Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B6 (2000-2004)

Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez Pirass,

Witam może ktoś z forumowiczów pomoże. Przy odkręcaniu tylnej lampy w Audi a4b6 avant wpadła mi zaślepka śruby którą odkręca się tylny reflektor do środka; za nic w świecie nie widzę tej zaślepki i nie moge tego wyciągnąć. Pytanie moje jest takie: "gdzie mogę kupić taką zaślepkę"

• 2 odpowiedzi
    • 4,2 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez kokojumbo,

Witam, Wczoraj jechalem z kumplem w burzy droga trojpasmowa (dojazd do Szczecina). Przy predkosci 70-80km/h wjechalem w kaluze ktora znajdowala sie pod mostem i okazalo sie ze calkiem duzo wody sie tam uzbieralo (na wysokosc polowy kola moze troche wiecej). Przebilem sie przez nia auto zgaslo. Probuje odpalic - nic. Lece sprawdzic filtr powietrza wydawal sie suchy ale mialem rece mokre takze ciezko stwierdzic. Czekam 20min cos zaczelo krecic. Krece ponownie cos lapie obroty i gasnie. Zostawilem zaplon na 2 min odpalam jest ! Po okolo 40 min ruszylismy. Klekot silnika ktory od razu mnie zaniepokoil (jakby na dwa cylindry pracowal) i duzo bialego dymu. Ruszylem powoli jad…

• Upvote
    • 10 odpowiedzi
    • 5,7 tys. wyświetleń
  3. Witam szanownych kolegów i koleżanki, Mam duży problem, który pojawił się u mnie dwa dni temu, a mianowicie nie mogę zapalić samochodu na rozgrzanym silniku. Po przejechaniu kilku - kilkunastu kilometów, zgaszeniu samochodu i pozostawieniu go na dłuższą chwilę (ok pół godziny) pojawia się problem z odpalaniem. Rozrusznik kręci, że aż miło, ale brak reakcji ze strony silnika. Nie zapala. Wczoraj stałem pod jakimś hipermarketem z godzinę, próbując odpalić samochód. Dzisiaj po powrocie z pracy, problem znowu się pojawił, z tym że dzisiaj kręcił tylko jakieś 5 sek i zapalił. Ciekawostką jest to, że jak już zapali po tym postoju to później odpala bez problemu. VAG nie pokazuj…

• Upvote
    • 12 odpowiedzi
    • 17,5 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez stanley6662,

Witam problem polega na tym że musze wymienić czujnik parkowania który padł. i moje pytanie czy jest możliwość wymiany jego bez całkowitego ściągania tylnego zderzaka? shemat znalazłem tu http://www.auditimes.pl/topic/425-schemat-demonta%C5%BCu-tylnego-zderzaka-audi-a4-b6/?hl=zderzak#entry5579 ale chciałem zapytać czy jest możliwość mniej uciązliwej wymiany tego elementu?. czujnik który padł to licząc od strony kierowcy nr 3. ma ktoś jakąś propozycje jak się tam dostać? czy pozostaje tylko sciąganie zderzaka?

• 2 odpowiedzi
    • 15,4 tys. wyświetleń
  5. Witam ponownie. Odnośnie tematu... jak to w końcu z tym turbo? Moje audi to a4 b6 1.9tdi AWX Jeżdżę autem na codzien, mniej wiecej około 1500km miesięcznie. Wszystko jest ok. Spoko ale... Czasami (rzadko bo rzadko, ale jest) jest tak, że ta cała turbina już jakiś czas (5-10min) po rozgrzaniu silnika który trwa również jakiś czas (kolejne 5-10min) odłącza się przy 3500 obr/min. Po ponownym rozruchu wszsytko jest ok, turbo ciągnie do konca i problem nie powraca. Czy to jeszcze za mało czasu dla pełnej wydajności turbiny. Ile czasu potrzebuje zeby być pewnym, że podczas wyprzedzania się nie odłączy? Co może być przyczyną? Turbina była regenerowana pół roku temu. Od tej p…

• 4 odpowiedzi
    • 7,7 tys. wyświetleń
  6. Witam. Po regeneracji turbiny moje audi a4 b6 131km (AWX) podczas jazdy na zimnym silniku, przy wysprzęgleniu wydaje odgłos przypominający łapanie powietrza, szurania powietrza, nie jest to dźwięk metaliczny a przynajmniej takiego nie przypomina, po kilku minutach to ustaje i jest cisza, słychać tylko jak turbo ładnie sobie pracuje. Dodam że przy regeneracji turbiny czyszczony był cały układ dolotowy, EGR, intercooler, oleju nie ubywa, przewody podciśnieniowe wymienione, węże szczelne. Jeżdzę z tym juz od 6000km. Auto ma kopa. Doczytałem na kilku forach, ze ten typ tak ma i trzeba sie do tego przyzwyczaić. Mechanik mówi, ze to słychać pracę intercoolera. Tylko dlaczego j…

• 3 odpowiedzi
    • 4,3 tys. wyświetleń
  7. Witam Was i prosze o radę. A więc tak...3 razy wywaliło mi płyn z układu chłodzenia zawsze w mieście w korkach a nie na trasie.Olej czysty i nie przybywa go tak samo w zbiorniczku płyn czysty i zero śladów jakiegoś oleju, nie kopci na bialo czyli uszczelki OK. Czujnik temperatury wymieniony po podłączeniu kompa nie pokazuje nic wszystko ok. Wystarczy że stanę w korku kłęby pary i Płyn na ulicy. Na zegarze temperatura zawsze 90 stopni nigdy wyżej. Ale!!! nie włącza się wentylator, działają gdy włącze klime,wentylator chłodnicy dziala,ale chyba na 1 biegu-postanowiłem więc odłączyć kabel od czujnika temperatury i wentylator działał non stop na 2 biegu kręci jak szalony i j…

• 0 odpowiedzi
    • 8,2 tys. wyświetleń
  8. Witam jakiś czas temu zaświeciła mi się kontrolka od klocków hamulcowych. Dziś mam zamiar zdjąć jedno koło z przodu oraz jedno z tyłu i będę chciał sprawdzić jaki jest stan klocków oraz tarcz na obydwóch osiach. Czy klocki z tyłu też mają czujnik? Czy jeśli zapaliła się kontrolka to na pewno mam do wymiany przód? Z tego co pamiętam jak zmieniłem koła z zimówek zerknąłem tak wygląda przód a tak tyłco według Was mam do wymiany?jak powinno się to mierzyć ?

• Upvote
    • 9 odpowiedzi
    • 10,2 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez Yastel,

Witam, problem i jego historia wygląda następująco. Zostawiłem auto w serwisie, aby wymienić olej, filtry i nabić klimatyzację. Auto odebrałem. Po jakiś 500 metrach jazdy nastąpił głośny huk i auto straciło moc. Ponad to, zapaliły się kontrolki: ESP oraz ta określana mianem: elektronika silnika. Oddałem auto z reklamacją. Na komputerze ( program Bosh) pojawiło się: przepływomierz powietrza za niski sygnał. Ponad to, komputer auta nie widział ilości masy podawanego powietrza. Generalnie wszystko było OK, auto jeździło tylko moc jak przy 100- 110 km, a nie 160. Wymienili mi przepływomierz powietrza. Wszystko grało: kontrolki zgasły, zero błędów w komputerze, igła. …

• Upvote
    • 18 odpowiedzi
    • 27,3 tys. wyświetleń
  10. witam.Mam taki problem.Wymieniłem prawa strone zawieszenia i od tej pory samochod mi pływa,rzuca nim na drodze na koleinach itp.Wczesniej samochod na wybitym zawieszeniu jezdził normalnie.Dodam ze nie mam jeszcze ustawionej zbierznosci gdyz jak narazie mechanik nie wymienił mi drugiej strony(druga strona jest dobra,tylko wymieniam odrazu całosc zeby potem sie nie bawic stronami)Prosze o pomoc bo boje sie jezdzic tym autem,POzdr

• 1 odpowiedź
    • 3,2 tys. wyświetleń
  11. Audi A4 B6 2.5tdi 2004 szukam pomocy gdyz mam problem z autkiem jakis czas temu po umyciu auta po paru godzinach przy ruszaniu wlaczyl sie tryb awaryjny powodem bylo ze pali sie kontrolka od ESP i mruga kontrolka od świec żarowych po jednym dniu przy dobrej pogodzie usterka sama sie naprawila.Teraz przy tej naszej pieknej majowej pogodzie popadal deszcz i znowu jest ta sama usterka poprzednim razem rozwazalem wymiane czujnika pod pedalem hamulca ale znalazlem taki artykul z takimi samymi objawami http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic690045.html problem jest identyczny!!!w podszybiu zbiera mi sie woda moze to jest przyczyna tej usterki? prosze o pomoc moze juz ktos przera…

• 0 odpowiedzi
    • 5,5 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez Matys26,

Witam mam pytanie po jakim okresie ile lat lub po ilu kilometrach trzeba wymienic olej w skrzyni biegów w automacie i czy ktoś orientuje sie jaka jest cena

• 1 odpowiedź
    • 2,9 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez sully,

Witam wszystkich nie znalazłem podobnego tematu, dlatego zdecydowałem się założyć nowy (albo za mało się starałem ) Jak w temacie, autko z silnikiem 1.8 T 150 km przebieg 145 tys. Chciałem się was doradzić jaki najlepiej ole użyć, gdyż nie mam zaufania do mechaników i sprzedawców. Nie wiem do końca na jakim oleju teraz jeżdżę, ponieważ ostatnia wymiana była we Francji, a faktura, która to niby potwierdza jest przy przebiegu 98 tys i olej niejaki "SOLARIS 5w30" Macie coś godnego polecenia, czy może ktoś ma już sprawdzony olej przy tym silniku. Pozdrawiam

• 1 odpowiedź
    • 2,8 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez szypiia4,

Witam ponownie, Mam pytanie odnośnie programowanie/adaptacji sterownika VAGiem. Gdzie mogę dostać jakies kody opcji które mogłbym wykorzystac do programowanie?? Chodzi mi np o podświetlenie liczników, domykanie szyb..ale nie tylko. Zamierzam weekend majowy przeznaczyć na zabawe poprzez programowanie. Proszę o pomoc gdzie mogę takie kody dostać. Pozdrawiam

• 1 odpowiedź
    • 7,3 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez rysiu,

witam wszystkich mam problem z otwarciem maski ostatnio ułamała mi się rączka próbowałem otworzyć szczypcami wymieniłem ją i nie mogę teraz otworzyć czy mogłem wyciągnąć linke szczypcami czy mozna to jakoś samemu zrobić proszę o pomoc

• 0 odpowiedzi
    • 2,1 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez drdala,

Witam kupiłem 2 lampy z allegro w grudniu ale okazało się że jedna ma popękane te części... da radę to naprawić? wymienić? pomoże ktoś?

• 0 odpowiedzi
    • 2,9 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez slavo1970,

witam,posiadam a4 z multitroniciem,czy slyszal ktos o przerobce skrzyni multi na skrzynie manualna,moze ktos to robil w anglii i zna cene oraz odpowiedniego mechanika,prosze o pomoc

• 0 odpowiedzi
    • 1,9 tys. wyświetleń
  18. Witam ponownie, zima minęła, przyszła wiosna i niestety przyszły nowe problemy z moim autkiem (Audi a4 b6 Avant 1.9TDI) Jak w temacie, wczoraj zauwazyłem ze podczas skręcania w lewo (tylko i wyłącznie w lewo) na przykład podczas nawracania na rondzie, przy większej prędkości, bo gdy jade spokojnie nic nie słychać, coś tak jakby trze, dźwięk dobiega prawdopodobnie z lewego albo prawego koła i nasila się gdy zwiekszam prędkość a auto ma większe przeciążenie. Na co zwrócić na samym początku uwagę? Na przeglądzie (zimą) na szarpaku zawieszenie jeszcze dawało całkiem radę, wymieniłem osłonę na przegłubie i nic się nie działo. gdzie szukac przyczyny? Przegłub wdł. mnie bardzie…

• 2 odpowiedzi
    • 9,1 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez mrb3befree,

Witam wszystkich forumowiczów. Dzisiaj zauważyłem w swoim audi a4 b6, że po odpaleniu silnika po pewnym czasie zapala mi się kontrolka ESP, nie da rady jej wyłączyć, dopiero po zgaszeniu silnika problem znika. Zdazłyło się tak dwa razy w ciągu dzisiejszego dnia. Wczesniej nie miałem z kontrolą trakcji żadnych problemów. W sumie dalej nie ma ponieważ wydaje mi się ze kontrola działa a sama kontrola się pali... o co chodzi? gdzie szukać przyczyny? Czy to prawda, że może to być czujnik świateł STOP?

• 3 odpowiedzi
    • 27,3 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez edison22,

Witam Chciałbym sam wymienic amortyzatory.Mogłby ktos dodac jakis schemat w ktorym miejscu zdemontowac boczek i w jaki sposob gdyz nie chce go połamac.Albo chociaz prosiłbym o opis jak to wszystko zdemontowac.Z gory dziekuje.

• 0 odpowiedzi
    • 5,1 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez Matys26,

WITAM WYMIENIŁEM CEWKI OLEJ ROZRZAD, BYŁEM U GAZOWNIKA I Z GAZEM JEST WSZYTSKO OKI A CHODZI MI O TAKI PROBLEM ZE NA BENZYNIE GDY MA 4000OBROTOW I WRZUCIMY LUZ TO SAMOCHOD GASNIE SAM OBROTY SPADAJA NA ZERO A GDY JEST NA GAZIE TO WYSTARCZY 3000 I NIE TRZEBA ROWNIEZ WRZUCAC LUZU WYSTARCZY ZWOLNIC I SAMOCHOD GASNIE MIAL KTOS TAKI PROBLEM ???? CZY SA JAKIES USZCZELKI PRZY PRZEPUSTNICY ?????/ chodzi o to że pojazd pobierał za dużo powietrza i nie wiem czy to wina przepustnicy czy przeplywki?

• 0 odpowiedzi
    • 2,7 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez gaviscon,

Witam. Panowie, mam problem z klaksonem. Przy zakupie swojego "Dreamlinera" wszystko było ok, dzwięk był potężny i dostojny ale od kilkunastu dni trąbi (że się tak wyraże) jak jakaś cnotka tzn dzwięk jest cieńki i taki jakiś piskliwy aż wstyd trąbić więc go przestałem używać. Pytanie brzmi gdzie jest zamontowany klakson, bo nie mogę go zlokalizować i co może być przyczyną ewentualnie jak go przywrócić do normalnego działania. Pozdrawiam

• Upvote
    • 11 odpowiedzi
    • 30,7 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez szypiia4,

Witam, Zamierzam wymienić sobie żarówki w moim audi , wiem że muszę wyciągnąć reflektor. Ma ktoś może jakąś instrukcje demontażu reflektora??

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 3,5 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez barteek,

Witam, Ostatnio pojawił mi się problem z drganiami i trzęsieniem budą. Drgania są odczuwalne jak silnik pracuje na wolnych obrotach, lekkie dodanie gazu je niweluje. Drugim, a zarazem poważniejszym problemem jest szarpanie i trzęsienie budą. Szarpanie występuje głównie na wyższych biegach i czasami przy ruszaniu. Dzisiaj jak zjeżdżałem po pochylni parkingu podzienego na 1 biegu i hamowałem silnikiem, również było odczuwalne szarpanie tak jakby się sprzęgło ślizgało. Jak wkręcę silnik tak na 1200rpm i puszczę gaz, wtedy jest odczuwalne trzęsienie budą (trwa to jeszcze kilka sekund). Co może być przyczyną? Myślałem o dwumasie, ale chyba jest niemożliwością, żeby się rozpadł…

• Upvote
    • 7 odpowiedzi
    • 33,2 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez Matys26,

witam posiadam Audi b6 avant 2002 r. , 2.0 benzyna. Mam zamontowany gaz i mam problem poniewaz jadac na wysokich obrotach i gdy musze zachamowac zmienic bieg i obroty sie obnizaja nie zatrzymuja si ena 900 lub 1000 tylko spadaja do zera i samochód gaśnie nie wiem miał może ktoś taki problem ???

• Upvote
    • 3 odpowiedzi
    • 3,4 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.