Audi Q5 FY (2017-2024)
Forum Audi Q5 FY. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem.
209 tematów w tym forum
-
Dla wszystkich posiadaczy Audi Q5 FY, zamieszczam polską instrukcję obsługi w formacie PDF. Instrukcję mogą pobrać tylko zarejestrowani użytkownicy. Jeżeli nie masz konta, zarejestruj się tutaj. Instrukcja obsługi Audi Q5 FY.pdf
-
- 19 odpowiedzi
- 20,3 tys. wyświetleń
- 2 obserwujących
-
-
Bezpieczniki Audi Q5 FY.pdf
-
- 3 odpowiedzi
- 13,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam, latem sprowadziłem do kraju swoje Audi Q5 PHEV 2020 i chciałbym w tym miejscu opisać kilk swoich doświadczeń oraz zapytać o kolejne kroki - co dalej z tak rozpoczęta zabawą ! Ponieważ na forach można znaleźć dziesiątki opisów typu przeróbka pojazdu z USA na EU i jeszcze więcej ogłoszeń typu zapłać a my w ramach usługi zrobimy to i to ... to po sprowadzeniu od razu skorzystałem z usług przerobienia (przekodowania i wymiany oprogramowania) systemu infotaiment i wyświetlacza deski rozdzielczej. Nowy soft obejmuje język polski (i inne), zmiana wyświetlania danych w systemie metryczny. Przełączenie metrycznego systemu/calowego w systemie pojazdu jest dostępne w M…
-
-
- 317 odpowiedzi
- 187,9 tys. wyświetleń
- 13 obserwujących
-
-
Panowie i Panie, jaką metodą wymieniać olej w skrzyni biegów s-tronic? Czytałem, że dynamicznie ponieważ statycznie nie cały olej spływa, pozostaje w podzespołach. Jakie jest wasze doświadczenie. Nadmienię, że to pierwsza wymiana, przebieg 70 TKM. Oczywiście w części mechanicznej również będzie wymieniony olej. Pozdrawiam
-
-
- 4 odpowiedzi
- 24,1 tys. wyświetleń
-
-
Mam pytanie jak długo rozgrzewa się Silnik do temperatury roboczej, bo mam wrażenie że dopiero po 15 kilometrach to trochę za długo
-
-
- 5 odpowiedzi
- 23,8 tys. wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Cześć, konfiguruje nowe Q5 sportback, chcę mieć dostęp ao Android Auto bezprzewodowo, jakie dodatki muszę kupić? Czy Audi Smartphone Interface wystarczy? Dodam, że nie chcę fabrycznej nawigacji
-
- 5 odpowiedzi
- 16,3 tys. wyświetleń
-
-
Co koledzy o tym sądzicie? Dużo jest właścicieli Q5 z USA ?
-
-
- 33 odpowiedzi
- 12,6 tys. wyświetleń
- 2 obserwujących
-
-
Witam, Panowie pytanie odnośnie Q5 FY 2.0 TDI 190 quattro 2017 r, S-tronic. Problem z ogrzewaniem góra leci ciepłe - nogi zimne + słaba siła nawiewu. Klima -3strefa. Komp wywala jeden błąd. Generalnie w zimne dni w środku jest nieprzyjemnie nawet na pełnym HI na panelu. B11AF07 Silnik nastawczy klapy świeżego powietrza - Mechaniczna usterka Miał ktoś podobny problem ? Auto z pewną historią Polski salon bezwypadek - nie żaden ulep. Prawdopodobnie wymiana otóż tego silniczka ( załączone zdjęcie ). Wymiana tego tylko ASO, czy do ogarnięcia przez dobrego elektronika? Jak z dostępem do tego ?
-
-
- 6 odpowiedzi
- 10,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie , w moim q5 przestało z dnia na dzień działać otwieranie i zamykanie klapy bagażnika gestem nogi pod zderzakiem. Wcześniej zdarzało się że nie chciał załapać i kilka razy musiałem machnąć żeby się otworzyła ale teraz już jest zero reakcji . Czy ktoś miał podobny problem i wie jak go rozwiązać ? Z góry dzięki za wszelkie info co można z tym zrobić
-
- 12 odpowiedzi
- 10,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam jakie sofy macie wgrane w swoją nawigacje proszę pisać jaki soft i czy Europa czy USA . Dlatego pytam bo mi taki bład wyskoczył jednostka została wymieniona USA na Europę
-
- 22 odpowiedzi
- 10,3 tys. wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Jeżeli już piszemy o wymianach to może warto wymienić też i tu. Aso wymienia olej tylko jak …. się coś zaczyna dziać czyli drgania i szarpanie. Fajnie prawda? Komplet 230,-
-
- 10 odpowiedzi
- 8,6 tys. wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Kolejna hydrozagadka. W moim Q5 , brak spryskiwaczy reflektorów xenonowych. Z tego co się orientuję, to fabrycznie do xenonów montuje się spryskiwacze. W moim aucie, czytaj specyfikacji tegoż udogodnienia brak. Zaślepki na zderzaku są . Teraz pytanie 1. Czy spryskiwacze w xenononax muszą być? Pytanie 2. Jeśli muszę to jak ogarnąć temat. Ktoś to robi? Czy samemu ogarniać ( raczej odpada) Proszę o jakieś info i radę. Pzdr OOOO
-
-
- 8 odpowiedzi
- 8,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam, czy ktoś może mi dać instrukcję jak zdemontować tylne lampy ?
-
-
- 6 odpowiedzi
- 8 tys. wyświetleń
-
-
Cześć zakupiłem sobie obdeleven cos tam sobie pozmieniałem wartość auta od razu się zwiększyła Macie może jakieś doswiadczenie z tym sprzetem , macie moze jaką instrukcje do niego co moge dokladnie nim zrobić gdzie co do czego i czego najlepiej nie ruszać
-
-
- 5 odpowiedzi
- 7,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam czy wie kto może jak wymontować zagłówki przednie w Audi Q5 fy???
-
-
- 2 odpowiedzi
- 7,3 tys. wyświetleń
-
-
Czy ktoś mógłby sprawdzić co dokładnie zawiera zestaw montażowy haka holowniczego o nr 80A092157E? W serwisie AUDI poinformowali mnie, że jest to zestaw pasujący do mojego auta, które ma "przygotowanie do montażu haka". I teraz pytanie co ten zestaw dokładnie zawiera - czy sam hak, czy też dodatkowo moduł itp. Chodzi mi o listę części z tego zestawu z ich numerami części żeby poszukać osobno używek. Zestaw kosztuje 7500... Albo może inaczej - po VIN sprawdzić co będzie dla mnie pasować? WAUZZZFY7N2062132
-
-
- 3 odpowiedzi
- 7,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam w bagażniku za lewym boczkiem wolne przewody z wtyczkami, jak na zdjęciu. Auto z USA, podejrzewam ze od jakiegoś modułu który został usunięty. Czy ma ktoś ten moduł i mogę prosić o jego kod.
-
-
- 11 odpowiedzi
- 7,1 tys. wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Cześć, Zakupiłem właśnie Q5 45TFSI z 2019 roku, ale brakuje mi w konfiguracji kilku opcji, i pytanie czy ktoś robił takie przeróbki/doposażenia: - jest odpalanie bezkluczykowe ale nie ma bezkluczykowego otwierania drzwi, da radę to zrobić? - są czujniki parkowania przód i tył ale bez kamery i pytanie czy pod ten system MMI da radę dołożyć kamerę? - klimatyzacja jest manualna. Jak bym chciał dołożyć climatronic to wystarczy panel przedni zmienić czy więcej "zabawy". - przy tych panelach widziałem też że jest opcja podgrzewanych foteli, i czy jest opcja też dołożenia mat i zakodowania tej opcji?
-
-
- 6 odpowiedzi
- 7,1 tys. wyświetleń
-
-
Szukam polskiej instrukcji obsługi do Audi Q5 II 80A (nowy model). Pomożecie?
-
- 4 odpowiedzi
- 6,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich. Mam pytanie, czy mała tablica , którą mam zamontowaną na oryginalnym mocowaniu audi z USA jak na zdjęciach, jest zgodna z prawem? Wg mnie tak, ale może ktoś wie dokładniej i ma doświadczenie. Pozdrawiam
-
-
- 3 odpowiedzi
- 6 tys. wyświetleń
-
-
Cześć. niedawno pojawił mi się taki problem. Lusterka elektryczne, automatycznie składane i rozkładane. Przy starcie silnika, prawe się rozkłada, a lewe przestało. Tak jakby nie dostawało impulsu, że ma się otworzyć. Sam mechanizm działa, bo gdy przekręcę pokrętło lusterek na złożenie (prawe się składa) i ponownie rozłożenie - to oba się rozkładają… czasami funkcja działa poprawnie, szczególnie jak zamykam auto na chwilę. Ale jak postoi kilka godzin lub dłużej, to niestety zazwyczaj pozostaje złożone po uruchomieniu silnika. jakies sugestie co może być powodem? Co można sprawdzić?
-
-
- 3 odpowiedzi
- 5,7 tys. wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Rozważam zakup Q5 hybrydy. Czy ktoś z Was jeździł takim autem? Interesuje mnie dynamika jazdy, ekonomia oraz ewentualne wady. Pozdrawiam AniaRz
-
-
- 1 odpowiedź
- 5,5 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, będę wdzięczny za podpowiedź na co zwrócić uwagę podczas pierwszego przeglądu po 30tys km Audi Q5 Sportback?
-
-
- 2 odpowiedzi
- 5,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Mam problem opisany w temacie. Po rozpoczęciu jazdy między 3 a 4 biegiem słyszę 2 dziwne stuki. Problem pojawia się tylko po załączeniu zapłonu i rozpoczęciu jazdy, podczas jazdy już nic się nie dzieje nawet przy przełączeniu skrzyni na P lub N lub R i z powrotem na D kłopotu nie ma, lecz gdy wyłączę zapłon i znów chciałbym ruszyć stuki powracają. Ktoś pomoże?
-
- 9 odpowiedzi
- 5,1 tys. wyświetleń
- 2 obserwujących
-
-
Witam, według instrukcji w bagażniku powinna być naklejka, wlepa pod osłona przestrzeni ładunkowej, jest koło zapasowe które wyjąłem i wkoło kupa styropianu który żeby rozebrać to sporo rozkręcania elementów wkoło, mogły jakiś użytkownik naprowadzić mnie dokładnie gdzie ta nalepka jest ?
-
-
- 3 odpowiedzi
- 5 tys. wyświetleń
-