Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B6 (2000-2004)

Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez u-man,

Mirki jakim momentem dokręcić rolki po ich wymianie przy pasku PK a4b6 2.5 #tdi #v6

• Like
    • 1 odpowiedź
    • 19,5 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez majorrr91,

Wie ktoś może czy audi A4 1,9 TDI 110KM da się ustawić na komputerze pokładowym bieżące spalanie paliwa?? z góry wielkie dzięki

• 2 odpowiedzi
    • 3,5 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez wolibum3,

Witam. Postanowiłem podzielić się swoim przypadkiem! Otóż ponad rok temu kupiłem auto i z czasem zaczął pojawiać się u mnie spadek mocy i auto przechodziło w tryb awaryjny. No to co? Mechanik, diagnoza, oczywiście turbina bagatela ponad 1000 zł ale jak trzeba to trzeba. Dodam że nie uprawiam psj i lubię przycisnąć w trasie żeby przedmuchać silnik. Odebrałem auto wszystko OK. Po kilku miesiącach sytuacja znowu się powtarza auto znowu łapie tryb awaryjny! No to co powrót do warsztatu, turbo oczywiście na gwarancji podłączyli pod kompa ale jednoznacznie nic nie pokazywało, coś tam pewnie robili postał u nich trzy dni, odbieram i niestety, dalej to samo! Wkurzyłem się stra…

• 0 odpowiedzi
    • 6,8 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez skrecior7,

Witam wszystkich mam dwa pytania jestem posiadaczem audi a4 b6 silnik 1.9 tdi 131 koni pierwsze pytanie jaki olej leje sie do tego silnika z tego co doczytałem to 5w30 ale nie jestem pewien prosze o potwierdzenie drugie pytanie jaki roztaw srób ma audi a4 b6 z tego co tez sie dowiedziałem to 5x112 ale nie jestem pewien i czy felgi np od a4 b5 beda pasować do a4 b6 Dzieki za podpowiedzi

• 3 odpowiedzi
    • 3,4 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez r_bich,

witam wie ktos od czego i jak to zlikwidowac parowanie lamp u mnie sa obie tylne zaparowane w swiatle wstecznym dzieki za pomoc

• 1 odpowiedź
    • 5,7 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez aro84,

witam miesiąc temu zakupiłem pierwsze moje audi a4 b6 2.0 benzyna ALT i już mam problem z chwilą jak się zimno zrobilo proszę o pomoc jak ktoś miał podobny problem. A mianowicie w czasie jazdy auto się normalnie rozgrzewa nie ma z tym problemu tem na wyświetlaczu 90stopni i caly czas sie taka uczymuje i grzeje cholernie ale problem zaczyna się gdy auto zaczymal się na postoju to odrazu leci zimne powietrze miał ktoś taka przypadłość?

• 1 odpowiedź
    • 1,9 tys. wyświetleń
  7. Witam, otóż mam taki problem Dołożyłem oryginalny moduł bluetooth. Mojego radio to Audi Concert 2 (1 din) Podczas rozmowy rozmówca słyszy mnie normalnie(głośnio i wyraźnie). Ale za to w samochodzie ja prawie nie słyszę drugiej osoby. Bardzo słabo słychać w głośnikach, praktycznie wcale. Wszystkie połączenia są prawidłowe. Kostka na radiu posiada NF+-,Mute. Za pomocą VCDS ustawiłem w module telefonu zwiększenie głośności ale to nie pomogło. Podczas rozmowy gdy kręcę lewym pokrętłem radia to nic się nie dzieje. Ktoś wie co może być przyczyną? Do czego służą kable NF? Czy są to kable dźwięku od modułu BT? Czy przyczyną może być kodowanie ra…

• 0 odpowiedzi
    • 2 tys. wyświetleń
  8. witam was,chciałbym zdemontowac te czarne trojkaty ktore znajduja sie w tylnych drzwiach,gdyz aluminium mi sie utleniło i praktycznie cała farba zeszła i chce to pomalowac,tylko jedynym powodem jest to ze nie wiem od ktorej strony sie do tego zabrac zeby nic nie uszkodzic.Bardzo bym prosił o pomoc:)wiem ze to zapewne drobnostka ale lubie jak mam w aucie wszystko dopiete na ostatni guzik:);p z gory dzieki wielkie;)

• 0 odpowiedzi
    • 3 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez r_bich,

Witam mam do was pytanko bo posiadam male radyjko i chcialbym wieksze lub navi i czy to mozna bez problemu wymienic ten srodkowy kosz montazowy na 2 din jak to opisuja na allegro czy to wieksza sprawa? z gory dzikei za pomoc pozdrawiam

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 13,8 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez Cowboy1910,

Cześć. Niedawno kupiłem autko, było wszystko ok, odpalał, przyspieszał nie było żadnych problemów. Po 2 dniach gdzie zaczął padać deszcz i bylo wilgotno coś mu sie przestawiło. Zaczął chodzić na 3 garach. Pierwsze co to swiece-wymienione i nic się nie zmieniło. Druga rzecz to cewka. Odłączając po kolei cewki doszedłem że na 3 cylinder nie pracuje, więc kupiłem nową i bez zmian. Co ciekawe iskra jest na wszystkich cylindrach. 1, 2 i 4 świeca jest sucha, natomiast 3 mokra i czuć benzynę. Audi a4 b6 2.0 fsi 150km Gdzie mogę szukać dalej problemu?

• 0 odpowiedzi
    • 2,7 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez drdala,

Witam mój samochód to audi a4 b6 2002r 1.9 TDI 130km AWX ostatnio zaczęło coś mi "trzeć" gdy jechałem na np. 3 i wcisnąłem pedał gazu doszło np. do 2500 obr. i puściłem gaz to słychać było przez chwilę takie dziwne tarcie. Pojechałem do mechanika odłączył mi ten przewód i powiedział że jak problem zniknie to znaczy że turbina już pada. Niestety okazało się że problem zniknął czyli turbina do wymiany. Co dziwne jeżdżę teraz z odłączonym tym przewodem i nie czuję dużej różnicy w mocy - do 2 tyś czuję że jest bardziej mułowaty ale powyżej 2 tyś. już praktycznie nie ma prawie różnicy. Teraz przejdę do sedna sprawy, przed pojechaniem do mechanika i odłączeniem tego kabla …

• 8 odpowiedzi
    • 5,2 tys. wyświetleń
  12. Witam serdecznie forumowiczów! Orientuje się może ktoś czy podszedł by taki włącznik świateł do audi a4 b6? http://allegro.pl/vw...2801912504.html , mój już wygląda nieciekawie a nowy audi trochę kosztuje. Robił już ktoś coś takiego? Albo ma ktoś jakiś ciekawy pomysł? Wiem że do vw golfów sobie chłopaki taki włącznik zakładają. Pozdrawiam

• Upvote
    • 4 odpowiedzi
    • 3,7 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez m.strozynski,

Witam Zdaje sobie sprawę, że jestem totalnym ignorantem w temacie, ale od tego przecie są fora, żeby pytać. Mam następujące problemy ze swoim A4 2002 (mam go od pół roku): - czy da się go przeprogramować na wyświetlanie komunikatów po polsku? - jak się dobrać do gniazda od przyczepy? - myślałem, że samo wyjdzie spod zderzaka po włożeniu haka, ale niestety.... - gdzie można zdobyć płytę CD z mapą Polski do Audi Navi? - mam fabryczną z mapą Niemiec z góry dzięki za wyrozumiałość i pomoc pozdrawiam maciek

• 1 odpowiedź
    • 2,1 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez skrecior7,

czesc mam audi a4 b6 avant rok 2003 silnik 1.9 tdi 131 koni jaki leje sie typ ilej to wspomagania typ kolor nie wiem jak to nazwac dzieki za rade pozdrawiam

• Upvote
    • 3 odpowiedzi
    • 7 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez rdan30,

witam poszedl mi modul konfortu w a4 b6 2003 1,9tdi 130km mam pytanie czy mozna go naprawic i czy nie znacie jakis warsztotow zeby mozna bylo wyslac im taki modul bo umnie w okolicy kazdy mowi ze sie tego nie podejmuje jeszcze jedno czy mozna go samemu zaprogramoawc czy musi to zrobi jakis elektryk

• 1 odpowiedź
    • 3,1 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez p58853,

Od jakiegoś czasu bardzo często przy delikatnym hamowaniu włącza się ABS na ułamek sekundy, nawet dwukrotnie w trakcie jednego cyklu hamowania. Auto było na sprawdzeniu, pomierzono obroty kół i nie stwierdzono błędów. W jednym serwisie zapłaciłem 70zł, pojechałem do drugiego gdzie po sprawdzeniu obrotów kół, wymieniono jeden z czujników i zapłaciłem 250zł, a problem dalej występuje niezależnie od warunków pogodowych i na tych samych oponach, przejechane na nich ok.6-7tys km. Może ktoś coś podpowie, bo na tych mechaników liczyć nie mogę. Chcę tu dodać, że auto ma 20 lat i przejechane 410tys.km.

• Like
    • 1 odpowiedź
    • 2 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez rafalski,

Witam, dzieje się tak w momencie kiedy samochód jest zamknięty (nie mam alarmu- tylko centralny zamek). Podpiąłem miernik, wyprowadziłem kabelki na zewnątrz, pozamykałem wszelkie drzwi i klapy, zamknąłem centralnym i czekałem. Prąd po ok. półtorej minuty spadł do 0,05A a kilka chwil później do 0.01A. Z tego co mi wiadome to tak powinno być już cały czas. Otóż nie... po 4-5 godzinach trójkąt od awaryjnych zaczyna migać w cyklach: 5s świeci, 1s nie świeci i tak w kółko. W momencie gdy trójkąt świeci to pobiera prąd ok 0,7-0,8A. Rozłączyłem obwód (bez otwierania samochodu z centralnego) poprzez odłączenie przewodu od miernika. odczekałem kilka minut i podłączyłem jeszcze …

• 5 odpowiedzi
    • 14,1 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez dalton000,

mialem taki maly problem z oswietleniem schowka ,zlamany bolec wklejam fotki moze komus sie przydadza a sprawe zalatwilem wten sposób:

• 0 odpowiedzi
    • 3,9 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez Krawiec,

Witam! Co sądzicie o płukaniu silnika preparatami znanych marek np. Motul Engine Clean,Engine Flush Liqui Moly. Co o tym sądzicie? dodam że moje auto ma przebieg 300000 tys km 1.9 TDI . dziękuje i pozdrawiam

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 2,9 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez marcin1010i,

witam mam pytanie czy do audi a4 b6 2001 podejdzie inna korbka do opuszczania szyb tyl z inego modelu np.czy musi byc oryginal??

• 0 odpowiedzi
    • 1,5 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez RadMak,

Witam, Po rozładowaniu AKU skasowała mi się funkcja domykania szyb z pilota, którą wcześniej miałem na wyposażeniu. Czy ktoś wie jak to przywrócić ?

• Upvote
    • 6 odpowiedzi
    • 19,7 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez darecek34,

Witam. Mam audi a4 b6 avant podczas odkurzania zauwazylem ze pod dywanikiem kierowcy i pasażera za kierowca jest bardzo mokro????? A gdy jezdze w deszcz okropnie paruja mi szyby? Co do odplywu pod komora akumulatora jest drozna i ogolnie jest tam sucho?? Aha samochod posiada tez szyberdach ale jego odplywy tez sa drozne bo sprawdzalem wlewajac wode bezposrednio do odplywow i pieknie przelewala sie nad zawiasami drzwi przednich tak wiec to tez nie jest powodem ze szyby paruja?? Nagrzewnica tez ok szczelna ??? Czy jest ktos w stanie doradzic co mozna jeszcze zrobic??

• Upvote
    • 3 odpowiedzi
    • 3,6 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez WiśniaA4,

Witam wszystkich członków forum.. mam nastepujący problem ze swoją Audiolką A4 2002r. benzyna 2.0 sedan.. auto kupiłem w pazdzierniku sprowadzone z Holandii więc od razu przystąpiłem do wymiany oleju filtrów itd. wymieniłem olej na Castrol EDGE 5W30 razem z filtrem niestety od pażdziernika moja Audi wypiła już dodatkowo ponad 2,5 litra i dzisiaj juz dostałem znak że znów poziom oleju jest na minimum.. jak kupiłem auto wymieniłem uszczelke pokrywy zaworów ponieważ było widać zbierający się olej przy ''fajce'' świecy.. może ktoś mi wyjaśni o co chodzi?? auto pracuję prawidłowo równo sie wkręca i jest zrywne jedynie ten olej.. jeżeli auto nie było kręcone to dodam że ma 110…

• 3 odpowiedzi
    • 16 tys. wyświetleń
  24. witam.Posiadacie moze jakies strony gdzie za darmo mozna uzyskac informacje o nr Vin?

• Upvote
    • 4 odpowiedzi
    • 5,4 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez max222,

Witam.Tak jak w temacie problem dotyczy prawego przodu po przejechaniu przez przejazd kolejowy lub niewielką dziurę mam efekt spalonej żarówki .Oprawka w lampie siedzi dośc ciasno a jednak się poluzowuje .Czy nowa załatwi ten problem a może gniazdo w lampie jest już lekko wyrobione

• 0 odpowiedzi
    • 2,9 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.