Audi A4 B6 (2000-2004)
Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
727 tematów w tym forum
-
Witam.szukam pomocy w sprawie mojej a4 b6 1.9tdi auto ma problem z odpalaniem mianowicie problem nasila sie przy rozgrzanym silniku jak zgasze i odrazu odpale pali normalniu ale jak zostawie go na chwile i chce odpalic musze chwile pokrecic ok 5sek po czym zalapuje ale tak jaby nie na wszystkich cylindrach . Podejrzewam pompe vacum czy ona moze byc tego przyczyna ?
-
- 6 odpowiedzi
- 3,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich .Mam taki problem :zimową porą poniżej -7 stopni mam problem z odpaleniem silnika ,a jak zapali to chwilę silnik chodzi nierówno.proszę o pomoc i z góry dzięki :siema:Byłem u mechanika i na kompie sprawdził świece powiedział ,żę są ok.
-
-
- 4 odpowiedzi
- 5,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam Mam maly problem z odpaleniem silnika tzn. gdy auto stoi nie odpalane okolo doby przy rozruchu zapala na 1 sek. po czym gasnie a przy ponownej probie odpalenia jest juz wiekszy problem poniewaz nie odpala. Udaje sie odpalic po dluzszym "kreceniu", dodam jeszcze ze po odpaleniu zaczyna kopcic na siwo przez chwile. Jesli ktos slyszal lub mial taka usterke prosze o pomoc. Pozdrawiam
-
- 4 odpowiedzi
- 7,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Posiadam audi a4 b6 1,9TDI 130KM. Dzisiaj przy ruszaniu za szybko puściłem sprzęgło, trochę szarpnęło i samochód zgasł, niestety przy ponownej próbie samochód nie odpalił. Co mogło się stać?? Proszę o jakieś podpowiedzi
-
- 4 odpowiedzi
- 3 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam problem z ogrzewaniem tzn jak jest ustawione na najnizszy nadmuch to leci powietrze cieple a jak biore na wiekszy leci zimne. Czy wie ktoos cos na ten temat co to moze byc?
-
- 3 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam , mam problem, auto nigdy nie bralo mi oleju, co 10 tys wymieniam, ostatnim razem wymieniłem i wyjechałem za granicę, niedawno wróciłem,przez ten czas autem jeździła dziewczyna, wszystko było ok dopóki dziś sprawdziłem stan oleju.... bagnet suchy... o co tu chodzi ? Jakieś pomysły? Pomocy ,czujnik od oleju miałem zepsuty więc nic nie pokazywał.
-
- 1 odpowiedź
- 1,5 tys. wyświetleń
-
-
Mam problem z oponami (lub moze to nie opony) ktorego nikt nie wie jak rozwiazac. Nie wiem co jest ale auto jak się wolno kula to jest wrażenie jakby opony były z jakimiś bąblami. Jak się jedzie szybko to jest OK. Cos jakby zawieszenie było z 10 razy bardziej czułe na droge. Kupiłem nowe letnie (Nexen) i zauważyłem ze auto dziwnie "podskakuje" ale akurat te opony będę reklamowal choc nie wiem czy to jest wina opon. Zarzuciłem zimowki z mojego golfa 5 które były na stowe ok i dzieje się to samo. W sumie zalozonych bylo 4 komplety opon i ciagle to samo (na jednym mniej na drugich wiecej). Zrobilem geometrie (nie dalo sie ustawic prawego kola bo sie zapiekl drazek) ale to ni…
-
- 1 odpowiedź
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam!!! Jak w temacie, mam problem z otwieraniem klapy bagażnika za pomocą przycisku/pilota. Problem ujawnia się jak jest ciepło, w zimie nie występował. Zdemontowałem tapicerkę bagażnika i sprawa wygląda tak: po pierwszym naciśnięciu przycisku siłownik wciąga cięgno na jakieś 3/4 (klapa nie otwiera się), za drugim razem już idzie do połowy, za trzecim ledwo szarpnie cięgnem, a za każdym następnym tylko go słychać, ale się nie rusza. Wtedy muszę odczekać chwilę, żeby siłownik znowu zaczął poruszać cięgnem i tak w kółko. Jak jest zimno lub samochód stoi chwilę w chłodnym miejscu (np. w garażu) klapa się otwiera bez problemu. Na wszelki wypadke posmarowałem cięgno i wszyst…
-
-
- 18 odpowiedzi
- 62,4 tys. wyświetleń
-
-
witam. mam problem z moim autem. od pewnego czasu gdy jadę np. rano auto przy 120/140 km jakby traci moc. 120/140 i dalej nie idzie. jakby blokada. po zgaszeniu silnika wszystko wraca do normy. czasmi jest tez tak że po dodaniu gazu auto jakby sie przymula nie reaguje na pedal gazu a po chwili przyspiesza i wszystko sie normuje. nie wiem czy w miare to opisałem. po skanowaniu auta VAG-iem kilka razy miałem błąd 01274 airflow flap positioning motor (V71) 41-10 blocked or No Voltage - intermittent. po skasowaniu błąd znika a po jakims czasie sie pojawia. zrobiłem tez logi na BS. może ktoś mógłby mi cosik doradzic. http://vaglog.rtnet.pl/biuro.pawel_178610.html http://…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Od pewnego czasu mam problem z odbiorem radia i muzyki z płyt w mojej Audi. A mianowicie kiedy gra radio bądź płyta to dźwięk jest raz głośniej raz ciszej i tak na zmianę. Czym to może być spowodowane? miał już ktoś już taki problem w swoim samochodzie? pozdrawiam
-
- 6 odpowiedzi
- 7,6 tys. wyświetleń
-
-
Mam mały problem z radiem Audi Concert II musiałem odłączyć akumulator i teraz po włączeniu wyswietla mi się napis SAFE - czyli blokada na pin tylko problem tkwi w tym że nie posiadam tego kodu ( auto sprawadzone z niemiec - nie mam kontaktu z poprzednim właścicielem) jakieś sugestie co do mozliwości uruchomienia radia?
-
-
- 6 odpowiedzi
- 17,7 tys. wyświetleń
-
-
Otóż od niedawna mam małe problemy z silnikiem w moim audi 1.9tdi 130KM. Kiedy zrobiło się chłodniej silnik nie chce mi odpalić, dopiero gdzies po 10-15 sekundach kręcenia załapuje. Później jak już jest ciepły nie ma problem. Dziś jeszcze po odpaleniu i przejechaniu 200 metrów zgasł silnik samoistnie przy jeżdzie na niskich obrotach i znów problem z odpaleniem. Jestem teraz na wyjeżdzie i do zaufanego mechanika mam 300km, ktoś ma pomysł z czym to może być problem?
-
- 1 odpowiedź
- 2 tys. wyświetleń
-
-
Witam , przychodzę z pytaniem czy ktoś walczył z takimi problemami , pali się check , EPC auto jedzie jakby miało 70km, na biegu jałowym zachowuje się jakby wypadał mu zapłon , cewki są okej błędy które pokazuje to:P0340,P0193,P0102,P1504, po skasowaniu zostaje głównie błąd P0340
-
- 0 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam problem ze spryskiwaczami reflektorów, otóż zauważyłem, że się z nich leje. Po wymontowaniu i podpięciu pod wodę bieżącą widać jak przecieka przez dwa otworki, które chyba służą za obniżanie ciśnienia (zaznaczone są na zdjęciu poniżej). Czy z tych otworków rzeczywiście powinno kapać?
-
- 5 odpowiedzi
- 6,9 tys. wyświetleń
-
-
Od pewnego czasu nie słysze tego sygnału dźwiękowego, który oznajmiał o czymś, co było nie tak. To znane "piiii" zauważyłem to gdy włączył mi się 'żebrak', komputer pokaz kontrolke paliwa ale nie bylo tego dźwięku, który był dotychczas. Co zrobić, żeby ten dźwięk był bo jak sie człowiek przyzwyczaił to potem czegos takiego brakuje Czy może tam trzeba jakąś bateryjke wymienic czy co?? ale znowu gdzie jest ta cała kontrolka? Proszę o pomoc jeśli ktoś wie gdzie to sie znajduje i co zrobić, żeby działało:) Dzieki Pomoże mi ktoś gdzie jest ten brzęczek?? halooo
-
-
- 4 odpowiedzi
- 8,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam Mój problem polega na tym iż przy otwieraniu i zamykaniu szyby pasażera muszę trzymać przycisk tego problemu nie ma od strony kierowcy raz wciskam szyba zjeżdża sama i do góry to samo czy ktoś może mi pomóc?? Co może być przyczyną ??
-
-
- 1 odpowiedź
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
mam a4 1,9 tdi i mam problem jak się zaczęły spodki temperatur to nie otwierają mi się szyby dopiero po przejechani jakiś 5 km szyby działają co to możne być dodam ze po odpaleniu auta świeciła mi się kontrolka z lądowania silnika szczerze wcześniej nie zauważyłem zęby się świeciła proszę o odpowiedz co to możne być
-
- 2 odpowiedzi
- 2,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam Jakiś czas temu zauważyłem, że nie mogę osiągnąć właściwej temperatury silnika tj 90st.C Wskazówka stała pomiędzy środkową kreską a 90 czasami o grubość kreski przed 90 na tablicy. Winą za ten stan rzeczy obarczyłem termostat, który to też wymieniłem. Po wymianie wszystko ok. silnik rozgrzewa się temperatura 90st. Pojawił się natomiast inny problem, od czasu do czasu podczas jazdy wskazówka temperatury opada mi do 50 st. i tak sobie leży. Czasami po paru minutach wraca do 90 a czasami potrzebny jest dłuższy postój auta żebym miał wskazania temp. na pulpicie. Dodam jeszcze, że ta sytuacja ma miejsce tylko wtedy kiedy jadę normalnie i na przykład zatrzymam się na jaki…
-
-
- 18 odpowiedzi
- 56,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam Mam problem otóż podczas puszczania gazu słychać z okolic turbiny głośne szuranie tarcie tak jak lokomotywa puszcza parę na wolnych obrotach tego nie ma . Czy ktoś wie co to może być turbina pada? codziennie się to nasila
-
- 1 odpowiedź
- 3,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam no i stało się.. jak zwykle po pracy wsiadam do autka i odpalam ,ruszam i zauważyłem coś dziwnego.. mianowicie- normalnie(wcześniej)przy 1300 obrotach w górę auto fajnie przyspieszało nawet, nie trzeba było kręcić go do 2000 żeby zmienić bieg, no a dziś stało się inaczej przy zmianie biegu na wyższy trzeba go pokręcić 1800-2000 obr żeby poczuć przyrost mocy od 1000 do 1800 obr generalnie nic się nie dzieje.. nie wiem co się stało i to tak nagle.. moze ktos z was mial już taki problem i wie jak go rozwiązać, byłbym bardzo wdzięczny dodam ze to A4 1.9 TDI 130km 2001r
-
-
- 2 odpowiedzi
- 4,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam:) moj problem polega na tym,ze do mechanizmu tylnej wycieraczki dostala sie woda i wyceraczka caly czas pracuje(bez przerwy)jak to naprawic?? bo kupienie nowej mie sie nie usmiecha z powodu ceny, prosze o pomoc ;p z gory dzieki
-
-
- 2 odpowiedzi
- 5,2 tys. wyświetleń
-
-
witam mam problem z wycieraczka i widzialem ze ktos pisal ze najpierw najlepiej sprawdzic przekaznik i mam pytanie jak to spr i jaki ewentualnie kupic bo znajduje sie chyba pod kierownica prawda? z gory dzieki za pomoc
-
- 2 odpowiedzi
- 5 tys. wyświetleń
-
-
wiyam posiadam a4 2003r kombi mam go od niefawan i od poczatku nie dzialala tylna wycieraczka tzn tylko spryskiwacz nie dzialal rozebralem tylna klape i wyczyscilem dysze i teraz dzial ale kapie z tego mechanizmu a dokladnie z tego plastikowego kwadracika co jest do niego podlaczony wezyk a on jest polaczony z kaapka mechanizmu i nie wiem czy szukac nowej klapki bo calego silniczka nie chce kupowac prosze o pomoc
-
-
- 5 odpowiedzi
- 6,9 tys. wyświetleń
-
-
witam mam problem z tylnia wycieraczka sama sie wlancza i che wykrecic caly silniczek i zobaczyc co jest i nie bardzo wiem jak to zrobic jak zdjac wycieraczke i ja odlrecic z gory dziekuje za pomoc
-
- 2 odpowiedzi
- 3 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Ostatnio miałem problem z dogrzewaniem się silnika. Długo dochodził do temperatury 90 oC a jak włączałem ogrzewanie na ECON temperatura od razu spadała do 70 oC. Wymieniłem termostat na ori ASO i przy próbie odpowietrzania zauważyłem niepokojące objawy. Do węża nagrzewnicy (tego górnego z dziórką) nie dochodzi w ogóle płyn chłodzący. Przegoniłem auto jakieś 30 km na około 2,5-2,7 krpm, wróciłem do garażu, odkręcam delikatnie korek zbiornika i niespodzianka. Zero ciśnienia w układzie, woda w zbiorniku ledwie ciepła. Odpalama silnik, zsuwam górny wąż nagrzewnicy delikatnie żeby go odpowietrzyć i nic się nie dzieje. Silnik na 2,5 krpm, ani powietrza w górnym wężu, ani…
-
- 0 odpowiedzi
- 1,5 tys. wyświetleń
-