Audi A4 B6 (2000-2004)
Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
727 tematów w tym forum
-
Witam Mam dość nietypowe pytanie jaka może być przyczyna ciężko chodzącego lewarka na boki jak silnik jest nagrzany. Zimny silnik wszystko ok. Przykład Jadę na biegu 2 chcę zmienić na bieg 3 przesuwam lewarek do przodu i powinien wskoczyć na środek i do przodu włączam bieg 3, a z 2 na dam do przodu to zostaje z boku i jakbym nie przesunął w prawo tylko popchałbym lewarek to przodu to włączę bieg 1. Przykład 2. Auto stoi wyłączony silnik nagrzany lewarek na środku ruszam na boki ciężko chodzi i nie wraca sam na środek jak go pociągnę w do kierowcy lub do pasażera. Biegi wchodzą lekko więc to raczej nie jest skrzynia. Auto to Audi a4 b6 2004 rok skrzynia 6. Proszę…
-
- 1 odpowiedź
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
WITAM WYMIENIŁEM CEWKI OLEJ ROZRZAD, BYŁEM U GAZOWNIKA I Z GAZEM JEST WSZYTSKO OKI A CHODZI MI O TAKI PROBLEM ZE NA BENZYNIE GDY MA 4000OBROTOW I WRZUCIMY LUZ TO SAMOCHOD GASNIE SAM OBROTY SPADAJA NA ZERO A GDY JEST NA GAZIE TO WYSTARCZY 3000 I NIE TRZEBA ROWNIEZ WRZUCAC LUZU WYSTARCZY ZWOLNIC I SAMOCHOD GASNIE MIAL KTOS TAKI PROBLEM ???? CZY SA JAKIES USZCZELKI PRZY PRZEPUSTNICY ?????/ chodzi o to że pojazd pobierał za dużo powietrza i nie wiem czy to wina przepustnicy czy przeplywki?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
witam posiadam audi a4 b6 z 2004 roku i od pewnego czasu zauważyłem że mam gdzieś lewy pobór prądu. jeżeli jeżdżę codziennie to jest wszystko oki, a jak samochód postoi 2 dni nie odpalany to przy próbie odpalenia akumulator jest całkowicie rozładowany. dodam że był u diagnosty elektryka i po dokładnym sprawdzeniu nic nie wykazało. co może być przyczyną że gdzieś pobiera prąd a nie można tej usterki znaleźć? spotkał się już ktoś z takim problemem?
-
- 0 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
-
-
witam wszystkich mam problem z otwarciem maski ostatnio ułamała mi się rączka próbowałem otworzyć szczypcami wymieniłem ją i nie mogę teraz otworzyć czy mogłem wyciągnąć linke szczypcami czy mozna to jakoś samemu zrobić proszę o pomoc
-
- 0 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
mam taki maly problemik i nie mam pojecia co to moze byc bo np jak jade przez wioske lub gdziekowlwiek gdzie trzeba zwolnic po minieciu i dodaniu dosc ostro gazu wlacza sie tylna wycieraczka niezawsze ale nieraz tak czy wie ktos co to moze byc z gory dzikei za odp
-
- 0 odpowiedzi
- 3,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie! Jestem bardzo poczatkujacym wlascicielem Audi A4 B6 2003 1.6 102 w tym samochodzie mam manetke spryskiwacza bez przyciskow sterujacych wyswietlaczem ? komputerem ? wyswietla tylko szacowana ilosc km do przejechania. Czy mozna jakos zmieniac dane na wyswietlaczu np, srednie spalanie paliwa itp ? za pomaca jakis innych przyciskow ? Bardzo prosze o jakies informacje, a jezeli temat byl omawiany wczesniej to moze jakis link? dziekuje bardzo yor
-
-
- 7 odpowiedzi
- 10,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Poszukuje mapy do audi a4 b6 2004r. 163KM nawigacja na wyświetlaczu przy zegarach ( strzałkowa). Jeśli ma ktoś w miarę aktualne mapy prosze o udostępnienie
-
-
- 2 odpowiedzi
- 3,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam Chciałbym wejść w posiadanie map Europy 2014 dla MMI 2G. Interesował się może ktoś tym tematem?? Jaki jest najlepszy sposób aby je zdobyć?? Pozdrawiam forumowiczów.
-
- 0 odpowiedzi
- 6 tys. wyświetleń
-
-
To znów ja:). Przy zakupie auta zaobserwowałem że mój akumulator nie jest w ogóle zamocowany.przesuwa się w każdą możliwą stronę w górę w boki przez to strasznie słychać go w środku.Nie wiem jakie było tam mocowanie bo na allegro mało jest tego i nikt tego dokładnie nie sprecyzował.Jak by ktoś z szanownych kolegów mógł by wrzucić jakoś fotkę z mocowanie to bardzo będę wdzięczny.pozdro.
-
-
- 4 odpowiedzi
- 11 tys. wyświetleń
-
-
Witam, od ponad tygodnia mam problem z doborem uchwytu isofix do Audi a 4 b 6 2001 rok, może mi ktoś pomóc? Rozstaw srob to 14,5 cm
-
- 0 odpowiedzi
- 1,3 tys. wyświetleń
-
-
Cześć! Kupiłem moduł Bluetooth do radia audi concert 1, podłączyłem go, normalnie łączy się z telefonem, po przekręceniu kluczyka odpala się lecz nie wiem co zrobić aby włączyć muzykę w radiu, w aukcji jest napisane żeby kliknąć przycisk CD i wyświetli się napis napis CDC11 TRACK ale jedyne co się wyświetla to NO CD. Jest jakiś sposób aby to włączyć i słuchać muzyki z telefonu? Proszę o pomoc, tyle się naklikałem w tym radiu a nadal brak rezultatów Jak się uda rozwiązać problem, stawiam flaszkę
-
- 1 odpowiedź
- 5,3 tys. wyświetleń
-
-
witam poszedl mi modul konfortu w a4 b6 2003 1,9tdi 130km mam pytanie czy mozna go naprawic i czy nie znacie jakis warsztotow zeby mozna bylo wyslac im taki modul bo umnie w okolicy kazdy mowi ze sie tego nie podejmuje jeszcze jedno czy mozna go samemu zaprogramoawc czy musi to zrobi jakis elektryk
-
- 1 odpowiedź
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam, postanowiłem zakupić sobie moduł domykania szyb (bez potrzeby trzymania wciśniętego przycisku na pilocie) i jak mi go przesłali to zbaraniałem, dodali do niego instrukcje ale ona też mi nic nie podpowiada ona dotyczy A4 ale nie ma wyszczególnienia na B6. Najbardziej mnie zatrzymał punkt o pompie centralnego zamka, w instrukcji ona się powinna znajdować w głębi błotnika na dole jest przykryty gąbką. No i tu sie nasuwają moje dwa pierwsze pytania: czy B6 ma ów pompkę a jak tak to gdzie sie ona dokładnie znajduje i jak sie do niej dostać? Oto dołączona instrukcja i zdjęcie modułu. Dziękuję z góry za pomoc i pozdrawiam. Znalazłem jeszcze instrukcje montażu tego modułu …
-
-
- 1 odpowiedź
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam!!! Przymierzam się do montazu haka holowniczego w mojej Audi, nawet zadzwoniłem do gościa co się tym zajmuje i powiedział mi prawie 1000pln za hak z modułem + koszt montażu. Spelowałem troche na allegro i zauważyłem, że podana cena u niego jest mocno zawyżona. Koleś zgodził się na montaż dostarczonych przezemnie podzespołów. Jest jeden problem nie wiem jakiej firmy hak zakupić i jaki moduł do mojej wersji przychodzi. Proszę o rady pozdrawiam
-
- 2 odpowiedzi
- 10,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam.Chciałbym zainstalowac sobie tempomat Czy wystarczy sama manetka plus instalacja 3 kabelków. w moim przypadku nie ma miejsca na kostke tempomatu. czy osłona pod kierownica równiez musi byc inna? Jak sprawdze czy dana kostka pasuje dosterownika mojego auta? Czy mój sterownik obsłuzy tempomat? Jak sprawdzic jego numer vagiem?
-
-
- 29 odpowiedzi
- 76,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam, chciałbym się dowiedzieć jakie są możliwości w/w kabla, chodzi mi tu ogólnie o takie zmiany typu domykanie się szyb po upływie kilku sekund od zamknięcia auta (nie przytrzymanie na pilocie przycisku do momentu zamknięcia). Najlepiej sprawdzone funkcje;) mile widziane foto. I jeżeli ktoś mógł mi polecić jakiś kabelek z oprogramowaniem pod USB do B6 1.8T 2001r. (w miarę tani) bo z tego co widzę to ceny się strasznie wahają, a i kupujący wystawiają negatywne komentarze typu że się nie chce skomunikować itp. Z góry dziękuje i pozdrawiam wszystkich.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Mam taki problem . Czy mam auto zamknięte czy nie świeci lub mruga mi włącznik świateł awaryjnych . Drzwi zamykają się prawidłowo światła wewnątrz gasną po zamknięciu z pilota . Na fisie drzwi się zamykają i otwierają
-
-
- 1 odpowiedź
- 6,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Robiłem ostatnio dynamiczną wymianę oleju w skrzyni biegów i po przejechaniu ok. 300km zauważyłem że na biegu wstecznym (na postoju i w trakcie jazdy) skrzynia delikatnie świszcze. Jest to cichy dźwięk więc zorientowałem się dopiero po zrobieniu kilku kilometrów. Ogólnie skrzynia działa bez zarzutów na wszystkich ustawieniach itd. Niepokojący jest jedynie ten świst na wstecznym. Mechanik w serwisie w którym robiłem wymianę stwierdził że pierwszy raz się z czymś takim spotkał i że jest to na tyle ciche że nie powinienem się tym przejmować. Dodam że przed wymianą oleju nie było tego dźwięku. Czy ktoś z Was się z czymś takim spotkał i wiec co to znaczy albo jakie …
-
- 0 odpowiedzi
- 3,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam , mam problem ze skrzynia multitronic . Tak do godziny jazdy wszystko funkcjonuje bez zarzutów , lecz gdy tylko auto jest rozgrzane mam problem ze startem . Skrzynia rwie jakby zaraz miala sie rozleciec , co najsmiszniejsze dzieje sie to tylko na niskich obrotach , gdy dodam gazu ostro wszystko odbywa sie plynnie , lecz jak kazdy wie w miescie nie zawsze mozna ruszyc jak z procy . Jest to bardzo irytujace i podejzewam ze chodzi tu o olej ktory napewno nie byl wymieniany rok odkad mam auto . Chcialbym sie upewnic czy szykowac portfel na rozerwanie czy nie
-
- 3 odpowiedzi
- 4,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Mam audi a4b6 1.9tdi 2001r. 130km z czipem na 170km. Ostatnio pojawił się problem z ruszaniem. Jak puszczam sprzęgło to czy dodam gaz czy nie on gaśnie (zadusza się). Taka rzecz dzieje się na jedynce i wstecznym, reszta biegów normalna. Nic nie stuka sprzęgło się nie ślizga.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,5 tys. wyświetleń
-
-
na zimnym silniku cyka dziwnie po przejechaniu kilku kilometrów przestaje ale tez przy ruszaniu cyka jakby któraś rolka. pomocy
-
- 1 odpowiedź
- 5,6 tys. wyświetleń
-
-
Przebieg to 160tys km. Dotychczas leje 10w40 shella. Musze dolewać około 1litra miedzy przeglądami Jaki inny olej możecie mi polecić (castrol,mobil)etc? Czy warto się zastanowić nad zmiana na pełen syntetyk? Producent zaleca w instrukcji 502.00 , 500.00, 501.01który lepszy? Chciałbym się jeszcze dopytać.Przy kasowaniu inspekcji ile wyświetla się tys KM? Pytam bo nie wiem ile przejechałem już od wymiany oleju
-
-
- 7 odpowiedzi
- 17,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam pytanie jak ściągnąć ta plastikową nakładkę na oparcie siedzenia kierowcy ( tą z taką siatką na drobiazgi, w nogach pasażera z tyłu) ponieważ wyłamały mi się te oba zaczepy od dołu i tylko coś trzyma ją od góry a nie chce ciągnąć na siłę żeby nie uszkodzić tego plastiku. oglądałem w ETCE schemat ale nic mi on nie mówi ;/ proszę o jakiś opis/ porady bo nie mogę nigdzie znaleźć tego w necie ;/
-
-
- 4 odpowiedzi
- 16 tys. wyświetleń
-
-
Witam Może temat już był poruszany, ale nic nie mogę znaleźć. Mianowicie jakie jest wlaściwe napięcie ładowania? Czy jest to tak jak w większości pojazdów 14,2V czy ewentualnie dopuszczalne jest inne. Przed chwilą założyłem nowy alternator Bosch i jak dla mnie to napięcie bez obciążenia na poziomie 13,9V jest za małe. dzięki za informacje i pozdrawiam
-
-
- 5 odpowiedzi
- 7,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam , posiadam Audi A4 b6 2002 benzyna, gaz i mam problem z mieszanką i myśle ze to sondy tylko jakie powinno byc napięcie na rozgrzanym silniku sondy 1 i 2 .
-
-
- 4 odpowiedzi
- 8,8 tys. wyświetleń
-