Audi A4 B5 (1995-2001)
Forum Audi A4 B5. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
167 tematów w tym forum
-
Siemka. Mam pytanko. Wypali takie coś jak bym chciał wrzucić katalizator od seata cordoby 1.6 do mojej audi 1.8? Nie będzie nic go blokować ani żadnych efektów ubocznych? Pozdrawiam.
-
- 3 odpowiedzi
- 5,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam.Mam problem z piszczeniem z tylu za pasazerem tylnej kanapy po prawej stronie.Gdy ktos siedzi na kanapie tylnej slychac w gornym prawym rogu (tej kanapy) wkurzajacy pisk ale tylko na dziurach.Wiec wykrecilem calo kanape i nie pomoglo czy to mozliwe ze amoztyzator lub wachacz tak piszczy (to nawet nie skrzypienie)??Bylem na przegladzie to chlop powiedzial ze z zawieszeniem wszystko wporzadku.Moze ktos spotkal sie z tym piszczeniem.Prosze o pomoc i sugestie.Z góry dziekuje.
-
- 0 odpowiedzi
- 5,4 tys. wyświetleń
-
-
Mam problem z A4 B5 silnik ADP 1.6 po wymianie termostatu, otwarty termostat silnik nie dogrzany to wymieniłem na nowy Gates no ale miałem wrażenie że się nie otwiera jak należy ( niby jadąc było wszystko ok ale jak na chwilę się zatrzymałem to temperatura wzrasta do ok 100 stopni jak ruszę to spada ) wiec następnego dnia wymieniłem na Wernet ale sytuacja jest taka sama ;( . Ręce mi Kur..a opadły, pompę wody oglądałem przez dziurę na termostat ( wyglądała dobrze ). Już sam nie wiem o co chodzi pomocy !
-
- 0 odpowiedzi
- 5,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam problem z moim audi a4 b5 Quattro z silnikiem 1.8 t aeb mianowicie swieci kontrolka oleju. Wiem że już nieraz był poruszany ten problem. Tylko problem polega na tym że kontrolka swieci przy pewnych obrotach silnika to jest 1500do2500 i potem gaśnie. Powiem co już wymieniłem w silniku to jest pompa oleju smok wyczyszczony, czujnik ciśnienia oleju, napinacz lancuszka rozrzadu walków. Najciekawsze jest to że ciśnie jest podłączyłem manometr i ciśnienie pokazuje na wolnych obrotach 1bar na rozgrzanym silniku i dodając obrotów wzrasta, najciekawsze i nie dające mi spokoju to jest to że jak odłączę przewod od czujnika ciśnienia oleju to moim zdanieniem nie powinno nic…
-
-
- 1 odpowiedź
- 5,4 tys. wyświetleń
-
-
Siemka, od 3 miechów jestem posiadaczem audi, w trakcie zakupu okazało się, że podczas zmiany biegów coś szarpie. Zakupiłem auto z zamiarem naprawy tej "DROBNOSTKI", mianowicie autko podczas zmiany biegu szarpie, towarzyszy temu uczucie jakby silnik żył własnym życiem a całe nadwozie oddzielnym xD Występuje jedno szarpnięcie po czym słychać stuknięcie - też jedno, w zeszłym miesiącu wymieniłem skrzynię biegów, oraz komplet szprzęgła i wysprzęglik (na nowy) 2 tygodnie później wszystkie poduszki (skrzyni i silnika) oraz przeguby zewnętrzne i wewnętrzne, niestety nic to nie dało, co może być przyczyną? Dodam, że występuje to niezależnie od temperatury silnika, na benzynie i…
-
- 2 odpowiedzi
- 5,3 tys. wyświetleń
-
-
Siemka koledzy. Piszę z pytaniem jak dokręcać wahacze. Czy mam to zrobić na opuszczonym samochodzie czy koło może wisieć w powietrzu i wtedy dokręcać? Myślę, że na opuszczonym ale pytam tak w ramach formalności. Pozdrawiam
-
- 1 odpowiedź
- 5,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam, czy wie ktoś może coś w tym temacie? Chciałbym wymienić licznik na pełny fis, ale co za tym idzie również manetkę, przyczyną jest zacięta wskazówka poziomu paliwa w liczniku, czy ktoś wymieniał, jak to działa i czy działa?
-
- 1 odpowiedź
- 5,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam.Dopiero co sie zarejestrowałem na tym forum.Moj problem jest taki,iz szyberdach od strony pasazera podczas jazdy mocno drga,co wiadomo denerwuje podczas jazdy.szyberek ma luzy dosc spore jak sie ręką go podważy,ale nie przecieka.Czy ktos mial to samo? i Czy aby zlikwidowac problem musze rozbierac podsufitke?
-
- 0 odpowiedzi
- 5,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam posiadam Audi A4 Avant (1.9 TDI, 2000 rok), przy włączonych światłach awaryjnych i przy włączeniu centralnego zamka przy kluczykach nie miga w ogóle prawy przedni i tylny kierunkowskaz (prawa kontrolka na zegarach tak nie wyraźnie mruga i szybciej), natomiast podczas normalnej jazdy ten kierunkowskaz normalnie działa. Z lewym kierunkiem i awaryjnym wszystko ok. Czy ktoś wie jak to naprawić? To kwestia bezpiecznika, przekaźnika, czy trzeba wymienić włącznik awaryjnych? Proszę o pomoc
-
-
- 2 odpowiedzi
- 5,1 tys. wyświetleń
-
-
Drodzy Koledzy Od tygodnia posiadam Audi A4 B6 1.6 z 1997r. Przy walce z uciekającym prądem, znalazłem taki o to patent na obejście przekaźnika. Odkryłem,że jak odepnę ten przewód to gasną światła mijania, czyli tak zwane krótkie I tu mam gorącą prośbę . Może ktoś podać jaki jest numer tego przekaźnika
-
- 0 odpowiedzi
- 5,1 tys. wyświetleń
-
-
Od jakiegoś czasu silnik w moim Audi co jakiś czas podczas postoju wkręca się na ok 1200 obr. Wie ktoś może dlaczego tak się dzieje, a jeśli tak to jak można to naprawić?? Dodam jeszcze ze chodzi o Audi a4 b5 2.5TDI
-
- 1 odpowiedź
- 5 tys. wyświetleń
-
-
witam zmieniałem skrzyni automat na manual i mam teraz problem z kodowaniem silnik 2.5 tdi akn może ktoś pomóc?
-
- 0 odpowiedzi
- 4,9 tys. wyświetleń
-
-
Cześć koledzy. Mam problem ze swoją audicą. Mianowicie podgrzewanie tylnej szyby. Prąd na przycisku jest OK Przekaźnik pstryka OK Bezpiecznik i prąd na nim OK Na + przy szybie(czerwony kabelek) BRAK prądu Podpinam + z innego źródła = brak reakcji, żadnej iskierki ani nic.. Czyżby nie było masy po drugiej stronie szyby? Problem mam też taki że nie wiem jak rozebrać te plastiki na słupkach tylnych, bo nie wiem jak ściągnąć tylne oparcie, bo te słupki od zagłówków trzymają i nie wiem jak to ściągnąć :/ A do plusa na szybie dostałem się, bo ktoś tam grzebał i naderwał plastik więc urwałem go do końca i później jak to naprawie to go przykleję. Stojąc przodem do auta to p[…
-
- 1 odpowiedź
- 4,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie, Jakiś miesiąc temu kupiłem Audi A4 B5 1,6 w gazie 1997 rok od razu zauważyłem, że z nawiewów leci zimne powietrze. Kupiłem samochód na dojazdy do pracy. Wydawało mi się że nie działa czujnik temperatury bo wskazówka się nie podnosiła. Wymieniłem czujnik temperatury ale wskazówka dalej nie działała. Zaprowadziłem samochód do mechanika, który powiedział że nie ma w ogóle zamontowanego termostatu i zalana jest woda zamiast płynu. Po wymianie płynu i termostatu gdy wracałem do domu, czujnik temperatury zaczął działać a z nawiewów zaczęło lecieć ciepłe powietrze. Niestety po przejechaniu 4 km płyn chłodniczy zaczął się gotować, a samochód szarpać i trac…
-
- 0 odpowiedzi
- 4,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam Panie i Panowie. Otóż problem pewnie dotknął nie jedną osobę (a może tylko właśnie mnie ). Podczas gwałtownego ruszania zapalała się kontrolka czerwonego wykrzyknika i pojawiał się kilkukrotny sygnał dźwiękowy. Od razu pomyślałem, że kończy się płyn hamulcowy u układzie. Zajechałem do sklepu motoryzacyjnego i zakupiłem płyn DOT4. Zadowolony w szybkim biegu otworzyłem maskę. Odkręciłem zielony korek i uzupełniłem płyn około 100-150 ml. Zakręciłem korek, zamknąłem maskę i wsiadłem do auta. Ruszyłem gwałtownie a tam dalej wykrzyknik i sygnał dźwiękowy. W tym oto momencie zorientowałem się, że zalałem płyn hamulcowy DOT4 do zbiornika układu kiero…
-
- 4 odpowiedzi
- 4,7 tys. wyświetleń
-
-
witam szukam zderzaka do audi a4b5 2004rok z otworami na spryskiwacze . proszę o pomoc
-
- 0 odpowiedzi
- 4,7 tys. wyświetleń
-
-
Czy mogę uzyskać info na temat tego numeru VIN WAUZZZ8DZYA168373 ? Chciałbym poznać historię tego pojazdu w serwisie i co tylko można sprawdzić.
-
- 0 odpowiedzi
- 4,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam, padła mi wiskoza i łożysko, przód audi rozebrałem, wiskoza zdjęta , niestety nie wiem jak i czym wybić łożysko wiskozy. Może któryś kolega to robił i pomoże? Mi się już osobiście pomysły skończyły Liczę na info jak to wybić? Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 4,6 tys. wyświetleń
-
-
Mam problem. Urwała mi się łapa skrzyni biegów od strony kierowcy. Numer na tej łapie to 8D0399113L. Chodziłem po różnych szrotach, szukałem na allegro i nigdzie nie mogę jej dostać. Wszędzie są z końcówką AB. Czy mogę kupić łapę z końcówką AB czy muszę szukać z identycznym oznaczeniem jaki mam na łapie?
-
- 0 odpowiedzi
- 4,6 tys. wyświetleń
-
-
witam! mam pytanie. Jakie są objawy i po czym poznać pęknięta głowice lub uszczelkę pod głowicą w 1.9 TDI 110KM . Rano fakt dymi na biało płynu chłodniczego ubywa także muszę dolewać go co jakieś 1000- 1500km. nie ma osadu pod korkiem od oleju>Podobno jak się dostanie płyn do oleju to i silnik się zatrze i skrzynia ( automat ma podobno jedno chłodzenie ). Poza tym jak się odpali to słychać zawory przez ok 2-3 s a olej jest, ale na bagnecie taki jakby rzadki był, czasami jak jadę to jakiś dziwne dźwięki słychać jakby coś chrobotało:/ zwłaszcza jak klimę się włączy to się nasilają lub głośniejsze się staja ..........no i szok, stojąc pod naprawdę stromą górkę skrzynia na…
-
- 0 odpowiedzi
- 4,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam Mam taki problemik. Otóż cały czas w zbiorniczku wyrównawczym mam zimny płyn chłodzący. Codziennie jeżdżę 50 km do pracy więc silnik spokojnie zdąży się nagrzać. Dodam że się nie gotuje. Cały czas ma między 90-95 stopni ile by nie stał czy nie jechał. Jednak płyn jest zimny. Dodatkowo jest problem z ogrzewaniem. Raz dmucha gorącym powietrzem a raz jest ledwo ciepłe. Niby próbowałem odpowietrzać przez wąż z dziurką ale skoro płyn nie schodzi ze zbiorniczka to chyba nie do końca działa. Czy to wina termostatu? Jeśli tak gdzie się on znajduje. Nie chcę z każdą pierdołą latać do mechanika, próbuje dużo rzeczy zrobić sam, ale jestem informatykiem nie mechanik…
-
-
- 2 odpowiedzi
- 4,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich Chciałbym poprosić was o pomoc. Moje audi "raz pali raz nie". Na początku myślałem, że to przy zimnym lub letnim silniku ale mechanik u ktorego auto stoi juz 3 tydzien powiedział ze to zbieg okoliczności. Sprawa wygląda tak auto albo odpali za pierwszym albo w ogole. Jesli nie odpali za pierwszym trzeba probowąć kręcić nwm srednio 5-10 minut i wkoncu załapie (tez za pierwszym jakby nigdy nic sie nie działo.. jakby nagle usterka znikła). Problem najbardziej spotykany w sytuacji kiedy zgasze rozgrzany silnik, ktory troche odpocznie... cos okolo 20 minut pol godziny.. Wtedy auto nie chce odpalic jednak po kilku minutowych probach załapie o ile akum nie zdaz…
-
- 1 odpowiedź
- 4,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam Mam problem z moją audiczką A4B5 avant 1.8 125 2000r lift a mianowicie szalała mi temperatura wymieniłem czujnik na gorącym silniku troche pomogło a le temperatura dochodzsiła do 70 i nic wiecej po zgaszeniu silnika i przekręceniu kluczyka na kontrolki pokazuje 80-85 zapalam i spada do 70 wymieniłem termostat na postoju do 80 i nic nie pomogło czy jeste jeszcze jakiś czujnik cos słyszałem ze przy chłodnicy ale nie wiem może byc wina licznika błagam o pomoc
-
- 0 odpowiedzi
- 4,2 tys. wyświetleń
-
-
Cześć. No i będzie za niedługo problem z pracą motoru mojego samochodu gdyż klekocze 1 zawór... Olej w silniku jest ale i tak klekocze dalej... Idąc poradami taty to gdy się silnik zajedzie to lepiej będzie(taniej i szybciej) wsadzić nowy silnik. Teraz pytanie, czy mogę zastąpić 1.8-->1.8t? Elektryka musiała by być kombinowana? Nowa mapa? Jakieś dodatkowe części albo coś? Cieszył bym się z wypowiedzi kogoś kto robił taką przekładkę. Pozdrawiam. Myślę też nad TDI. Co będzie prościej wsadzić i ogarnąć?
-
- 0 odpowiedzi
- 4,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam, od niedawna mam Audi A4 rocznik 99 diesel. Trochę kopci z rury wydechowej. Jaka przyczyna?
-
- 0 odpowiedzi
- 4,1 tys. wyświetleń
-