Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B6 (2000-2004)

Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez radek407,

Witam. Mam pewien problem. Najechalem dzisiaj na dwa wystajace metalowe slupku ok. 15 cm, i zawiesilem sie na nich. Na poczatku nie wygladalo to powaznie, myslalem ze tylko polamana oslona podwozia, ale po przejechaniu kilku kilometrow, obroty spadly i auto nagle zgaslo. Nie chcialo odpalic. Po zajrzaniu pod podwozie, zauwazylem ze po prawej stronie mniej wiecej w polowie auta jest rozwalona oslona i czuc wyciekajaca rope, po czasie bylo nawet widac plame. Diagnoza jest taka ze zostaly zmiazdzone przewody paliwowe (zasilajacy i powrotny) i jest gdzies nieszczelnosc. Moje pytanie jest takie: Jak to naprawic samemu? Jeden mechanik powiedzial mi zebym wyciol brzeszczotem us…

• 4 odpowiedzi
    • 6,4 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez badwojtek,

Witam, Ostatnio zdarza mi się, że pedał hamulca robi się "sztywny" podczas jazdy, tak że nie można go nacisnąć i pozostaje tylko ręczny. Można zobaczyć o co chodzi poprzez naciśniecie kilka razy hamulca bez włączonego zapłonu, hamulec zesztywnieje. Tak mam w czasie jazdy. Spotkał się ktoś z takim problemem? Audi A4 Avant, 1.9 TDi, 2002r. A przy okazji zapytam - w schowku mam kabelek z wyłącznikiem i nikt nie potrafi mi powiedzieć do czego służy i skąd się tam wziął. Samochód sprowadzony z Niemiec.

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 6,4 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez Roccogiani,

Witam Mam takie pytanko przy obecnych temperaturach -18°C i więcej ciężko pali mój silniczek 1.9 TDI 130. Zagrzeje raz świece cofne zapłon drugi raz i zapalam nie załapie, znowu zrzeje świece i palę nie załapie i tak nieraz 3 , 4 razy i dopiero załapie (np. stoi 8 godz. i palę ). Nie wiem może świece coś niedomagają. Ja sprawdzić czy działają poprawnie. Bo jak jest ciepły to pali bez problemu i wcześniej jak nie było takich mrozów tak ok -5°C to za pierwszym razem zapalił. Ale mimo wszystko chciałbym sprawdzić świece tylko w jaki sposób to zrobić? zrobię to sam czy trzeba jechać gdzieś do mechanika. Dzięki za wszystkie podpowiedzi. pozdrawiam

• 6 odpowiedzi
    • 6,3 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez yin@yang,

Witam, Muszę wymienić w moim audi 2.4L V6 świece zapłonowe i polecono mi NGK. Bardzo proszę o pomoc i sugestię jakie mają to być świece, chodzi mi o jakiś dokładny symbol świec NGK żebym wiedział co zamówić. Dziękuję i pozdrawiam

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 6,3 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez szypiia4,

Witam, Planuje zwiększenie mocy w moim Audi A4 B6. Czy może mi ktoś podpowiedzieć do jakiej wartości (KM) mogę zwiększyć bezpiecznie moc?? Proszę o podpowiedź.

• 3 odpowiedzi
    • 6,2 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez Moro,

Mam takiż oto problem. Mianowicie podczas przyspieszania jadąc pod górę (musi być większe obciążenie bo podczas jazdy na wprost tego nie ma) kiedy obroty rosną w przedziale powiedzmy 2600-3000 czuć lekkie trzęsienie budą coś jakby wibracje, niedomaganie skrzyni (trudno nazwac). Skrzynke mam po remoncie (gdzies z miesiac temu) i wsio jest OK poza własnie opisanym problemem. Jedyne co mi przychodzi do glowy to półosie jednak nie wiem czy dobrze myśle (przy naprawie skrzyni poloski mieli na stole jednak nie wiem czy na szybko da sie cos stwierdzic). Jakaś rada? PS. Skrzynia Multitronic

• 3 odpowiedzi
    • 6,2 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez benny,

Koledzy pomóżcie z diagnozować problem, od jakiegoś czasu zapala mi się żółta kontrolka oleju, wyciągam bagnet stan jest normalny w połowie tak jak powinno być, kiedy wyjmę bagnet i odkręcę korek wlewu kontrolka znika i za jakieś 100km zapala się ponownie z silnikiem nic się nie dzieje pracuje normalnie moim zdaniem, co to może być ?

• Upvote
    • 4 odpowiedzi
    • 6,2 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez edison22,

witam.Dzisiaj jak wymieniali mi uszczelniacze na PD a na koncu diagnozowali wszystko Vagiem pokazło bład 464c,Jednak nie pokazywało opisu bledu tylko "usterka nieznana".BYłem jeszcze u paru innych mechanikow ktorzy maja najnowsze oprogramowanie ale zaden nie wie co ten Bład oznacza bo program nie pokazuje opisu,jeden tylko powiedział ze kiedys sie spotkał z takim samym błedem i nie wie czy dobrze pamieta ale bład pokazuje od poduszki silnika. Spotkaliscie juz sie z takim błedem? Z gory dzieks

• 2 odpowiedzi
    • 6,1 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez rafalnl,

Witam. Potrzebuje fachowej pomocy. Problem jest taki... codziennie rano jak próbuje odpalic autko mam z tym problem. Krece i krece go az za ktoryms razem zalapie ale ledwo co po czym odpala ale cale te zamieszanie zajmuje mi 30min.Przypuszczam ze to chodzi o swiece ale nie jestem pewien. Z gory dzieki za pomoc

• Upvote
    • 5 odpowiedzi
    • 6,1 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez vajcha,

Czy może ktoś polecić jakieś dobre tarcze klocki do s4. Nie jeżdze jakoś super sportowo ale czasami trzeba schamować z większej prędkości i szkoda aby po czymś takim się zwichrowały. Będę wdzięczny za sugestie. Pozdawiam

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 6,1 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez zdzifu,

Może ktoś doradzić jak zdemontować tylną kanapę w A4 B6 Avant 2003 .Nie wiem jak się do tego zabrać .Pozdr.

• 0 odpowiedzi
    • 6,1 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez manekm7,

Witam. Po podłaczeniu pod komputer wyskoczyły 4 błedy.( zaznacze ze pali normalnie) P0130, P0171, P0172, P1423. czy to moze byc tylko wina uszkodzonej sondy lambda? Prosze o pomoc i propozycje za co sie zabrac. Pozdrawiam

• Upvote
    • 5 odpowiedzi
    • 6,1 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez ameryk,

Witam Jak w temacie.Obecnie jeżdżę na alufelgach i letnich oponach o wymiarach 205/55 R16 91V.Potrzebuje pomocy w doborze felg stalowych oraz opon na zimę. Z góry dziekuje za podpowiedzi:)

• 4 odpowiedzi
    • 6 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez miras,

Hej, Chciałem sie dowiedziec czy ktoś z forumowiczów wie jak moze wyciągnąć schowek który sie znajduje koło popielniczki i pod konsola klimatronika??? Pozdrawiam

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 6 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez woltek,

Witam, na poczatku chce przyznać że wiem że źle zrobiłem , ale mam następujący problem: Podłączałem kabel ze wzmacniacza do akumulatora (oczywiście do +) ale nie wykręciłem klemy tylko osobny kabel który jest jeszcze wkręcony do tej klemy. Poszło kolka iskier... i od tej pory świeci mi cały czas ESP (czyli że jest wyłączone) i przestało działć domykanie i otwieranie szyb z kluczyka. Wie ktoś może czy te dwa układy są ze sobą powiązane? czy udało mi sie przez to uwalić dwie rzeczy? (jeszcze nie sprawdzałem reszty elektryki w aucie) I najważniejsze, czy jest na to jakaś "domowa" rada czy bez elektromechanika sie nie da i ile by to kosztowało????

• Upvote
    • 4 odpowiedzi
    • 6 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez jacekcisek,

Witam Chciałbym wejść w posiadanie map Europy 2014 dla MMI 2G. Interesował się może ktoś tym tematem?? Jaki jest najlepszy sposób aby je zdobyć?? Pozdrawiam forumowiczów.

• 0 odpowiedzi
    • 6 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez ameryk,

Witam Od jakiegoś czasu pojawia się błąd 17536 (mnożąca adaptacja paliwa blok 1 mieszanka uboga) Była sprawdzana przepływka,sondy,świece wszystko było ok. Czy ktoś miał podobny przypadek?Jakies sugestie co jeszcze mozna zrobić?Silnik 2.0 benzyna 130 kM rok 2000.

• 0 odpowiedzi
    • 6 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez drdala,

Witam zamierzam kupić świece żarowe do mojego Audi A4 B6 1.9 TDi 2002r AWX zamierzam kupić beru bo to podobno są dobre http://allegro.pl/swieca-zarowa-beru-1-9-tdi-vw-audi-seat-skoda-alfa-i2938793844.html http://allegro.pl/swiece-zarowe-skoda-audi-seat-1-9-tdi-beru-gn855-i2928014910.html w aukcji opisują że i ta i tak jest dobra do mojego audi a wyglądają zupełnie inaczej. Co to ma znaczyć? Proszę o pomoc w doborze świec

• 4 odpowiedzi
    • 6 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez aniolwadowic,

Witam jak sie sklada oparcie tylnej kanapy ?? dzieki za info

• 1 odpowiedź
    • 5,9 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez Ligocki555,

Witam, jakiś czas temu zmieniłem akumulator w moim audi a4b6 i zablokowalo mi radio kodu w książce niema a na radiu nie pisze. Navigation plus AUZ1Z1A5177267 Jest szansa jakoś ten kod odgadnąć.?

• 1 odpowiedź
    • 5,9 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez Bax,

Witam Żarówka jest sprawna i po jej wyjęciu komputer zgłasza że jest ona przepalona czyli tutaj niby wszystko tak jak być powinno, przy włożonej na komputerze wszystko ok jednak nie zapala się prawe światło stopu. Wymiana żarówki na nową nic nie daje. Gdzie szukać przyczyny?

• Upvote
    • 5 odpowiedzi
    • 5,8 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez Coolturek,

Witam, jakieś 3 dni temu komputer krzyczał mi po odpaleniu silnika i ruszeniu o zaciągnietym hamulcu ręcznym. Oczywiście nie był zaciągnięty, bardzo rzadko go zaciągam. Pomyślalem, że mrozy i te sprawy może coś się przymroziło ... Ale dzisiaj jadąc do pracy 3 razy mi o tym informował, oczywiście z odstępami czasowymi. Zatrzymałem się i kilka razy zaciągnąłem i spuściłem ręczny ale to nic nie dało. Ktoś ma jakiś pomysł co może być przyczyną ? Z góry dzięki za odpowiedź, Pozdrawiam

• 2 odpowiedzi
    • 5,8 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez boski,

Witam jestem nowy na forum, więc proszę o litość Mam audiczke z moją kobietą jakieś 3 tygodnie i mamy do Was pare pytań: 1 Mamy navigation plus i bardzo często gubi odbiór radia, jest szum, szukamy częstotliwości, czasami jak stoimy w naszym mieście to wyszuka pare stacji ale podczas jazdy gubi wszystko i nie ma radia:( co mam zrobić? sprawdzić wzmacniacz radia? podłączenia jakieś? 2 Nie ma zmieniarki w samochodzie:( gdzie można kupić? jaki model? na allegro nie ma a jak są to pojedyncze sztuki których nie jestem pewien. Z tego co wiem powinna być w bagażnikiu? 3 Gdy naciskam przycisk na kluczyku do otwierania bagażnika to leciutko sie uniesie jakiś 1cm to normalne? Nie …

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 5,7 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez pawel87a4b6,

Witam Mam A4 B6 2.0 130km LPG, dzisiaj wracając do domu w czasie jazdy zaczeło nagle szarpac, trząść czy to na gazie czy benzynie. Później po ponownym odpaleniu sinik dalej chodzi nierówno i wogóle nie ma siły nawet jechac tak jakby nie było wcale mocy, pod lekką górkę nawet troche nie ruszy. Nie wiem czy jechac gdzies to sprawdzic ale jak tak nie ma siły to strach nim wyjeżdzać gdziekolwiek. Może ktoś wie co to może być bardzo prosze o pomoc, czy adaptacja może skrzyni wystarczy? W tym tygodniu wymieniałem też rozrząd, ale on powinien być zrobiony porządnie. Może po odłączeniu akumulatora coś się porobiło z ustawieniami komputera, już sam nie wiem.poradzćie coś.

• 1 odpowiedź
    • 5,7 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez r_bich,

witam wie ktos od czego i jak to zlikwidowac parowanie lamp u mnie sa obie tylne zaparowane w swiatle wstecznym dzieki za pomoc

• 1 odpowiedź
    • 5,7 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.