Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A3 8P (2003-2012)

Forum Audi A3 8P. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez Keynan,

Witam, Podczas wymiany żarówki w lampcę bagażnika niestety wpadła mi wiązka z kablami do środka i nie wiem jak otworzyć ten bok, żeby ją wyciągnąć. Wie ktoś jak to otworzyć? Audi A3 8P BKC 1.9TDI 2004r Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 2,1 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez *P@Pen*,

Czy ma ktoś do sprzedania instrukcję obsługi do audi A3 8p? Koniecznie po Polsku

• 0 odpowiedzi
    • 6,8 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez szymonn103,

tak jak wyżej aczkolwiek dodam do tego ze wczoraj wgrywałem nowy program i zrobilem 50 km i taki zonk. co mzoe byc tego przyczyna? slyszałęm ze moze to byc jakas nie spralona ropa w cylindrach aha bo jeszcze teraz jak cche odpalic to obrocic nie umie o co moze chodzic? to cos z tym programem czy silnikiem?

• 0 odpowiedzi
    • 3,1 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez M@teush,

Witam wszystkich. Moje pytanie brzmi tak samo jak w tytule tematu. Ciągnę ją u siebie do góry, ale stawia opór. Może jest jakiś inny sposób. Wie ktoś może?

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 17,8 tys. wyświetleń
  5. Koledzy ma ktoś pojęćie (manual) jak wyjąć panel nawiewu w 8P, popielniczkę i osłonkę od przekładni zmiany biegów w automacie?

• 0 odpowiedzi
    • 3,7 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez Pono25,

Witam.Mam pytanko odnosnie subwoofera w Audi a3 2.0 tdi 2005.Za cholere nie wiem jak przeciagnac kabel zasilajacy od akumulatora do srodka .Jezeli ktos mial juz do czynienia z tym prosilbym o podpowiedz>pozdro

• 0 odpowiedzi
    • 3,6 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez bobek_,

Witam serdecznie, posiadam pytanko dotyczące naby i keirownicy sportowej do audi A3 8P '04. na co mam zwracac uwage przy kupnie naby oraz kierownicy aby pasowała. jestem zainteresowany takimi lecz moze ktos mi podpowie czy to bd pasowac. http://allegro.pl/rajdowa-naba-momo-audi-quattro-vw-polo-kjs-i6760155872.html http://allegro.pl/nardi-torino-sportowa-kierownica-skora-omp-momo-i6779040907.html

• 0 odpowiedzi
    • 2,1 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez Magulo,

Siemka planuje kupic a3 8p w 5 drzwiach i zastanawiam sie nad silnikiem. Słyszałem że najlepszym benzyniakiem jest 1.6 102km ale moc nie powala. Ogólnie chciałbym benzynke ale co myslicie o 2.0 tdi 140 i 170km. Nadaje sie pod względem awaryjnosci czy lepiej omijac. Rocznie nie bede robił wielkich dystansów. Dziennie tak 5-10km.

• 1 odpowiedź
    • 3,4 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez michał YaGODA,

Przymierzam się do wymiany amortyzatorów. Jakiej firmy amorki moglibyście mi polecić? Chodzi mi o najlepszy stosunek ceny do jakości. Pozdrawiam

• 3 odpowiedzi
    • 8,9 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez SlawekCZ,

Pozdrawiam wszystkich na wstępie. Otórz, co jakiś czas przestają działać kierunkowskazy. Gdy zgaszę silnik nie mogę przez ok. 15 minut odpalić auta. Potem wszystko ok. Za kilka dni znów to samo. Świeci mi żółty trójkąt w kółku na stałe i przed odpalaniem ta od świec, która potem gasnie. Posiadam 1.9Tdi 2007. Proszę o poradę.

• 4 odpowiedzi
    • 2,1 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez Audia3_P,

Siemanko posiadam Audi a3 8p 2006r. W budzie 3D. Moje pytanie. Kupiłem bajer w postaci kierunkowskazow dochodzących w błotniki. Moje pytanie.podczas włączonego zapłonu ładnie światełko pływa na lewym jak i prawym . Gdy już go uruchomię wyrzuca błędy signal i pływa światełko 2x szybciej i tylko do połowy. Ktoś może pomóc?

• 0 odpowiedzi
    • 804 wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez sruba50,

Witam, problem mam z kierunkami ,włączę prawy na stałe i jak chce wyłączyć to raz mrygnie lewy , czy manetka do wymiany czy coś innego?

• 0 odpowiedzi
    • 650 wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez Siwek_134,

Witam! Posiadam Audi A3 2.0 FSI 150 km 2003r i mam pytania na których nie znalazłem odpowiedzi na forum. Więc tak: 1. 3 Dni temu zostawiłem pod firmą samochód na światłach pozycyjnych na 8 godzin :/ i po odpaleniu ( tak ledwo co ) Zaświeciła się kontrolka ESP. Pojechałem zatem z tym tematem do mechanika podłączył moją lalke pod komputerek i okazało się że komputerem nie może usunąć palącej się ikonki na blacie ESP. i moje pytnie brzmi czy to jest tylko zbieg okoliczności że zapaliła się lampka ESP po rozładowaniu aku czy coś mogło ulec zużyciu? 2. Gdy zakupiłem auto z niemiec po przyjechaniu do polski było wszystko git przez jakieś 2-3 tyg. po tym czasie nagle zapali…

• 0 odpowiedzi
    • 5,1 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez Corneks,

Witam Potrzebna mi pomoc z nie otwierającą się klapą bagażnika. Wymieniłem wszystko: moduł, przycisk, zamek, cięgno od zamka. Przeglądałem styki, wszystko ok - a klapa dalej się nie otwiera. Brak jest też zasilania w bagażniku. Jeśli pomine moduł i dam na krótko, to lampka i cięgno od zamka działają.

• 0 odpowiedzi
    • 1,2 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez qbafire,

Witam, czy ktoś się orientuje czy klapa i światła do a3 sportback polift będą pasowały do przedliftowej wersji?

• 1 odpowiedź
    • 1,5 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez Pioti,

Dzień Dobry, od jakiegoś czasu sporam się od klapki wlewu paliwa do audi A3 8P 2005r. Nie działa mi silownik blokady klapki paliwowej raz działa, A raz nie i nie mogę otwierać za każdym razem .. pomożecie jak to wymienić...

• Thanks
    • 1 odpowiedź
    • 6,4 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez romualdinjo,

Witam. Słabo chłodzi klimatronik w A3 1.6 benzyna 102 konie BSE. Czynnika mam odpowiednią ilość, nieszczelności nigdzie nie ma, a mimo to słabo chłodzi. Podejrzewam, że może być zapchany filtr kabinowy, ale nie wiem jak go wymienić. Czy muszę demontować podszybie, czy można w jakiś inny sposób się do niego dostać ? Bardzo proszę o porady.

• 2 odpowiedzi
    • 5,1 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez marcin664,

Witam, 1. czy to normalne w klimatroniku żeby sam zwiększał siłę nawiemu pomimo wyłączonej funkcji AUTO?? 2. gdy stoję na postoju czuję w kokpicie wibracje silnika czy to normalne czy może jakaś poduszka silnika jest do wymiany??

• 2 odpowiedzi
    • 4 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez Trepek,

Witam, jestem posiadaczem audi a3 8p 1,6 mpi, klimatyzacja raz się załącza raz nie, w momencie kiedy załączam wycieraczki, słychać przestawianie się klap i klimatyzacja działa przez około 20 sekund po tym czasie słyszę jak klapy się przestawiają i znowu klimatyzacji brak

• 0 odpowiedzi
    • 1 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez marcin664,

Wydaję mi się że mam problem z klimatyzacją. Klimę nabiłem, została sprawdzona szczelność, kompresor się włącza co można zauważyć po wskazówce na obrotomierzu, wentylator klimy chodzi czyli jest odpowiednie ciśnienie w układzie lecz jest mało wydajna i też w trybie AUTO przy ustawionej temperaturze 16C dmucha całą mocą i nie schodzi automatycznie niżej czyli nie schładza do tej wartości wnętrza samochodu. Przecież przy ustawieniu na 16C to powinienem zamarzać w upalny dzień. A może ten typ tak już ma? Zauważyłem jeszcze jedno dziwne zachowanie climatroniku ale gdy temperatura zewnętrzna była niska i trzeba było grzać w środku. Otóż przy grzaniu, oczywiście przy wyłączonej…

• 8 odpowiedzi
    • 20,3 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez Steven2685,

Witam.Jakie klocki I tarcze hamulcowe polecacie? Audi a3 8p 1.4 tfsi 2011r

• 0 odpowiedzi
    • 893 wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez romualdinjo,

Witam. Czy móglby mi ktoś doradzić jakim Vagiem najlepiej zczytać kod kluczyka w audi A3 8P 1.6 benzyna 102KM 2006 rok? Pytam dlatego, że po zakupie auta od poprzedniego właściciela nie było żadnej przywieszki do kluczyków z tym kodem, a chciałbym sobie dorobić dodatkowy zapasowy kluczyk. Grot już mam dorobiony, pilota mam zaprogramowanego i teraz jest tylko problem z zakodowaniem transpondera gdyż nie znam tego kodu. Pilot/kluczyk już działa, tylko nie mogę odpalic auta, bo immobilizer nie pozwala. Z góry dzięki.

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 5,1 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez kubaa38p,

Witam czy jest taka możliwość wylaczenia kontrolki silnika "check engine'' przez vaga tak żeby na wyswietlaczu nie pokazywało błędu i tej kontrolki ?

• 0 odpowiedzi
    • 1,4 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez stabilization,

Witam Jestem zainteresowany kupnem Audi A3 z 2009 roku i w związku z tym mam pytanie Jest to podstawowa wersja jaka mogła wyjechać z fabryki. Co mnie zdziwiło na wyświetlaczu od komputera pokładowego (chodzi mi o ten pomiędzy obrotomierzem a prędkościomierzem) nic nie ma, po za tym że świeciła się kontrolka o niskim stanie paliwa:] I tu nasuwa się pytanie czy jest możliwe wgranie jakiegoś oprogramowania albo czegoś aby tam wyświetlała się przynajmniej godzina? Z jakimi ewentualnie kosztami mam się liczyć? I jeszcze jedno pytanie gdyż nie sprawdziłem podczas oględzin, czy nawet najuboższa wersja ma podgrzewane lusterka? Pozdrawiam

• 1 odpowiedź
    • 12,4 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez AdrianST,

Witam i proszę o poradę/pomoc. Od kilku dni w moim Audi A3 8P 2.0 TDI z 2004r wyświetla się ciągle i nie znika czerwony komunikat BREMSE, jest widoczny przed i po odpaleniu silnika, przy odpaleniu za każdym razem towarzyszą mu trzy "pikniecia". Uprzedzając sugestie: -klocki i tarcze są w porządku - poziom płynu hamulcowego również - światła stop działają wszystkie - akumulator jest naładowany - po podpieciu U mechanika pod komputer nie stwierdził żadnych błędów Jakie może być rozwiązanie problemu ? Proszę i podpowiedzi

• 0 odpowiedzi
    • 12,3 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.