Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B6 (2000-2004)

Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Witam mam taki problem z audi a4 b6 1.9TDi 130KM 2002r AWX - od kilku dni samochód zaczął mi słabiej zapalać tzn. zaraz po odpaleniu tak jakby się dusił się i przez 2-4 sek. chodził tak jak byłby przyduszony i nawet bo dociśnięciu pedała gazu dochodził do 2-2,5 tys obrotów. Po około 4 sek. Odpalał i już wszystko było ok. Dziś rano podczas odpalania uruchamiał się tak jakby nie na wszystkich cylindrach( nie znam się ale takie mam wrażenie ponieważ bardzo trzęsło samochodem) po 5 próbie udało się odpalić, pojechałem do pracy po 8 godzinach ładnie odpalił wracając do domu pokazała się kontrolka od ESP i zaczęło trząść samochodem lekko i po chwili coraz mocniej. Wyłączyłem w…

• Upvote
    • 11 odpowiedzi
    • 7,6 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez greg79,

Witam. Mam problem z lewym swiatlem mijania drugi raz przepalona zarowaka w po ok 3 m-cach. Oczywiscie wymienialem komplet.dodam ze zarowki Osram H7 NightBreaker

• Upvote
    • 3 odpowiedzi
    • 5,2 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez r_bich,

Witam koledzy jak wiecie jak zdemontowac tylna wycieraczke w b6 kombi to prosze nap bo zdjelem tapicerke odkrecilem na zewnatrz srube i jest ciasno a nie chce szprpac bo to w szybie i nie chce zeby pekla jak wiecie to pomocy z gory dzieki

• 1 odpowiedź
    • 9,4 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez bartus143,

Witam!! Nie wiem jak zdemontować tylne lampy w Audi a4 b6 sedan . Prosiłbym o przedstawienie krok po kroku albo jakieś schematy demontażu. Z góry dziękuje

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 27,2 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez Krawiec,

Witam zauważyłem od jakiegoś czasu cieknący olej z przepustnicy .... jakiej firmy najlepiej kupić tą część? <nie chce kupić jakiegoś bubla żeby za jakiś czas znowu to siadło ) tak dokładnie to chodzi o to : http://moto.allegro.pl/audi-a4-b6-a6-c5-przepustnica-zawor-egr-038129637l-i2003650951.html

• 8 odpowiedzi
    • 14,2 tys. wyświetleń
  6. Czesc wszystkim, W ostatnim tygodniu spadly wyraznie temperatury w moim regionie i rano potrafi byc miedzy 0-5 stopni. Podczas odpalania od czasu do czasu slysze jakby bukniecie, prykniecie z wydechu w trakcie odpalania na zimnym silniku. To nie jest strzal, tylko odglos jakby bylo cos w kwestii spalania. Rowniez potwierdza to fakt, ze podczas tego odpalania czuc inny zapach ropy w spalinach. Nie dymi, nie dlawi mi sie silnik, jak sie nagrzeje, to nie ma problemow. Nie odczulem zadnego spadku mocy, probowalem nagrac ten dzwiek, ale widac bardziej jest on slyszalny w kabinie niz po stronie wydechu. Sprobuje otworzyc maske i zobacze czy przypadkeim to nie jest z przodu, a t…

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 4,4 tys. wyświetleń
  7. Witam, Bardzo proszę o pomoc w interpretacji logów VAG. Jestem świeżą w tym temacie osoba, do zakupu interfejsu skłoniły mnie konstrolki esp, abs i migająca kontrolka świec żarowych. Czy według was mogę dojechać bez ryzyka poważniejszej awarii do rodzinnego miasta do mechanika (ok 160km)? Mój samochód to Audi A4 B6 1.9 TDI 130 KM. Z góry dziękuję za odpowiedź! Oto wyciąg z logów: VCDS-Lite Version: Release 1.1 Thursday, 15 December 2011, 12:07:23. Chassis Type: 8E - Audi A4 B6/B7 Scan: 01,02,03,08,09,0F,11,15,16,17,18,36,37,45,46,55,56,57,65,67,69,75,76,77 ------------------------------------------------------------------------------- Address 01: Engine Labels: 038-906…

• Upvote
    • 3 odpowiedzi
    • 4,6 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez roszadek,

Witam, jako nowy posiadacz A4 zadam kretyńskie byćmoże pytanie: Kilka sekund po uruchomieniu silnika gdy radio jest wyłączone, dobiega z niego pojedynczy sygnał "piiiip". Gdy radio jest włączone, to po zapłonie silnika mniej więcej w tym samym czasie na chwileczkę zanika w radiu głos. Żadnych innych objawów nie stwierdziłem. O co kaman? Tylko się nie śmiać .

• 1 odpowiedź
    • 2,1 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez Bax,

Witam Żarówka jest sprawna i po jej wyjęciu komputer zgłasza że jest ona przepalona czyli tutaj niby wszystko tak jak być powinno, przy włożonej na komputerze wszystko ok jednak nie zapala się prawe światło stopu. Wymiana żarówki na nową nic nie daje. Gdzie szukać przyczyny?

• Upvote
    • 5 odpowiedzi
    • 5,9 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez koczo_p,

Witam.Mam problem z radiem zablokowalo mi sie.Nie moge wlaczyc ani wylaczyc,pali mi sie tylko podswietlenie caly czas.Dodam jeszcze ze nie posiadam kodu gdyz niemiec wzial kartke z kodem z ksiazki od audi.Jest jakis numer uniwersalny do tego radia.???

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 4,2 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez Arni-A12,

Witam.Mam pytanko cz ktoś wymieniał radio Sympchony 2 na radio Concert 3 w Audi A4 B6 z 2002r? i czy są przy tym jakieś problemy z montażem,dotyczy kostek i can.Będe wdzięczny z informacje...

• 0 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez Roccogiani,

Witam Dzisiaj stała mi się następująca rzecz rozsypało się łożysko na kole pasowym alternatora czy ktoś wie jak to samemu zrobić? czy raczej nie ma co się pobierać samemu. I bardzo bym prosił o jakiś schemat jak ma być założony pasek alternatora. pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 2,7 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez szypiia4,

Mam pytanie a mianowicie... mam audi a4 b6 z 2002roku 1,9 TDI 130KM. nie mam komputerka tj nie pokazuje mi spalania itd. czy jest możliwość włożenia tego komputera np z innego audi a4 o tych samych parametrach. co musiałbym wymieniac??

• 1 odpowiedź
    • 8 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez Brembomen,

Witam was serdecznie . Zacznę może pytaniem odnośnie nie miłego zapachu jaki od czasu do czasu dochodzi nie wiadomo skąd ale jest na tyle nie przyjemny że wręcz dobija i którego nie mogę się pozbyć . Pojawia się od czasu do czasu przy rozgrzewaniu auta gdy temp się podnosi do pierwszej kreski ok 70 st. tak jakby spalony olej coś w tym rodzaju i nie wiem od czego to zależy,dodam iż olej ,filtry są powymieniane , podejrzewam już nawet coś z turbiną bo wiem że hałasuje dlatego może coś z nią jest nie halo . Wczoraj jeszcze wyczyściłem cały zawór EGR mam nadzieję że dobrze piszę . Był naprawdę ..... bo powoli przeciekał olejem dlatego myślałem że to przez niego ten olej kapi…

• 0 odpowiedzi
    • 2,1 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez yopuss,

Witam!!! Kupiłem dzisiaj nakrętke zabezpieczającą koło zapasowe (jak kupiłem samochód to nie było) i pojawił się problem. nakrętka jest za długa i po zakręceniu nie domknę pokrywa bagażnika. Na nakrętce widziałem, że jest regulacja tylko nie wiem jak działa. Próbowałem podważać zapadki, ale nic nie ruszyło. Proszę o pomoc

• 1 odpowiedź
    • 2,5 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez kubel1975,

witam serdecznie... kilka dni temu w mojej "andzi" po uruchomieniu pojawił mi się sygnał informujący o niskim poziomie oleju (kolor czerwony) oraz informacja o slabym ciśnieniu Sprawdziłem poziomo oleju jak się okazało wszystko w porządku (brak minimalny ale w granicach dopuszczalnych). Chcąc sie upewnić czy wszystko jednak jest w porządku auto wstawiłem do mechanika, który sprawdził ciśnienie oraz czujnik. Nie znalazł żadnych nieprawidłowości- ciśnienie bardzo dobre, poziom oleju tez a czujnik sprawny. Auto w dalszym ciągu jest przez niego diagnozowane.. Jednakże nie daje mi to spokoju co może być przyczyna. Czy to może problem z pompa ?? Czy ktoś w Was przerabiał taki …

• 0 odpowiedzi
    • 3,2 tys. wyświetleń
  17. Witam serdecznie. Tak jak w temacie auto z silnikiem AVF. Na zimnym silniku wszystko dobrze chodzi po rozgrzaniu ciezko jest odpalic silnik ( wymaga to bardzo dlugiego hełtania :/ ). Dodam tyle ze wymienilem wszystkie filtry , olej , akumulator. Sytuacja jest o tyle dziwna , samochod nabylem w marcu tego roku i wiosna kilka razy zdarzyly sie problemy z samochodem ze musialem zakrecic kilka razy. Pozniej nadeszlo lato i problem zupelnie zniknal. (maj - wrzesien). OD miesiaca wraz z powrotem gorszej pogody problem powrocil jak bumerang i brak jest chetnych to rozwiazania tego problemu. Prosze wiec o pomoc w tym temacie

• 3 odpowiedzi
    • 10,2 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez gerard nowak,

Witam, mam pytanie - skąd wziąć hak do elementów przednich ? Próbowałem zdjąć osłonę tylnej klapy w avancie ale nie mogłem przejść momentu przy słupkach...widziałem, że trzeba mieć ten hak. Czy da się to zrobić czymś innym? Dzięki Pozdrawiam.

• 0 odpowiedzi
    • 5 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez stanley6662,

witam mógłby ktoś podać schemat demontażu przedniego zderzaka?

• 0 odpowiedzi
    • 3,7 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez iareczek,

witam posiadam audi a4 b6 z 2004 roku i od pewnego czasu zauważyłem że mam gdzieś lewy pobór prądu. jeżeli jeżdżę codziennie to jest wszystko oki, a jak samochód postoi 2 dni nie odpalany to przy próbie odpalenia akumulator jest całkowicie rozładowany. dodam że był u diagnosty elektryka i po dokładnym sprawdzeniu nic nie wykazało. co może być przyczyną że gdzieś pobiera prąd a nie można tej usterki znaleźć? spotkał się już ktoś z takim problemem?

• 0 odpowiedzi
    • 2 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez woltek,

Witam, nadchodzi zima i najwyższy czas zaopatrzyć się zimowe ogumienie, jak na złość nie mam na chwile obecną ani opon ani felg a alumek mi na zime szkoda. szukam,szukam i szukam i nie potrafię dokładnie znaleźć rozstawu śrub, znaczy że 5x112 to wiem ale np ET jest podawane różnie. może mi ktos podać jakich wielkości mam dokładnie szukać żeby czasem przez zły zakup nie narobiło mi się wiecej szkód? Dzięki z góry za pomoc. Mam zamiar kupić te felgi: http://moto.allegro.pl/nowe-felgi-stalowe-5x112x15-audi-vw-wysylka-gdansk-i1885638698.html czy będą pasować? i co myślicie o bieżnikowanych oponach? Ps. wiem że jade po bandzie ale brakuje mi kasy i raczej nie mam widok…

• 1 odpowiedź
    • 60,8 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez scor_gda,

Witam! Hamulec reczny mi nie trzyma jak powinnien, wymienilem tarcze+klocki, bo byly zuzyte i nic dalej to samo, wiem gdzie sie znajduje regulacja linki, ale nie wiem jak wyregulowac? nie ma zadnej sruby regulacyjnej, tylko kolko z zabkami. Mam przeglad w nastepnym miesiacu i musze go zrobic. Z gory dziekuje!

• Upvote
    • 6 odpowiedzi
    • 54,5 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez Brembomen,

Witam was serdecznie . Mam pytanie odnośnie kompresora klimatyzacji mianowicie,czy jest on rozbieralny w sensie wymiany łożyska w nim . Czy po-prostu lepiej wymienić całą ? Niestety klękła ....i zmuszony jestem ją wymienić . Sama klima po około trzech miesiącach poszła....... teraz na okres zimowy jest mi zbędna ale strasznie hałasuje rolka i nie jestem pewny czy nie pociągnie czegoś dalej .... stąd pytanie. Może poradzicie . I oczywiście jestem zainteresowany kupnej takowej , Audi a4 b6 1.9 2004r AVF pozdrawiam serdecznie.

• Upvote
    • 5 odpowiedzi
    • 5,6 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez kokojumbo,

Witam, Mam problem z tylnymi prawymi drzwiami. Otoz nie otwieraja sie od srodka. Z zewnatrz jest ok. Dodam ze zabezpieczenie przed dziecmi jest "wylaczone" (poprostu przekrecona blokada na drzwiach). Co moze byc problemem ? Mam wrazenie ze jak ciagne za klamke od wewnatrz to jest wiekszy luz niz na innych drzwiach.

• Upvote
    • 4 odpowiedzi
    • 7,8 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez sopel108,

Witam. Na postoju czuć drgania (jakby bujanie) silnika/budy. Ostatnio odłączyłem akumulator na 2h przyczym wykasowały się jakieś podstawowe błędy z komputerka i po odpaleniu jakby nie drgało wcale..przez 5 min dopuki sie nie rozgrzał badziej.. słychać również lekkie stukanie na drążku zmiany biegów, kiedy przy odpalonym silniku na sucho wcisnę sprzęgło. Z góry dziękuje za odpowiedzi. Każda może być cenna. Pozdrawiam

• 4 odpowiedzi
    • 7,7 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.