Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B6 (2000-2004)

Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez brutalny,

Witam, Panowie i panie,czeka mnie wymiana zawieszenia przod a konkretnie wahacze: 4 gorne i 2 dolne. Przegladajac alledrogo.pl jest kilka zestawow wahaczy przod(komplet) np.http://allegro.pl/komplet-wahaczy-wahacze-audi-a4-a6-vw-passat-b5-b6-i3951581615.html co uwazacie o takich zestawach(firma),warto sie tym zainteresowac czy odpuscic.Bylem w warsztacie i obliczyli mi same czesci na kwote 1400zl.wiec roznica ogromna porownujac do aukcji. p.s jakie proponujecie tarcze i klocki przod(rowniez do wymiany)(jaki mamy wogole rozmiar tarcz?) Poradzcie.Pozdrawiam

• Upvote
    • 4 odpowiedzi
    • 3,3 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez benny,

Koledzy potrzebuje waszej rady planuje wymianę rozrządu znalazłem coś takiego(http://allegro.pl/rozrzad-pompa-audi-a4-avant-8e5-b6-3-0-quattro-i1434025122.html) czy warto w to inwestować czy macie może jakieś sprawdzone sugestie będę bardzo wdzięczny za pomoc i poradę .

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 8,5 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez Zizel,

Witam mam prośbę chcę kupić audi a4 b6 ale jest problem z palącą się kontrolką silnika chciałam sprawdzić VIN nie jadą do serwisu podstawowe info sprawdziłam ale chciałam bardziej szczegółowe podaję nr VIN Wauzzz8ez1a0718088e2obh1666307 Mam nadzieję że pomożecie

• 2 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń
  4. Witam. Ostatni zostałem szczęśliwym posiadaczem audi a4 b6 z silnikiem 1.6 benzyna. Niepokoi mnie tylko dziwne dźwięki. Na rozgrzanym silniku podczas puszczania gazu na biegu (3,4,5) lub po prostu przy przełączaniu biegów słychać dziwny świst, tarcie (jak się najedzie na linie dzielące jezdnie też podobnie słychać, według żony), i tylko gdy wskazówka obrotomierza spada z 3 tys - 1600 , poniżej tego zakresu cisza. Auto nie ma turbiny więc to nie turbina. Gdy jest na biegu jałowym to też to słychać. Dźwięk jak by z pod samochodu. Mechanik mówi że to raczej nie łożyska na sprzęgle i na biegach bo by było coś słychać także przy przyspieszaniu. No i jestem w …

• 1 odpowiedź
    • 7,4 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez glizda70,

Witam gdzie to dostać https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1361882400557051&set=gm.1943023765931308&type=3 to czarne uszczelnienie coby woda nie leciała do lampy.

• 1 odpowiedź
    • 2,4 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez trajcu,

Witam mam problem z moim audi a4 b6 1.9 tdi 130 awx.Sprawa wyglada nastepujaco.Od niedawna zaczely sie problemy z porannym odpaleniem auta kiedy zostawialem je po jezdzie na cala noc i rano chcialem odpalic auto ciezko palilo.Wiec wymienilem swiece zarowe komplet nic nie pomoglo.pozniej zaczely wystepowac objawy jak by paliwo nie dochodzilo do silnika.Rozebralem zbiornik paliwa sprawdzilem pompke w baku wyczyscilem wszytko i odpinajac przewod przy filtrze paliwa leciala ropa.Niestety czyszczenie nic nie pomoglo.Nastepna rzecza ktora sprawdzilem byla vaku pompa znaczy sie nie mierzylem vakumetrem ale byl wyciek ropy.Kupildm nowa uszczelke metalowa oraz 2 gumowe wszystko zl…

• 0 odpowiedzi
    • 2,5 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez qraczek,

witam mam maly problem, posiadam audi a4 2001 w automacie, nie jestem w stanie znalezc komputera-sterownika skrzyni, ponoc jest pod tapicerka gdzies obok siedzenia pasazera?? z gory dzieki

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 2,7 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez yor,

Witam serdecznie! Jestem bardzo poczatkujacym wlascicielem Audi A4 B6 2003 1.6 102 w tym samochodzie mam manetke spryskiwacza bez przyciskow sterujacych wyswietlaczem ? komputerem ? wyswietla tylko szacowana ilosc km do przejechania. Czy mozna jakos zmieniac dane na wyswietlaczu np, srednie spalanie paliwa itp ? za pomaca jakis innych przyciskow ? Bardzo prosze o jakies informacje, a jezeli temat byl omawiany wczesniej to moze jakis link? dziekuje bardzo yor

• Upvote
    • 7 odpowiedzi
    • 10,3 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez rafalnl,

Witam. Potrzebuje fachowej pomocy. Problem jest taki... codziennie rano jak próbuje odpalic autko mam z tym problem. Krece i krece go az za ktoryms razem zalapie ale ledwo co po czym odpala ale cale te zamieszanie zajmuje mi 30min.Przypuszczam ze to chodzi o swiece ale nie jestem pewien. Z gory dzieki za pomoc

• Upvote
    • 5 odpowiedzi
    • 6,1 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez yopuss,

Witam!!! Ostatnio zabrałem autko na diagnostykę komputerową i okazało się, że jest problem z dawką paliwa. Diagnosta powiedział mi, że silnik dostaje nierównomierne dawki. Polecił wymianę filtru paliwa i sprawdzenie instalacji paliwowej czy jakiegoś lewego powietrza nie łapie po drodze. Możecie mi powiedzieć jak się wymienia filtr paliwa (w skodzie na beznzynie wyciągnąłem stary i wsadziłem nowy, a tutaj nie wiem czy nie trzeba jakoś inaczej np. zalać go przed podłączeniem itp.), druga sprawa gdzie w B6 filtr się znajduje i po trzecie ewentualnie jak łapie lewe powietrze to gdzie szukać? Na diagnostyce wyszło jeszcze, że poduszka pod silnikiem jest już zużyta i nie wiem c…

• Upvote
    • 10 odpowiedzi
    • 35 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez benny,

Koledzy pomóżcie z diagnozować problem, od jakiegoś czasu zapala mi się żółta kontrolka oleju, wyciągam bagnet stan jest normalny w połowie tak jak powinno być, kiedy wyjmę bagnet i odkręcę korek wlewu kontrolka znika i za jakieś 100km zapala się ponownie z silnikiem nic się nie dzieje pracuje normalnie moim zdaniem, co to może być ?

• Upvote
    • 4 odpowiedzi
    • 6,2 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez marecki 85,

witam.mam problem z turbina wlancza sie dopiero przy 2tys.i nie ma takiej mocy jak powina miec.mialem robiony rezonans turbiny poniewarz otcinalo ja calkiem i nie moglem przekroczyc nawet 100.nawet zmienilem n75 i dalej bylo tak samo.i mechanik powiedzial ze zrobi rezonans bedzie ok.jest okej ale autko jest o duzo slabsze.moze mi ktos powie naczym polega ten rezonans??????

• 4 odpowiedzi
    • 3,1 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez dalton000,

Pomocy jaki jest kod przekaznika pompy paliwa i gdzie mam go szukac w aucie:( 2002 r a4 b6 2.0 130 KM Alt

• 1 odpowiedź
    • 3,9 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez Bigos1,

Witam , mam a4 b6 3.0 quattro i pojawia mi się check od katalizatorów których nie mam. Znacie w łodzkim/wielkoposlkim jakiegoś tunera który by mi wyłączył sondy w komputerze ?

• 0 odpowiedzi
    • 2 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez mmmkozak,

Witam!Niedawno kupiłem audi i jestem bardzo z niego zadowolony !!! Chociaż nie mogę poradzić sobie ze spryskiwaczami ksenonów,nie działają jednym słowem.Podłączyłem pompkę na "krótko"i wszystko działa,nie dostaje zasilania z instalacji.Czy zasilanie idzie przez jakiś przekaźnik,i gdzie on się znajduje?Słyszałem że jest możliwość odłączenia sprysków komputerem,ale czy to jest możliwe nie wiem.Dodam że pozostałe spryskiwacze działają dobrze.

• 10 odpowiedzi
    • 25,3 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez mrb3befree,

Witam wszystkich forumowiczów. Dzisiaj zauważyłem w swoim audi a4 b6, że po odpaleniu silnika po pewnym czasie zapala mi się kontrolka ESP, nie da rady jej wyłączyć, dopiero po zgaszeniu silnika problem znika. Zdazłyło się tak dwa razy w ciągu dzisiejszego dnia. Wczesniej nie miałem z kontrolą trakcji żadnych problemów. W sumie dalej nie ma ponieważ wydaje mi się ze kontrola działa a sama kontrola się pali... o co chodzi? gdzie szukać przyczyny? Czy to prawda, że może to być czujnik świateł STOP?

• 3 odpowiedzi
    • 27,2 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez Roccogiani,

Cześć wam wszystkim mam pytanko ile wchodzi oleju do silnika 1.9 TDI 130 (96 KW). Ja mam zamiar wlać Castrol Edge 5W40 Turbo Diesel. dobry wybór ?

• Upvote
    • 6 odpowiedzi
    • 69 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez Brembomen,

Witam was serdecznie . Mam pytanie odnośnie kompresora klimatyzacji mianowicie,czy jest on rozbieralny w sensie wymiany łożyska w nim . Czy po-prostu lepiej wymienić całą ? Niestety klękła ....i zmuszony jestem ją wymienić . Sama klima po około trzech miesiącach poszła....... teraz na okres zimowy jest mi zbędna ale strasznie hałasuje rolka i nie jestem pewny czy nie pociągnie czegoś dalej .... stąd pytanie. Może poradzicie . I oczywiście jestem zainteresowany kupnej takowej , Audi a4 b6 1.9 2004r AVF pozdrawiam serdecznie.

• Upvote
    • 5 odpowiedzi
    • 5,5 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez Krawiec,

Witam! mam mały problem z zawieszeniem Do wymiany mam wahacz dolny w prawym kole... byłem u mechanika i chciałem kupić ten wahacz dolny ale wydawał mi się za drogi ... jakiej firmy kupić doby wahacz? w sklepie polecano mi RTS.. nie wiem co robić :/ Proszę o szybką pomoc

• Upvote
    • 3 odpowiedzi
    • 10 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez koczo_p,

Witam.Mam problem z demontazem tapicerki w a4 b6 avant w bagazniku.Chodzi mi konkretnie o plastik do ktorego mocuje sie rolete po rozciagnieciu(zaczep jest)Nie wiem czy trzeba zdemontowac caly element, czy tylko sam plastik.Dodam iz chodzi mi strone gdzie jest subwofer.

• 0 odpowiedzi
    • 2,3 tys. wyświetleń
  21. Od pewnego czasu nie słysze tego sygnału dźwiękowego, który oznajmiał o czymś, co było nie tak. To znane "piiii" zauważyłem to gdy włączył mi się 'żebrak', komputer pokaz kontrolke paliwa ale nie bylo tego dźwięku, który był dotychczas. Co zrobić, żeby ten dźwięk był bo jak sie człowiek przyzwyczaił to potem czegos takiego brakuje Czy może tam trzeba jakąś bateryjke wymienic czy co?? ale znowu gdzie jest ta cała kontrolka? Proszę o pomoc jeśli ktoś wie gdzie to sie znajduje i co zrobić, żeby działało:) Dzieki Pomoże mi ktoś gdzie jest ten brzęczek?? halooo

• Upvote
    • 4 odpowiedzi
    • 8,5 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez iareczek,

witam czy może ktoś mi powiedzieć gdzie w Audi A4 B6 z 2004 roku montuje się gaśnice? obszukałem cały samochód ale nie znalazłem miejsca na zamontowanie gaśnicy. pozdrawiam

• Upvote
    • 5 odpowiedzi
    • 12,2 tys. wyświetleń
  23. Witam. Moją A4 kupiłem już z niedziałającym Parktronikiem (długi, ciągły sygnał po wbiciu wstecznego). Jakoś nigdy nie miałem czasu, żeby się za to zabrać. Jednak ostatnio zakupiłem sobie kabelek i w końcu mogłem odczytać jakieś błędy. Wywaliło coś takiego: 01545 - Sensor for Parking Aid; Rear Left (G203) 31-00 - Open or Short to Ground 01547 - Sensor for Parking Aid; Rear Mid-Right (G205) 37-00 - Faulty 01548 - Sensor for Parking Aid; Rear Right (G206) 30-00 - Open or Short to Plus Jeden na pewno jest uszkodzony, ale czy pozostałe też? Sprawa się ma tak, że niektóre na chwilę się naprawią i błędu nie pokazuje. A po następnym włączeniu za…

• 0 odpowiedzi
    • 3,2 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez Bartq,

Witam, Jak wyżej, po przekręceniu kluczyka nie gaśnie kontrolka alternatora + check engine... Próba uruchomienia jest niemożliwa... Na dodatek nie mogę podnieść maski - prawdopodobnie linka jest zerwana? Auto to B6 z 2004 roku... Jakieś sugestie? Mechanik pewnie jak nic, ale holowanie może być utrudnione, bo automat. Aha, przy drugiej próbie odpalenia silnika udało mi się go uruchomić, ale dosłownie po paru sekundach zgasł.

• 2 odpowiedzi
    • 4,7 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez benny,

Koledzy bardzo mnie interesuje czy audi A4 B6 jest w ocynku czy nie?

• Upvote
    • 3 odpowiedzi
    • 12,4 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.