Audi A4 B5 (1995-2001)
Forum Audi A4 B5. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
167 tematów w tym forum
-
Dla wszystkich posiadaczy Audi A4/S4 B5, zamieszczam polską instrukcję obsługi w formacie PDF: Instrukcja_obslugi_Audi_A4_S4_B5.pdf Instrukcję mogą pobrać tylko zarejestrowani użytkownicy. Jeżeli nie masz konta, zarejestruj się tutaj.
-
- 14 odpowiedzi
- 62,9 tys. wyświetleń
-
-
Temat dla ludzi którzy chcą zrobić coś sami, zaoszczędzić parę groszy. Audi A4 1995-2000 Kasowanie inspekcji serwisowej odbywa się następująco: Inspekcja olejowa - OIL 1. Wcisnąć i przytrzymać przycisk X, 2. Włączyć zapłon, 3. W polu wyswietlacza licznika kilometrów pojawią się litery "Service OIL", 4. Zwolnić przycisk X, 5. Wyciągnąć przycisk Y i przytrzymać aż na wyświetlaczu pojawi się "Service - - - ". Inspekcja serwisowa - INSP 1. Wcisnąć i przytrzymać przycisk X, 2. Włączyć zapłon, 3. W polu wyswietlacza licznika kilometrów pojawią się litery "Service OIL", 4. Zwolnić przycisk X, 5. Wcisnąć i zwolnić przycisk X, 6. W polu wyswietlacza licz…
-
- 2 odpowiedzi
- 131,7 tys. wyświetleń
-
-
Poniżej zamieszczam rozmieszczenie bezpieczników Audi A4 B5:
-
- 2 odpowiedzi
- 733,8 tys. wyświetleń
-
-
Gama silników Audi A4 Avant: Benzyna: silnik: 1.6 101 KM napęd: oś przednia silnik: 1.8 20V 125 KM napęd: oś przednia silnik: 1.8 20V 125 KM napęd: quattro silnik: 1.8 20V Turbo 150 KM napęd: oś przednia silnik: 1.8 20V Turbo 150 KM napęd: quattro silnik: 1.8 Turbo 180 KM napęd: oś przednia silnik: 1.8 Turbo 180 KM napęd: quattro silnik: 2.4 30V 165 KM napęd: oś przednia silnik: 2.4 30V 165 KM napęd: quattro silnik: 2.6 150 KM napęd: oś przednia silnik: 2.6 150 KM napęd: quattro silnik: 2.8 174 KM napęd: oś przednia silnik: 2.8 30V 193 KM napęd: oś przednia silnik: 2.8 30V 193 KM napęd: quattro silnik: 2.8 174 KM napęd: quattro Diesel: silnik: 1.9 TDI 75 KM…
-
- 0 odpowiedzi
- 23,4 tys. wyświetleń
-
-
Znalazłem na necie coś takiego: Ilość oleju potrzebna do wymiany łącznie z filtrem. Wlepka pochodzi z książki Sam naprawiam. Myślę, że użytkownikom B5 się przyda. Korekty ilościowe mile widziane...
-
- 0 odpowiedzi
- 33,8 tys. wyświetleń
-
-
Instrukcja kodowania fabrycznego radia Audi beta cc Czasami zdarza się, że fabryczne radio w naszym samochodzie rozkoduje się. Żeby zakodować radio ponownie należy: 1. Wcisnąć jednocześnie przez kilka sekund przyciski DX i FM. 2. Wpisać kod dostarczony wraz z radiem. 3. Ponownie wcisnąć jednocześnie przez kilka sekund przyciski DX i FM. Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 22,3 tys. wyświetleń
-
-
Mój ojciec planuje kupić Audi A4 B5 1.9 TDI 110 KM z automatyczną skrzynią biegów. Chciałbym dowiedzieć się czegoś więcej na temat awaryjności i eksploatacji tej skrzyni. Czy przy normalnej jeździe i prawidłowej wymianie oleju w skrzyni, powinna być raczej mało awaryjna? Jakie są koszty naprawy takiej skrzyni? Pozdrawiam
-
-
- 25 odpowiedzi
- 81,7 tys. wyświetleń
-
-
witam. zmienialem napinacz łancucha na walkach rozrzadu w silniku 1.8 adr z 99r. przestawilem prawy walek o jeden zab, w efekcie auto nie mialo odpowiedniej mocy. nastepnie poprawilem swoj blad ale silnik pracuje glosniej i cyka. nie dawno przy wyprzedzaniu musialem go przeciagnac do 6tys obrotow i po przejechanych 5kilometrach zauwazylem ze wzrosla mi temp do 100stopni. nie wlacza mi sie wentylator obok wiskozy a wydaje mi sie ze powinien sie zalaczac po 90stoniach celcjusza. weze do chlodnicy sa u gory cieple a na dole zimnie. podejzewam peknieta szklanke, zawieszony termostat ( wymienialem 3 miechy temu) nie wiem co mam o tym myslec ani gdzie szukac. moze zgialem za…
-
-
- 10 odpowiedzi
- 9,8 tys. wyświetleń
-
-
Mam do Czytelników forum takie pytanie : Interesuje Mnie Wasze zdanie dotyczące niezawodności silników benzynowych . Jaka pojemność jest najbardziej przez Was polecana i dlaczego ? Uprzejmie proszę o uzasadnienie . Z góry DZIĘKUJĘ .
-
-
- 10 odpowiedzi
- 10,3 tys. wyświetleń
-
-
witam! szukam info nt. amortyzatorów do a4 b5tdi. czy kupić KAYABA czy jakies inne np. SASCH?? gazowe czy olejowe?? a co z tarczami i klockami ? czy to prawda ze wymiana klocków tarcz i amortyzatorów z częściami to koszt ok 2000zl - 2300zl???? aha czy jeżeli stuka mi lewy górny wahacz mogę tylko jego wymienić czy muszę cały komplet? pozdro i czekam na odp... POTRZEBOJE SZYBKIEJ ODP PLISSS BO MI ANDZIA KLĘKA
-
- 8 odpowiedzi
- 20,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam, jestem zainteresowany kupnem audi a4 1.8 turbo z automatyczna skrzynia biegow z tiptronic'iem, chciałbym dowiedizeć się co nieco o tym aucie, czy polecanie, czy warto, co spr przy zakupie i ew. ile by mnie kosztowaly naprawy i ile kosztuje wymiana skrzyni biegow... z gory dzięki
-
- 7 odpowiedzi
- 18,1 tys. wyświetleń
-
-
Witajcie, szlag trafił moje podświetlenie tablicy, widziałem w innych autach żarówki led, nawet fajnie to wygląda. Chciałbym takie żaróweczki zamontować u mnie w Audicy - teraz standardowe pytanie - które? Na allegro jest tego masa, są żarówki po 8zł, są po 40 - które wybrać? (32mm, 42mm C5w, C10W?). I druga pytanie, mam xenon 4300k - miałem ledy z allegro, które świeciły dość jasnym światłem, ale nie pasowały do xenonu 4300k. Kupiłem zwykłe (żółte), wygląda to okropnie, aż nie mogę na nie patrzeć. Koledzy - poradźcie co wybrać, aby w miarę pasowały do xenonu 4300k. Zmiana planów, kupuję żarniki 6000k - proszę o pomoc w wyborze.
-
-
- 7 odpowiedzi
- 25 tys. wyświetleń
-
-
Witam:) Chciałbym dowiedzieć się czy w moim Audi A4 1,9 TDI 130KM 2001 rok znajduje się filtr cząsteczek stałych czy nie?? W jaki sposób moge to sprawdzić? Dodam, że niestety kupiłem auto bez książki, a tabliczka w bagażniku jest nieczytelna:( Nie wiem jaki olej wlać do silnika...specyfikacja 507.00 czy 505.01?? Z góry dziękuje za pomoc:) Pozdrawiam
-
-
- 6 odpowiedzi
- 19,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam, chciałbym założyć w moim samochodzie gaz, lecz trochę się waham. Nie wiem czy jest to tylko zysk czy zysk i ryzyko. Uważam mój samochód za świetne auto ale troszeczkę zżera mnie paliwo, zdaję sobie sprawę z tego że gaz jest dwa razy tańszy od oleju czy paliwa. Może ktoś zna jakieś wady i zalety zakładania gazu, i mi pomoże. Pozdrawiam Grzegorz
-
- 6 odpowiedzi
- 15,2 tys. wyświetleń
-
-
witam jestem tu nowy,chcialbym sie dowiedziec ktore zawory steruja turbina,bo wymienilem turbo na nowa lecz gdy patrze na sztange wydaje mi sie ze sie znowu przycina,ale gdy podlanczam zegar pod gruszcke jest tak samo
-
-
- 6 odpowiedzi
- 8 tys. wyświetleń
-
-
Czy turbina z silnika AHU w Passacie, pasuje do silnika AJM w Audi A4, który ma taką samą liczbę koni (116 KM)? Pozdrawiam
-
-
- 5 odpowiedzi
- 6,5 tys. wyświetleń
-
-
witam Was wszystkich!! dosc dawno mnie tutaj nie bylo:)....Mam pytanko...odnosnie hamowni a skrzyni automatycznej Jak juz wiecie mam nadal swoja Andzie A4B5 1.9 Tdi 110KM w automacie:) te 110KM troche mi spedzaja sen z powiek bo pala ok 9,5 litra w miescie i cos mi sie wydaje ze pare juz padlo:( m chcialbym sie dowiedziec czu istnieje mozliwosc sprawdzenia mocy na hamowni z automatem , czy cos sie ze skrzynia nie zrobi( po remoncie kilka miesiecy) i gdzie w ogole moge takowa znalesc w woj slaskim , najlepiej w okolicach Sosnowca.Bardzo Was prosze o informacje !! POzdrawiam mwmisiek82
-
- 5 odpowiedzi
- 6,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam to mój pierwszy post na tym forum ,wiec sorki jak cos nie tak napisałem ;;-po zakupie auta wracajac do polski zapaliła mi sie kontrolka temp silnika -po zatrzymaniu i odczekaniu az silnik ostygnie dolałem wody ale to nic nie dało bo po paru lilometrach znowu temp silnika była wysoka -prawie 120 st .okazało sie ze nie ma obiegu płynu chładzącego -po wymontowaniu pompy wody okazało sie ze wirnik pompy był pekniety i nie trzymał sie wałka pompy ,po zamontowaniu nowej wydaje sie ze wszystko jest ok,powstaje jednak pytanie ---czy w tym silniku jest jeszcze jedna pompa wody?bo z ogledzin wynikło ze chyba jest i napedza ją pasek rozrządu, jesli sa dwie pompy to oczym …
-
- 5 odpowiedzi
- 22,5 tys. wyświetleń
-
-
Witajcie, założyłem wczoraj xenon i teraz pytanie - jakie postojówki kupić? Obecnie nie wygląda to ładnie, gdyż żarówka postojowa jest "żółta". Chcę, aby światło było białe, może takie coś http://www.allegro.pl/item876935043_postoj...pni_nowosc.html Proszę o pomoc.
-
- 5 odpowiedzi
- 11,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam, poszukuje gumowego łącznika takiego jak na zdjęciu. Jak on się dokładnie nazywa, w sieci jest wiele podobnych. Pozdrawiam, Daniel
-
- 4 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
-
-
Witam Panie i Panowie. Otóż problem pewnie dotknął nie jedną osobę (a może tylko właśnie mnie ). Podczas gwałtownego ruszania zapalała się kontrolka czerwonego wykrzyknika i pojawiał się kilkukrotny sygnał dźwiękowy. Od razu pomyślałem, że kończy się płyn hamulcowy u układzie. Zajechałem do sklepu motoryzacyjnego i zakupiłem płyn DOT4. Zadowolony w szybkim biegu otworzyłem maskę. Odkręciłem zielony korek i uzupełniłem płyn około 100-150 ml. Zakręciłem korek, zamknąłem maskę i wsiadłem do auta. Ruszyłem gwałtownie a tam dalej wykrzyknik i sygnał dźwiękowy. W tym oto momencie zorientowałem się, że zalałem płyn hamulcowy DOT4 do zbiornika układu kiero…
-
- 4 odpowiedzi
- 4,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich forumowiczów AudiTimes, mam maly problem z zawieszeniem w mojej Andzi... Podczas jazdy z prędkością np 50km/h lub wiekszymi np na trasie z zawieszenie wydobywa sie dziwny dzwiek cos jakby przednie kola ocierały o nadkola(zarówno na letnich 16 calowych kolach jak i na zimowych 15 calowych), dodam ze na prostej nawierzchni nic nie slychac i jest ok , takie ocieranie slychac wtedy gdy na drodze jest np jakis tzw dół czy uskok nie wiem jak to nazwac takie delikatne zapadniecie drogi i wtedy ten dzwiek sie pojawia, bylem juz na tescie zawiecha i amorkow, generalnie autko mi wytrzepali na wszystkie strony i nikt nie wie co to moze byc, jedyna rzecz jaka zauwaz…
-
- 4 odpowiedzi
- 7,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Od jakiegoś czasu po uruchomieniu silnika, na zimnym slysze przez okolo minute moze dłużej taki dźwięk jakby bzyczenie ( wstawiony film) i przechodzi jak silnik sie lekko rozgrzeje. Nie wiem czy to cos od rozrusznika jakiegoś czy rozrządu. Jestem kompletnie zielony. Jestem umowiony na wymiane rozrządu tak czy siak ale może to coś innego. Pozdrawiam VID_20181202_112256.mp4
-
- 3 odpowiedzi
- 3,6 tys. wyświetleń
-
-
Siemka. Mam pytanko. Wypali takie coś jak bym chciał wrzucić katalizator od seata cordoby 1.6 do mojej audi 1.8? Nie będzie nic go blokować ani żadnych efektów ubocznych? Pozdrawiam.
-
- 3 odpowiedzi
- 5,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam Od jakiegoś czasu pojawia mi się w wyświetlaczu bieżących kilometrów informacja "ln2". Ciekaw jestem co to znaczy, nie mogę się doszukać w necie, a wolałbym się dowiedzieć coś na temat zanim będę wydzwaniał do serwisów Pozdrawiam i dzięki za pomoc.
-
-
- 3 odpowiedzi
- 12,6 tys. wyświetleń
-