Audi A4 B6 (2000-2004)
Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
727 tematów w tym forum
-
Witam!!! W swojej Audi A4 mam radio Blaupunkta (z takim kupiłem auto) i chcę je wymienić na fabryczne. Problem jest taki, ze nie wiem na jakie. Widziałem na alledrogo różne radyjka niby do mojego auta. Jakie mam wybrać? Są modele Chorus, Concert, Symphony, czym one się od siebie różnią? No i drugie pytanie, czy brać radio wrozmiarze 1DIN czy jakieś inne. Dodam, że autko NIE POSIADA BOSE tylko zwykłe nagłośnienie. pozdrawiam
-
-
- 3 odpowiedzi
- 6,9 tys. wyświetleń
-
-
witam podlaczylem vaga pod mojego audi a4 19tdi 130km z 2003r i wyskaczyly mi nastepujace kody 00532 01366 00955 01559 01561 14595 34563 po wykasowniu zniky prawie wszytkie bledy tylko zostal kod 01561 dodam ze kod 34563 z opisem please check service notebook taki sam byl opis przy bledzie 14595 wystapil po ponownym podpieci vaga wczesniej go nie bylo prosze o pomoc co moze byc przycznya tego bledu obecnie jest tylko blasd o numerze 01561
-
- 1 odpowiedź
- 4,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam.Mam problem z spryskiwaczami reflektorów,nie działają one,robie tak samo jak na rysunku w instrukcji.Pomocy,co może być zepsute !!!!
-
- 0 odpowiedzi
- 5,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam znawców , Audi a4 b6 2.0 FSI 2002r .. mianowicie podczas jazdy , samochod przeszedl w tryb awari . Moglem nim jechac ale nie moglem przekroczyc 2tys obrotów . zapalilo sie EPC oraz CHEACK ENGINE. Mechanik wyslal mi takie zdjecie mówiac , ze koszt naprawy tego 2 tys zl , dodatkowo nie jest pewny czy to wszystko bo na kompie pokazuje bardzo duzo błędów gdzie wczesniej ich nie bylo , Prosze o mniej wiecej wycene i pomoc bo nie wiem czy nie chce na mnie po prostu zarobic.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Cześć wszystkim. Mam pytanie czy silnik w mojej Audi 1.9 TDI B6 130 koni cierpi i niszczy się jak jeżdżę krótkie odcinki do pracy? około 4 km. Oczywiście nie wprowadzam silnika na duże obroty max 1800 ponieważ jest zimny. Ale czy nawet jak tak eksploatuję moją Audi to cierpi silnik bardzo. Proszę o jakieś opinię i wypowiedzi bardziej doświadczonych posiadaczy takich Samochodów. Bo ja nie dawno dopiero kupiłem taki Samochód. pozdrawiam i z góry dziękuję.
-
-
- 7 odpowiedzi
- 11,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam Problem polega na tym, że wspomaganie wydaje niepokojące dźwięki. Przy puszczonej kierownicy bez gazu delikatnie wyje a jak delikatnie kręcę w lewo czy w prawo to cichnie. Gorzej jak wzrosną obroty do ok 2000 to już wycie jest głośniejsze i tym bardziej przy kręceniu kierownicą. Dodam, że pomimo tego wycia wspomaganie działa normalnie bez problemów. Czyżby pompa wspomagania do wymiany ?? Płyn w zbiorniczku jest strasznie mętny i jakiś szarawy więc może problemem jest właśnie on ... tylko szkoda zalewać nowym płynem jak to nie pomoże. W przypadku wymiany pompy co polecacie regenerację czy wymianę na nową ? Koszt jednego i drugiego (ok 500-600zł) chyba podobny tylko z…
-
- 4 odpowiedzi
- 8,3 tys. wyświetleń
-
-
Hej, pytanie takie, ...w jaki sposób sterować (programować) komputerem w 1.8T 2002 , gdy na manetkach przy kierownicy nie ma żadnych przycisków? Istrukcja podaje , że w są, a fizycznie ich brak Inny model auta?. Inna wersja? Jedyne dostępne przyciski to te przy zegarach (3 po lewej i 3 po prawej) . Dzięki za ewentualne odpowiedzi. Pozdrawiam
-
- 17 odpowiedzi
- 13,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam. od tygodnia jestem posiadaczem AUDI a4 b6 1.9 tdi 101 km. wczoraj zauważyłem, że przy prędkości ok 140 km/h temperatura skoczyła na 130 stopni. po wrzuceniu na luz temperatura szybko spadła do 90 i było ok. sprawdziłem poziom płynu był trochę poniżej minimum. Dziś uzupełniłem płyn i pojechałem sprawdzić jak samochód się zachowuje. Mianowicie znów się zagrzał, znów ubyło płynu, gdy temperatura wzrasta to wentylator nie daje ciepłego nadmuchu. co to może być? Podejrzewam uszczelkę pod głowicą. ale nasówa się też termostat i może pompa wody?
-
- 12 odpowiedzi
- 14,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam, tak jak w temacie straciłem moc w moim Audi A4 b6 1.9 TDI 130km Wymieniłem turbinę na nową, ale problem ten sam. Jak dodaje gazu to "zużni" i wchodzi w tryb awaryjny. Samochód jest przeładowany, bo jak podłączyłem komputer to pokazało 2,9 bara.
-
- 3 odpowiedzi
- 3 tys. wyświetleń
-
-
Witam! wczoraj przepaliły mi się żaróweczki od podświetlania tablicy rejestracyjnej, wiec myślę sobie kupie nowe i wymienię! zerknołem na wkręty od kloszy żarówek zauważyłem, że łebki tych wkrętów są pozrywane i nie idzie ich w żaden sposób odkręcić, wiec nasuwa mi się pytanie do Was koledzy i koleżanki czy można się dostać do takowych żaróweczek zdejmując tapicerkę z klapy bagażnika?? Bo nie wiem czy jest sens się za to zabierać, a jeśli jest taka opcja to fajnie by było jak by ktoś dysponował jakimś schematem? AUDI A4 B6 2001 Dzięki i pozdrawiam
-
-
- 6 odpowiedzi
- 27,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam!!! Dzisiaj wziąłem autko na kanał i zauważyłem, że prawy wahacz jest schlapany jakimś płynem. Nie wiem czy to olej czy płyn hamulcow bo jest tam kupę brudu. Macie jakieś pomysły co to może być i skąd się leje? W piątek daję auto na wymianę rozrządu i pewnie mechanik powie co jest nie tak, ale dopiero kupiłem to auto i boję się, że to mi nie da spokoju przez najbliższe dwa dni. pozdrawiam i proszę o pomoc
-
-
- 4 odpowiedzi
- 6,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam poradźcie mi jakiej firmy oponki letnie jest ich tyle że nie mam pojęcia jakie z góry dzękuję
-
- 3 odpowiedzi
- 3,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich.Mam pytanie posiadam audi a4 b6 2.0 alt posiadający skrzynię Multitronic i chciałbym wymienić w niej olej .Nie mam pojęcia jakiej marki jest zalecany i ile litrów tam wchodzi.Gdzieś przeczytałem że tam wchodzi 6 litrów,i że najlepiej stosować olej który zaleca ASO , ale właśnie nie wiem jaki zalecają.Słyszałem że żadnych zamienników nie wolno stosować,bo nie posiadają odpowiednich parametrów do tych skrzyń. Liczę na pomoc z waszej strony i zrozumienie.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam problem z alarmem a mianowicie. Dziś rano chciałem otworzyc samochod z pilota i nie moglem ,wiec otwarlem recznie kluczykiem i zalaczyl sie alarm.. . i tak jest za kazdym razem kiedy próbuje i nie skutkuje, alarm wyje jak glupi dopiero go wylacze jak zamkne drzwi. Samochód ma zamontowany dodatkowo immubilajzer i nie wiem o co biega jak wylaczyc alarm ? i otworzyc normalnie dzwi zeby sie nie wlanczal alarm
-
- 2 odpowiedzi
- 6,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam zamierzam kupić świece żarowe do mojego Audi A4 B6 1.9 TDi 2002r AWX zamierzam kupić beru bo to podobno są dobre http://allegro.pl/swieca-zarowa-beru-1-9-tdi-vw-audi-seat-skoda-alfa-i2938793844.html http://allegro.pl/swiece-zarowe-skoda-audi-seat-1-9-tdi-beru-gn855-i2928014910.html w aukcji opisują że i ta i tak jest dobra do mojego audi a wyglądają zupełnie inaczej. Co to ma znaczyć? Proszę o pomoc w doborze świec
-
- 4 odpowiedzi
- 6 tys. wyświetleń
-
-
Witam Panowie. Mam dość dziwny problem ze swoim samochodem.. Może najpierw opowiem o zachowaniu silnika a mianowicie - czuć że zapłon wypada ale obroty nie falują. Im bardziej silnik się nagrzeje tym bardziej przy dodaniu gazu odczuwalne są szybkie i krótkie szarpania silnika ale tylko pod obciążeniem ( na biegu jałowym po dodaniu gazu silnik pracuje normalnie). Komputer pokazuje wypadanie zapłonu na 1 cylindrze podczas jazdy, i błąd klap w kolektorze dolotowym. Nie da się zaadaptować tych klap czy sterownika ( nie bardzo jestem w temacie) . Dolot został wyczyszczony przez osobę która zajmuję się silnikami FSI. Cewka, świece, kable, wtryski, sprawne. Może jest k…
-
- 2 odpowiedzi
- 3,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam . Czy mógłby ktoś się podzielić wiedza i doświadczeniem jakie sprężyny trzeba dokupić żeby działało automatyczne otwieranie klapy .
-
- 0 odpowiedzi
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich, chcialem sie podzielic taka informacja: musialem wymienic zamek w samochodzie - irlandczyku A4 B6 poniewaz jedna ze sprezynek w zamku od strony kierowcy/prawej przestala dzialac i po otwarciu drzwi trzeba bylo recznie popychac zapadke w dol bo inaczej nie szlo zamknac. Zamek kupilemw Polsce na allego pytalem sprzedajacego czy bedzie pasowal do prawych drzwi irlandzkiej wersji samochodu, upewnil mnie, ze tak. Jak sie oczywiscie domyslacie nie pasowal, brakowalo miejsca na wkladke kluczyka. No i bylby klopot gdyby nie polski mechanik, ktory rozebral stary i nowy zamek, przelozyl ta czesc ktora nazywal elektronika ze starego i polaczyl z nowym mechanizmem z…
-
- 0 odpowiedzi
- 3,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam.Od niedawna jestem posiadaczem A-4 1.9 tdi.Mam pytanie odnośnie temperatury silnika.Mianowicie silnik według wskaźnika nagrzewa się max. do ok. 60-65 stopni.Pomimo tak niskiej temperatury ogrzewania działa bez zarzutu.Powietrze jest ciepłe tak jak ma być.Czy doszukiwać się winy w termostacie, czy raczej w jakimś cz. temperatury?Z góry dzięki za pomoc.
-
- 2 odpowiedzi
- 3,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam Od jakiegoś czasu pojawia się błąd 17536 (uboga mieszanka paliwa) Była sprawdzana przepływka,sondy,świece wszystko było ok. Wmienino odmę , sprawdzono układ paliwowy.Czy ktoś miał podobny przypadek?Jakies sugestie co jeszcze mozna zrobić? Silnik 2.0 benzyna 130 kM rok 2000.
-
- 1 odpowiedź
- 8,7 tys. wyświetleń
-
-
- błędy
- vag
- nierówna praca
- nagrzewnica
-
Oznaczone tagami:
Dzień doby, Czy ktoś z Was ma pojęcie co powinienem zrobić z tymi błędami? Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 2,4 tys. wyświetleń
-
mam taki maly problemik i nie mam pojecia co to moze byc bo np jak jade przez wioske lub gdziekowlwiek gdzie trzeba zwolnic po minieciu i dodaniu dosc ostro gazu wlacza sie tylna wycieraczka niezawsze ale nieraz tak czy wie ktos co to moze byc z gory dzikei za odp
-
- 0 odpowiedzi
- 3,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam Jak to na urlopie bywa auto troszkę kaprysi . Odpalam silnik i po kilku sekundach gaśnie, bez znaczenia zimny czy ciepły. Problem nie jest stały, występuje sporadycznie, jednak denerwuje. Dzisiaj rano uruchomiłem silnik, odpalił za pierwszym razem, nie reagował natomiast na wciśnięcie pedału gazu. Z wydechu wydobywały się tylko kłęby czarnego dymu. po zgaszeniu i ponownym uruchomieniu wszystko wrócił do normy. po tym incydencie odwiedziłem miejscowego mechanika, podpięcie pod kompa i.... zero błędów w sterowniku silnika, immobiliser też bez błędów. Wszystkie czujniki temp. wskazują prawidłowe wartości, filtry wymieniane w listopadzie zeszłego roku, przepustnica czy…
-
- 4 odpowiedzi
- 17,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam Zaobserwowalem ostatnio dziwne dzwieki ( jakby cos dzwonilo , bylo luźne ) podczas dodawania gazu na jakim kolwiek biegu. Po podniesieniu auta i malej próbie w powietrzu okazuje sie ze ten dźwiek wychodzi z tylniej czesci skrzyni biegów... ?? Więc moje pytanie do Was czy ktos juz spotkał sie z takim czymś?? pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
-
-
Witam szanownych forumowiczów. Chciałbym się dowiedzieć od osób obeznanych w temacie co to jest za część. Wygląda jak plastikowy trójnik. Do trójnika dochodzi jeszcze jedna cienka plastikowa rurka. Niestety połączenie tej rurki z trójnikiem pękło, ale jak już będę wiedział jak się nazywa ta część, to założę nowy temat, albo poszukam rozwiązania na necie. Pozdrawiam
-
-
- 2 odpowiedzi
- 4,9 tys. wyświetleń
-