Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B6 (2000-2004)

Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez brodan2,

Witam:) Jak wiadomo w audi po 2001r dużym problemem są ścierające sie przyciski. Niedawo zakupiłem takie autko i chciałbym spytać Was jako fanów tej marki czy znacie jakąś możliwość żebym mógł sie tego pozbyć. Jest jakiś punkt z regeneracją? może jakieś inne sposoby albo pozostaje szukanie na szrotach? Chodzi o to aby było w miare tanio a milej sie jechało takim autkiem. Mam bardzo wytarty przełącznik świateł, klimatronik(plus i minus), el. szyby oraz włącznik awaryjek a także lewe oparcie na dźwiach( tam gdzie są przełączniki do el. szyb -wygląda jakby pies pazurami podrapał). Patrzyłem na allegro ale koszt samego panelu klimatronika to 200zł i przyciski plus i minus są …

• 2 odpowiedzi
    • 7,2 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez Marcinn,

Witam potrzebuje wymiar do skrzyni basowej w lewym boczku bagaż audi a4 b6 kombi

• 2 odpowiedzi
    • 30,8 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez szypiia4,

Witam, W moim Audi A4 B6 nie mam sterowanie radiem z kierownicy. Chciałbym to zamontować. Orientuje się ktos jak to zrobic????? i co mi bedzie do tego potrzebne??? Proszę was o pomoc.

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 4,5 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez Megan90,

Witam. Dzisiaj miałam wymienione tarcze i klocki przód. Przejechałam sie autem żeby sprawdzić hamulce i jak docisnełam to zatrzymałam się dopiero po 100 metrach zwykle gdy wcisnełam hamulec to auto hamowało w prawie w miejscu. Po za tym strasznie twardy jest hamulec nie wiem czy to normalne. Po wymianie nadal świeci mi kontrola od zużycia okładzin hamulcowych. Z góry dzięki

• Upvote
    • 4 odpowiedzi
    • 10,9 tys. wyświetleń
  5. Witam. Posiadam radio Audi Concert II. Od samego początku jest problem ze sterowaniem. Część przycisków nie działa, pozostałe działają niepoprawnie. Gdy chcę włączyć CD muszę wcisnąć przycisk FM, aby włączyc radio musze dać AM, a następnie TP. Przycisk TONE raz działa a raz nie. Pozostałe również przełączają nie to co trzeba. Czy ktoś spotkał się z podobnym przypadkiem. Dodam, że nie posiadam nigdzie kodu do odblokowania radia, więc bez pewniejszego infa nie chcę go wyjmować (z elektroniką pewnie i tak nic nie zrobię w warunkach domowych). A swoją drogą jest możliwe, że radio nie posiada kodu/jest odblokowane? Oczywiście zrobiłem skan VCDS'em, ale o dziwo wyrzucił mi…

• 0 odpowiedzi
    • 2,3 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez audi1111,

Witam:) moj problem polega na tym,ze do mechanizmu tylnej wycieraczki dostala sie woda i wyceraczka caly czas pracuje(bez przerwy)jak to naprawic?? bo kupienie nowej mie sie nie usmiecha z powodu ceny, prosze o pomoc ;p z gory dzieki

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 5,2 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez vajcha,

Czy może ktoś polecić jakieś dobre tarcze klocki do s4. Nie jeżdze jakoś super sportowo ale czasami trzeba schamować z większej prędkości i szkoda aby po czymś takim się zwichrowały. Będę wdzięczny za sugestie. Pozdawiam

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 6,1 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez slavo1970,

witam.pare dni temu kupilem audi a4 b6 se 2000 avant z 2002 roku w automacie,i tu jest problem poniewaz nie wiem czy jest to tiptronic,multitronic,pytam dlatego poniewaz nie wiem jaki olej do skrzyni biegow mam kupic,prosze o wyjasnienie,pozdro

• 1 odpowiedź
    • 2,6 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez komin,

Jak ustawia sie klime w audi a4 b6,jak działają poszczególne przyciski, poproszę o instrukcje

• 1 odpowiedź
    • 2 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez salix,

Witam Forumowiczów! Noszę się z zamiarem kupna Audi A4 w wersji sedan z roku 2002 z silnikiem Diesla. Znalazłem interesującą ofertę sprzedaży (wysokie wyposażenie, dobry stan ogólny), jednak jest to egzemplarz 5 biegowy z silnikiem 1,9TDi o mocy 100KM, a chciałbym mieć do dyspozycji trochę więcej. Zastanawia mnie jaka jest różnica w budowie pomiędzy jednostkami 100, 115 oraz 130 konną w tej wersji litrażowej. Mechanik powiedział mi, że w przypadku silnika o mocy 100KM różnica tkwi jedynie w przełożeniach skrzyni biegów, natomiast cała reszta jest jednakowa dla całej gamy Audi A4 o pojemności 1,9 z tego roku. Czy może ktoś tą informację potwierdzić lub jej zaprzeczyć? Jeś…

• Upvote
    • 4 odpowiedzi
    • 13,8 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez arturek986,

Witam mam taki problem zauważyłem że nie dziala mi połowa podświetlenia przełącznika świateł (lewa strona przełącznika jest podświetlona a prawa nie). Czy może ktoś mi podrzycic w jaki sposób demontuje sie przełącznik i czy można w nim wymienic sama diode od podswietlenia

• 4 odpowiedzi
    • 4,3 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez victor31,

Witam.Mam zamontowany w samochodzie tel.Motorola international 2700 z zestawem głośnimówiącym.mam kilka pytań.Mianowicie czy żeby założyć kartę sim trzeba go rozkręcić bo nie widzę miejsca gdzie można by ją wsadzić, po drugie czy ten tel posiada bloota czy musialbym ewentualnie robić przekierowania rozmów i czy ktoś posiada instr. po Polsku?

• 0 odpowiedzi
    • 2,1 tys. wyświetleń
  13. Witam, Jak w temacie. Jak uzupełnić olej w skrzyni biegów. Problem w tym, że miałem uszkodzoną chłodnicę i byłem zmuszony ją wymienić, tym samym wyleciał olej. Gdybym mógł to pewnie zawitałbym u mechanika (tak dla pewności), aczkolwiek samochód jest uziemiony. Muszę to zrobić sam, z resztą lubię taką grzebaninę. Robię to pierwszy raz, tak więc wolę się poradzić jakiegoś profesjonalisty. Druga sprawa to ile oleju wlać? Bo nie wiem jaki poziom oleju jest aktualnie, a w internecie są informację dotyczące wymiany oleju, np. mozna wlać 1,3l , 2,5l a nawet 5l. Wycztałem, że do mojego modelu skrzyni należy wlać G052180A2 Febi. Z góry dzięki.

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 4,9 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez adamas,

Witam Mam zamiar dołożyć moduł bluetooth do mojego auta i cieszyć się zestawem głośnomówiącym, a przede wszystkim zaoszczędzić parę punktów na koncie, w listopadzie podwyżka. Posiadam audi a w nim RNS-E, vag też się znajdzie. Na pewno potrzebuje kierownicę, moduł (ale jaki z literką p czy h? ), mikrofon. Nie wiem jeszcze jak podłączyć moduł do radia i co pozmieniać vag-iem. Może ktoś robił lub wie jak zrobić taką modyfikację i chętnie podzieli się swoją wiedzą za przysłowiowe . Z góry dziękuję za pomoc. Pzdr

• Upvote
    • 3 odpowiedzi
    • 9,7 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez yopuss,

Witam!!! Jak w temacie, mam problem z otwieraniem klapy bagażnika za pomocą przycisku/pilota. Problem ujawnia się jak jest ciepło, w zimie nie występował. Zdemontowałem tapicerkę bagażnika i sprawa wygląda tak: po pierwszym naciśnięciu przycisku siłownik wciąga cięgno na jakieś 3/4 (klapa nie otwiera się), za drugim razem już idzie do połowy, za trzecim ledwo szarpnie cięgnem, a za każdym następnym tylko go słychać, ale się nie rusza. Wtedy muszę odczekać chwilę, żeby siłownik znowu zaczął poruszać cięgnem i tak w kółko. Jak jest zimno lub samochód stoi chwilę w chłodnym miejscu (np. w garażu) klapa się otwiera bez problemu. Na wszelki wypadke posmarowałem cięgno i wszyst…

• Upvote
    • 18 odpowiedzi
    • 62,3 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez koczo_p,

Witam.Jadąc dzis zauwazylem ze licznik od predkosciomierza raz działa raz nie dziala,badz tez skacze z kilometrami w gore i dol.Pozniej juz bylo dobrze i od nowa znow to samo.Moze ktos wie co to?Dodam iz poraz pierwszy mi sie to zdarzylo.Z gory dziekuje za odpowiedzi.

• 0 odpowiedzi
    • 2,8 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez parasol888,

Witam nie wiem czy tak ma być czy może u mnie z klimą jest coś nie tak. Sprawa wygląda tak w trybie AUTO po odpaleniu auta nawiew dmucha na maxa więc zmieniam sobie minusem dajmy na to na 4 kreski. Wszystko by było ok gdyby nie to,że po chwili siła nawiewu spada mi na 1 kreskę. I taka zabawa w podbijanie siły nawiewu.Nie lubię trybu auto bo wkurza mnie jak wentylator naparza na maxa. Jedni mówią,że w A4 b6 nie ma trybu manualnego.Z kolei sprawdzałem to u znajomej w b7 i tam normalnie trzyma nawiew więc już nie wiem. Jak jest u was?

• Like
    • 1 odpowiedź
    • 3,3 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez bogus,

Witam wszystkich,zamówiłem na alegro spryskiwacze wysokocisnieniowe http://allegro.pl/show_item.php?item=1354762577 .Sprzedawca powiedział bardzo prosty montaż.Co do czego przyszlo bujam sie teraz po elektrykach,mechanikach i szukam osoby która by mi sie podjeła montazu,co się dowiedziałem,nie ma wejscia w zbiorniczku na 2 pompkę więc musialem kupic zbiorniczek na 2 pompki.Sprzedawca z alegro napisal mi żeby pompke podłączyc pod bezpiecznik 10a,elektryk zas powiedzial ze to jest pompka wysokocisnieniowa więc muszę ją podpiąć pod przekaźnik bo spalę instalację.Koledzy jak by ktos miał schemacik albo jakąś rozpiskę do takiego zestawu to bardzo bylbym wdzięczny Pozdrawiam…

• 0 odpowiedzi
    • 4 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez yopuss,

Witam!!! Parę razy pojawił mi się dziwny problem, a mianowicie podjechałem pod sklep (silnik ciepły), zgasiłem silnik, wszedłem kupiłem wodę, (trwało to wszystko może 3min) zapalam ponownie silnik, a ten z marszu wchodzi na 1200obr i stoi. Dodaje gazu, puszczam, dalej nic. Ruszyłem w stronę garażu, przejechałem jakies 300m zatrzymuję się obroty już w normie. Innym razem przy dojeździe do skrzyżowania to samo tylko auto 1500 złapało, a na następnych światłach było już OK. Ma ktoś jakiś pomysł co to może być? Niedługo wybieram się do serwisu na wymianę sprzęgła z dwumasem i każę im sprawdzić na WAG-u. Gorzej jak komputer nie pokaże żadnych błędów. Jeżeli macie jakies pomysł…

• 7 odpowiedzi
    • 5 tys. wyświetleń
  20. Witam wszystkich serdecznie. Jestem nowy na tym forum. Przeglądałem teraz wszystkie tematy i chyba takowego nie znalazłem. Jeżeli coś nie tak proszę o sprostowania. Mój problem polega na tym, że przy dłuższej jeździe ze stałą prędkością np. 130km/h wywala na komputerze błąd związany z ustawieniami dynamicznymi świateł. Błąd ten pojawia się tylko w takich własnie okolicznosciach (wyjeżdżam na autostradę, 5min. i pojawia się błąd). Posiadam audi a4 b6 avant z 2001 roku. Reflektory soczewkowe + xenon z autopoziomowaniem, które po odpaleniu działa prawidłowo, lampy się poziomują. Gdzie szukać przyczyny? Podejrzewam, żę światła przy wiekszej prędkości powinny mieć dłuższy zasi…

• Upvote
    • 10 odpowiedzi
    • 17,7 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez hortoM,

Witam mam problem w zeszłym roku wymienilem akumulator po włożeniu nowego akumulatora,przekreceniu kluczyka w stacyjce auto nie odpala wszystko dziala tak jak nalezy kontrolki swieca tak jak powinny zadne błędy nie wyskakiwaly po jakis 5 godzinach sam z siebie podszedlem odpalilem w tej chwili mam taki sam problem wyciaglem akumulator i audiczka nie chce odpalic po ponownym włozeniu go na swoje miejsc mija drugi dzień i nie mam pojecia co z tym zrobic było jeden elektryk samochodowy a pozniej elektro mechanik i obaj nie poradzili nic wie ktos gdzie moze lezec przyczyna wszystkie bezpieczniki kable byly sprawdzane jest wszystko ok a jednak nie chce odpalic prosze o jakas r…

• 0 odpowiedzi
    • 3,8 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez woltek,

Witam, mam taki problem że nie gra mi głośnik przedni od strony kierowcy, a zamiast niego gra głośnik tonów niskich który się znajduje pod przednią szybą, po diagnozie VAGiem pokazał mi taki błąd: 852 Głośnik przód obwód przerwany, co to może być? kabel jakiś po drodze przerwany? a może jest to do ustawienia właśnie VAGiem? tylko który kanał? które kodowanie? Kombinowałem troche na ślepo z nim i udało mi się puszczać głośniki tył, lewy, prawy, przód ale bez tego jednego, może coś źle robiłem. Mam radyjko chorus II

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 9 tys. wyświetleń
  23. Witam. Mój problem polega na tym, że na wyświetlaczu komputera w moim a4 b6 (pełny FIS) 2001r. widnieje cały czas niezmienna ilość kilometrów do przejechania na zbiorniku tj. 2000km. Gdzie szukać przyczyny i jak ją zlikwidować?

• 1 odpowiedź
    • 2,7 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez woltek,

Witam, jakiś czas temu zauważyłem że stracił mi się sygnał alarmu (alarm oryginalny), wszystko działa, załącza sie tak jak powinien, awaryjne migają, ale jest cisza, po podpięciu VAGa wykrył mi taki błąd:1134 1134 Alarmowy sygnał akustyczny-H12 magistrala CAN brak sygnału. Co to może być i czy idzie to naprawić bez wizyty u specjalisty?

• 3 odpowiedzi
    • 4,3 tys. wyświetleń
  25. Witam wszystkich, bardzo zajefajne forum

• 5 odpowiedzi
    • 5 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.