Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B6 (2000-2004)

Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez bobo,

Witam!Od miesiąca jestem posiadaczem audi a4 b6 1.8turbo 150km.Dzisiaj zauważyłem że na nalepce w bagażniku mam oznaczenie silnika AVJ,a na silniku BFB.Co to oznacz?Proszę o pomoc.

• Upvote
    • 3 odpowiedzi
    • 3,1 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez Matys26,

Jak sprawdzić czy ma się podgrzewane lusterka w Audi A4 b6 2002r. benzyna

• Upvote
    • 3 odpowiedzi
    • 9,8 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez junioro1,

Potrzebuje numer zamka tylnej klapy w Audi a4 b6 kombi 1.9 101 km. 2004r. Zamek trzyma dobrze tylko świeci mi kontrolka otwarcia klapy i nie gasną światła w bagażniku. Dzięki wielkie.

• 3 odpowiedzi
    • 3,1 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez arturek986,

Witam Czy mógłby ktoś podrzucić (najlepiej z rysunkiem) jak wymienić przełącznik podnoszenia szyb (ten przy kierowcy 4 szyby elektryczne). Z góry dzięki

• Upvote
    • 3 odpowiedzi
    • 26,3 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez barteek,

Witam, mam problem z biegami w moim autku. Zacznę od początku. Od dłuższego czasu miałem problem z wrzuceniem wstecznego. Postanowiłem oddać auto do serwisu i usterka okazała się banalna - wybity przegub kulowy przy wybieraku. Panowie wymienili przegub i jak ręką odjął, biegi wpadają lekko. Niestety pojawił się inny problem. Coś nie do końca wyregulowali ponieważ, teraz żeby wbić 1 czy 2 trzeba precyzyjnie odchylić dźwignie w lewo (jeżeli damy do oporu lewarek dochodzi do pozycji pomiędzy wstecznym a 1). Druga sprawa, że teraz dźwignia jest mocno odchylona w prawo i lewarek na wrzuconym 1 biegu jest w pozycji 3 biegu przed wymianą. Oczywiście zadzwoniłem do serwisu i powi…

• Upvote
    • 3 odpowiedzi
    • 19,2 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez maurycy12,

Koledzy i koleżanki, mam pytanie o interfejs diagnostyczny do B6 z 2003r. sinik AVF. Jaki, Waszym zdaniem , wybrać zestaw - kabel + program?? ewentualnie gdzie go kupić?? Proszę o podpowiedzi. Jeśli dubluje temat to kopnijcie mnie gdzie już jest opisany. Pozdrawiam

• 3 odpowiedzi
    • 4,4 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez adamas,

Witam Mam zamiar dołożyć moduł bluetooth do mojego auta i cieszyć się zestawem głośnomówiącym, a przede wszystkim zaoszczędzić parę punktów na koncie, w listopadzie podwyżka. Posiadam audi a w nim RNS-E, vag też się znajdzie. Na pewno potrzebuje kierownicę, moduł (ale jaki z literką p czy h? ), mikrofon. Nie wiem jeszcze jak podłączyć moduł do radia i co pozmieniać vag-iem. Może ktoś robił lub wie jak zrobić taką modyfikację i chętnie podzieli się swoją wiedzą za przysłowiowe . Z góry dziękuję za pomoc. Pzdr

• Upvote
    • 3 odpowiedzi
    • 9,8 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez woltek,

Witam, jakiś czas temu zauważyłem że stracił mi się sygnał alarmu (alarm oryginalny), wszystko działa, załącza sie tak jak powinien, awaryjne migają, ale jest cisza, po podpięciu VAGa wykrył mi taki błąd:1134 1134 Alarmowy sygnał akustyczny-H12 magistrala CAN brak sygnału. Co to może być i czy idzie to naprawić bez wizyty u specjalisty?

• 3 odpowiedzi
    • 4,3 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez vajcha,

Dziś jeszce lepszy numer - spadła mi linka od pokrywy silnika. Poczytałem troche w temacie i zabrałem się do akcji , niestety w tym modelu palca od dołu nie ma gdzie wcisnąć trochę mam dylemat jak to otworzyć. Może macie jakieś sugestie w takim temacie. Pozdrawiam

• 3 odpowiedzi
    • 25,3 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez elizabet1,

witam ! Chce rozebrać boczek drzwi tapicerki audi a4 b6 , słyszałem że pękają przy demontażu . Może ktoś wie ile potrzeba nowych spinek na jedne drzwi? pozdrawiam !

• Upvote
    • 3 odpowiedzi
    • 4,5 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez szypiia4,

Witam, Planuje zwiększenie mocy w moim Audi A4 B6. Czy może mi ktoś podpowiedzieć do jakiej wartości (KM) mogę zwiększyć bezpiecznie moc?? Proszę o podpowiedź.

• 3 odpowiedzi
    • 6,3 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez Jendrula,

Witam. Jestem nowym posiadaczem Audi A4 B6, tzw. małyszówką. Miałem założone felgi 17 calowe na oponach 235/45/17 i samochód nisko siedział. Zmieniłem koła na 16 calowe z oponami 205/55/16 i samochód nadal nisko jest zawieszony. Zamianę zrobiłem z powodu zbyt szerokich opon, ale teraz okazuje się, że zaczepiam o cokolwiek wystającego z jezdni np. o progi zwalniające, lub o kątownik bramy zamykającej, wystającej z podłoża. Przyglądałem się innym Audi A4 i są dużo wyżej zawieszone. O co może chodzić? Proszę Was o pomoc.

• 3 odpowiedzi
    • 2,7 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez Matys26,

witam posiadam Audi b6 avant 2002 r. , 2.0 benzyna. Mam zamontowany gaz i mam problem poniewaz jadac na wysokich obrotach i gdy musze zachamowac zmienic bieg i obroty sie obnizaja nie zatrzymuja si ena 900 lub 1000 tylko spadaja do zera i samochód gaśnie nie wiem miał może ktoś taki problem ???

• Upvote
    • 3 odpowiedzi
    • 3,4 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez arturek986,

Mam pytanko Czy ktoś się orientuje ile wchodzi gram czynnika chłodzącego i oleju do klimatyzacji w Audi A4 B6???

• Upvote
    • 3 odpowiedzi
    • 23,9 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez tomek78,

Witam. Posiadam A4 1,9 tdi 130. Po pierwszym odpaleniu samochodu odczuwam drgania. Wiem na pewno,ze uszkodzona jest poduszka pod silnikiem, ale nie wiem czy to jest ta przyczyna. Po kolejnych odpaleniach drgan nie ma. dzieki za ewentualna odpowiedz

• Upvote
    • 3 odpowiedzi
    • 9,2 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez benny,

Mam problem wczoraj zdjąłem na chwile klemę minusowa z akumulatora dziś chciałem domknąć szybę z kluczyka nie reaguje a wcześniej śmigało jak trzeba czy to miało na to jakiś wpływ proszę o pomoc.

• 3 odpowiedzi
    • 5,2 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez mrb3befree,

Witam wszystkich forumowiczów. Dzisiaj zauważyłem w swoim audi a4 b6, że po odpaleniu silnika po pewnym czasie zapala mi się kontrolka ESP, nie da rady jej wyłączyć, dopiero po zgaszeniu silnika problem znika. Zdazłyło się tak dwa razy w ciągu dzisiejszego dnia. Wczesniej nie miałem z kontrolą trakcji żadnych problemów. W sumie dalej nie ma ponieważ wydaje mi się ze kontrola działa a sama kontrola się pali... o co chodzi? gdzie szukać przyczyny? Czy to prawda, że może to być czujnik świateł STOP?

• 3 odpowiedzi
    • 27,3 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez Krawiec,

Witam! mam mały problem z zawieszeniem Do wymiany mam wahacz dolny w prawym kole... byłem u mechanika i chciałem kupić ten wahacz dolny ale wydawał mi się za drogi ... jakiej firmy kupić doby wahacz? w sklepie polecano mi RTS.. nie wiem co robić :/ Proszę o szybką pomoc

• Upvote
    • 3 odpowiedzi
    • 10 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez benny,

Koledzy bardzo mnie interesuje czy audi A4 B6 jest w ocynku czy nie?

• Upvote
    • 3 odpowiedzi
    • 12,5 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez pedro12,

Jestem od niedawna szczęśliwym posiadaczem Audi,ale zauważyłem że komputer nie pokazuje otwarcia prawych tylnych drzwi,pozostałe widać że są otwarte tylko te jedne.Po drzwiach nie widać żeby było coś robione,może ktoś wie co jest przyczyną.

• 3 odpowiedzi
    • 4,3 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez arturek986,

Witam mam problem z nieprzyjemnym zapach wydobywającym się po włączeniu klimatyzacji. Około trzech tygodni temu wymieniłem filtr kabinowy, a dwa tygodnie temu byłem na uzupełnieniu czynnika wraz z dezynfekcją układu klimatyzacji przez ozonowanie, a smród nadal nie zniknął. Myśle teraz o kupieniu jakiegoś środka w sprayu do usuwania brzydkiego zapachu z układu klimatyzacji, ale nie wiem jaki kupić żeby był skuteczny i czy to wogóle ma sens - czy to coś da. Pomóżcie może ktoś też miał taki problem i ma jakies rozwiązanie

• Upvote
    • 3 odpowiedzi
    • 10,5 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez PetereQ,

Witam kolegów. Powiedzcie mi jaki nelazy kupic plyn do ukladu wspomagania i czy moge dolewac nawet jesli nie wiem co bylo wlane wczesniej ?

• Upvote
    • 3 odpowiedzi
    • 72,6 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez Moro,

Mam takiż oto problem. Mianowicie podczas przyspieszania jadąc pod górę (musi być większe obciążenie bo podczas jazdy na wprost tego nie ma) kiedy obroty rosną w przedziale powiedzmy 2600-3000 czuć lekkie trzęsienie budą coś jakby wibracje, niedomaganie skrzyni (trudno nazwac). Skrzynke mam po remoncie (gdzies z miesiac temu) i wsio jest OK poza własnie opisanym problemem. Jedyne co mi przychodzi do glowy to półosie jednak nie wiem czy dobrze myśle (przy naprawie skrzyni poloski mieli na stole jednak nie wiem czy na szybko da sie cos stwierdzic). Jakaś rada? PS. Skrzynia Multitronic

• 3 odpowiedzi
    • 6,2 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez maadres,

Jaki założyć alarm do audi a4?Jakieś inne zabezpieczenia?Czy warto zakładać blokadę skrzyni biegów,antynapad? Druga sprawa-jakie polecacie opony+felgi na zimę.

• 3 odpowiedzi
    • 5,2 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez szmurlak,

Witam wszystkich serdecznie! Od trzech miesięcy jestem szczęśliwym posiadaczem audi a4 3.0. Z racji znaczącej różnicy pomiędzy benzyną a LPG zastanawiam się nad założeniem instalacji. Jakie firmy proponujecie jakie warsztaty itd. Najlepiej w okolicy Warszawy

• 3 odpowiedzi
    • 3,7 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.