Audi A4 B6 (2000-2004)
Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
727 tematów w tym forum
-
Witam!!! Mam problem jak w temacie. ostatnio zdjąłem w moim autku pokrywę na siklniku i zauważyłem, że mata jest przesiąknieta olejem. Po dokładnym wyczyszczeniu i ponownym odpaleniu zauważyłem, że chlapie olejem spod korka wlewu oleju. Musiało chlapac od dłuższego już czasu bo mata jest kompletnie zniszczona. Może mi ktos doradzić co z tym zrobić i druga sprawa czy tą matę można samemu dorobić bo przeszukując serwisy aukcyjne nic nie znalazłem, czyli wychodzi, że tylko ASO. Najpierw chciałbym zlikwidować wyciek bo inwestycja w nową matę nie będzie miała sensu. Jakieś sugestie? pozdrawiam
-
- 1 odpowiedź
- 2,3 tys. wyświetleń
-
-
-
Witam!!! Jak w temacie przymierzam się do zmiany mojego radia (niestety nieoryginalnego) Blaupunkta + zmieniarka. Z takim radiem kupiłem auto, niestety już szwankuje (samoczymnnie się wyłącza itp). Co dziwne radio daje niezłego kopa i mimo wieku daje radę wszyskim głosnikom, kiedyś szukałem to okazało się, że w tamtych latach to był najwyższy model Blaupunkta. Ale wracając do temtu rozważam 3 opcje: 1. Kupno używanego oryginału (pewnie z B7 bo chyba z B6 nie odtwarzały mp3), 2. Kupno nowego radioodtwarzacza (narazie spodobał mi się Kenwood KIV-700), 3. Przeróbka na 2DIN i kupno używki (oryginał bądź inne). Najbardziej skłaniam się ku opcji 3, ale nie wiem jakie są z tym z…
-
-
- 1 odpowiedź
- 4 tys. wyświetleń
-
-
Czesć Wszystkim! Zagadnienie, właściwie to jak w temacie. Pytanie: co powinienem wiedzieć na początku użytkowania? Jakieś rady? Zalecenia? Z góry dzięki Yastel
-
- 7 odpowiedzi
- 5 tys. wyświetleń
-
-
witam, Prawdopodobnie mam uszkodzoną sprężarkę klimatyzacji, robiłem diagnostykę klimatyzacji u elektryka, na początku był problem z czujnikiem ciśnienia klimatyzacji, po zlikwidowaniu problemu ( wypięty kabel w kostce) wszystko było w porządku poza tym, że sprężarka się nie uruchamia, więc diagnoza padła na uszkodzoną sprężarkę. Koszty regeneracji mechanik wycenił na ok 600zł plus koszta wymiany ok 200zł, zdecydowałem, że poszukam używanej, jest ich sporo jednak różne oznaczenia. I tu tkwi mój problem, nie wiem w jaki sposób odczytać dane sprężarki. Czy jest możliwość odczytania ich bez wyciągania? Próbowałem od spodu auta, jednak tam mało widać. Jest możliwość sprawdzen…
-
-
- 1 odpowiedź
- 5,4 tys. wyświetleń
-
-
-
Witam. Kolega zeobil problem i te śruby są już tak wyrobione że nawet specjalne nasadki do nich nie dają rady. Audi a4 b6. Stalówka to jest. Nie mam jak spawać bo nigdzie tutaj nie ma takiego czegoś. One są jescze w gorszym stanie. Chyba tylko rozwiercić?
-
- 0 odpowiedzi
- 455 wyświetleń
-
-
Witam ! Mam problem z moim audi a4 b6 . 2003r. Otóż nie mogę go odpalić, Kontrolka akumulatora miga jak szalona, słychać przy tym specyficzne ,, cykanie " . samochód kreci, nie jest to wina akumulatora. Tak jakby alarm odciął zapłon - no nie wiem, nie znam sie ;/ Licze że ktoś mi pomoże. zamieszczam link do filmu jak to wygląda .
-
- 0 odpowiedzi
- 1,7 tys. wyświetleń
-
-
Cześć , szukam zamiennika tego cuda 06D 103 211 E zmieniał ktoś ? 2.0 FSI AWA 150km
-
- 5 odpowiedzi
- 3,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam Jak to na urlopie bywa auto troszkę kaprysi . Odpalam silnik i po kilku sekundach gaśnie, bez znaczenia zimny czy ciepły. Problem nie jest stały, występuje sporadycznie, jednak denerwuje. Dzisiaj rano uruchomiłem silnik, odpalił za pierwszym razem, nie reagował natomiast na wciśnięcie pedału gazu. Z wydechu wydobywały się tylko kłęby czarnego dymu. po zgaszeniu i ponownym uruchomieniu wszystko wrócił do normy. po tym incydencie odwiedziłem miejscowego mechanika, podpięcie pod kompa i.... zero błędów w sterowniku silnika, immobiliser też bez błędów. Wszystkie czujniki temp. wskazują prawidłowe wartości, filtry wymieniane w listopadzie zeszłego roku, przepustnica czy…
-
- 4 odpowiedzi
- 17,6 tys. wyświetleń
-
-
Czesc wszystkim, W ostatnim tygodniu spadly wyraznie temperatury w moim regionie i rano potrafi byc miedzy 0-5 stopni. Podczas odpalania od czasu do czasu slysze jakby bukniecie, prykniecie z wydechu w trakcie odpalania na zimnym silniku. To nie jest strzal, tylko odglos jakby bylo cos w kwestii spalania. Rowniez potwierdza to fakt, ze podczas tego odpalania czuc inny zapach ropy w spalinach. Nie dymi, nie dlawi mi sie silnik, jak sie nagrzeje, to nie ma problemow. Nie odczulem zadnego spadku mocy, probowalem nagrac ten dzwiek, ale widac bardziej jest on slyszalny w kabinie niz po stronie wydechu. Sprobuje otworzyc maske i zobacze czy przypadkeim to nie jest z przodu, a t…
-
-
- 2 odpowiedzi
- 4,3 tys. wyświetleń
-
-
witam , mam problem z ogrzewaniem samochodu , przy temperaturze 90st mam ledwo złamane powietrze a powinnam mieć gorąc a tu lipa , , miał ktoś coś podobnego ?
-
- 3 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
-
Witam. Nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie więc zakładam nowy wątek. Posiadam A4B6 3.0 v6 ASN Składam silnik i ogólnie chciałbym dowiedzieć się jaki polecacie olej do silnika. Cena nie gra roli. Znalazłem info o 0w-30 , ale słyszałem że 5w 30 też podejdzie ? Doradzi ktoś w tej kwestii? Dzięki serdecznie za pomoc!
-
- 0 odpowiedzi
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich nie znalazłem podobnego tematu, dlatego zdecydowałem się założyć nowy (albo za mało się starałem ) Jak w temacie, autko z silnikiem 1.8 T 150 km przebieg 145 tys. Chciałem się was doradzić jaki najlepiej ole użyć, gdyż nie mam zaufania do mechaników i sprzedawców. Nie wiem do końca na jakim oleju teraz jeżdżę, ponieważ ostatnia wymiana była we Francji, a faktura, która to niby potwierdza jest przy przebiegu 98 tys i olej niejaki "SOLARIS 5w30" Macie coś godnego polecenia, czy może ktoś ma już sprawdzony olej przy tym silniku. Pozdrawiam
-
- 1 odpowiedź
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
witam.pare dni temu kupilem audi a4 b6 se 2000 avant z 2002 roku w automacie,i tu jest problem poniewaz nie wiem czy jest to tiptronic,multitronic,pytam dlatego poniewaz nie wiem jaki olej do skrzyni biegow mam kupic,prosze o wyjasnienie,pozdro
-
- 1 odpowiedź
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich mam dwa pytania jestem posiadaczem audi a4 b6 silnik 1.9 tdi 131 koni pierwsze pytanie jaki olej leje sie do tego silnika z tego co doczytałem to 5w30 ale nie jestem pewien prosze o potwierdzenie drugie pytanie jaki roztaw srób ma audi a4 b6 z tego co tez sie dowiedziałem to 5x112 ale nie jestem pewien i czy felgi np od a4 b5 beda pasować do a4 b6 Dzieki za podpowiedzi
-
- 3 odpowiedzi
- 3,4 tys. wyświetleń
-
-
jaki najlepszy olej do silnika 1.9 awx przebieg 250 .000 km.
-
- 1 odpowiedź
- 4,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam! Ostatnio, jak bylem "na kanale" to z czystej ciekawości zdjąłem wąż od IC i wyciekło z niego troche oleju, nie miałem żadnego naczynia żeby sprawdzić ile tego było, ale tak na oko ok 100-150ml. Pytanko czy to normalne czy coś niedobrego zaczyna się dziać? Pzdr
-
-
- 8 odpowiedzi
- 21,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam, udalem sie dzisiaj na wymiane oleju i filtrow do mechanika (niestety nie mam warunkow zeby samemu to zrobic) i zauwazyl mechanik ze pod autem wszedzie fajnie sucho, z wyjatkiem węża od turbo do intercoolera. Sciagnal opaske i zajrzelismy do srodka i byl tam olej wedlug niego sporo, ja nie mam doswiadczenia i nie moge ocenic ile to jest "duzo". Generalnie zalecil nowe/regeneracje turbo. Wiem czym sie moze skonczyc nieszczelnosc turbo (rozbieganie silnika), ale podobno tez zawsze znajduje sie tam jakas ilosc oleju (na jakims forum niby tak pisali). Moje pytanie brzmi czy waz powinien byc suchy, czy moze znajdowac sie tam olej jak tak to mniej wiecej ile?
-
- 0 odpowiedzi
- 5,1 tys. wyświetleń
-
-
czesc mam audi a4 b6 avant rok 2003 silnik 1.9 tdi 131 koni jaki leje sie typ ilej to wspomagania typ kolor nie wiem jak to nazwac dzieki za rade pozdrawiam
-
-
- 3 odpowiedzi
- 7 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Jakie polecacie opony letnie do audi a4 b6 2003 ? Nie mam za dużo doświadczenia w tych sprawach, więc pytanie kieruje do Was. Wraz z oponami chciałbym również zmienić felgi, polecacie coś ? Pozdrawiam.
-
- 1 odpowiedź
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam Mam Audi a4 w sedanie na oponkach letnich 205x60x15 7Jx15 H2 ET39 Jakie polecacie zimówki ??
-
-
- 4 odpowiedzi
- 3,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam.Tak jak w temacie problem dotyczy prawego przodu po przejechaniu przez przejazd kolejowy lub niewielką dziurę mam efekt spalonej żarówki .Oprawka w lampie siedzi dośc ciasno a jednak się poluzowuje .Czy nowa załatwi ten problem a może gniazdo w lampie jest już lekko wyrobione
-
- 0 odpowiedzi
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
Pilnie potrzebuje oryginalny katalog części zamiennych
-
- 1 odpowiedź
- 3,2 tys. wyświetleń
-