Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A3 8P (2003-2012)

Forum Audi A3 8P. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez bobek_,

Witam serdecznie, posiadam pytanko dotyczące naby i keirownicy sportowej do audi A3 8P '04. na co mam zwracac uwage przy kupnie naby oraz kierownicy aby pasowała. jestem zainteresowany takimi lecz moze ktos mi podpowie czy to bd pasowac. http://allegro.pl/rajdowa-naba-momo-audi-quattro-vw-polo-kjs-i6760155872.html http://allegro.pl/nardi-torino-sportowa-kierownica-skora-omp-momo-i6779040907.html

• 0 odpowiedzi
    • 2,1 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez bysiaseb,

Witam, Mogę niejasno opisać sytuację , ponieważ nie bardzo się na tym znam, Mam problem przy wrzucaniu wstecznego biegu zgrzyta jak przy niedociśniętym sprzęgle...(co nie wchodzi w grę zawsze dociskam je do końca) Pare miesięcy temu wymieniony został dwumas – został zastąpiony jednomasem Pedał sprzęgła czasem drga. a3 8p 2007r.

• 0 odpowiedzi
    • 2,8 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez rafau62,

Witam serdecznie, jestem posiadaczem Audi A3 1.8 TFSI 160 2011 rok, otóż moje pytanie czy to normalna reakcja samochodu gdy podczas odpalania przez pierwsze ok. 15-20 sekund auto trzyma 1200 obrotów i jest lekko głośniejsze( nie jest to duży hałas) po czym spada do optymalnych obrotów i juz pracuje cicho i równo. Przy odpalaniu nie ma innych objawów typu wibracje, głośny dzwięk silnika itp, dzwięk dochodzi raczej z tyłu auta i lekko z pod maski po czym się normuje po 15-20 sekundach jak pisałem. Znajomy mówił że te auta mają jakiś "odkurzacz" i nie zrozumiałem o co mu dokładnie chodzi i że to normalne. Auto ma tak tylko gdy postoi noc ewentualnie te 8 godzin w pracy. Jaki…

• Like
    • 5 odpowiedzi
    • 10,1 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez HUBSON1002,

Witam, czasem w trakcie jazdy miga kontrolka świeć żarowych I po przejechaniu kilku km gaśnie macie jakiś pomysł niżej wstawiam błędy jakie się pokazały po sprawdzeniu obd. Dodam ,że ostatno zauważyłem dziurawy wężyk chyba od sterowania podcisnieniem czy on może być winowajca.?

• 0 odpowiedzi
    • 1,5 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez Morzine,

Witam, Posiadam Audi z zwykłymi fotelami, chciałbym je zmienić na podgrzewane w S-Line i pytanie : - Zmiana foteli polega na wyciągnięciu starych i włożeniu "nowych" ? czy trza coś dodatkowo dokupić/zmieniać/ciąć itp. - Aktualnie nie mam wgl grzania dupy jaki jest koszt podłączenia całej instalacji ? (+/-) wraz z materiałami. - Czy fotele 3d będą pasowały do 5d ? Pozdrawiam.

• Thanks
    • 1 odpowiedź
    • 3,8 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez Hitek83,

Witam. Mam do grupowiczow pytanko takie. Chodzi mi o swiatla postojowe. Niedawno kupile a3 i zauwazylem ze niema postojowek zmienilem zarowki i dalej nic. Lampy byly troche zaniedbane wiec tez je zmienilem. Typowe z zarowkami H7. Przelacznik byl z drl wiec tez zmienilem na zwykly z regulacja kata swiecenia. Postojowi piswieca z piec sekund i gasna. Do tego tez niedzialaja halogeny. Ktos mial taki przypadek. Co to moze byc

7. Rozpoczęte przez Szymen1992,

Witam posiadam silnik 2.0 BKD 16V z 2004 roku ma przejechane 200 tys. i prawdopodobnie okazało sie że główica jest pęknięta (litr płynu na tysiąc km) a pozatym turbo do regeneracji myślałem też nad rozrządem że trzeba by było zrobić i otóz moje pytanie brzmi czy warto pakować tyle kasy w remont spawanie główicy 1200zł regeneracja 900zł rozrząd 600zł + robota czy lepiej wsadzić inny silnik ?

• Upvote
    • 4 odpowiedzi
    • 5,9 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez Kalwas60,

Cześć jak w temacie czy możecie powiedzieć od czego wydostaje się ten dźwięk? sam silnik wydaje mi się że odpada. Słyszę to głównie jak odpalę , a podczas jazdy wydaję mi się że tego nie słychać. Dzięki za pomoc filmik załączam. Dodam że to Audi A3 1.6fsi 2004 rok. Jakby nie działało tu to wysyłam link z youtube video-1659291560.mp4

• 0 odpowiedzi
    • 988 wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez ksavier46,

Witam wszystkich Planuję zakupić lampy przednie do audi a3 z 2003r. Czy ktoś z was miał okazję zobaczyć lampy które mnie interesują? chodzi mi głównie o ich jakość (czy ledy są wystarczająco mocne i widoczne w trakcie dnia?) lampy niby te same a wydaje się że w wersji chrome ledy są bardziej widoczne... http://allegro.pl/lampy-reflektory-audi-a3-8p-8pa-03-08-dayline-led-i6165039347.html http://allegro.pl/lampy-reflektory-a3-8p-8pa-03-08r-dayline-led-fk-i6540376326.html?reco_id=1af192b5-3022-11e7-abb9-023772d0551a&ars_rule_id=201 pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 1,9 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez safeprofession,

Witam mam problem ze sterowaniem komputera który jest na podszybiu pacjent a3 8p 2.0 2006 a mianowicie nie za każdym razem po przekręceniu stacyjki pojawia się kontrolka check i nie wyzwala przekaźnika na pompę wstępna . Wręcz coraz częściej nie można odpalić . Auto jak już odpali nie ma problemu z jazdą lecz po zgaszeniu znów trzeba kilku krotnie przekręcić stacyjka żeby zaskoczyl . Na schemacie nie widzę napięcia po stacyjce które mogło by wzbudzać kompa a na pinach ze stałym zasilaniem napięcie jest . Pytanie czy komp się sypie ? Co go odpala po przekręceniu stacyjki ? Gdzie szukać ?

• 0 odpowiedzi
    • 1,4 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez Jagerek,

Witam, mam kłopot w moim Audi A3 8P z 2010 roku po lifcie w 3 drzwiach. Jakiś czas już temu zapaliła mi się kontrolka od poduszek powietrznych i nie chciała zniknąć. Pojechałem więc do mechanika, podłączył komputer i program podał że błąd jest w "tylniej poduszce od strony kierowcy", następnie usunął błąd, a kontrolka zgasła. Po kilku dniach zapaliła się ponownie. Czy ktoś miał taki problem? Ktoś wie jak rozwiązać ten problem? Pozdrawiam.

• 2 odpowiedzi
    • 1,4 tys. wyświetleń
  12. Witam jaki olej polecacie do silnika 2.0fsi z przebiegiem 240tyś,dodam że auto na niskich obrotach chodzi dosłownie jak diesel...z tego co się zorientowałem jest to skutek źle dobranego oleju. Proszę więc was o pomoc.

• 0 odpowiedzi
    • 3,4 tys. wyświetleń
  13. witam, potrzebuje sie dowiedziec jak sie dostac do listwy wtryskowej gdyz chce podpiac powerboxa na probe czy bedzie jakis efekt:) z gory dziekuje ps

• 1 odpowiedź
    • 1,5 tys. wyświetleń
  14. Cześć wszystkim ! Kupiłem Audi A3 8p 2L TDI (170 KM), 2005 z 200 tys. kilometrów, kod silnika BMN. Po miesiącu użytkowania bez problemów zainstalowałem mapę na 200 HP w "tuneforce poznań". Jednak następnego ranka po zainstalowaniu mapy samochód miał problemy z uruchomieniem, po długim męczeniu ruszył. Następnie samochód losowo wyłączał się podczas jazdy po mieście lub wkrótce po uruchomieniu samochodu. Chociaż jak już dotarłem do autostrady, to nie miałem żadnych problemów. Czasami, gdy zgaśnie, nie uruchamia się ponownie, dopóki nie przeczekam około 10-20 minut. Czasamy zaczynał bez problemu lub czasami nie uruchamiało się przez dzień lub dwa, a potem dopiero po wielu dł…

• 0 odpowiedzi
    • 1,9 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez krupier36,

Chciałbym w drzwiach kierowcy wstawić klamkę od anglika(bez zamka), czy ma ktoś jakiś pomysł jak zrobić jakieś awaryjne otwieranie, gdyby np.wysiadł akumulator.

• 0 odpowiedzi
    • 5 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez Szalony Seler,

Witam, mam identyczny problem jak kolega z filmu aczkolwiek inny pacjent bo audi a3 8p 2006, 2.0 tfsi. Co to może być? Dodam, że pod filmikiem autora nie ma rozwiązania tego problemu. 2024-09-29-18-58-52.mp4

• 0 odpowiedzi
    • 760 wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez easy,

Witam, ostatnio gdy jechałem zaczęła mi migać kontrolka świec żarowych. Auto straciło moc, po zgaszeniu już nie odpaliło. Mechanik podpowiedział mi, że prawdopodobnie zamarzło paliwo(było -18). Auto przetransportowałem do garażu, ogrzałem, wymieniłem filtr paliwa i auto odpaliło, chodziło normalnie. Dzisiaj po przejechaniu pierwszych 20 km problemu nie było, aczkolwiek po kolejnych kilku kilometrach znowu zaczęła mrygać kontrolka świec, tym razem udało się odpalić, aczkolwiek po dodaniu gazu. Następne odpalenia przebiegały pomyślnie. Po pracy wracając do domu po raz kolejny nawiedziła mnie mrygająca kontrolka, auto zgasiłem i udało mi się odpalić po ok. 10 minutach. Posta…

• 0 odpowiedzi
    • 1,1 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez fransula,

Zrozumieć system działania a3 8p Klapa nie otwiera się ani z kluczyka ani z mikrostycznika który właśnie zamontowałem nowy. Jest to cała listwa z podświetleniem tablicy rej. Na kostce mamy masę na 2 brązowych na szarym 12v od podświetlenia tablicy i 12v na czarno brązowym które ginie po naciśnięciu przycisku otwierania (foto 2) Dalej na kostce od zamka mamy masę na brązowym i żółtym z czerwonym paskiem i 12v stałe na biało żółtych (foto 1). Nie czaje logiki jak to ma działać.

• 0 odpowiedzi
    • 1,3 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez wsl,

Cześć, Mam drobny problem, ze spinką / nitem od mocowania zderzaka do pokrywy pod silnikiem. Czy ktoś wie może co to za śruba / nit jest potrzebna w tym miejscu ? Dodam, że mocowanie jest umiejscowione centralnie pod przednim zderzakiem na wyciągnięcie ręki. Musiałem zawadzić o coś i niestety odpadła... Podejrzewałem, że to być może N90683306, ale jakoś mi nie pasuje.. Będę wdzięczny za wszelką pomoc.

• 0 odpowiedzi
    • 2,2 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez kruszynski00,

Witam. Zwracam się z pytaniem do osób ,którzy wymieniali radio w swoim Audi. Wymieniłem ostatnio radio w swoim Audi A3 8P z 2009r. z Audi Concert 2 din na Nawigacja RNS-E. Wszystko zakodowałem i gra świetnie. Chciałbym ,jednak dołożyć emulator ,żeby mieć możliwość podłączenia telefonu. Chciałbym wiedzieć jak to wygląda, czy po podłączeniu emulatora można rozłączać połączenia i wybierać numery z radio rns-e ,czy książka telefoniczna z telefonu zostanie zaimportowana do rns-e oraz czy głośniki będą odtwarzać dźwięk z rozmowy telefonicznej? Mikrofonu ,również nie posiadam ,jednak jest on w zestawie z emulatorem ,więc myślę, że z tym nie będzie problemu. Z góry dziękuję za od…

• 0 odpowiedzi
    • 1,7 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez slawo1979,

Witam, Nie działa mi centralny w tylnych prawych drzwiach więc postanowiłem zablokować je manualnie przekrecając na boku drzwi tą oto blokadę. Po czym zatrzasnąłem drzwi. Problem jest w tym, że nie mogę już ich otworzyć ani z zewnątrz ani od wewnątrz. Pozostałe 3 drzwi otwierają się z kluczyka natomiast te zostały zablokowane na stałe. Czy ktoś z Was miał podobną sytuację albo ma pomysł jak je teraz otworzyć?

22. Rozpoczęte przez karmazino82,

Witam. Mam ogromna prosbe i pytanie zarazem. Jestem nowym posiadaczem audi a3 8p 2003r silnik 2.0 tdi 16v . Od wczoraj zapalila sie kontrolka "engine" . Obroty silnika zaczely "falowac" tzn na zimnym silniku jest to wiekszy problem gdyz jest to znacznie odczuwalne natomiast od momentu gdy sie nagrzeje to jest to zdecydowanie mniej odczuwalne lecz co jakis czas chwile "potelepie" autem. Moc ma normalna "tylko" te falowanie silnika ..... . Podlaczylem komputer u znajomego mechanika co pokazalo nastepujaco brzmiacy komunikat , blad : ''silnik przepustnicy zawirowania-brak sygnalu " . Mechanik powiedzial tyle ze tzreba by bylo rozebrac i zobaczyc co jet z…

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 3,7 tys. wyświetleń
  23. Chcialbym wymienic rozrzad w moim aucie i tu mam pytanie do Was . Czy przy wymniani lancucha rozrzadu trzeba takrze wymienic lancuch przy pompie olejowej ??? Czy przy pompie olejowej znajduje sie takze napinacz lancucha ??? Bardzo prosze o pomoc

• 0 odpowiedzi
    • 2 tys. wyświetleń
  24. Dzień dobry jestem nowy więc się witam. Mam takie pytanie jak zdemontować kolektor ssący do wymiany uszczelki pokrywy zaworów silnik 1,6 bse 8V 102 kM w audi a3 8p 2006 rok. Bardzo proszę o zadęcia i opis w miarę szybko . Pozdrawiam Tadeusz

• 0 odpowiedzi
    • 6 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez sineek,

Witam, mam mały problem, po rozłożeniu dachu wszystko jest ok, jednak po przejechaniu kilkuset metrów zapala się kontrolka o niezabezpieczonym złożonym dachu. Dach jest złożony do końca. Ktoś coś?

• Like
    • 1 odpowiedź
    • 1,7 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.