Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B5 (1995-2001)

Forum Audi A4 B5. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez mehow,

Witajcie, założyłem wczoraj xenon i teraz pytanie - jakie postojówki kupić? Obecnie nie wygląda to ładnie, gdyż żarówka postojowa jest "żółta". Chcę, aby światło było białe, może takie coś http://www.allegro.pl/item876935043_postoj...pni_nowosc.html Proszę o pomoc.

• 5 odpowiedzi
    • 11,4 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez Green001,

Witam ostatnio rozebralem cały kolektor ssący do czyszczenia wyjalen też turbo z kolektorem wydechowym i niestety turbina ma luz boczny dość spory i pytanie jakie turbo włożyć żeby pasowało bez rzeźby? I drugie pytanie dlaczego w gruszce podciśnienia mam olej? . Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 2,1 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez mc.anzelm,

Cześć. No i będzie za niedługo problem z pracą motoru mojego samochodu gdyż klekocze 1 zawór... Olej w silniku jest ale i tak klekocze dalej... Idąc poradami taty to gdy się silnik zajedzie to lepiej będzie(taniej i szybciej) wsadzić nowy silnik. Teraz pytanie, czy mogę zastąpić 1.8-->1.8t? Elektryka musiała by być kombinowana? Nowa mapa? Jakieś dodatkowe części albo coś? Cieszył bym się z wypowiedzi kogoś kto robił taką przekładkę. Pozdrawiam. Myślę też nad TDI. Co będzie prościej wsadzić i ogarnąć?

• 0 odpowiedzi
    • 4,2 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez janon,

witam, jestem tu nowy,nawet nie wiem czy dobrze pisze post,mam problem z klimatyzacją...nie włącza mi się wentylator,klimę dzisiaj nabiłem,silniczek wentylatora na krótko chodzi...pomocy, jaka jest przyczyna tego problemu,może ktoś miał taki sam defekt.

• 0 odpowiedzi
    • 2,2 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez slawek1bv,

witam zmieniałem skrzyni automat na manual i mam teraz problem z kodowaniem silnik 2.5 tdi akn może ktoś pomóc?

• 0 odpowiedzi
    • 4,9 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez bellator,

Witam Od jakiegoś czasu pojawia mi się w wyświetlaczu bieżących kilometrów informacja "ln2". Ciekaw jestem co to znaczy, nie mogę się doszukać w necie, a wolałbym się dowiedzieć coś na temat zanim będę wydzwaniał do serwisów Pozdrawiam i dzięki za pomoc.

• Upvote
    • 3 odpowiedzi
    • 12,6 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez losdarios,

Potrzebuje pompki zamka centralnego Hajnówka

• 0 odpowiedzi
    • 3,3 tys. wyświetleń
  8. Witam. Chciałbym się zwrócić do was o pomoc. Mianowicie chodzi o to że po 2 miesiącach jazdy samochodem "Audi A4 B5 1.8 1995r" w pewnym momencie na liczniku zmieniły mi się "km" na "miles " a w miejscu gdzie były ostanie przejechane kilometry pojawił się napis "def" mało tego temperatura przy włączeniu zapłonu wskazuje 120°, jadąc około 50km/h prędkościomierz pokazuje 120km/h a obroty po odpaleniu nie schodzą poniżej 2 tys. Starałem się przeglądać fora i jedyne co udało mi się ustalić to że muszę wymienić licznik. I tutaj chce się poradzić bardziej doświadczonych osób, czy jest ktoś kto by wytłumaczył mi dokładnie co muszę kupić aby wymienić licznik? Poniżej wstawię zdjęc…

• 0 odpowiedzi
    • 4,1 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez arturjot,

Co to świeci po lewej stronie od wyświetlanej godziny? Nie chodzi mi o żółta kontrolkę epc tylko o ten czerwony obrazek po lewej na tym samym wyświetlaczu co godzina...

• Like
      • Thanks
    • 3 odpowiedzi
    • 6,1 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez michał YaGODA,

Od jakiegoś czasu w Audi A4 B5 1.9 TDI 110 KM mojego ojca podczas jazdy miga kontrolka świec żarowych. Ostatnio byłem u mechanika, wykasował mi błąd i dwa dni kontrolka się nie świeciła, jednak potem znowu zaczęła się świecić ponownie. Dodam jeszcze, że wszystkie świece żarowe są sprawne i stop również się świeci Czy ktoś ma jakiś pomysł? Pozdrawiam

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 11,2 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez Hermes,

Witam, prosiłbym o ocenę logów, 008,010,011 robiłem pierwszy raz, mam nadzieję że do czegoś się nadają, błąd przeładowania (a turbina była regenerowana 4 miesiące temu-phi) podejrzewam zapieczoną geometrię lub sztanga stoi w miejscu. https://log.tunezilla.com/chart/547015#H8KLCADDnwERYgIDTcOLw5EKwoMwDMKFw6F3w4l1AnbDrG1KL8K6GcK6woA2wpLDhsOhw7bDtMKzCsODw4tzPsO+GMOhwqnDs0MqUzFdwpcGOCTDrMOnwqQmX8OeJ0LDocOKwpbCncOhwpTDumZzcsKlwo3DsibCvTjCmzzCjsO0w7lfYFJefiTCjcO9AnHDgMKAwrfChBAOw4zCq2tbJsOxbsOhwp7Dkg/Ck8KIwpRMwpMAAAA= https://log.tunezilla.com/chart/547023#H8KLCADDoAERYgIDTcOLQQrCgCAQwoXDocK7w4x6woTCpG4jLsKsBhvCsBQdwqE6fWnCm8KWw6/Dv3jDhsOAEsO3wpkPUj7Dh8KaCsOgYMKxw4UQM…

• 0 odpowiedzi
    • 2,5 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez DanielA4,

Witam, poszukuje gumowego łącznika takiego jak na zdjęciu. Jak on się dokładnie nazywa, w sieci jest wiele podobnych. Pozdrawiam, Daniel

• 4 odpowiedzi
    • 2 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez mwmisiek82,

witam mam pytanko - znowu hehe:) a wiec tak : kumpel ma Audi B5 1.9 tdi 90 KM z 97 r. jechalismy dzisiaj na silownie i w momnecie z pod maski zaczelo sie wydobywac takie mocne walenie jakby ktos mlotwiem walil w blache, olej w silniku byl ,, wszystkie paski sa na miejscu czy ktos sie spotkal z czyms takim ? co to moze byc? silnik wylaczylismy i auto scholowalismy do garazu. prosze o pomoc Pozdro

• 1 odpowiedź
    • 3,9 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez Jaremas,

Witam wszystkich jestem posiadaczem audi a4 b5 1995r. 1.6 benzyna w aucie jest problem z migającym wykrzyknikiem po odpaleniu auta cały czas miga i miga do tego kontrolka abs też świeci dodam ze auto chodzi ładnie i sprawnie bez zastrzeżeń ktoś mogłby coś poradzić co to może być ?

• 1 odpowiedź
    • 3,5 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez mc.anzelm,

Siemka koledzy. Piszę z pytaniem jak dokręcać wahacze. Czy mam to zrobić na opuszczonym samochodzie czy koło może wisieć w powietrzu i wtedy dokręcać? Myślę, że na opuszczonym ale pytam tak w ramach formalności. Pozdrawiam

• 1 odpowiedź
    • 5,3 tys. wyświetleń
  16. Witam posiadam Audi A4 Avant (1.9 TDI, 2000 rok), przy włączonych światłach awaryjnych i przy włączeniu centralnego zamka przy kluczykach nie miga w ogóle prawy przedni i tylny kierunkowskaz (prawa kontrolka na zegarach tak nie wyraźnie mruga i szybciej), natomiast podczas normalnej jazdy ten kierunkowskaz normalnie działa. Z lewym kierunkiem i awaryjnym wszystko ok. Czy ktoś wie jak to naprawić? To kwestia bezpiecznika, przekaźnika, czy trzeba wymienić włącznik awaryjnych? Proszę o pomoc

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 5,1 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez piterG,

Witam!!! Mam problem z tempomatem w swojej Audiczce (rocznik 1999 po lifcie silnik AFN). Samochód posiadam juz od 2 lat i jak go kupiłem to już nie działał ale nie miałem nigdy czasu zobaczyć co to wogóle może być. Tak naprawdę to próbowałem go ostatnio włanczać podczas wyjazdu wakacyjnego na trasie i nic. NIE DZIAŁA Czy ktos mógłby mi pomóc od czego mógłbym sam zaczac poszukiwania i jaka może byc przyczyna tego stanu rzeczy? Bo nie ukrywam że troszkę nie mam czasu i kasy na chodzenie po mechanikach i wymianę wszystkiego co oni będą chcieli. Z góry dzieki wszystkim za pomoc! Pozdrawiam!

• 3 odpowiedzi
    • 13,4 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez Soldier007,

Witam. Miałem rozładowany akumulator. Po naładowaniu akumulatora motor odpala, wszystko działa za wyjątkiem wskaźników, nie działają> podświetlenie zegarów, prędkościomierz, obrotomierz oraz pozostałe tj. wskaźnik paliwa, temperatury, ogólnie nie działają wskaźniki. Proszę o podpowiedź. Bezpieczniki są w porządku. Pozdrawiam Łukasz.

• Thanks
    • 2 odpowiedzi
    • 6 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez Krzysztof 95,

Witam na wstępie przepraszam za błędy ale troszkę się wkurzyłem dziś kupiłem Audi A4 b5 1.8t tzw Małysz w sedanie mam problem już na samym starcie mianowicie nie mogę auta zamknąć z zewnątrz we wewnątrz auta ok zamknę z guzika ale ani z kluczyka ani z pilota z zewnątrz dioda znajdująca się po stronie kierowcy wgl nie mryga na dodatek wyświetla mi się Centre breake light czy jakoś tak podobno to od jakiego światła czy coś takiego odrazu zakupiłem książkę do napraw tego auta w dodatku jak to piepszeni przepraszam za słowa ale... handlarze nic mi nie powiedzieli o tym na starcie wszystko było ok wiem jestem idiota bo mogłem sprawdzić to na starcie ale jak dla mnie aspekt mec…

• 0 odpowiedzi
    • 2,5 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez mwmisiek82,

witam wszystkich po krotkiej nieobecnosci:)>. Bylem na delegacji przez 3 tygodnie, w tym czsie moja zoncia opiekowala sie nasza Andzia tj 1.9 TDI 110KM automat 4 biegi.... moje kochanie podczas jednej z przejazdzek stwierdzila ze jest malo oleju... pojechala do Auchana i kupila olej 15w40 do diesli i go dolala ok 1 litra zadowolona dzwoni kochanie dolalam oleju to mowie ok a jakiego??? aaa do diesli dumna z siebie...:/..... ok zgodze sie ale ja jezdzilem na 10w40... jakiego mam teraz oleju uzywac i czy nic sie nie stanie silnikowi?? wymiana oleju za ok 1 tys km.....Druga sprawa jest to ze auto mi sie nie dogrzewa:( osiaga jakies 75-80 stopni i dalej sie ni grzeje... w…

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 6,1 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez zielu21,

Witam problem polega na tym ze niewiem czemu ale niedziala mi centralny zamek. Zaczelo sie od tego ze zamknolem auto z pilota i na drugi dzien z pilota wylonczylem alarm ale nieodblokowalo mi drzwi. Kluczykiem moge otworzyc ale tylko jedne drzwi. Mechanik stawia na sterownik z pompka co jest w bagazniku. Po wyjeciu i otworzeniu pompki widac ze byl wymieniany kompresorek i on dziala. Napiecie dochodzi do sterownika i jak odepne kable to niedzialaja mi szyby ale to normalne. Z tym ze jak przytrzymam kluczy w zamku to powinno mi otworzyc badz zamknac szyby ale niereaguja. Czy ktos mial podobny problem i morze mi pomoc zanim zaczne wymieniac pol auta ??

• 0 odpowiedzi
    • 2,2 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez Przem86 a4 a6,

Witam Wszystkich klubowiczów nie mogę opanować tego forum audi ale cieszę się że udało mi się zalogować posiadam audi a4 1.6 1997 benzyna oraz a6c6 3.0 diesel Allroud quattro 2007 . Doloczylem do klubu ponieważ jak pewnie wszyscy mamy czasem problem z tą marką A ja mianowicie z a4 od niedawna jestem w posiadaniu a4 problem jest w szarpaniu silnikiem i nie równa praca na wolnych obrotach przy wymianie kabli świec kopułka oraz palec zauważyłem że na pierwszym cylindrze jest okopcona świeca proszę porady z góry dziękuję

• 0 odpowiedzi
    • 3 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez Przem86 a4 a6,

Witam Wszystkich Klubowiczów mam problem z nierówna praca silnika na wolnych obrotach wymieniłem kable świece kopułka palec problem nie znikł dodam że świeca na pierwszym cylindra była okopcona auto nie bierze oleju i nie ubywa płynu nie kopci audi z roku 1997 1.6 benzyna a4b5 proszę o porady z góry dzieki

• 0 odpowiedzi
    • 3,3 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez pysiorek82,

Witam serdecznie, posiadam audi 1.9tdi z 97r a razem z nia problem... mianowicie sposrod calej elektroniki w samochodzie dzialaja tylko: jedno lusterko, climatronic sie swieci, kontrolki na liczniku, oswietlenie wnetrza, lampy wsteczne i lampy przod. Reszta jest bez oznak zycia, brak dzialania kierunkow, wycieraczek, szyb, nawiewow, lamp stop czy innych podobnych. Nie mam pojecia co robic, bezpieczniki wszystkie ok, nie dziala nawet pompka paliwowa... Bardzo prosze o jakas rade, zalezy mi na czasie, bede bardzo wdzieczny za pomoc i poswiecony czas.

• 1 odpowiedź
    • 3,3 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez mc.anzelm,

Cześć koledzy. Mam problem ze swoją audicą. Mianowicie podgrzewanie tylnej szyby. Prąd na przycisku jest OK Przekaźnik pstryka OK Bezpiecznik i prąd na nim OK Na + przy szybie(czerwony kabelek) BRAK prądu Podpinam + z innego źródła = brak reakcji, żadnej iskierki ani nic.. Czyżby nie było masy po drugiej stronie szyby? Problem mam też taki że nie wiem jak rozebrać te plastiki na słupkach tylnych, bo nie wiem jak ściągnąć tylne oparcie, bo te słupki od zagłówków trzymają i nie wiem jak to ściągnąć :/ A do plusa na szybie dostałem się, bo ktoś tam grzebał i naderwał plastik więc urwałem go do końca i później jak to naprawie to go przykleję. Stojąc przodem do auta to p[…

• 1 odpowiedź
    • 4,8 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.