Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B6 (2000-2004)

Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez shade,

Witam mam (znowu) problem chodzi o dławiący się czasem silnik tj. A4 B6 1.9 TDI 131KM 2001r postaram się opisać problem.. podczas rozpędzania auta nie przyspiesza tak dynamicznie jak do tej pory.. bardzo go muli do 2000obr. czasami szarpie dodam, że wcześniej miałem taki sam problem ale po kilku godzinnej jeździe ustąpiło na jakieś kilka tygodni i wczoraj znowu to samo! wybieram się do mechanika w przyszłym tygodniu ale póki co może Wy jesteście w stanie powiedzieć co może być przyczyną? pozdrawiam

• Upvote
    • 6 odpowiedzi
    • 11,5 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez victor31,

Witam.Pojawił się u mnie problem z centralnym zamkiem.Po krótce opiszę co się dzieje. Jakiś czas temu po zjechaniu z trasy okazało się, że nie mogę otworzyć tylnej klapy.Było słychać że zamek się odblokowuje lecz klapa nie puszczała.W związku z tym otwarłem klapę kluczykiem.Ropzpakowałem auto i okazało się, że nie można go zamknąć pilotem.Zamknąłem normalnie kluczykiem.Rano znowu zaczęło wszystko działać.Po kilku dniach pojawił się znowu problem przy zamykaniu i otwieraniu samochodu z pilota.Raz działało, raz nie.Wymieniłem baterię w pilocie i nic zero reakcji na którykolwiek przysk pilota.Baterie sprawdziłem jest na pewno dobra.Kluczyk też sprawdziłem u znajomego na "spe…

• 1 odpowiedź
    • 3,2 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez stanley6662,

Witam mam pytanie jak ściągnąć ta plastikową nakładkę na oparcie siedzenia kierowcy ( tą z taką siatką na drobiazgi, w nogach pasażera z tyłu) ponieważ wyłamały mi się te oba zaczepy od dołu i tylko coś trzyma ją od góry a nie chce ciągnąć na siłę żeby nie uszkodzić tego plastiku. oglądałem w ETCE schemat ale nic mi on nie mówi ;/ proszę o jakiś opis/ porady bo nie mogę nigdzie znaleźć tego w necie ;/

• Upvote
    • 4 odpowiedzi
    • 16 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez doomelek,

Już ponad rok czasu wożę się tą Audicą i jedno nie daje mi spokoju a mianowicie kontrolka CHECK ENGINE. Ogólnie ani razu nie zaświeciła nawet jak auto traciło moc. Nie zaświeca się również przy włączeniu zapłonu a chyba powinna. Kontrolka na pewno jest i jest sprawna bo przy teście zegarów zaświeca się razem z innymi kontrolkami. Jak aktywować tą kontrolkę ??? Zapewne gdzieś ktoś musiał ją wyłączyć przed sprzedażą auta więc pewnie i da się ją z powrotem aktywować !! Pozdrawiam

• Upvote
    • 7 odpowiedzi
    • 19,1 tys. wyświetleń
  5. Witam niestety spotkała mnie ta przykra sytuacja, zgubiłem kluczyk. Kolega pomógł mi auto otworzyć jakimś wytrychem czy czymś takim, nie ważne. Nic nie uszkodził, centralny zamek po otwarciu odblokował wszystkie zamki i auto jest otwarte. Moje pytani jest takie. (zależy mi na łatwiejszym. tańszym i szybszym rozwiązaniu) Czy na podstawie stacyjki dorobić klucz ? (około 200 zł + pilot jakieś 120 zł) Czy może zakupić drugą używaną stacyjkę z kluczem wymontować tą co teraz mam zamontować tą kupioną i pozostałoby tylko wprowadzić, zaprogramować klucz (ten zakupiony) w Vagu do systemu ? (około 100 używana stacyjka i kluczyk z pilotem) zależy mi teraz tylko na tym ab…

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 4,9 tys. wyświetleń
  6. Witam wszystkich.Chciałbym w swojej asce załozyc ksenon gdyz nie mam orginalnego.Ogolnie przez zarowki nic nie widze na drodze,probowałem juz wiekszosci zarowek i nic nie daje takiego efektu zebym był zadowolony z widocznosci na drodze.Tak jak juz wspomniałem chciałbym załozyc ksenon,nie koniecznie z jakiegos dziadostwa.Moze ktos z was zakładał w swoim autku?Macie jakies propozycje jaki kupic zeby był zywotny?druga sprawa jest taka ze pare osob mi mowiło ze jezeli załoze ksenon bedzie mi pokazywac ze mam spalona zarowke.Czy to prawda?jezeli bedzie wyswietlac mozna oszukac jakos komputer zeby sie nie pokazywało?prosze o porade.pzdr

• Upvote
    • 4 odpowiedzi
    • 6,4 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez Roccogiani,

Cześć wszystkim. Mam pytanie czy jak odłączę akumulator to nic się nie stanie? pozdrawiam.

• 1 odpowiedź
    • 2,8 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez r_bich,

witam wiecie moze gdzie mozna kupic uszczelke pod antene do audi b6 2003r tzw rekin bo jest w kiepskim stanie i chce wymienic i sie zastanawiam czy tez nie wymienic anteny bo cos slabo sciaga z gory dzieki

• Upvote
    • 9 odpowiedzi
    • 8,6 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez dzon,

Napiszcie mi jeśli się orientujecie, gdzie w Audi A4 B6 8E z 2001r. znajduje się syrena alarmowa. Mam wrażenie, że jej w ogóle nie ma. Jak to sprawdzić ?

• Upvote
    • 10 odpowiedzi
    • 28,6 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez ambiwalentny,

Witam. Jakie polecacie opony letnie do audi a4 b6 2003 ? Nie mam za dużo doświadczenia w tych sprawach, więc pytanie kieruje do Was. Wraz z oponami chciałbym również zmienić felgi, polecacie coś ? Pozdrawiam.

• 1 odpowiedź
    • 2,7 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez adamas,

Witam, moja przygoda ze światłami zaczęła się od przepalenia lewego palnika (D1S). Wymieniłem obydwa, zaraz po wymianie padła lewa przetwornica, wymieniłem przetwornicę. Wszystko było ok. przez dwa tygodnie, po tym czasie padła przetwornica prawego reflektora. Zamówiłem nową, wymieniłem i przez 4 dni miałem światła. Znowu uszkodzona przetwornica, zareklamowałem, dostałem nową i nowa poświeciła przez dwie godziny. Wie ktoś może, o co chodzi? Palnik papra sprawę? Dodam: reflektory VALEO, przetwornice kupowane nowe.

• Upvote
    • 6 odpowiedzi
    • 9,8 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez adamas,

ELo No i stało się wszczepiłem wirusa do mojej audiczki. Operacja została dokonana w warsztacie Pana Mariusza Strzelczyka GOODHOPE CHIPTUNING, którego serdecznie pozdrawiam i zarazem polecam niezdecydowanym. Pierwszy pomiar mocy i momentu, którego się obawiałem, wykazał, że ze stajni audi nie uciekł ani jeden koń i jeszcze sporo werwy mają W serii auto charakteryzowało się mocą 132,4 KM przy 4000 rpm oraz 311Nm przy 2000 rpm. Modyfikacja nie była wielka, obecnie posiadam 160KM i 350Nm. Bardzo ładnie wygląda przebieg momentu, 350Nm dostępne w przedziale 1800-2800 rpm. i o to własnie chodziło. Przed modem maksymalny moment dostępny był w przedziale 2000-2200rpm. ( zeskanu…

• 0 odpowiedzi
    • 2,2 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez daro7311,

Witam wszystkich fanów!!!Mam pytanie jak mogę sprawdzić wersję wyposażenia

• 0 odpowiedzi
    • 2,9 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez kokojumbo,

Witam, udalem sie dzisiaj na wymiane oleju i filtrow do mechanika (niestety nie mam warunkow zeby samemu to zrobic) i zauwazyl mechanik ze pod autem wszedzie fajnie sucho, z wyjatkiem węża od turbo do intercoolera. Sciagnal opaske i zajrzelismy do srodka i byl tam olej wedlug niego sporo, ja nie mam doswiadczenia i nie moge ocenic ile to jest "duzo". Generalnie zalecil nowe/regeneracje turbo. Wiem czym sie moze skonczyc nieszczelnosc turbo (rozbieganie silnika), ale podobno tez zawsze znajduje sie tam jakas ilosc oleju (na jakims forum niby tak pisali). Moje pytanie brzmi czy waz powinien byc suchy, czy moze znajdowac sie tam olej jak tak to mniej wiecej ile?

• 0 odpowiedzi
    • 5,1 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez sully,

Witam wszystkich chciałem się zapytać czy ktos może zetknął się z podobnym problemem, mianowicie podczas jazdy na równej nawierzchni dochodza dziwne pukające dźwieki z przedniej prawej strony. jeżeli chodzi o części zawieszenia to raczej nie powinna to byc przyczyna, auto jest po przeglądzie. dodam tylko, że pukanie można najczęściej odczuć puszczając nogę z gazu i przy niewielkich prędkościach 50-60 km/h. zdażyło mi sie zaliczyć kilka dziurek na drodze, bo nie sposób niektórych ominąć być może to mogło mieć wpływ na pukanie. Jesli ktoś kiedys zetknął sie z podobnym problemem bedę wdzięczny za pomoc

• 4 odpowiedzi
    • 7,1 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez elizabet1,

Witam! Po wymianie sprężyn z tyłu auta i ustawieniu zbieżności, kołysze tyłem auta podczas jazdy, jaka może być tego przyczyna ?

• 6 odpowiedzi
    • 3 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez Dymianek,

Witam Zakupiłem A4 cabrio z 2003 roku 163 KM ,przebieg 155 tys km. z wyglądu zadbana , silniczek tez pykał sobie równiutko ,bardzo ładnie Auto zostało kupione z rządowej licytacji/asty we Włoszech ,zabrali gościowi za długi, po licytacji auto musiało zostać u poprzedniego właściciela !!! do póki nie przerejestruje auta na siebie Po tyg. odebrałem auto niby wszystko ok , tylko akumulator wyczerpany ,więc odpaliłem na kable, wyjechałem ,jadę ,po 10km na wyświetlaczu konewka z olejem miga ,upss zatrzymuje się na 15 -20 min ,sprawdzę olej ,okazuję się że jest go za dużo, trochę ponad max. Niestety stałem na autostradzie co mogło się skończyć źle gdyby nadjechała policja więc …

• 0 odpowiedzi
    • 5 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez woltek,

Witam, postanowiłem zakupić sobie moduł domykania szyb (bez potrzeby trzymania wciśniętego przycisku na pilocie) i jak mi go przesłali to zbaraniałem, dodali do niego instrukcje ale ona też mi nic nie podpowiada ona dotyczy A4 ale nie ma wyszczególnienia na B6. Najbardziej mnie zatrzymał punkt o pompie centralnego zamka, w instrukcji ona się powinna znajdować w głębi błotnika na dole jest przykryty gąbką. No i tu sie nasuwają moje dwa pierwsze pytania: czy B6 ma ów pompkę a jak tak to gdzie sie ona dokładnie znajduje i jak sie do niej dostać? Oto dołączona instrukcja i zdjęcie modułu. Dziękuję z góry za pomoc i pozdrawiam. Znalazłem jeszcze instrukcje montażu tego modułu …

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 2,8 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez szypiia4,

Witam was serdecznie. Licze na waszą pomoc:) zamierzam założyć w moim Audi spryskiwcze mgłowe. Póki co mam standardowe (ustawiane na igłe) . Słyszalem że jest taka możliwość. Tylko nie mam pojęcia od jakiego modelu podebrać dysze spr. I czy same dysze wystarczą?? Proszę was o pomoc. Pozdrawiam.

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 16,8 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez kusmier,

Witam kupiłem ostatnio alufelgi do mojej a4 takie http://allegro.pl/8278-chrom-18-5x112-audi-a4-a6-a8-vw-passat-cc-i6714388389.html i chciałbym was zapytać jakie opony do nich dobrać. Jestem świeżym użytkownikiem audi i nie wiem jakie byłyby dobre w miarę rozsądnej cenie. Bo tam są jakieś indeksy nośności i inne duperele a się na tym kompletnie nie znam... Proszę o pomoc, pozdrawiam

• 1 odpowiedź
    • 2,3 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez szypiia4,

Mam jeszcze jedno pytanie. Pewnie bylo to już wałkowane na tym forumwiele razy ale postanowiłem napisać. A mianowicie w moim Audi A4 z 2002roku wyświetlacz pokazuje mi tylko zasięg (nie licze tutaj radia i temperatury zewnętrznej) , manetke mam zwykłą ( bez komputera pokładowego- tak poinformowali mnie w ASO) . Czy istnieje możliwość przeprogramowania wyświetlacza abym mógł widzieć aktualne spalanie, średnie itd..???? Proszę Was o pomoc.

• 1 odpowiedź
    • 3,6 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez brodan2,

Witam, od pewnego momentu zauwazyłem że czasem przestaje mi działać przycisk od elektrycznych szyb od strony kierowcy. Mianowicie objawia sie to tym, że gaśnie podświetlanie obu przycisków(kierowcy i pasażera) ale szyby pasażera można i tak otworzyć drugim przyciskiem natomiast szybę kierowcy już nie i jednocześnie nie działa elektryczna regulacja lusterek, po jakimś czasie jazdy poswietlanie przycisków zaczyna działać i wszystko jest ok. Tak było jak kupiłem to autko natomiast od wczoraj mam tak że jak podświetlanie zacznie ponownie świecić i chce wcisnąć przycisk od szyb kierowcy to przestaje ponownie świecić i za kilka sekund zapala sie znowu i tak w kółko. Dodam że B…

• Upvote
    • 5 odpowiedzi
    • 5,1 tys. wyświetleń
  23. Witam, Dopiero co nabyłem audi a4 B6 2003 rok 2.5 tdi z automatyczną skrzynią biegów. Dosłownie po tygodniu zaczął pojawiać się problem a mianowicie PRNDS na desce rozdzielczej oraz auto przechodzi w tryb awaryjny i wbija 4 bieg. Wyłączę zapłon, włączę z powrotem i błąd znika, ale po jakiś czasie pojawia się znowu. Log z VCDS's: Address 02: Auto Trans Labels: 01V-927-156.lbl Part No: 8E0 927 156 L Component: AG5 01V 2.5lTDI RdW 2121 Coding: 00001 Shop #: WSC 63351 VCID: 377DCD5E15ED89A6659-5198 1 Fault Found: 17090 - Transmission Range Sensor (F125) P0706 - 35-10 - Implausible Signal - Intermittent …

• 0 odpowiedzi
    • 2,9 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez boxbor,

Witam. Posiadam audi A4 B6 1.9 silnik TDI 2004r. 130 km bardzo fajne auto polecam. Miałem tydzień temu dziwną sytuację ,podczas jazdy w samochodzie zapaliła się kontrolka ESP i przy zwiększaniu obrotów samochód zachowywał się dziwnie ,cały drżał przy dodawaniu gazu coraz wjęcej ale dopiero przy obrotach 3000 ,trochę mniej odczuwałem ale to była masakra . pomyślałem że pompowtryski ale po przeczytaniu paru postów na forach stwierdziłem że zacznę od przewodów dochodzących do pompowtryskiwaczy znajdujących się pod pokrywą zaworów 4 małe kostki wystarczyło je wyjąć (wychodzą lekko ale urzyłem kombinerek )i przedmuchać podgiąć lekko blaszki i z powrotem złożyć .Zdjęcie pokrywy…

• 4 odpowiedzi
    • 22,3 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez vajcha,

Witam wszystkich. Mam problem z sondą a raczej ze zdiagnozowaniem uszkodzonej sondy. W odczytanych błedach jest informacja 02 sensor 1 bank 1 otwarty obwód, podgrzewacz opożniona reakcja. Czy ktoś może mi pomóc w kwestii która to jest sonda ?? Bo podejrzewam że uszkodzona jest grzałka przedmiotowej sondy .

• 0 odpowiedzi
    • 2,3 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.