Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B5 (1995-2001)

Forum Audi A4 B5. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez KamilG,

Witam Co może być przyczyną tego że w zbiorniku wyrównawczym na ściankach pojawiła się biała "maz"??

• 0 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez Hermes,

Witam, prosiłbym o ocenę logów, 008,010,011 robiłem pierwszy raz, mam nadzieję że do czegoś się nadają, błąd przeładowania (a turbina była regenerowana 4 miesiące temu-phi) podejrzewam zapieczoną geometrię lub sztanga stoi w miejscu. https://log.tunezilla.com/chart/547015#H8KLCADDnwERYgIDTcOLw5EKwoMwDMKFw6F3w4l1AnbDrG1KL8K6GcK6woA2wpLDhsOhw7bDtMKzCsODw4tzPsO+GMOhwqnDs0MqUzFdwpcGOCTDrMOnwqQmX8OeJ0LDocOKwpbCncOhwpTDumZzcsKlwo3DsibCvTjCmzzCjsO0w7lfYFJefiTCjcO9AnHDgMKAwrfChBAOw4zCq2tbJsOxbsOhwp7Dkg/Ck8KIwpRMwpMAAAA= https://log.tunezilla.com/chart/547023#H8KLCADDoAERYgIDTcOLQQrCgCAQwoXDocK7w4x6woTCpG4jLsKsBhvCsBQdwqE6fWnCm8KWw6/Dv3jDhsOAEsO3wpkPUj7Dh8KaCsOgYMKxw4UQM…

• 0 odpowiedzi
    • 2,5 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez Marcinxxx,

Witam, od niedawna mam Audi A4 rocznik 99 diesel. Trochę kopci z rury wydechowej. Jaka przyczyna?

• 0 odpowiedzi
    • 4,1 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez sebastian3650,

Witam Posiadam Audi A4b5 sedan z silnikiem 1.6 benzyna gaz (gaz zwykły) z 95r. Od ponad 2lat w moich rękach. Problem z samochodem polega na tym że brakuje mu mocy zarowno benzyna jak i gaz. Nie jest to aż tak odczuwalne ale czuć że auto nie ma tej mocy co kiedyś. Silnik rowno pracuje, odpala za 1. Po przejechaniu dłuższego dystansu ok 30km gaśnie. Silnik kręci ale nie odpala, po ok 10-20min odpala i jedzie dalej. Przeważnie tak się dzieje gdy auto jest odpalone przez dłuższą chwilę na postoju lecz nie zawszę np. autem zrobię ok 20km, stanę z włączonym silnikiem na ok 10min, ruszę i po 2km gaśnie. Czasami nawet podczas krótkiej trasy 5km też potrafi zgasnąć. Wcze…

• 1 odpowiedź
    • 14,1 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez slawli,

Witam Pojazd jak w temacie 97r 18 benzyna -gaz, kupiony na tzw. szybko. trzy miesiące bez problemu, odpalał na raz. Dwa dni temu zapalił po 2 sekundach zgasł, kolejne próby: kręcił jakby coś łapał, było czuć spaliny, świece mokre. Odpięty akumulator na dwie godziny, zapalił z trudem, około minuty obroty 1200, potem 1-2 minuty falowanie obrotów 500-1200. Obecnie ok, ale co było powodem? Jest wyświetlacz, ale ciemny, ożywa tylko przy sygnalizacji rezerwy paliwa, braku płynu do spryskiwaczy, i coś z olejem, gdyż stan jest lecz wyświetla ikonę. Posiadam dwa kluczyki jeden grot z plastikiem, drugi sam grot, obydwa uruchamiają auto Co mogło być powodem problemów z uru…

• 0 odpowiedzi
    • 3,5 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez Szczeka7,

Witam wszystkich. Mam problem z moim A4. Nie działał licznik jak go wziąłem w rozliczeniu od klienta, tzn. Działało tylko podświetlenie, brak wskazań temperatury, poziomu paliwa, obrotów i prędkości nie pokazywał też przejechanych kilometrów. Wczoraj kupiłem licznik (używkę),wymieniłem i wszystko było ok. Autko odpala, liczniki działają, żadna kontrolka nie świeci. Dzisiaj rano audi odpalił, przejechał ok. 35 km i już nie zapalał. Tzn. Zapalał i od razu gasł. W dwóch warsztatach sugerowali immobiliser ale powiedzieli też że nie powinien odpalić już po wymianie zegara,ale odpalił. Wypiąłem żółtą kostkę i odpala bez jęknięcia tylko nie działa mi znowu nic. Prędkościomież sz…

• 0 odpowiedzi
    • 3 tys. wyświetleń
  7. Witam. Mam 2 pytania dotyczące radia w audi a4 b5. 1) Gałka od zmieniania głośności nie działa poprawnie, głośność wariure gdy chce przyciszyć lub podgłosić. 2) Poradźcie jak się wymienia radio z ori na nie ori. Nie jestem specem w sprawach elektroniki samochodowej i chcialbym poradę od A do Z jeśli komuś by się chciało. Z góry wielkie dzięki!

• 0 odpowiedzi
    • 3,6 tys. wyświetleń
  8. Witam wszystkich chciałem zapytać czy w moim audi będzie pasować felga z ET59. Mam okazje takie kupić i wolę się upewnić. Z góry dziękuję za odpowiedź

• 0 odpowiedzi
    • 2,4 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez Papito,

Witam mam zamiar do swojej b5 zamontować jakieś lepsze sprzęgło, ponieważ moje juz zaczyna sie ślizgać . Co sądzicie o sprzęgle kevlarowym i czy w 1.8t występuje koło dwumasowe?

• 0 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń
  10. Siemka! Piszę odnośnie dziwnego problemu z wycieraczkami i systemem spryskiwaczy reflektorów w mojej b5. Instalacja do spryskiwaczy xenon fabryczna, jak to w każdej esce. Mianowicie: Odkąd zakupiłem pojazd nie działały mi spryskiwacze reflektorów. Zainteresowałem się tym tematem dopiero teraz, wiec zacząłem szukać przyczyny. Profilaktycznie wymieniłem pompkę od spryskiwaczy reflektorów, posprawdzałem wiązkę, spryski, wężyki, kostki, przekaźnik. Wszystko wydawało się ok, natomiast spryskiwacze się nie wysuwały. Przy zapalonych światłach trzymałem manetkę od wycieraczek nawet i przez dobre 15 sekund i nie było żadnego odzewu ze strony sprysków, no próbowałem już w…

• 0 odpowiedzi
    • 3,1 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez JacekG,

Witam. Posiadam Audi A4 B5 Combi 2.8 +LPG manual 97 rocznik i pojawił się problem. Oddałem samochód do mechanika:- wymiana: rozrząd, chłodnica oleju, chłodnica wody, termostat, pompa wody, napinacz paska rozrządu, uszczelki dekli zaworów, uszczelka misy oleju, pasek alternatora, olej, filtr oleju. Po przejechaniu 500 km, silnik zaczął nie równo pracować i jakiś stukot w silniku. Może ktoś miał coś podobnego, albo może doradzić co mam sprawdzić, ponieważ obawiam się że mechanik coś zwalił i może się do tego nie przyznać, lub będzie zwalał na coś innego żeby kasę wyciągnąć.

• 0 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez Monia1503,

Potrzebuje pomocy,bo 3 mechaników nie potrafi tego ogarnąć. Chodzi o to,że po wymianie klocków i tarcz ciągle coś trze w lewym przednim kole, niestety koło jest lekko zablokowane. Koło 3 razy rozebrane, wymienione zaciski i nadal źle. Doszły do tego jakieś dziwne hałasy oprócz tarcia . Nie mam już siły ani ma auto ani na mechaników. Może miał ktoś podobny problem

• 0 odpowiedzi
    • 2,4 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez VakoSss,

Witam poszukuje większej turbiny żeby podnieść moc do 250 auto Audi a4 b5 1.9tdi AFN jak turbinę wybrać ?

• 0 odpowiedzi
    • 2,5 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez tomek1983,

Witam mam problem z moim audi a4 b5 Quattro z silnikiem 1.8 t aeb mianowicie swieci kontrolka oleju. Wiem że już nieraz był poruszany ten problem. Tylko problem polega na tym że kontrolka swieci przy pewnych obrotach silnika to jest 1500do2500 i potem gaśnie. Powiem co już wymieniłem w silniku to jest pompa oleju smok wyczyszczony, czujnik ciśnienia oleju, napinacz lancuszka rozrzadu walków. Najciekawsze jest to że ciśnie jest podłączyłem manometr i ciśnienie pokazuje na wolnych obrotach 1bar na rozgrzanym silniku i dodając obrotów wzrasta, najciekawsze i nie dające mi spokoju to jest to że jak odłączę przewod od czujnika ciśnienia oleju to moim zdanieniem nie powinno nic…

• Thanks
    • 1 odpowiedź
    • 5,3 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez ZiipY,

Witam, posiadam audi a4 b5 1998r 1.9 tdi Diesel pewnego razu gdy jechałem samochód zaczął przerywać i dławić się stwierdziłem brak paliwa (pływak zepsuty nie pokazuje ilości paliwa) po zatankowaniu przejechałem samochodem dwa kilometry i znów to samo samochód się dławił gasł ciężko było go odpalić nie miał mocy, myślałem że to problem z pompą paliwa ale po odkręceniu wtrysków ropa normalnie tryska, samochód nie odpala. Proszę o waszą pomoc, co to może być?

• 0 odpowiedzi
    • 2,5 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez Szczytek,

Witam panowie od niedawna posiadam audi a4 b5 1.6 dymi na wolnych obrotach i czasem traci moc po wciśnięciu gwałtownie gazu czy może to być wina sondy żadne kontrolki się nie zapalaja

• 0 odpowiedzi
    • 2,4 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez Xcy,

Witam, od kilku dni odnotowałem dziwne "cykanie" w pobliżu bezpieczników. Niestety nie mam pojęcia co to może być. Nie wykryłem, żadnej zależności pomiędzy ilością obrotów, prędkością, a występowaniem "cykania". Czasem jest silniejsze, czasem ustępuje. Ratujcie Film z "cykaniem" w załączniku. Audi A4B5 1997 ADP 1.6 Benzyna + LPG Pozdrawiam, Łukasz VID_20200630_120218.mp4

• Thanks
    • 1 odpowiedź
    • 3,9 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez Soldier007,

Witam. Miałem rozładowany akumulator. Po naładowaniu akumulatora motor odpala, wszystko działa za wyjątkiem wskaźników, nie działają> podświetlenie zegarów, prędkościomierz, obrotomierz oraz pozostałe tj. wskaźnik paliwa, temperatury, ogólnie nie działają wskaźniki. Proszę o podpowiedź. Bezpieczniki są w porządku. Pozdrawiam Łukasz.

• Thanks
    • 2 odpowiedzi
    • 5,9 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez Przem86 a4 a6,

Witam Wszystkich Klubowiczów mam problem z nierówna praca silnika na wolnych obrotach wymieniłem kable świece kopułka palec problem nie znikł dodam że świeca na pierwszym cylindra była okopcona auto nie bierze oleju i nie ubywa płynu nie kopci audi z roku 1997 1.6 benzyna a4b5 proszę o porady z góry dzieki

• 0 odpowiedzi
    • 3,3 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez Przem86 a4 a6,

Witam Wszystkich klubowiczów nie mogę opanować tego forum audi ale cieszę się że udało mi się zalogować posiadam audi a4 1.6 1997 benzyna oraz a6c6 3.0 diesel Allroud quattro 2007 . Doloczylem do klubu ponieważ jak pewnie wszyscy mamy czasem problem z tą marką A ja mianowicie z a4 od niedawna jestem w posiadaniu a4 problem jest w szarpaniu silnikiem i nie równa praca na wolnych obrotach przy wymianie kabli świec kopułka oraz palec zauważyłem że na pierwszym cylindrze jest okopcona świeca proszę porady z góry dziękuję

• 0 odpowiedzi
    • 3 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez VakoSss,

Witam mam problem gdyż nie pokazuje kontroli podgrzania świec samochód nie odpala Audi a4 b5 1.9tdi 110 co może być przyczyna>

• 0 odpowiedzi
    • 3 tys. wyświetleń
  22. Piszę w sprawie problemu dotyczącego całego układu przekładni kierowniczej. Konkretnie jest to Audi A4 (B5), rocznik 1999, 1.9 TDI (110kM) AFN. Na początku stycznia roku 2019 zalałem omyłkowo około 100ml płynu hamulcowego do układu kierowniczego. Zorientowałem się zaraz po zalaniu. Zacząłem szukać informacji jak bardzo jest to szkodliwe i w efekcie postanowiłem od razu na szybko znaleźć wolny termin w warsztacie aby wylać cały płyn układu kierowniczego i po przepłukaniu zalać nowy płyn kierowniczy zwłaszcza, że zrobiłem kilkadziesiąt kilometrów na wlanym w układ płyn hamulcowy. Już na drugi dzień zostawiłem auto u mechanika pod warsztatem. Na drugi d…

• 0 odpowiedzi
    • 4 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez Krzysztof 95,

Witam na wstępie przepraszam za błędy ale troszkę się wkurzyłem dziś kupiłem Audi A4 b5 1.8t tzw Małysz w sedanie mam problem już na samym starcie mianowicie nie mogę auta zamknąć z zewnątrz we wewnątrz auta ok zamknę z guzika ale ani z kluczyka ani z pilota z zewnątrz dioda znajdująca się po stronie kierowcy wgl nie mryga na dodatek wyświetla mi się Centre breake light czy jakoś tak podobno to od jakiego światła czy coś takiego odrazu zakupiłem książkę do napraw tego auta w dodatku jak to piepszeni przepraszam za słowa ale... handlarze nic mi nie powiedzieli o tym na starcie wszystko było ok wiem jestem idiota bo mogłem sprawdzić to na starcie ale jak dla mnie aspekt mec…

• 0 odpowiedzi
    • 2,5 tys. wyświetleń
  24. Witam fanów motoryzacji. Zgłaszam się do Was z pewnym pilnym problemem, ponieważ temat mnie zaskoczył a za kilka dni wyruszam w trasę i obawiam się, mogę mieć duże problemy jeżeli mi nie pomożecie za co z góry dziękuję. Mianowicie temat dotyczy przednich wycieraczek szyby. Od jakiegoś czas zaczęły skrzypieć, a teraz cały ich cykl zajmuje już sporo czasu i za każdym razem mam obawy czy dokręcą się do końca. Gdy jest mokro i wilgotno to wycieraczki nawet nie wykonują swojej połowy cyklu. Przy obracaniu słychać wyraźne piszczenie wewnątrz kabiny i na zewnątrz. Problem o tyle jest skomplikowany, że to piszczy mechanizm tak jakby wycieraczki od kierowcy. Po…

• 0 odpowiedzi
    • 2,5 tys. wyświetleń
  25. Witam. Chciałbym się zwrócić do was o pomoc. Mianowicie chodzi o to że po 2 miesiącach jazdy samochodem "Audi A4 B5 1.8 1995r" w pewnym momencie na liczniku zmieniły mi się "km" na "miles " a w miejscu gdzie były ostanie przejechane kilometry pojawił się napis "def" mało tego temperatura przy włączeniu zapłonu wskazuje 120°, jadąc około 50km/h prędkościomierz pokazuje 120km/h a obroty po odpaleniu nie schodzą poniżej 2 tys. Starałem się przeglądać fora i jedyne co udało mi się ustalić to że muszę wymienić licznik. I tutaj chce się poradzić bardziej doświadczonych osób, czy jest ktoś kto by wytłumaczył mi dokładnie co muszę kupić aby wymienić licznik? Poniżej wstawię zdjęc…

• 0 odpowiedzi
    • 4,1 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.