30a...zegary swiecily i pokazywaly blad hamulca i esp...po wyjeciu i wlozeniu przekaznika w skrzynce pod maska (bo byl dziwnie pekniety) zegary martwe...po przekreceniu zaplonu odpalaja sie 2 wentylatory...Auto nie odpala...ktos pomoze
-
-
- 1 odpowiedź
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Mam problem z Audi a3 8p, przebieg 310 tyś., 1.9 TDI oznaczenie silnika BLS z filterm DPF. Od kupna staram się rozwiązać ten problem, Praktycznie warsztaty rozkładają już ręce. ponieważ nie znajdują żadnych błędów itp. Co zostało wymienione? Licznik Sterownik (Komputer) (Klonowanie) Kompletne sprzęgło (dwumasowe) Alternator Napinacz paska alternatora Pasek Czujnik położenia wału Czujnik położenia wałka rozrządu Uszczelniacz wału korbowego Sprawdzanie szczelnosci węzy (wymiana niektórych) Skrzynia biegów Turbo Przeguby zew i wew. Klapa gasząca Komputer 0 błędów. Opis problemu: Przy jeździe gdy puszczę g…
-
- 1 odpowiedź
- 1,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam panowie. Od jakiegoś czasu w lusterku widzę czarny dym nie jest on potężny ale jakiś jest. Silnik to 1.9 tdi bkc po chipie na 147koni. Niedawno zmieniłem olej postanowiłem zmienić markę na Motul 5w40 wcześniej Castrol turbo diesel 5w40. Przed zmianą oleju auto również już było po chiptuningu i na Castrolu nie zauważyłem żadnego dymu w lusterku. Po zmianie na motula już pojawił się ten dym. Seria na chamowni wydmuchała 113 koni powinna 105. Więc silnik nie jest jakoś mocno zniszczony. Dodam że słychać podczas zmiany biegów taki wylot powietrza(świst) ale auto nie spada z obrotów ma moc nie faluje na obrotach
-
- 1 odpowiedź
- 1,5 tys. wyświetleń
-
-
Temat pewnie znany użytkownikom . Uchwyty tunelu pokryte niezbyt trwałą powłoką. Taka jak mówią gumą. Jak skutecznie to zdjąć? Oglądałem kilka porad na YT z płynem hamulcowym, z gorącą wodą itp. Niestety moje nie poddają się w ten sposób zupełnie. Zostaje tylko zdarcie mechaniczne? Może już ktoś z Was to robił a nie tylko widział lub słyszał.
-
-
- 1 odpowiedź
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam, otóż mam taki problem w samochodzie małżonki - klima włącza się dopiero po nagrzaniu silnika, pokazuje w VCDS temperaturę powietrza zasysanego -50 stopni (czujnik G89). Swoją drogą - czy błędnie odczytana temperatura zasysanego powietrza ma wpływ na spalanie ? dzięki, pozdrawiam
-
- 1 odpowiedź
- 7,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Posiadam Audi A3 8P 1.6 102 KM z LPG. Z samochodem do tej pory nie miałem żadnego problemu. Dziś rano uruchamiam silnik i przy uruchomieniu słyszę dziwne pikanie, które znika po kilku sekundach. Na stałe włączyła mi się także kontrolka ESP. Próbuję ruszyć samochodem ale czuję, że silnik tak mocno szarpie, że telepie całym samochodem. Wysiadłem z samochodu, otworzyłem maskę i zobaczyłem ogromne szarpanie silnikiem. Pomimo tego próbowałem jechać dalej, ale niestety samochód całkowicie stracił moc i ujechałem kilka metrów i zadzwoniłem po lawetę. Po wciśnięciu pedału gazu do końca, wskazówka obrotmoerza w ogóle nie reagowała, dopiero po jakiś 5-10 sekundach przy pedal…
-
- 1 odpowiedź
- 12,8 tys. wyświetleń
-
-
Wyskakuje mi Błąd 01309 i sie pali kontrolka ESP dodam ze wymieniałem magiel. Czy ktoś juz miał taki problem i sobie poradził? Ktoś pomoże??
-
-
- 1 odpowiedź
- 1,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam proszę o radę może ktoś się spotkał audi A3 8p 2003 2,0 tdi nie chce palić jak na zegarze pojawia się świecą zarowa i ASP i wtedy również wlancza się wentylator wracam zapłon nieraz za pierwszym razem nieraz kilka razy wracam zapłon aż znika świecą i ASP i odpala co to może być a i dodam ze u elektryk podpiol komputer i niema łączenia ze sterownikiem komputera poprostu żadnych błędów może ktoś pomoże Pozdrawiam!
-
- 1 odpowiedź
- 3,6 tys. wyświetleń
-
-
Dzień dobry. Posiadam audi a3 8p 2.0 tdi 140 samochod podczas przyspieszania na 4 5 i 6 biegu szarpie I nie ma siły przyspieszać jakby mu czegoś brakowalo auto było już u 3 mechaników I nie wiedzą co moze byc. Były wymienione wtryski turbina regenerowana vacum wymieniona i dalej nic. Może ktoś się spotkał też z takim problemem kiedyś i mógłby powiedzieć co by można było jeszcze sprawdzić? Pozdrawiam
-
- 1 odpowiedź
- 1,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam a3 z silnikiem 2.0 TDI [nie do konca wiem jakie oznaczenie ma ten silnik] I zdaża mi się tak iż jak pojeżdzę trochę autem to zgaśnie i nie chce odpalić dopiero na drugi dzień łapnie i dym wydobywa sie z rury i z pod maski i znow chodzi normlanie a potem znow tak samo.. co może być problemem? i jak moge dowiedzieć sie konkretne symbole ma moj silnik
-
-
- 1 odpowiedź
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam Wszystkich i prosze o pomoc. Zakupiłem Audi A3 1,6b 2009 r i mam problem ponieważ nie mogę włączyć ustawień komputera, a mianowicie nie mam w ogóle tych przycisków do sterowania i resetu w manetce wycieraczek. Wyświetlacz środkowy pokazuje tylko kontrolki braku płynu do spryskiwaczy rezerwe paliwa itp, nie ma żadnych info co do spalania itp. Może mi ktoś powiedzieć dlaczego, czy może mam wersję bez komputera? Sam nie wiem jak to uruchomić na jednym wyświetlaczu mam przebieg i dystans a na drugim tym małym mam temp i godzinę i date a środek praktycznie nie świeci? Proszę o info jak ktoś ma podobną wersję
-
- 1 odpowiedź
- 4,5 tys. wyświetleń
-
-
Siemka planuje kupic a3 8p w 5 drzwiach i zastanawiam sie nad silnikiem. Słyszałem że najlepszym benzyniakiem jest 1.6 102km ale moc nie powala. Ogólnie chciałbym benzynke ale co myslicie o 2.0 tdi 140 i 170km. Nadaje sie pod względem awaryjnosci czy lepiej omijac. Rocznie nie bede robił wielkich dystansów. Dziennie tak 5-10km.
-
- 1 odpowiedź
- 3,4 tys. wyświetleń
-
-
Mianowicie problem polega gdy załączam tylną wycieraczkę to pompuje wodę z przodu cały czas a wycieraczka ani drgnie dodam, że kable całe bezpieczniki też silniczek nowy pomóżcie gdyż żaden elektromechanik nie może sobie z tym poradzić tylko cały czas zbędne koszty
-
- 1 odpowiedź
- 1,1 tys. wyświetleń
-
-
Kilka dni temu zapaliła mi się kontrolka od poduszek, sama z siebie. Żadna z poduszek nie wystrzeliła. Podjechałem do znajomego mechanika, podpięliśmy pod komputer aby sprawdzić o co chodzi i komunikat wskazuje na poduszkę pasażera (tą w fotelu). Próbowaliśmy skasować błąd lecz nic z tego - błąd wyświetla się jako stały. Sprawdziłem połączenie kostki pod fotelem i wszystko ok. Próbowaliśmy skasować ponownie i dalej to samo. Dodam, że jest tam jeszcze komunikat, że poduszka jest gotowa do wystrzału - czyli fizycznie jest. Ma ktoś pojęcie co się stało? Jak to skasować? Co jeszcze mogę sprawdzić?
-
- 1 odpowiedź
- 12 tys. wyświetleń
-
-
może mi ktoś powdzieć jak wgrać polskie menu do tej navi i czy jest osiągalna instrukcja obsługi? z góry dziękuje za wszelką pomoc!
-
- 1 odpowiedź
- 12,2 tys. wyświetleń
-